Friday, September 13, 2013

sambutan hari rye opis 2013

as-salam sume....salam hari jumaat yg penuh barokah....

huhaiiiiiiii nk rye haji dh tp cite rye ko x abes2 lg ke???
maap la yek...lmbt update...maklomla sejak dh kertu ni idea x dak la nk mngarang...uhuhuhu...sedehhh

moh le kite layan gambo...bnyk ni tau...jgn muntah belahak plak...hikss
jamuan ni tuk opis aku jek...kecil-kecilan...walo tinggi gak la kosnyer...amik manisha catering klu x silap...buat majlis ni hari jumaat...jumaat opis aku kn hapday...so dr pg smpi tngari makan jela kejenyer...ptg plak jamuan company...kt dewan perkeso sana tp aku x g la...dh sendat sngt perot ku...baik ku blk umh tido khen..hikss

deco-deco....lemang tu siap ade api ok...tp tifu punyerla...hikhik...building opis aku ni ade level yg kosong so ktorg buat kt situ jela senang...sewa okeh...sbb nk buat lam opis kang sempit sbb partition opis aku gedabak2...huuuuu

deco-deco lagi.....

dan lagi.....

sebelom mkn ade short briefing dl...mkn2 ni jugak sempena perpindahan COO aku ke branch lain kt indonesia sne...gud luck COO....heee

ok selesai pot pet jommm makannnnn.....

booth pertama...lontong,lemang n rendangan....sedappppp

dessert2.....x sempat mkn...huuuu

laksa penang....x suka sngt so aku x mkn....

kt sini aku repeat bnyk kali sbb feveret aku....slurppp terase2 lg ni...cewahhh

eh gambo terpusing...lantakkn....ni booth tuk vegetarian
all indian guy from india...geng kapal ktorg panggil...hehihihihi
booth paling bnyk lebihan sbb derang ni mkn sikit kot...tp aku de rs dienyer samosa...sedap wehhhh....nsb bek aku tapau gak sikit samosa tu...ank2 aku pon ske...hekhek

booth palin laku....nasi briyani kot...bnyk gile dienyer side dish...tp aku amik nsi sikit ngan ayam seketul jek...aku kureng mkn nasik yg kaler2 ni...perot aku menerima nasik berkaler putih jek...village sngt kn...hikhik

booth cendol n air2....aku lepak blakang brader buat cendol ni...rasa cam nk tolong die kisar ais tu jek...ciann die...mesti lenguh...org x benti2 amik cendol...sedap kot...aku x rasa...aku lbh bnyk mkn bnde lain...skang nyesal....huuuuu

booth paling laku gak...sate2 ngan kambing golek...dh la abes je die top up abes je die top up...kambing 3 ekor kot...lichinnnn...aku x mkn kambing...walo pon lembu ke ape...aku mkn ayam n ikan jek...so aku blasah sate ayam kemain bnyk siap bleh tapau sbb org sume serbu ke kambing golek tu kn...sate ayam x laku....xpe sate ayam...aku ade...aku tapau ko blk umh yek...jgn sedeh2...eh heeeee

deco-deco lg...aku rs derang buat konsep kekampungan kot...hahahahha maapkn hamba...x amik tau sngt...aku tau ade jamuan rye jek...tema ke hape lantakkn situ...sungguh katak bwh tudung saji...huuuuuuu

tetamu jemputan dr dept electrical...mkn bersimpuh u olls...sopannnnn sangat...hekhek

hakak2 tea lady siap main congkak lg...kelasssss kau jah...hekhek

ewahh siap nk buat dodol ke kakk....tu lemang kt blakang tu dh hangus dh tu kakk....sebok noo nk bergambo kn...hikhik

cube teka d mane saya...kui3...lempang nakkk...
ni geng gossip...geng bekpes...geng solat geng ape lg ek...geng3 la...hekhekhek...bengong jek...hikss...ouhh ade sorang lg...tp die x dtg time ni...si jue...sme2 wong jowo...best borak ngan die sbb aku bleh refresh blk bhse jawa aku...hikhikhik...derang ni sume kpala gile2 kecuali akak bj ijau tu..spe ye akak tu...muka tau biasa nmpk sbb dh mmg 1 opis kn...nme jek kurang jelas...eleh cover plak...ckp jela ko x knal die kn...kih3...geng yg aku ckp td tu kami berempat jek...dr kanan si aida yg peknen 8 bln...azlira...spe ntah tu ngan nadiya...derang ni suke gelak...kdng bnde xdek ape pon gelak beria...x paham aku...tp best la derang ni hepi go lucky jek...heee

yg ni plak geng lunch...hani...nme sebenar die adelah gabungan nme ank aku yg first ngan ank aku no 3...tu yg tetibe jadik rapat ngan die tu padahal die dept lain...position pon lain la...aku ni pekerja cabuk jek...ecewahhh nk merendah diri pulek kn...heee...ni bleh kata BFF aku la...hekhekhek kn hani kn kn kn...bek ko ngaku aku BFF ko klu x aku x nk teman ko lunch lg...jgn nk rayu2 aku lg lps ni yeh...huh...*x malu pakse org ngaku die tu BFF ko kn heh*

aku ni geng lunch lain...geng berhuha lain...geng time xdek geng lain...hahahhaha phm x...kui3...tp kdng bile time lunch pening kpala...geng tu ajak lunch sne....geng ni ajak lunch sini...geng ex geng ajak mkn sinun...pening mak...*bajet ko hot sngt smpi org berebut nk lunch ngan ko ke...padahalllll...kih3*

ok smbung cite mkn...

haa nmpk sate dlm pinggan tu...jgn nk tuduh aku yg mkn sume tu yek...ktorg kongsi2 tau....wlaupunnn...hikhik...mkn smbil tngk keindahan kuala lumpur...cewahh...tmpt mkn ni terbahagi 2...1 kawasan tuk amik mkn2 jek...1 kawasan lg tuk meja n kusi tuk mkn...tp jauhhhhhhh antara tmpt mkn ngan booth2 makanan....so aku ngan geng gonjeng2 ni park jela tepi2 tingkap...ade space tuk letak mkanan tu kn...ha lepak jek situ...area booth2 mkanan...so xdekla mls nk amik lg ke ape...tu yg asik repeat jek kejenyer...kwn2 yg ddk kt meja mkn tu amik skali jek lps tu dah...sbb mls n bngun amik lg kt booth...so rugi la korang...tp spe yg untung...op kos la aku ngan geng gonjeng aku...kih3...

makan2 ni dr pukul 9-12am...tp kul 11 tu rami yg dh blk...dh kenyang kn...padahal klu ikotkn sume kne blk kul 12 tp xpela bos baik ati...blk la korang...heeeeee...smbil mkn2 tu ade la acara karaoke la...bersilat la...best dress la...menari2 la...mcm2 la acara n ade hadiah2 gak tp aku x join...sume tu x penting...yg penting mkn...kah3 dasarrrrrr...

last...gambo pnyambut tetamu...konsep derang ni...melayu kne pki sari...indian kne pki kebaya...hah buntang2 mata org laki tngk yg melayu pki sari seksi habess....lantak korang la janji perot aku kenyang...ckp bnyk pon tarak guna...ada otak sindiri pikir...hekhek

k la...aku punyerla mngarang entry ni dr pg...nk tngari br siap...siap lead project duk sebelah ni ha nk tumpang bce...kewlll x ....selambe badak jek kn...alaa rilek la jumaat...hapday kot...bkn de kje pon kn...jap lg kol doblas nk blk dah....yieehaaaaaaa...korang blk kul brape arini? keh3

1 comment:

  1. waa meriahnyer...hidangan semua best2...paling sedap nengok lemang tu sedapnyer

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee