Wednesday, June 27, 2012

HUJAN ke JEREBU ???...

tadila mase ngah wat keja aku rasa ngantuk yg teramat sngt...bkn tahap gaban lg dah...otoman pong xleh lawan kot tahap kengantukan aku nih....bayangkan la...tangan pegang mouse br nk lukis2 pki komputer aku leh terlelap...jahanam lukisan aku....line tah ke mane2 pegi ntah....pastu minum milo panas...ok segar sikit...x smpi semenet leh terlelap balik...aikkk gile ngntuk ni...pesal ek...mlm td rasanyer cukup jek aku tido...mayah bangun mntk susu smpi meraung2 pong aku x sedar punyer la tido lena sngt kan...hikss

heh ni sume subway punyer pasal...kn arini ade buy 1 free 1...sementelah bwh opis aku ade subway pe lagik...grab la...tu yg kenyang sngt kot...eh tp aku mkn seketoi jek...seketoi lg aku nk mkn petang2 kang...jimat bukan...hikss...dh la healty *tp bukan main lg konyer subway letak cheese la...mayonis la...sos nak lebeh2 la...healty ke tu???* heeeee

ok x leh jadik ni...g skodeng geng2 kaki gusip xdek plak...ke mane la derang ni g...klu x leh aku bergosip jap ilangkn ngantuk...tengok2 air milo aku pong dh abes...g la pantry...hajat d hati nk buat neslo panas kaw2 punyer....ok berjalan ke pantry ngan mata kuyu2 rasa nk lempang jek...huuuuu

sampai kt pantry sayup2 tngk pemandangan kay ell jap...dedule taun lps aku leh nmpk lg building tabung haji....PNB...tp skang ni aku nmpk building2 jek sebelah opis aku ni...gile membangun dlm ms setahun dh x leh nk nmpk bangunan2 yg jauh2 yg dulu aku leh nmpk....

eh pastu tngk nun jauh d sana....tertanya2..eh tu jerebu ke hujan ek..kt kawasan opis aku ni panas...tp knape kt blah hujung nun kelabuuuuuu jek...klu tengok betul2 d sebalik kekelabuan tu leh nmpk umh2 flat tau...tp yela aku snap pki enpon cabuk jek so x nmpk la...klu kt luar dr gambar mmg nmpk la umh2 flat tu sayup2 jek...sblm ni leh nmpk jelas ok...bos aku siap leh nmpk umh dia dr opis ni lagik...best gile...cume x nmpk bini die lambai2 jek...ceh....tp ni mmg langsung x nmpk ape...

 blakang kren merah sane tu sebenonyer ade umh2 flat tnggi n bangunan ape ntah x pasti...tp sblm ni mmg leh nmpk la...ni kelabuuuuuuuu jek x nmpk ape...

 pastu tngk siming pul otel sebelah...eh arini xdek plak dugong2 berenang ek...salu tu ade jek....so klu ngntuk2 leh la g pantry cuci mata...
heh x senonoh...

 ok pandang balik kt view td....nampk x kt area kren merah tu panas....tp knape kt sane tu kelabuuu?....hujan ke jerebu?..aku duk tingkat 13 jek...klu kt tingkat 60 mmg lg jelas nmpk ek....opis aku 60 tingkat yek...kau adoo...hekhek

eh tetibe dh siap dh neslo panas aku...ok la x yah la pk tu jerebu ke hujan yg penting aku kt dlm bangunan... eh motipnyer?? sudahlah...jom kite minum duluuuuuuuuuuuuu......slrupppppp aaahhhhh...heeeeeeeee

*arini ai bersuara seksi yek...jumpe2 org jek msti org tgur "wow seksinyer suara" huh terus mls nk ckp bnyk.....ai sakit tekak yuuu....bos tanya pong ai mampu senyummm jek...nk ckp sakeeeet.....huuuuuu*

ini rupenyer budak yg suke main henset mama

assalamualaikum sume....selamat hari rabu....arini x nk lyn WW la....sbbnyer x reti la nk letak gambo tp x bercerita...hahahhahah
ade org kesah ke ko nk lyn ke x WW tu...ceh...heee

cite mlm td...setelah d siasat2 kerana cerita smlm...*sape x tau sile la refer entry smlm yek...macehh*  kantoila budak yg main henset aku adelah ajib...mmg dh jangke...die jek yg ske main henset aku amik2 gambo...klu nazhan ngan mayah ske layan games jek kt henset aku...tp klu yg tukar2 option dlm henset aku tu nazhan la kot...men tekan2 jek alih2 kang format2 dlm henset aku betukar...kdng ringtone pong bertukar...sakit jiwa ouhh klu dlm tren dngo henset spe la mekak2 bunyik tu kan...alih2 rupenyer henset sndri yg bunyik....buang ms jek aku jeling2 org sebelah ingtkn henset die yg bunyik tp die x nk angkt...rupenyer henset aku ...uhuhuhuh malu sndri....ni sume budak2 ni pnyer keja la nih g rajin sngt tuko2 ringtone henset aku

bukan aku x letak henset aku tnggi2 kat tmpt yg bdk2 ni x leh capai....aku dh letak tnggi2 dh...tp tmpt pling tnggi kt umh aku tu nazhan pong leh capai...cemane...lg 1 kdng aku dh baring2 tngk tv...henset lak bunyik...malasnyer nk bngun amik kan...pastu mule la nazhan or ajib yg jadik mngse suruhan aku tuk amikkn henset aku...klu aku letak lg tnggi kang ssh derang nk amikkn kn...btol x....heeeeeeeeeee

okeh pnjgnyer mukadimah ko kn...bahek lah....
ni die suspeknyer...

mase ni die dh nanges2 sebab aku rampas henset kt tngan die ms die duk ralit godek2 henset aku...tu tangan die tu nk mntk blk la tu...mmg x dapek la yooo...
si adik plak terkedek2 datang nk pujuk abgnyer....alahaiii sayang jugak mayah kt abg ajib yek...walopong kt umh tu bdk berdua ni asik bercakaran jek...mmg x ngam la derang berdua ni...gadooo jek...tp klu mayah nanges ajib yg dtg pujuk...klu ajib yg nanges mayah plak yg pujuk...gitula...ayer yg d cincang x kn putus...cewahhh...
oloh oloh siap lap2 air mata abg ajib yek mayah..
mama nyer sedap2 jadik tukang snap ek...heh
mama : ajib sayang mayah x?
ajib : sayangggggg *terus peluk mayah ketat2*
mayah : yeke????
heeeeeeee
ajib : iyerr mayah....abg ajib syg mayah...muah3
ermm yela tu....time nk tido bergasak jugak berebut nk tido sebelah mama....ko lempang aku..aku lempang ko...uhuhuhuhuhu


so tutup kes la ek sbb dh tau sape suspek yg menggodek henset aku....heeeeeee
aku geram ngan budak ni skang.....sebabnyer
die suke kutil2 kuping2 luka die tu tau....pastu berdarah blk...camne nk cpt baik
mayah oi....kang muke dh x comel le ade parut dikk...mama riso hantaran ko jatuh merundum nnti....heh ke situ plak d pikirkn ek...hikss
tapi tula mayah ni...klu ralit tngk tv ke...ngah myusu ke tangan tu gatal jek nk kutil2 luka die tu...geram btol aku
pastu kena mrh buat moke x bersalah smbil goyang2kn bdn n ckp "nanak lahhhh"
kadang2 siap peluk tubuh n palingkn muke...merajuk la tu....huh

sudahlah...malas mama nk layan...

*eh ade kwn opis en.somi bce blog aku...mase tu en.somi bce blog aku n die tumpang sekaki...die tnya en.somi "isteri bos ni xdek keja ke leh tulis pnjg2 camni" so kpd kwn en.somi yg bce blog aku ni klu ko terbce lg ni aku nk jwbkn yek "eh sukatiaku la blog aku....kau jeles kan" huh (palingmuke)*

Tuesday, June 26, 2012

sape punyer kerjaan nih?

tadi ngah boring2 lps makan...sajela tngk gambo kt henset...tetibe...eh ngape bnyk sngt gambo bukan2 nih....hah cuak cuak...
bkn gambo bukan2 yg dot dot dot tu yek...ni gambo yg ermmm ntahla...
korang tngk sndri la...huuuuuuuuuu

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 teka ni sape???? * mayah *

 ni plak sape???? * nazhan *

 yg ni plak???? * ajib *

 yg ni???? terdampar keletihan...eh

lastly....

seram x korang tngk gambo yg dlm tv tu...hiiiiihihihihihihihihih *sore mengilai*

heh sakettt ati (stail ropi ckp dlm super spontan).....ni msti kje ank2 aku ni....nk slhkn mayah xleh sbb die lom pndai lg...so msti kje abg2 die nih...heh...ptutla mlm td aku suh tido derang x nk...siap gelak berguling2 mlm td...aku nmpk la derang ngah pegang henset aku mlm td...tp aku ingtkn derang tngk gambo ke...video ke dlm henset aku....pastu ade gak cite upin ipin lam henset aku kn...tu yg aku biar jek...skalikkkk....

hambikk kau...mane derang reti nk tuko2 setting mode camera dlm henset aku ntah...eh ai tell yu *menyampah* selame ni aku x penah pong tuko mode henset aku klu nk amik gambo...x reti...nk godek2 pong aku mls...bile tngk bdk2 ni tuko setting die br aku tau oooo rupenyer bnyk mode dlm camera henset aku ek...kesiannn aku kans....ank2 lg terer godek2 henset aku...heh

tp aku seram la tngk gambo2 nih...sbb tiap2 wiken aku msti tngk cite kekasihku seru tu....aku tau tu cite ulangan...tp yg dl aku x penah tngk...sbb tu yg ulangan ni aku beria tnggu cite die...n bile tngk gambo2 camgini aku terbayangkn si waris tu...eiiiiiii seriauuu....

xpe xpe...balik ni aku nk buat CSI...siape dalang d sebalik semua ini...aritu dh abes kredit aku derang ni men call2 ntah sape2 dr list contact aku....saketttt ati (skali lg cam stail ropi...hikss)

*menggelatat aku kjap td tetibe nk tuko design terdelete iklan nuffnang kt sidebar...tahpapela...hee*

Monday, June 25, 2012

RepOrt caRd nAzhAn.....

assalamualaikum sume....slmt hari isnin yg cerahhh.....heee dh tngari br nk update....hekhek....eh x la ni cite pg td dh create tp ni br nk publish sbb ingtkn dh publish td tp duk diam dlm draft ghupenyer...uhuhuhuhuhu.....

ok nk cite psl report card nazhan...
hari jumaat lepas adelah hari tuk amik report card kt skolah nazhan...
smnggu sblm tu nazhan ade bg surat tuk makluman ibu/bapa....
aku punyerla eksaited kn...1st time nk amik report card anak...x sangke ank aku dh besooo....dh kena g skolah amik report card die...hikhikhik....kengkawan yg baya aku ank br nk msk umo setahun yg ade....aku plak dh bleh merasa amik report card ank aku awl...rezki masing2 kn...ALLAH dh tetapkn...alhamdulillah....heee

seminggu tu jugak nazhan asikk la remind kn "mama jumaat ni dtg skolah abg tau"
aku pong  "iyelah bang..insyaALLAH"
tp d sebabkan hari rabu tu aku dh cuti sukatiaku jek so ari jumaat tu segan nk apply cuti lg kt bos aku...padahal boleh jek...lg plak jumaat kn opis aku halfday kn...tp d sebabkan aku ni pekeja yg berdedikasi *mata kujulingkn ke atas* maka aku x sanggup la nk amik cuti lg...

plannyer aku n en.somi nk g la skali...semangat ok...pastu en.somi pong ckp...xpela biar die sowang jek yg g amik...nnti klu de pape die inform la kn...sedehh beb ku rasekan...yela 1st time kot nk merasa amik report card ank kn....pastu aku suh en.somi rahsiakn dr nazhan...jgn ckp kt die mama x dpt pegi kang muncung 14depa plak die tu...

so jumaat tu en.somi pong g la skolah nazhan...nazhan ni br pra-sekolah yek...taun dpn br darjah 1....kemain pra-sekolah pong ade report card2 yek...baguihhh....

start dr kol 10 aku asikkk la sms la...call la en.somi tnya cane cane cane...smpi rimas kot die...hahhahahahhahah sebok jek bini die ni...x reti saboo...dh die ckp nk bgtau tu tnggu jela...ni x....asikk la tnya dh belom dh belom...hikhik..

pastu dlm kul 11 lebih en.somi call...urusan dh settle....so aku tnya la

aku : so camne??? *nada x sabo*
en.somi : ok
aku : eh x kn ok jek...cekgu ckp pe?
en.somi : alaa nnti blk awk tngk la report card die
aku : alaa lmbt lg nk blk...cite jekla
en.somi : sye otw nk g keja ni
aku : tp jauh lg kn...cite laaaaaa.....*x putus asa n x reti bahasa,...ngeee*
en.somi : ok,...cikgu die ckp nazhan ok kt skolah....blajo ok...peel ok....yg bangga tu cekgu die ckp die ni ade sifat berani ke depan...klu cekgu tnya or nk volunteer ke die org pertama yg ke depan or angkt tngan
aku : ngeh ngeh ngeh,,...x sngke...ok pastu cekgu ckp pe lg???
en.somi : cekgu ckp lg die ni sensitif...ikot mama die la ni...x leh d tgur sikit nk meleleh *eh aku plak yg kena* pastu cekgu ckp die ni bnyk ckp kt skolah....3 kali cekgu ulang ckp die ni bnyk ckp kt skolah...time mkn nk ckp...time blajo nk ckp....rehat pong nk berckp...
aku : eh yeke...kt umh x cam tu pong *smbil ingt2 blk kt umh nazhan camgitu ke?*
en.somi : ntahla tp sye dh sound nazhan tu dpn2 cekgu td
aku : eh yeke
en.somi : yela...sye pesan kt dlm kelas jgn asik nk berckp...dngo cikgu ngajar....klu cikgu tnya br ckp
aku : abes nazhan ckp pe?
en.somi : die ckp "baekkkk ayahhh"
aku : heeeeee
en.somi : eh dh la...nnti kt umh kite cite lg....sye nk g opis ni
aku : heeeeee ok2...
en.somi : haa lg 1...awk tau x dlm kelas td sye sowang jek BAPAK budak yg dtg...bdk2 lain sumeeeeeee MAK derang yg amik report card tu tau...cekgu siap puji sbb sye yg dtg...siap tnya mama nazan mne
aku : ngeeeeeee yeke yeke yeke...xpela insyaallah akhir taun pnyer report card sye amik lak yek....tukar2...heeeee

ok maceh en.somi atas info2 walo tau die serabut ngan bini die yg x tau sabo nk tau perkembangan anknyer...hikhik

nila si budak yg bnyk ckp kt skolah tu...cekgu ckp die bercerita x habes2...hadui ikot pangai sapela tu kan...hik3

papepong nazhan...mama bangga ngan abg....teruskn usaha utk berjaya ok...n ingt janji abg dh beso nnti nk belikan mama umh besooo...kete besooo...
hahahhah dasar mama mate duitan...kui3
gurau jela...heh tu pong nk kecoh...eh heeee

ok dah tu jek...smbung keje wehhh...bace blog jek...eh tu aku la tu...heeeee

Friday, June 22, 2012

selamat hari ulangtahun anakku nazhiff......

alhamdulillah harini 22hb jun genapla ankku berumur 4tahun.....hepi besday ajib a.k.a nazhiff...panggilan manje la tu ajib tu...hikss...

so kepada ank mama yg




cumel




kadang2 serius gile...




yg suke buat peace...




yg gembeng a.k.a cengeng a.k.a menjeng (sume yg ade 'eng' blakang die la kn...heee)




yg suke buli si adik....(time mama nk amik gambo adik die siap tolak2 adik die ni sbb die nk inteprem....heee..nmpk x adik die menjerit tersepit kt blakang tu...)




yg suke blagak macho bile bergambo....




yg kadang menunjukkan kasih syg kpd si adik secara berlebihan (die ske peluk adik die kuat2 tau...x bernapas adik die kadang2..uhuuu...ni gambo lame...adik die bambam lg...)




yg sayang adik n abg die...(klu tngah main2 ngan kengkawan lain...klu ade org buli adk or abg die...ajib la org yg pretend adik or abg die dr dbuli...brani ajib ni...heeeee...bagus bagus..)




yg suke buat lawak yg buat mama n ayah tergelak ngan lawak spontannyer...heee

adee jek idea die nk buat ktorg gelak...heee




yang manjeeeeeee.....walau dh ade adik tp manje die x ilang....klu nak susu nak mama jugak yg buatkn...x nak ayah or abg or org len buatkn....nak mama jugak jugak...klu nak tido nak tangan mama jugak usap2 blakang la...usap2 rambut la...smpai die tertido...kadang snggup tnggu mama tidokan mayah dl baru amik turn tidokan die....heeeee ajib,...ajib....




dan juga yg suke main henset mama n amik gambo syok sndri....huuuuu



bnyk gile gambo n caption kn....sayangnyer mama xdek gambo ajib ms baby...ade pong dlm pc kt umh...lupe nk transfer dlm henset ni....uhuhu...xpela ajib....yg penting...mama nk wish...




smoga anakku nazhiff menjadi ank yg soleh,sihat walafiat dan berjaya d masa depan...aminnnnnnnnnnnnnn insyaallah...doa mama n ayah sentiasa mngiringi ajib ke mane saje...sob...sob...sob...sedehhh....mcm br jek bersalinkn die...dh 4 taun dh budak ni....huuuuuuu



walo apepong mama,ayah,abg an n mayah sayaaaaaaaaaaang ajib sangat2....don noti2 yek ajib.....yg penting kami tau ajib pong sayaaaaaaaang kami sume kn...heeeee



ok dah tu jek....nak lap2 air mata nih...

Thursday, June 21, 2012

anakku mekanik kah???

assalamualaikum sume....selamat soreeee...heee entry petang2 laaaaagik....x smpt nk publish pg td...siapkan keja dl...arini mood ok...kene motivated diri sndri...buat kje kne ikhlas br la x stress...hamboi3 kemain...yg meroyan slase lps tu ape kes....uhuhuhuhu...yela aku kn maknosia biase....besela ade mase kadang bad mood...hepi mood...mood mood...eh heee...



ok ni cite petang smlm...aku cuti smlm sbb stress ngan keja hari slase *sukasuki bile stress jek cuti...cuti jek sbb stress heh....* so ade la ms melayan ank2 aku kt umh....derang kemain hepi tau mama die x keja...kesiannnnnnn kadang2...nmpk nooo mama die bizi keja slame ni kan...sob...sob...sob...(ni efek sore klu nanges teresak2 bg sesiape yg x tahu...ngeeeeee)



ok...mase kejadian ni aku ngah sidai baju...tetibe aku dngo kelentung kelentang tengari bute time nih....panas kt luar....aku dh suh bebudak ni masuk umh jgn main tengah panas tp mcm x mkn saman jek budak2 ni...so aku jenguk la ape yg di buat dek budak berdua ni....si ajib n mayah...nazhan duk dlm umh ngah minum susu smbil layan katon....



tengok tengok....




si mayah jadik mandur...tngk ajib btolkn beskal abg die...xdekla btolkn pong...cume ajib ni ske tngk ayah die pomen basikal ke...moto ke...pastu mula la die ikot...g crik sepana ke ape die g putar2 skru2 yg ade...basikal die habes terbarai sbb sukasuki die tanggalkn skru pastu x reti pasang blk...melalak2 die suh aku pasangkn blk...idokla aku nk layan...aku mane reti skru mnyekru nih....huuuuuu...

tibe tibe...ehhh










si mayah terkedek2 datang kt ajib bwk sepana gak...hamboiiii




pastu cam bekerjasama ngan ajib plak memutar skru basikal tu...kemainnn kau dikkk




beria nih...kelentang kelentung tengari bute mngerjakan basikal abg die tu...tau dek abg die mngamuk le tu kang...dh la basikal ajib dh terbarai die kerjakn...ni nk terbaraikn basikal abg die plak....




moke x bersalah...lepas 1 sepana...die tukar plak ke sepana yg lain....abesla klu ayah korang tau korang main brg2 pomen die....




dh abes menyekru die nk jilat plak sepana tu...eh mmg saje nk kena jentik la kan tngn tu....bakteria bnyk tu dikkkk....heh




time ni aku nk amik sepana tu die leh ngundur2 ke belakang n lariiiiii dari aku...dh main kejo2 plak ngan aku tngahari bute tu...eiiii sabooo jela haku...terbako lemak2 mama dik...dh la lame nk kumpul ni...heeeeeeee




ni kunun2 die merajuk la siap duduk kt simen tu...bile aku pnggil "mayah mama nk amik gambo ni...senyummmmmmm" terus paling moke n buat moke camgini...hamboiii kemain dh pndai klu aku nk amik gambo pose cenggitu ek...bajet cumel la tu....



tp kan tp kan...kesiannn budak ni...gambo ni mmg la cumel kn...(ade ke mk yg x ngaku ank die cumel kn...hikss) petangnyer lam kul 6 lbih cenggitu berlaku kejadian yg x d ingini...mase aku ngah teman die main2 kt luar pagar umh...mayah ni hobi die mmg berlari...asikkkkk la nk berlari...pastu aku plak mmg kne kejar die la sbb tkot die terjatuh ke hape kn....skali mase tu die nk lari dari budak ni...die lari ke arah aku la...aku dah depa tangan nk sambut die...skali selangkah lg nk sampi ke aku...gedebukkkk die jatuh tersungkur depan aku...padahal xdek kayu ke batu mase tu...x tau la camne die leh jatuh tersungkur...salah step kot....aku pong terus angkat die...ingatkn xdek pape sbb aku belek2 moke die xdek kesan ape pong...tp dienyer meraunggg mcm dh parah sngt la kn...cecepat aku lari bwk msuk dlm umh sbb x nak jiran2 aku kluar n kecoh2 tnya "x pndai jg ank ke?" eh heeee perasaan aku jek tu...xdeknyer jiran aku nk tnya camgitu kn...



