Tuesday, June 12, 2012

setelah seminggu peristiwa kena dakwah itu berlaku.....




kami telah pun berubah...ihihihihihi



hah memain ek...kne sound lg kang br tau...elehhh x takot x takot...sbb aku dh settingkn...sape2 yg meroyan lg dlm blog aku mmg aku nyahkn komen ko dr blog aku...x yah bce terus delete jek...hahahhahahahahhaha....kui3..

blog baik2 cam aku pong ade org nk sound...*baik keww?? mata juling ke atas tngn kt dada bwh sikit dr bahu* kui3



assalamualaikum korang.... (hai br nk bg salam???)

sihat sume???...heeeeee...smlm dpt komen dr si lieya nih...ade ke die ckp lps aku kne dakwah ritu terus sentap x nk apdate blog...

ceh ko nih lieya...sje jek tau...x bg can langsung aku nk bertapa lame sikit...ko rindu aku ek...alaa ngaku jekla...kui3



xdekla...mnggu lps aku bizi la...x cukop tngn siap kaki aku pong buat kje tau...percayala weh...heee

pastu kn rasenyer mnggu lps ms cpt tol berlalu..cewah...sedar2 dh hari jumaat...pastu jumaat kne amik EL plak...bbsiter ade hal....tu yg lg la cptnyer ms berlalu ku rasakn...hikhik...



ok gambo bdk bertiga tu ermm ntahla gambo bile...derang pki kopiah n tudung nenek die bg...nenek die br blk umrah bln lps...bnyk sebenier nenek die bg...maceh nenekkkkk...heeeeeee aku lom blogkn ek...kcik ati mk mentua aku klu tau nih...hikss...tula bizi le skang...pastu kan yg lg buatkan aku x senang ddk ni bos aku ckp bln pose ni jgn mimpi la nk blk awl...sbb project nk close before rye ni...gile ke...aku ni bln pose la nk merasa blk awl....nk masak2 *ye ye jek ko nk msk ek* uhuhuh dlm dilema btol...smpi aku terpk nk cuti tanpa gaji jek bln ramadhan ni tau...*mcm la bos aku bg*...huuuuuuu acane ni acane ni acane ni




cumel tak kamiii...heeeeee.....pelik kn pesen tudung mayah pki tu...hekhek....sbb ade topi ats tudung tu...tp mayah ske pki....lps die pakai msti die jalan keliling 1 umh tnjuk kat sume org smbil tanya "omel tak...omel takkk" *omel = comel* selagi ko x cakap "eh ehhhhh comelnyerrrrrrrrrrrr " smbil picit kedua2 pp n goyang2kn kepala die mmg jgn harap la die nak brenti tnya ko omel ke tidak dia tu...heeeeeee




serabainyer lahai ank sapa la ni...ngan comot2 plak lg....hadui....mane mak nyer nih....



hah pastu kn ade 1 kezutan berlaku ms khamis lps...time aku nk amik bebudak ni kn...ms tu bbsiter aku x onkan lampu beranda die...so samar2 la kn aku amik ank aku tu....derang ni plak nmpk aku mcm dh setahun x jmpe...peluk2 cium2 dl dpn pintu...gegas2 amik beg pkikn derang2 ni kasut terus desup msk lam kete....x smpt nk borak2 ngan bbsiter lgpong nk blk cpt...en.somi kne msk opis blk.....



tetibe lam kete en.somi tnya pesal moke mayah cam lain...tp aku x amik pot sbb sebokkn layan si ajib n nazhan nk bercerita aktiviti seharian d umh bbsiter....dh bleh buat 1 karangan klu dngo cite derang...heeeeee...pastu ms tu singgah kedai jap...rutin harian kami la tu klu amik ank2 sbb kena amik ati derang kn...aku kn salu blk lmbt...huuuu...so nmpk la dr cahaya lampu kedai tu...ms tu en.somi g kdai...aku tnggu lam kete jek...pastu aku tngk moke mayah...eh ha ah la pesal moke mayah cam lain jek nih????

ce korang tngk....















ape yg lain???? ajib ni sebok nk intepreme gak...mayah x pueh hati ajib termsk lam gambo nih...jeling kemainnnnn...heeeeee

hah dpt x korang ape yg lain kt moke ank dare aku nih??????




yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...rambut dpn die dh kontotttttttttttt......

dh la tu x rata plak.....lahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....sape punyer keje nih....setelah aku melakukan soal siasat kt abg2 die...heh sahla suspek utama adelah bbsiter aku....huuuuuuuuuuu

en.somi plak mmg pantang org len potongkn rmbut ank2 die....sbb nnti die ckp x ikot pattern yg die nak....tp time mayah ni ok plak en.somi x mrh pong...sbb die ckp mmg rmbut mayah yg dpn tu dh pnjg...dh bnyk kali die nmpk smpi masuk lam mata budak tu...nk hrp kt mama die ermmm mmg tidak la die nk potongkn...paling2 rajin aku toncetkn jek rmbut die nih...uhuhuhuhuhu

tapi kenape x rata wehhhhhh.....



balik tu gigih aku kt dlm bilik air ingt nk trim rmbut budak ni tp bdk ni bkn reti ddk dendiam...dh la ngan aku2 skali melekek2 dlm blk air tu sbb bile aku letak gunting kt dahi budak ni nk ratakn....die mcm tertunduk2 cam geli ke ape x tau la aku...pastu cpt2 dia ckp "dahhhhhhh...dahhhhhhhhh" padahal gunting pong blom...so br la ku tau mgkn bbsiter aku ssh nk ptg rmbut die ni sbb die x nk duk diam....geleng sana geleng sini...last2 aku biar jekla...sbb rmbut bdk ni klu basah jek nmpk x rata...klu kering die still cam ikal2 gitu so x nmpk sngt la...hahahahhahahahha



x kesahla yg pntg bbsiter aku x potong belah blakang.....sayang wooo....dhla rambut die ikal2....walo panjang x nmpk pong panjang....so klu d potong lg kontot la nnti rambut die....



pastu en.somi tnya...bbsiter nk potong x mntk izin kt kite ke??? aku pong errr ntahla...ade kot tp aku x ingt gaknyer......heeeeeeee kalut btol la mama ko nih mayah....



dah tu jek nk cite....x leh cite bnyk2 *padahal karangan dh berjela* kang ade plak yg meroyan nk sound aku lg...hiksss..sentaphatimaknak.....phuiii

4 comments:

  1. meh sini akhak sound...hahahaaa....

    sape la meroyan gan ko nye blog weih... oke jee aku bace...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la CPL...pelik kn...ok jek kn blog ai ni....xdekla kuang haja nyer blog kn...hikhikhik

      Delete
  2. wakakaakkaak....seb baik ko tak sentap ngan aku plak....tu le ko, setting jek yg anon2 takleh komen....pastu komen2 sume kene approve dulu...haaa baru legaaa hati dari dpt dakwah free wakakakaakakaka.....

    wey mayah pakai tudung ala2 tok ti tu...cumey2 heheeheheh....mcm2 ole2 dpt dari tanah suci tu...best2...aku kejar kurma ngan kacang2 jek wey....sedap wat stok kudap2 ....

    alah ko comot2 comey ape mayah nie....balik umah ape lagi sental leee kasi licin bersih balik heheeheh...budak nak membesar mmg kuat main ....kejap jek dah berlemoih hah!!

    alamak!!! tang rambut tu aku menyirap wey...senang2 jek nak potong....ko jage jek kot, tak yah le nak sebok2 potong rambut plak....tapi ko jgn sound lebih2 beb...ingat jek die dah jage anak kite baik....kang sentap lak kan bbsitter ko tu aku tak jamin...he he he..takpe, rambut mayah cepat panjang balik tuh....raye nanti rambut dah cun balik dah heheehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kui3 yela...aku dh settingkn...anon2 pong yg aku knal jek aku approvekn...yg aku x knal nyah kau dr sini...hikhikhik...bajet retis la sangattt!!!

      mmg mnyental jekla koje aku...abes jari jemari ku tawww....

      rye ni aku nk pakse mayah pki tdng la...mcm la die nak ek...tu pong pki x smpi semenet dh sebokkk nk tanggalkn...heeeee

      Delete

maceh sbb sudi komen yek...heee