Thursday, December 13, 2012

melawat kawasan.....

assalamualaikum sume...sehat arini? alhamdulillah....aku arini xdek kje lg...huihh boring tol...dh tnya incik boss die pong ckp rilek dl...benci tauu *ceaaa padahal suke kn* hekhek
arini dh kene anto timesheet...kne caj buat kje pe mnggu ni...hadoiii pening nk isi ape keje aku buat mnggu ni...x kn nk tulis apdate blog ye x...huuuuuuuuu

 tp skang ni PC aku dh x leh cucuk USB...benci btol...cite bnyk...gambo pong bnyk tp dh PC x leh nk cucuk USB cane aku nk update n cite kt blog ye x...uhuuuuuuu....

so kije aku arini godek2 pc...nk removekn gambar2 lame...skalik tngk bnyk gek gambo yg aku lom mskkn lam blog...kenangan ni wehh...heeeee

ok meh nk cite...
ni aku x tau la bile pnyer gambo...tp dlm taun ni gak la...salu wiken ptg2 mmg aku bwk ank2 aku jln2 ronda2 tmn...kdng2 naik moto...kdng2 jln kaki....kt hujung tmn aku ade cam kolam...x tau la kolam ke sungai ke ape...tp menurut kata org lame tmn aku tu kt situ dl tapak lombong....air die mmg dalam gak kot...ouhh ade kes gak polis jmpe mayat kt sini....mayah pembunuhan...ayakkkk...tp ms aku g ni aku lupe lak ade kes tu...so ngan slambenyer aku bwk ank2 aku melawat kawasan ni...
uhuuuuuuuuuuuu

 memule nk bwk ank2 aku jek...skalik ank2 jiran pong sebok nk ngekor...dh aku mcm mak tiri kt tepi kolam tu terjerit2 pnggl derang...bkn pe...tkot la kot derang lari msk kolam tu ke ape kn...nsb bek bdk2 ni mkn saman....
sebenonyer nk bwk bdk2 ni tngk itik ngan ayam...kire cam sesi pngenalan ngan menatang2 la...bkn pe tkot plak ank aku x knal mne itik mne ayam....heeeee
nmpk kt blakang tu siap ade cam reban...
aku x tau la sape pnyer ayam itik ni...slambe jek die buat reban kt tanah ni...setau aku tanah ni milik pemaju...x pong kerajaan...heee x pnh tnya plak...

 siap bwk bkal okeh...aku bkalkn derang kek pisang...kunun nk berpiknik la kt sini...kih3

 geng2 nazhan n ajib....mayah si kecik berbaju kunin ituw....sumbung x nk pandang kemra....hekhek
die eksaited nk tngk itik sebeno eh...

 nmpk x mayah berusaha mnyelit kt abg2 die tu...sebeno nyer die tkot nk dkat ngan itik2 tu...so mnyelit2 jela die mampu...heee...

 itik pulang petang...puas berenang cik itik???? heee...itik ni ddk sesame ngan ayam kt reban tu....bleh plak korang duk sesame ek...heeee

ni la kolamnyer....kdang ade gak org mancing kt sini...x tau la ade ikan ke x...pastu nmpk x cam de tmpt org ternak ikan tu...ha mmg ade org ternak ikan pong...ikan keli ngan ikan ape ek...lupe la....org tmn tu pnyer kot...ntahla...derang ni sesuka hati jek ternak menatang kt tnh org len...huuuuuuuu...dpn umh aku tu pong bnyk tnh kosong...rmai gak yg tnam buah2an...durian...rambutan...duku...langsat...nangka...cempedak...eh memacam la...dh mcm dusun dh...

tula area umh aku...leh imagine x ktne aku tinggal...hikhik...tp best tau...aku ni kje kt KL tp umh kt area cam kg2...at least dpt gak la hirup udara sgar pepagi kn...nk g kje siap kne redah embun pg...heeee...mane nk dpt sume tu kt KL ni...sayangi sungai kite...eh tetibe...heeeeeeee

3 comments:

  1. cunn.. matahari jatuh belah mana ni nak p sunset... ehhee..

    ReplyDelete
  2. eh best ko...suke suasane gini...ye laa ...penat dah kot dok kat hiruk pikuk bandar nie....

    tapi bab ade jumpe mayat bagai tu buat aku scary jek ko heheheeheheh....budak2 ni sure jakun tgk ayam itik kan....mcm anak2 aku laaa..selalu jumpe ayam dah jadi kfc jek ekekeekekekek

    ReplyDelete
  3. bagus, xposekan ank2 dgn ayam itik. Anak aku balik kg nampak kambing dia kata dog. Salah aku x bwk dia pegi zoo. Kih3.

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee