Friday, August 15, 2014

~open house di hari rye ke tiga~

*huwaaaa nk nangisss....pnat ok taip pnjg2 skali aku terdelete post tu...ko hengat snang aku nk ingt ape aku tulis td...mmg x la...dh elok chantik aku mnggarap cerita td tau...hukhuk...xpela aku gigih taip lg ni lgpon aku xdek kje ni...jap lg kul 12 dh blk dah...jgn jeles ye opis guwe hapday jumaat...hikhik...ok jom layan*
 
salam jumaat sume...aduuuu x tau nk taip ape lg dah sbb dh ke-lost-an idea...sume dh curah kt entry yg aku terdelete td...hukhuk
 
ok la cite jela blk...ni ms rye ketiga ritu akak aku yg no.2-k.ida mmg niat klu dpt durian runtuh tu die nk wat open house n wat knduri ksyukuran sikit...kbetulan akak aku yg no. 6-k.ja plak nk berhijrah ke arab saudi sne....so kite buat la mkn2 n knduri doa slmt skali skali harung...smoga sume d permudahkn...aminn insyaallah...
 
fmily aku mmg x pnh lg buat open house kt kg...sbb slalunyer rye ke dua ade marhaban/bara'an kaum adam n rye ke 3 ade marhaban/bara'an kaum hawa so masak la berat2 time tu....sdara mara pon ramai dtg rye ke 2 & 3 so skali harung la msk bnyk sikit....tp taun ni dh bgtau awl2 dtg la rye ke 3...bleh mkn special sikit...hihi...rezki jgn d tolak kn...hekhek
 
ok layankn antara menu2nyer....
 
sate yg di dtgkn khas dr pontian johor...gemok2 ok sate ni...puas ati makan...sebatang 70sen jek ok...eiii terbayang2 sate ni...slurpp slurpp...mkn sbatang pon dh knyg....amboiii hihi

gambo blur...maapkn beta...hihi...lauk pauk sume adik bradik aku msk sndri...eh op kos la kn...dh open house sndri...sndri la msk...lain la majlis kawin ke br la org kg tlg masak...hahaha...ketua chef nyer abg ipo aku....die mmg tukang msk sbb tu lauk pauk sume pon cam lauk knduri kawin...hihi....yg lain2 akak2 aku yg otai2 la msk...aku tlg2 tngk jek...kui3
 
menu lain...soto n laksa...laksa aku x smpt rs...soto je aku mkn ngan sate tu...pastu dh bizi...bizi menggedik bergambo ...bkn bizi rewang....rewang tu gotong royong ye...bkn merewang sne sini x tentu hala...haha sbb ritu ade kwn aku tnya knapa mjlis kawin ke knduri ke kne rewang2...rewang tu bkn mcm merambu2 ke...ewahhh...hahhaha....ce tngk kamus...tp aku pon x pasti dlm kamus mksud rewang tu ape...korang crik la sndri ek...yg aku tau mksud rewang knduri kawin tu adelah bergotong rotong...ok...hikhik
paling win smbal ikan bilis kering tu...kak manis buatkn...tergile2 ok...mkn ngan nasik panas2 ngn lauk kicap or ikan goreng jek mmg bleh tmbah nasik smpi 3x...tu aku la yek...sbb tu aku gems...huwaaaaa

antara yg paling laris...aku dpt rs pon selai jek kot...akak aku de gak buat jeli klapa...jeli buah...puding...eh bnyk la...x termkn rsnyer...tp alhamdulillah slesai mjlis sume lichinnn....mlm ms kenduri plak menunyer nasi ambeng....welll jawa kataanyer...knduri mlm msti mkn nasik ambeng...baru jawaaa...hahhahaah...tp x smpt amik gambo ms mlm knduri...dh pnt x kosser nk mik gambo...rewang dr mlm kedua rye smpi mlm ketiga rye...walo aku lbih bnyk mkn dr rewang tp tetap pnat okeh...ingt x pnt ke mkn jek kejenyer...kah3

antara tetamu yg hadir...ni rombongan kaum hawa yg meraban eh marhaban...hekhek...tngk khemas ngan kusi meja mcm mjlis kawin je ek...org lalu lalang dpn umh pon pelik tertnya2 eh de mjlis kawin ke...kui3

abah aku yg pki bj mlayu pepel tu sebok layan tetamu....heee

org kuat majlis sume ni...walo sebenonyer dua tiga ketui je yg btol2 rewang...yg lain sebok selfie...welll...hahahhaha...lawo x bj kendarat a.k.a bj rewang a.k.a bj sponsor...hekhekhek

ini bkn rewang ni...ini berborak je n pose2 bajet cun jek ni...nk kene poton gi nih...hikhik

mak sdara n ank2 sdara...ank sdara x dpt bj sponsor ye tp dpt upah sbb rewang gak...yg bj bunge2 ijau tu tugas die bg2 survenior...yg bj merah tu tugas die bg2 wit rye...yg bj pepel tu kje die ermm mcm x buat kje jek...jadik mandur je kje die arah2 org sne sini...pukul br tau...hahhahahaha

pastu bergambo...tu jela kje die...padahal dpn2 ni ramai tetamu ngah mkn ni...slambe kodok jek possing2....nmpk muke aku mls nk layan dh akak aku tu...hahahahah...dulu2 ms kecik org kg pnggl kami ni kembar...sbb jarak pon 2 taun jek memasing...pastu dl akak aku ni tnggi sikit je dr aku..skang pon sme...beza die ske pki heel jek...heh...pastu dl arwah mak aku suke blikn or buatkn bj kami sme corak...kaler jek lain...mne org kata kami kembar...pastu org slalu ingt akak aku tu adik...aku ni kakak...pastu suke bandingkn akak aku lg lawo dr aku...nyampah...smpi skang kot...hahahhahah
akak aku ni plak dl kje sme bidang ngan aku...kami kn lompat2 kje...so ade opismate aku dl opismate akak aku....ade yg opismate akak aku opismate aku skang so mmg smpi skang pon org akn bndingkn2 kami...ehh perlu kewww...hahahhahahahha nyampah lg skali...huh hihihihi

ok x mo gado2 lg yek...meh loving2 plak...hahahhaha nme pon adik badik kn...mne bleh gado lme2 x baik tahu...ktorg gado2 mnje jek la...hikhik...besela tu..adik bradik 12 org....kpala msing2 x sme...ye dok...hihihi...walo ape pon air d cincang x kn putus...mmg buang ms ko nk cincang2 air tu...bek ko g cincang ayam kcik2 wat sup...eh heeeeeeeee ape ko mlalut ni labuuuu....hahaha

sebabkn akak aku ni nk g merantau dh...mgkn last bln 10 ni duk kt mesia ni so bg die can gambo2 gedik2 ngan adik badik

pengsponsor2 open house n knduri ksyukuran....k.ida n k.ja...hihi

selfish 18jutakali...yg blakang tu sebok bako sate yg dpn pose2 cute...yg lelaki dpt tshirt sponsor...hihi...so sile rewang dgn sungguh2 yek...hekhek

bergedik santai kt buaian di bwh pokok ciku nan rendang....bile blk kg port budak2 berebut kt sini la...maklomla bwh poko redup2 main buai smbil nyanyi lagu buaiiii lajuuu lajuuuu...mne bdk2 x suke kn...hihihi main2 nangis2 rebut2...gitu lee...hihi
cubaan mayah nk naik buai...x muat la mayah...sebokkk nk nyelit gak...heh

fefeeling old skull...heeeeeeee
masa ni ramai dh blk ke umh masing2...so mne yg tnggl ni gedik2 possing2 dl la sblm blk umh msing2...huhuhu ntah bile dpt kumpul ramai2 lg...maklomla sume al kebizian kan...huuuhek

kami lagi...yg lelaki kt blakang tu adik bongsu aku...yg budak2 tiga org tu ank aku le...x kn tu pon nk tnya...eh ade org tnya ke...hahhahah ok fineeee.....

haa nampokkkk kami lg berpossing....hahahhahahah...ajib dh mls nk layan...nazhan gitu jele gaya die...mayah fefeeling pndng pat len...kununnn....hahahahaha

aaaaaaaaaaaaa *pitambangunpitambangunpitambalik* sapa yg gemss sngt tu???...eh tu bj ngan sluo tu la beso...sbb tu aku nmpk besoooo...lg pulak akak n abg aku tu mmg kurus kerempeng melidi.....huh #masihtakdapatterimakenyataan...huwaaaaaaaaaaa

kak ja n ujang....ye adik bongsu aku ni ktorg pnggl ujang....nme manje gitu...kui3....dl muke ujang ms kecik sejibik sejibon cam muke nazif skang...so adekah ms beso sok muke nazif mcm muke adik aku si ujang ni????
nantikannn......hekhekhek

selfie 18jutakalitanpahenti....
hahahhahahahaha
 
lastly gambo yg bikin kejelesan adik bradik lain...ms ni rmai dh blk ke sarang msing2...tnggl 3 fmily jek kt kg....ni mlm raya ke 4 kot...nmpk abah duk sorang2 kt tngga...yg lelaki2 lain ngah mkn mlm...so meh gedikk ngan abah...abah pon layann...hikhik....sayanggg abah...hekhek
lps amik gambar abah nk tngk blk gambo ni...ms tngk tu abah ckp "knape muke abah gelap sngt?" hikhik...nk buek camno...kami adik bradik lain mmg bnyk ikot kulit arwah mak...dl arwah mak aku org ingt cina msk islam...sbb kecerahan kulitnyer kot...pastu mata sepet...hihi...
*al-fatihah tuk arwah ibu ku...huuu*
 
al-tammat cite rye 2014...insyaALLAH klu umur pnjg akn adela cite psl rye 2015 plak yek...insyaALLAH....
okla dh kul 12tngari...aku nk blk umh tido...jgn jeles....
sile smbung kje...hikhik...
 
slamat berhujung minggu...selamat menerjah open2 house n knduri kawin...jgn mkn bnyk sngt...kang gemss cam aku jgn nk slhkn tuan umh plak...eh ahahahahhahah....pissssss

2 comments:

  1. wahhh meriahnye .... yg buah jambu tu sedapnye

    ReplyDelete
  2. lama tak mengomen..

    selamat ari raya.. kenapa yg baju merah tu pegang hidung masa bergambar..?

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee