Tuesday, July 31, 2012

aktviti ank2 klu blk kg...best3

assalamualaikum sume
amacam harini?
pose ke x pose???
heh heh heh....heeeeeeeeee

ok nie smbungan cite smlm ek
smlm cite psl mkn2
harini cite psl aktiviti bdk2 ni ek
klu blk kg mmg bdk2 ni x kan nk ddk dlm umh la...mmg keliling umh derang jelajahi...
panas terik sngggup d harungi...
mak bpak plak memasing bergelimpangan tdo
sabooo jekla ...
hikss,..ni cite hari sabtu ek...ms ni masing2 br smpi kg....eksaited jmpe kwn2 kn...suke derang

 besprennnn
bj pink dayah...bj hijau malin
bdk berdua ni mmg mcm belangkas...kemane2 berduaaaaa jek...
heeeeeeeee

 ni stok bdk2 kecik...yg beso2 x nk bergambo...x remaja katanyer...heh sudahla...
dr blakang tu ajib,dayah n malin
dr kiri dpn tu muiz,mayah,kyeshah,farhan ngan adam...
pergh ni br sebahagian ank sdara...kdng2 aku siap lupe2 nme derang...hikss

 hepi dpt naik buai ramai2...nsb bek msing2 cumel2 jek klu size bdn cam size bdn aku putus gaknyer buaian tu...heeeeeeeeee

 bdk kecik ni pantang nmpk pasir...mmg main pasir jela kejanyer...shari ntah brape kali kne mandi n tuko baju...heh mayah mayah...dh kne jentik tngn tu pong x serik ek...

 hamboi kemainnnn lg ek...abg ajib naik buai tu mayah lak tukang tolak...heh

 cumel kn menatang ni...ntah spe ntah letak situ...strategik oii...sbbnyer smbil buai tu beralun2 menatang ni pong bunyik2 lagu yg mmg buat kt nk tdo la...ngan angin sepoi2 plak kn...hurmmmm mmg bestnyerrrrrrr lahai...

 bdk kecit ni pong sebok nk naik...tp tkot bile org dh buai2 die
tah pape ntah...

 ni hari ahad plak....dh puas main pasir main buai derang p main ape ntah nme tmpt ni....mcm bukit2 sikit...asalnyer ni akar2 pokok klapa...tp pokok klape tu dh mati....bdk2 ni mmg ske main kt sini...pnjat2 pastu trn bukit ni laju2 smpi ade yg tersungkur jatuh...terguling2 jatuh...tp x serik plak tu...seronok kot main rmai2 kn...heeeeeeee

 naikkkkk pastu lariiii turun...dh jatuh nanges pastu mainnnn lg....hurmmm

 bdk ni pong sebok nk main panjat2 pastu mase nk turun die terpeleot ke camne ntah...pastu terguling2 jatuh...pastu terus x nk naik dh...troma kot
hikss

 yg mak2 plak sapu2 smpah bako2 smpah...
smbil borak2...gusip2 xleh yek
bln pose nih...eh heeeeeeeee

 yg budak2 ni pong sebok nk bako2 gak...heh
nmpk bekas polybag tu...ha tu aku amik tanah bakar
niat d hati nk tanam pokok cili...mntk2 la hidup...
ni ntah dh keberape kali ntah nk menanam tp akhirnyer mati jek pokok tu
mntk2 kali ni hidup subur la...
amin....

 dh puas main bukit2 tu main buai plak lg
heii derang ni x pnat ke hah
pns terik ms ni...pastu pose plak tu sume nih
kecuali

 bdk kecit ni...x heran ngan buai...die lbh suke main pasir ngan jengkaut ngan lori2 pasir tu
hadoi la...

 heh abg aku nk g keroje....ank die si adam tu sebok nk ngekor...
x dpt jackk...duk umh dendiam jek...papa adam nk g kje tuh...
heeeeeee

 si kaeshah yg ske snyum nmpk gg
pki bj cam nk g besday party kekdahnyer...
heeeeeee

cukop cukop cukop
jgn amik gambo sye lg
ceh velagak diva plak yek...
hiksss

sekiannn...bnyk btol gambo...nk tepek kt sini sume mcm melampau plak kn...so ni jekla yg dpt d tepek...seronok tngk bdk2 ni gumbira jmpe rmai2 spupu sume kn...
pasni rye la kot br dpt jmpe...
insyaallah
ok korang...selamat berposeeeeee......heeeeee

Monday, July 30, 2012

berbuke puasa d kampung........bestnyerrrrrrrr

assalamualaikum sume...hepi hepi monday...bkn monday blues yek...heeee

alhamdulillah harini dh hari ke 10 kt berpuasa kn....kejap jek rasa...pastu de dngar2 lagu rye dh kluar ek...awlnyer...tp aku x dngar lg...heee...

ok lah meh nk cite psl wiken aku ek..
nak blk kg ni mmg aku n en.somi x plan langsung...
hari jumaat kul 12.30 aku blk tu sajela kol en.somi tnya nak blk kg x...sebabnyer sblm tu aku beremail n kakak2 n adik aku...derang mmg plan nk blk kg...siap bg menu2 yg derang nk buat tuk berbuke...alasan utama op kos la nk jeleskn aku kn...sbb x menahan aku pong tnya la en.somi nk blk kg ke x....x sngke plak die ckp OK....yeyyyyyyy

pe lagi blk umh kmas laju2 baju bajan n gerak terus...ingtkn smpt la berbuke kt kg kn...skalik en.somi bnyk tmpt plak die nk singgah settlekn hal die...ok la redhooo jek...sblm gerak msk highway ktorg bli sesiap juadah berbuke kt bazar...n berbuke dlm keta jek ktorg tau...x berhenti langsung...punyerla x sabar nk blk kg kn...4 bln kot ktorg x blk kg...slalu sbln skali msti blk kg...tu sbb la rs lain mcm kali ni bile nk blk kg...plannyer ktorg nk blk kg ms rye jek nnti...heeeeeeeeee

hai sume....saye nk blk kg....heeee....

 wah kemain ngan spek bagai ek...

awk ingt awk comel ke wat muke cenggitu hah??? hah???
heeeeeee

 abg nazhan pong nk berspek bagai...hikss
velagak maco la tut...heeee

eh abg ajib pong nk jugekkk???
layankanssssssss....

mase ni ktorg dlm kete tnggu ayah derang ni bli juadah berbuke....rmai gile kt bazar tu...boring2 snap la gambo...heee
sblm tu smpt aku bwk derang g taman permenan kul 4 ptg okeh...matahari ngah terik mancar2 time ni...slambe jek kn...heeee sbbnyer aku tertinggal kunci umh dlm kete en.somi...aku smpi umh terus amik bdk2 ni bwk g tmn dl...sbb en.somi x smpi umh lg dr opis die...br otw...so lepak la dl biarkn pns2 terik kn...tp dh ptg so pns ptg xpela kot...heeeeeee

mcm model x...ececehhh...heeeeee

 bdk yg berpose tp ceriaaaaaa jek...muskil tol aku...die x melepek pong klu dh ptg2...bile aku tnya kt sekolah mkn ke...die ckp x...cekgu die pong x mskkn...bile tnya bbsitter pong die ckp si nazhan ni x mkn kt umh die...tp tenaga die ade jek...siap men kejar2 ngan si ajib lg...heeeeee alhamdulillah die leh tahan kn...aku dl kekecik baya die ni x pose penuh pong lg...heeeeeeeeeeee

 ermmm ajib ni mmg x pose la...die xmkn nasik tp asik la minum susu n bukak peti ais jek minum air sejukkk...bile tnya pose ke x...die ckp pose...pd die klu x mkn nasik tu pose la tu...bleh...heeeeeeeee

bdk ni leh tkot nk main2 kt tmn tu...die nak main buai2 jek...smbil nyanyi
uwaiii ajuuuu ajuuuu
ampaiiii okokkkk ennnaa..
apeee alammm ajuuuuu
euntummm unge ineeeee.....
heeeeeeee

okeh pastu smpi kg kul 10mlm gitu.sggah umh MIL dl...nk blk kg aku mmg lalu umh MIL aku dl so mmg kne singgah la kn...heee...lgpong kne adil dan saksama...lgpong umh MIL ngan kg aku 15men jek...heeeeee

esoknyer sabtu lam kul 3 ptg br blk kg aku...smpi2 jek tngk kakak2 n adik aku bergelimpangan tido...heee coce lak pns2 berangin....perghhh lamenyer la x blk kg...pastu aku br nk rehat2 kn bdn akak2 aku dh suh turun dapo...dh masenyer nk msk tuk buke...aikk awlnyer....br kol 4 kot....
derang ckp bnyk menu nk msk...ok la tp aku nk buat kje snang2 jek contoh potong memotong jek..x nk masak2...heee dasar pemahlas kan...hikss

kucar kacir dh kt dapo tu...heee

 errr org ckp makruh ek post gambo makanan time bln pose...tp ermmm tp
ok la tnjk sikit2 je la ek...
ni smbal peberet aku....mkn ni ngan nasik pns2 tuk lauk sahur udah cukuppp...
ni akak aku mmg buat bnyk2 tuk bekalan adik2 die bwk blk ke umh msing2
heeeeeeeee
tengkiuuuuuuu kak nis....

 tinggg tetibe dh siap sume....heeeeee
ni la antara juadah2 nyer...ade soto...singgang tulang lembu...laksa melaka (eh ade ke?)
kuih muih...kek batik...air pong mcm2 hadooooo....heeeeee
ni tuk org lelaki ek...derang mkn atas meja panjanggggg

ni tuk org pompuannyer juadah...apesal mcm sikit jek ni..x adil x adil...hikss
ahli kuarge aku kn rmai so mmg kne mkn asing2 laki pompuan...mase ni adik badik yg blk ade 6 kuarge dr 12 org adik badik....ngan ank sdara yg reramai lg kn...nsb bek la ruang mkn ni besooo....
tp meriah la kn...gambo time berbuke x amik...fokus kt makanan...dh lme x rs soto jawa....tu yg x dan nk snap gambo...mkn lg penting...hikss

 aik ini budak x pose mencilok sosej...kantoi dh mayah oi...

ank sdara aku menjadik mangsa menganto juadah ke umh jiran..
besela time bln pose ni mmg meriah la jiran2 bertukar juadah...heee

eh ni nk meniaga ke ape nih???

 si dayah yg rajin membantu...walopong pose muke ceria jek kn...jgn cilok ayam tu msk lam mulut udah la yek dayah...

nasi ayam yg siap d packing2...heeee
nk buat pe la ni ek...

ni cite hari ahad...sbb kan rmai yg blk so abah aku suh buat skali la ngunjungan tuk sdara2 aku...ermmm korang aku x tau la ade ke x buat ngunjungan2 ni ek...ngunjungan ni time bln pose jek...slalunyer kt msk ketupat,ayam msk kicap...ayam msk merah....smbal jawa...msk lodeh...ape lg ek...mcm2 la...msk bnyk2 pastu bg la kt sedara mara yg terdekat...pastu nnti derang plak bls blk ngunjungan kt tu...besenyer derang buat time wiken...so time wiken bnyk la lauk tmbahan dr ngunjungan2 tu....
tp taun ni abah aku nk buat kelainan sikit....bg nasik ayam...mudah pong mudah kn...dulu2 mmg kne msk ketupat ape tu sume la...juadah cam nk rye tu kn...heee
yg pntg meriahhhhh.....

ok la pnjg btol entry aku kn...ni stok update tuk smnggu ni..hikss
ok aku akhiri ngan gambo budak x pose ni ngan ucapan
selamat berpose kawan2...heeeeeeeeeee

Friday, July 27, 2012

salam jumaat pertama d bulan ramadhan...

                                        
                                           
                                                    pic from gugel - cikpuanstrowbelang.blogspot.com
                                                                                  tengkiuuuuuuuu
Assalamualaikum sume....ade yg rindu aku tak???....heeeeee
nmpk gambo atas tu....
so korang tau x sbb pe aku lame mnyepi...heee
yeee aku terkena demam campak u ollsss....dh tua2 x brape nk bangke lg ni br nk kena...
x tau la dl kekecik aku dh pnah kena or blom...x ingt...doc n nurse tnya aku jwb x pasti jek
sbb tula blog ku lame mnyepi...sbb ngan blog2 pong terjangkit dmam campak tu...heee
tp alhamdulillah la dlm umh tu aku sowang jek yg kena...ank2 n en.somi x berjangkit pong...klu ank2 pong kena x tau la nk ckp pe...

aku start dmam dr 11hb 7 2012 lagi*siap tarikh lg aku bgtau*...melepek gile...x leh nk bngn...makan pong x bleh...sengsara x....aku just minum air n mkn ubat jek...
skalik hari ahad 15hb 7 2012 tu en.somi masak2...tngk bini x larat kn...x kn nk tapau kt kdai jek....ms en.somi masak2 aku rs len mcm...rs cam gatalnyer bdn aku 1 bdn....x lame pastu kuo bintik2 merah kt muke...pastu muke aku jadik menggerutu cam kne semut gegata tu ha....jadik bengkak2 muke aku...en.somi cpt2 suh aku tngk cermin...aku pong tngk...halamakkkk...kenapekah muke aku jadik camgini????en.somi ckp aku allergik ubat...sblm tu mmg dh g kinik tp doc bg ubat dmam n batuk jek...n slame ni aku mmg xdek allergik2 pd ubat or ape2 jela.....

pastu x sdap ati g lg kinik...nurse ckp "dmam campak ni...cane leh kena?...dl kekecik x dpt injection tuk dmam campak ke?...jangkit sape?...camne la bleh jad kes camni...org dewasa bese x kena dh...bese kanak2 jek kena"...pastu ape ntah lg die membebel...mase tu aku mmg dh x larat gile...mmg rs nk tdo jek kt kinik tu...dh la org rmai...kene bebel ngan nurse plak...adoooyai

so dpt la MC smnggu....pastu klu x ok lg doc suh dtg lg check n smbg MC....n doc suh stopkn brestfeed ank...so mayah terpakse duk jauh2 dr aku...tp mlm pertama jek die tdo asing ngan aku...mlm kedua dh mngamuk sbb x dpt susu mama die...terpakse minum susu lembu...tp sbb aku x smpi hati...tiap sejam die bngn melalak...tdo die jadik x lena...slalu mlm2 skali jek die bngn tuk minum susu aku....so aku tawakal jela bg jek die susu aku....ngan harapan die x berjangkit ngan aku...mse tu mmg dmam x kebah lg...bintik2 plak mmg dh kluo 1 bdn sbb aku terus minum air klapa kn...

mase aku MC mmg budak2 tetap duk umh bbsitter...mase tu boringnyer x tau nk ckp la...tngk tb n tdo jek kje aku...mmg x larat nk buat kje umh...sume tu en.somi take over...maceh en.somi ku...heee bile lg nk manje2 kn...hekhekhek

ms puasa 1st day sabtu lps aku x ok lg sebenonyer tp gagahkn jugak pose...n alhamdulillah mase tu aku dh bleh mkn nasik...tp sikit jela...tetap cam x lalu nk mkn....berat bdn pong turun tp x bnyk la...lemak dh tepu kn mmg ssh nk turun...huuuuu...

isnin lps dh start keja walo bintik2 x ilang lg...tp dmam dh kebah n aku mikirkn keje mmg bnyk yg urgent...nsb bek de kwn2 leh tlg siapkn...tp x siap jugak lg...so smnggu ni aku pulun buat kje...

n yg x menahan tu bintik2 merah kt muke dh bertukar jadik hitam...aku x tau la campak aku ni dh hilang or bintik hitam ni kesan dmam campak tu...tp kt bdn n tmpt2 len bintik2 tu dh hilang...cume kt muke jek x hilang2 lg....
ouh lg 1 kesan dmam campak tu jugak...smnggu mata aku rabun...kabur2 jek...msk tuk sahur pong dlm kabur2...huuu...tp ni alhamdulillah dh ok dh mata aku...seb baik la...klu x mmg kne pki spek la aku...huuuuu

ouh ye...psl bintik2 hitam kt muke aku ni kn...1st day dtg keja pnat aku nk menjawab org tnya knape aku x dtg keje sementelah smnggu lbh aku cuti tu henset aku pong dmam...off sentiasa....tp aku dh bgtau bos la yg aku mc n kena dmam campak kn...nmpk sngt ramai yg concern kt aku kn...phuiii...heeeeeeee

1st day keje bos aku tegur "ya allah...pesal muke ko nih...nmpk ko tua sblm waktunyer..." huuuuu
2nd day keje bos aku tgur  lg "eiiii muke ko tompok2 mcm kucing dh aku tngk" huuuuuu lg..
3rd day kje bos aku tgur lg "kasihan ko kn...dh la x lawo...ade tompok2 kt muke bertambah x lawo la ko....dh la ko sowang jek pompuan kt sini...muke lak jadik camgini kn...kasihannnnnnnn" hurmppppppp....klu korang duk tmpt aku pe korang rasa???
walopon ko bos aku tp aku menjawab jugak "EH SEBOKKKKKKKKKKKK JEKLA....MUKE SAYE...SUKATI SAYELA...SEBOKKKKKKKKKKK JEK...HUH"
hahahahhaha ko brani ckp camgitu kt bos?....abes dh aku makan ati...sentap sume ade...sbb tu aku brani...ouhh lg 1 sbb aku dh dpt kenaikan gj sbb tu aku brani ckp camgitu...
hahahhahahahahah...tengkiu bosssss....

x la...aku tau bos aku gurau2...dh phm pangai die...bile aku jwb camgitu pong bos aku gelak2 jek...aku tau die saje usik aku...so x yah nk sentap sngtla

tp skang ni yg aku sentapnyer sume org dh tgur psl muke aku ni...pegi sne org tgur,,,pegi sini org tgur...smpi aku jln tundukkkkkk jek mcm nk cium lantai dh kekdahnyer....ouhhh bintik hitam..knapela ko ade kt muke aku....ngapela ko x kuo kt bdn aku ke....kaki aku ke...tngn aku ke...xdek la org nmpk...ni kat MUKE jugak ko nk kluo ek

korang rs aku kene pki purdah ke??? x pong ce suggest kn aku kne pki ape tuk ilangkn parut dmam campak ni...ouh lg 1...aku bkn kena ciken pox yek...yg menggelembung2 berair merah2 n klu kering berkuping2 tu tau...aku bkn kena camgitu...aku cume kena bintik2 merah jekla...tp beso2...ikot saiz bdn la kn....
huuuuuuuuuuuuuu

sekian kisah saye...
slmt berpose kawan2...heeeeeeeee

Thursday, July 5, 2012

sport day nazhan....meriahhh

assalamualaikum sume....pekabo rini...ade yg berpuasa??? aku insyaallah....heeee

ok arini nk cite pasal sport day kat skolah nazhan ahad lepas...

sebelum tu hari rabu kot nazhan ade bg surat dr pihak skolah...tp die bg kt ayah die...so aku x bce la....skali pg ahad tu ntah camne lepas solat subuh aku nk basuh2 bju g la belek2 beg skolah nazhan...nmpk la surat tu tulis ade kejohanan sukan...tarikh 1 july 2012....aku pong erkkk 1 july??? tngk jam kul 7 pg...tngk dlm surat tu tulis acara start kul 8 pg...halamak

cepat2 kejutkn nazhan...tnya die arini ade sukan ke...die pong mamai2 angguk2 jek kpala...tingat kasut skolah nazhan sabtu tu basuh tp x kering sbb ujan...ah sudah...
aku pong lelaju mesej pembantu cekgu pra-skolah nazhan tu...tnya btol ke kne dtg skolah...wajib ke ape sume kn...
pembantu pra-sekolah tu bls "sume pelajar pra-sekolah d wajibkn hadir" amik kauuuu....
kejut lak en.somi...die ckp die ade hal haritu so x dpt join...ok fine...kejut plak ajib n mayah...siapkn derang sume terus desup g skolah nazhan yg 5men jek dr umh...fuhh nsb bek skolah dkat....

smpi skolah nazhan tngk2 parking dh xdek org...sume dh kumpul kt padang...ms tu kul 8.05pg...eh x kn la punctual derang sume kn...heeeeee aku pong gegas2 heret si mayah n ajib g padang....nazhan dh pegi dl...x menyaboo kn...smpi padang crik cekgu pra nazhan xdek...jmpe pembantu die jek...pembantu die ckp lmbt lg kot start...tnggu wakil rakyat la...VVIP la VIP la...kul 9 gak kot start

huuuuuuu aku pong lom brekfast lg so g la kantin...tngk menu...nasi ayam rm1...milo ais 60sen....mi kari rm1...nasi lemak rm1...eh murah nyerrrr pe lagi mentekedarah la kn...kantin skolah kot...harge pong harge bdk2 skolah la...hikss
ngah2 mkn tu tetibe dngo pengumuman ketibaan VVIP sume siap perbarisan murid2 kn...adoi tercekik nasik lemak aku sbb ajib sebok nk tngk abg die berbaris...mkn laju2 la aku ngan si mayah kecah2kn nasik...eiii org tngk msti ckp kelibut nyer la aku time tu...huuuu

ni mase br smpi.....nmpk x nazhan mane??? tu yg pki topi kaler biru ngah garu2 blakang bdn tu...heee....pompuan yg pki tudung tu la pembantu cekgu pra-sek nazhan tu...
nazhan malu2 sbb nmpk mama n adik2 die dtg support....dlm ramai2 budak pra ni ade la 5org jek kot mak2 yg dtg tngk sukan ank2 derang...mase aku smpi ni aku sowang jekla mak bdk yg hadir...yg lain x tau la...keja kot...heeeee

tetibe ajib menyelit....pastu hentak2 kaki sbb nk topi cam abg die tu...mane la dpt...dh tentu la tu tuk bdk2 pra jek...heh...
nazhan ngan kengkawan....heeee

ajib ngan mayah x pueh ati kne halau kuar...hikss...sebenonyer parents x leh ddk sini...ni tuk murid2 berkumpul sblm game start...parents ade khemah die sndri...tu nmpk x line merah putih tu...haaa tu kire smpi line tu bdk2 x leh kluo dr kawasan n org luar pong xleh msk kawasan tu....hikss
tp aku kn mak yg kalut...sbb aku tau nazhan dtg pg tu x brekpes lg kn...so aku blikn la roti ape sume...ghupenyer die smpi2 jek pembantu cekgu tu dh bg brekpes ngan air siap2...mmg d providekn...so roti2 sume yg aku bli tu aku la yg bedal...hikss
ni kumpulan merah...besela umh sukan mcm kite jugak ms skolah2 dl kn...ade umh biru,merah,ijau n kuning...bezanyer bju budak2 ni lawooo....kaler2 derang mnyerlah...ske kaler merah,biru n ijau derang.....nice jek...hiks...maskot kump. merah ni ialah angry bird...aku tkot nk amik gambo dkat2 dh kata parents  x leh msk sini kn...kang aku amik gambo kne halau plak...sape yg maluu??? mak jemahhhh jugek...so amik gambo curik2 dr blakang jela yek...heeeee
ni kump biru...siap bunge2 lg kt kpala...sweet jek....perbarisan kump biru ni yg menang...game2 pong rsnyer kump biru yg menang sebab aku tngk kn kump biru ni rmai bdk2nyer yg tinggi2 n bdn beso2 banding ngan kump len...mmg la bleh menang kn...heee
ok ni pandangan dr khemah parents ek....tu jela murid2 skolah nazhan ....x ramai pong...aku tngk pong cam alahaii sikitnyerrrrr murid2 skolah ni...x mcm skolah aku dl...ok stop nk compare2kn...heh

ok ekceli skolah kt area umh aku ade 3 la yg dekat2...so ikot sukela nk anto ank ke skolah yg mne...ade yg anto ikot laluan nk g kje...ade yg crik plg dkat ngan umh....ade yg crik yg dkat ngan umh bbsiter...ikot la kn...mcm aku sbb nazhan g skolah pong van skolah yg amik so amik yg plg dkat ngan umh bbsiter la kn....n skolah ni sebenonyer terletak kt ceruk kg...mmg kg btol2 kg kt kuang sane...so bdk2 kt skolah ni pong berasal dr yg ddk kt dlm kg tu jugak la...sbb tu x ramai...heeee
tp ok la...ms YB berucap tu aku dngo la die luluskn bnyk peruntukan tuk skolah ni sbb skolah ni kire cam skolah luar bndr kn...bdk2 yg dpt kputusan cemerlang pong bnyk gek dpt ganjaran dr pihak yg berkenaan....kire dpt perhatian la...alhamdulillah...nazhan sok taun 1 pong skolah sini gak...dh daftar dh pong...heeeee

ni mase tnggu turn nk games...bdk2 dh bosan...tnggu dr kol 8 lg kt sini...ms ni dh kol 10 kot...pembantu cekgu tu pong asik la terjerit2 suh bdk2 ni beratur n ddk diam2 tkot ilang ke bdknyer jenuh nk g carik...aku pong x psl2 terjerit2 suh bdk2 ni diam...yg main pasir lain...yg bergado lain...yg main kejar2 lain...yg merengek2 nk air la...lapo la...nk kencing la...mcm2...budak2 kn...heeeeeeeee
tak terkecuali bdk kecik ni...dh d bgtau parents x leh msk line merah putih tu tp die ape peduliks...nk jugak ddk sme2 ngan abg die...dr luar padang duk jerit abammm abammmm pnggl abg die pastu de sowang bdk ni mrh mayah camni "diam la budak kecik...bising jek abam abam" padahal aku berdiri sblh mayah ni...die x tau ke aku ni mak bdk kecik yg die sound tu??? heh
pastu nazhan dtg ckp kt bdk tu "knape mrh adik kite?"
budak tu "eh adik awk ke? sye mne tau...sowiii....heeeeee"
huh nsb bek ko mntk maap....
pastu bile dh ramai2 tau bdk kecik ni adik nazhan ape lg...ramai2 la kerumun si mayah ni...rimas mayah tau...heee...x la die ske jek...die kn peramah...sume org die nk tgur...so bdk2 tu pong ske la layankn die...tu nazhan ngah btol2kn rambut mayah yg serabai...aku dh ikat dh rmbut die tp si mayah ni g tarik ikat rambut tu...huh sakettt hati....
pastu suke btol bukak2 kasut die...nazhan jugak yg pakaikn blk...
tp ok la mayah ni die behave jela sepanjang sport day tu...xdekla lari jauh2 dr aku...still klu aku pnggil tu die lari ke aku blk....n die pon main2 sblh aku jek...ske kot tngk org rmai2 kt padang tu kn....cume si ajib tu la...ikot kpala die jek jln2 sowang2....die ckp aku ske tnggl die...padahal die yg jln menonong mcm dh bese ngan padang skolah tu kn....aku dh la skt tekak...kne jerit2 lak lg pnggl die...ngan ade lagu2 berkumandang yg skolah ni pasang nk bg meriah...siap bile time lagu2 yg fofular bdk2 ni nyanyi rmai2 kauuu...kemainnn....ceh mcm la aku dl skolah x mcm tu ek...hiksss
