Thursday, June 21, 2012

anakku mekanik kah???

assalamualaikum sume....selamat soreeee...heee entry petang2 laaaaagik....x smpt nk publish pg td...siapkan keja dl...arini mood ok...kene motivated diri sndri...buat kje kne ikhlas br la x stress...hamboi3 kemain...yg meroyan slase lps tu ape kes....uhuhuhuhu...yela aku kn maknosia biase....besela ade mase kadang bad mood...hepi mood...mood mood...eh heee...



ok ni cite petang smlm...aku cuti smlm sbb stress ngan keja hari slase *sukasuki bile stress jek cuti...cuti jek sbb stress heh....* so ade la ms melayan ank2 aku kt umh....derang kemain hepi tau mama die x keja...kesiannnnnnn kadang2...nmpk nooo mama die bizi keja slame ni kan...sob...sob...sob...(ni efek sore klu nanges teresak2 bg sesiape yg x tahu...ngeeeeee)



ok...mase kejadian ni aku ngah sidai baju...tetibe aku dngo kelentung kelentang tengari bute time nih....panas kt luar....aku dh suh bebudak ni masuk umh jgn main tengah panas tp mcm x mkn saman jek budak2 ni...so aku jenguk la ape yg di buat dek budak berdua ni....si ajib n mayah...nazhan duk dlm umh ngah minum susu smbil layan katon....



tengok tengok....




si mayah jadik mandur...tngk ajib btolkn beskal abg die...xdekla btolkn pong...cume ajib ni ske tngk ayah die pomen basikal ke...moto ke...pastu mula la die ikot...g crik sepana ke ape die g putar2 skru2 yg ade...basikal die habes terbarai sbb sukasuki die tanggalkn skru pastu x reti pasang blk...melalak2 die suh aku pasangkn blk...idokla aku nk layan...aku mane reti skru mnyekru nih....huuuuuu...

tibe tibe...ehhh










si mayah terkedek2 datang kt ajib bwk sepana gak...hamboiiii




pastu cam bekerjasama ngan ajib plak memutar skru basikal tu...kemainnn kau dikkk




beria nih...kelentang kelentung tengari bute mngerjakan basikal abg die tu...tau dek abg die mngamuk le tu kang...dh la basikal ajib dh terbarai die kerjakn...ni nk terbaraikn basikal abg die plak....




moke x bersalah...lepas 1 sepana...die tukar plak ke sepana yg lain....abesla klu ayah korang tau korang main brg2 pomen die....




dh abes menyekru die nk jilat plak sepana tu...eh mmg saje nk kena jentik la kan tngn tu....bakteria bnyk tu dikkkk....heh




time ni aku nk amik sepana tu die leh ngundur2 ke belakang n lariiiiii dari aku...dh main kejo2 plak ngan aku tngahari bute tu...eiiii sabooo jela haku...terbako lemak2 mama dik...dh la lame nk kumpul ni...heeeeeeee




ni kunun2 die merajuk la siap duduk kt simen tu...bile aku pnggil "mayah mama nk amik gambo ni...senyummmmmmm" terus paling moke n buat moke camgini...hamboiii kemain dh pndai klu aku nk amik gambo pose cenggitu ek...bajet cumel la tu....



tp kan tp kan...kesiannn budak ni...gambo ni mmg la cumel kn...(ade ke mk yg x ngaku ank die cumel kn...hikss) petangnyer lam kul 6 lbih cenggitu berlaku kejadian yg x d ingini...mase aku ngah teman die main2 kt luar pagar umh...mayah ni hobi die mmg berlari...asikkkkk la nk berlari...pastu aku plak mmg kne kejar die la sbb tkot die terjatuh ke hape kn....skali mase tu die nk lari dari budak ni...die lari ke arah aku la...aku dah depa tangan nk sambut die...skali selangkah lg nk sampi ke aku...gedebukkkk die jatuh tersungkur depan aku...padahal xdek kayu ke batu mase tu...x tau la camne die leh jatuh tersungkur...salah step kot....aku pong terus angkat die...ingatkn xdek pape sbb aku belek2 moke die xdek kesan ape pong...tp dienyer meraunggg mcm dh parah sngt la kn...cecepat aku lari bwk msuk dlm umh sbb x nak jiran2 aku kluar n kecoh2 tnya "x pndai jg ank ke?" eh heeee perasaan aku jek tu...xdeknyer jiran aku nk tnya camgitu kn...



bile dh masuk lam umh br perasan bwh hidung die cam terseret sikit...tp darah bnyk gak la...pastu dahi die ade kesan batu2 kerikil...pastu hidung n bibir die pong kuar darah gak...budak kn darah die cair so walo luke sikit tp darah bnyk kemain...aku dh panik2 dh...lap2 siap basuh ngan air tp darah still bnyk kluar....mayah tngk aku panik lg la die meraung2 *aku mmg tkot darah so klu nmpk drh bnyk mmg aku panik...huuuu*



terus amik ubat gamat n buh kt luka tu


sempat snap gambo walo ank meraung2 time ni *blogger katanyer*...luka tu aku dh letak ubat gamat tp mayah still jerit2 "obatttt...obattttt" die ni mmg ske ngan ubat gamat tu...x luke pong die suh bubuh jugak...tang hidung n bibir x nmpk kesan kn...tp pg td kt bibir dah jadik cam mata ikan a.k.a ulser...besoooo.....kt hidung ade sikit calar...kt atas bibir tu kekal la camgitu walo darah tu dh kering....uhuhuhuhu ciannnnn ank ku...




oloh oloh oloh....ngan air mata air hingus skali pekej berjujuran.....

dh kureng cumel dh kau dikkk...pagi2 bngn tido terus cakap "obatttt...obattttt" aku pong layankn jek la buh ubat lg....ubat gamat ni kn x pedih kn...so ank2 aku mmg ske la...dl2 aku de gak pki dettol la ubat kuning ape sume tu mmg menjerit2 budak2 ni tobat dh klu ubat die ingt sakit n pedih klu letak kt luka...start dr tu luke camne pong aku buh jek ubat gamat...selain cpt baik...budak2 pong x tkot sakit ke pedih ke..*eh mcm iklan suh bli mnyk gamat kn...hikss* kt opis ni pong aku dh standby kn mnyk gamat kot2 aku terluka terhiris pisau ke...tergunting jari ke...kaki melecet sbb pki kasut baru x gigit dl ke...hahahhahahha melampau btol...heeee



ya allah pnjangnyer entry aku...heeeeeee maapkn la sye yek....ni bayo blk sbb smlm cuti n xdek entry kan....hee hihihi....ok lahh sampei ketemu lagi d lain masa...doakn anaku mayah cpt baik dr luke2 n kembali cumel seperti dahulu yek...daaaaaa

4 comments:

  1. Alahaiiiiiii sian wey tgk luke kat idong mayah tuuu.... Kalo part tu yg luke mmg byk darah keluar.... Mau x panikkan..... Tp tu laaaa dah mmg budak baye gini aktif kooo, kite kawal n jaga mcm mane pun kalo nak jatuh die jatuh gak..... Hope cepat sembuh luke tu n xde parut.... Kalo x, hantaran potong seribu wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi luke sikit ko nk ptg smpi sibu ek...singgit udahla...hikss...pastu kn bdk ni gatai jek nk tanggalkn kuping2 bkas luka tu tau...heh

      Delete
  2. walah2.....mcm ketabrok je luke mayah tuh ? hah ko pnya psl la kn..asik nau menan fb smpi ank ko jatuh...hah menan fb lgi....main lagi...main lagi....( eh bkn ko x de acc.fb ker ekk...urmmm ( smbil tgn garu2 dagu mata pandang ats )....
    ~tompok puteh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kui3 bnyk la ko nyer menan pesbuk yek...dh tau aku xdek acc pesbuk lg mau propa2....ai ikot die ke mne die g okeh...walo termengah2 kejo die...bende nk jadik nk buat cane...*alasan seperti biasa*
      heeeeeeeeeeeee

      Delete

maceh sbb sudi komen yek...heee