hah nengok...die hentak2 kaki lg sebab nk pki mask ni...ni mask kump sebelah ni...selambe jek die rembat n pakai...nsb bek la die x mntk nk bwk blk...cekgu kump sebelah pong xdek la sound...die snyum jek bile nmpk ajib pki...dlm hati die aku x tau la die ckp pe ek...hrp2 die x kesah la...heeeeeeeee
ngah berbaris nk start game....snyum dlm nerves...heeeee
ok ni gambo yg aku zoom....mmg saje aku x nk clearkn...hiks...ms ni kul 11 tngari...gile ngah panas terik time ni...bleh x acara bdk2 pra ni acara last skali...cian bdk2 ni tnggu dr pg kol 8...gamesnyer kol 11...sabo tol aku tnggu kn...heeee yela nk tngk ank sukan katanyer....nazhan yg kump kon kaler merah 3 dr depan...
ok lariiiikkk....nazhan yg nmpk kaki jek tu...die lari laju sngt...aku smpt snap kaki die jek...heeeeee...derang main pas2 kn bndealah circle yg derang pegang tu ngan berlari secara zik-zek...sonang yoo games ni...mase ni aku la yg terjeri2 tepi padang suh nazhan ni lari laju2...OVERRRRR....smpi kn mayah n ajib aku x tau derang g mane....hahahahhahahahah saboo jela...
akhirnyer...yeyyy kump. nazhan dpt no 1....heeeeee
ape2 jekla...pastu kn bleh x tnggu kemain lame...acara bdk pra ni SATU acara jek...pengsan aku nokkkk...pembantu cekgu kata banyak acara patutnyer tp sbb x cukup mase so smpt buat 1 jela...uhuhuhuh...xpela satu pong satula...leh blk awl...x snggup oi nk berjemur lame2 tngah panas tu...ai kn puteri lilin...phuiii...heh
eceh2 gaya seorang pemenang...hikss...ni kump nazhan la yek...suke tngk bdk2 ni....gumbiraa dpt no 1....pastu blk x nk bukak medal tu nk pki jek smbil tnjk kt kwn2 1 tmn...hikss

pastu kn dlm ramai2 ni nazhan la yg plg tnggi n beso....mmg bdk2 skang ni saiz die kcik2 ek...aku tngk bdk darjah 1 lg kecik dr bdk pra...tp xpela yg pntg derang sume sihat kn....tp kn aku tingat yg YB tu ms berucap ade ckp lbih kurang camni la "sye berase gembira pd hari ini kerana dpt melihat ade juga d kalangan murid2 d skolah ini yg berbadan besar" eh ape motip YB ckp cenggitu??? mgkn die nk ckp sblm ni bdk2 skolah ni saiz die kcik2 kot...heeeeee kdng2 kesian tngk bdk2 tu g skolah...bdn kecik beg beso dh mcm pikul beras jek aku tngk...heeeeeeeeeeeee
ngata ank org...x sedo ank sndri si mayah tu pong bdn kecit jugak...uhuhuhuhuhuhu

haduiii pnat jari aku menaip pnjg berjela nih...bnyk lg gambo tp tkot korang pengsan plak nk layan kn...mls nk buat ber part2...lgpong 1 acara jek pong sukan yg nazhan masuk...x yah la nk kecoh2 sngt kn...tnggu la taun dpn time nazhan darjah 1 mgkn bnyk acara die dpt msk....insyaallah...

ok dah tu jek...selamat bekerja....heeeeee
*eh harini nisfu syaaban kan? jom reramai gandakn ibadah tuk tutup buku n bukak buku br...jom2*