bile dh masuk lam umh br perasan bwh hidung die cam terseret sikit...tp darah bnyk gak la...pastu dahi die ade kesan batu2 kerikil...pastu hidung n bibir die pong kuar darah gak...budak kn darah die cair so walo luke sikit tp darah bnyk kemain...aku dh panik2 dh...lap2 siap basuh ngan air tp darah still bnyk kluar....mayah tngk aku panik lg la die meraung2 *aku mmg tkot darah so klu nmpk drh bnyk mmg aku panik...huuuu*



terus amik ubat gamat n buh kt luka tu


sempat snap gambo walo ank meraung2 time ni *blogger katanyer*...luka tu aku dh letak ubat gamat tp mayah still jerit2 "obatttt...obattttt" die ni mmg ske ngan ubat gamat tu...x luke pong die suh bubuh jugak...tang hidung n bibir x nmpk kesan kn...tp pg td kt bibir dah jadik cam mata ikan a.k.a ulser...besoooo.....kt hidung ade sikit calar...kt atas bibir tu kekal la camgitu walo darah tu dh kering....uhuhuhuhu ciannnnn ank ku...




oloh oloh oloh....ngan air mata air hingus skali pekej berjujuran.....

dh kureng cumel dh kau dikkk...pagi2 bngn tido terus cakap "obatttt...obattttt" aku pong layankn jek la buh ubat lg....ubat gamat ni kn x pedih kn...so ank2 aku mmg ske la...dl2 aku de gak pki dettol la ubat kuning ape sume tu mmg menjerit2 budak2 ni tobat dh klu ubat die ingt sakit n pedih klu letak kt luka...start dr tu luke camne pong aku buh jek ubat gamat...selain cpt baik...budak2 pong x tkot sakit ke pedih ke..*eh mcm iklan suh bli mnyk gamat kn...hikss* kt opis ni pong aku dh standby kn mnyk gamat kot2 aku terluka terhiris pisau ke...tergunting jari ke...kaki melecet sbb pki kasut baru x gigit dl ke...hahahhahahha melampau btol...heeee



ya allah pnjangnyer entry aku...heeeeeee maapkn la sye yek....ni bayo blk sbb smlm cuti n xdek entry kan....hee hihihi....ok lahh sampei ketemu lagi d lain masa...doakn anaku mayah cpt baik dr luke2 n kembali cumel seperti dahulu yek...daaaaaa

Tuesday, June 19, 2012

menanges aku petang ni

huhuhuhuhu menanges aku petang ni

ngah kusyuk wat keje tetibe designer aku sengeh2 datang bgtau

keja yg aku buat 2 mnggu lps kena buat balik sebab die x perasan ade 84 drawing yg kena buat....die ingtkn 42 drawing jek..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kau tahu x susah nk update keja ni....2 mnggu aku ngadap bnda ni tahu....dan sekarang kau kata kena buat blk dr awal????? dh la nak update kne tnggu kdng smpi 5 minit tuk update sikittttttttt jek tau..smpai tertido2 aku dibuatnyer



blum update 1 drawing lagi...1 drawing kadang 1 hari nk update....aku dh buat berbelas2 drawing ni tau......dan sekarang kau suruh update dr mule balik???? huh...pitam aku tau...dh la patutnyer keja aku ni hantar mnggu lepas....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sape yang nk menjawab??? akuuuuuu jugak yg kena menjawab ngan bos klu die tnya knape aku lambat hantar keja ni tahu???



sudah!!!



aku x dek mood nk buat keja...aku nak balik...baik aku jmpe kesayangan hatiku kt umh tu...mungkin boleh menyejukkn hatiku yg tengah panas ni...lg pong klu aku buat keja ni xdek maknenyer pong kan...sbb aku kena tunggu kau update keja kau br aku bleh buat kje aku dr MULA balik......



patut la org lelaki kt sini x suke buat keja yg aku buat ni....sebab klu jadik gini bleh meroyannnnnnnnn....huk3...

Monday, June 18, 2012

mengantuk nyer la petang ni...

sebab mengantuk??? tidaklah d ketahui.....nak kata keja xdek...ade jek ni ha...mgkn sebab keja aku ni slow sebab tu aku mengantuk...eh tp bkn hari2 pong mengantuk je ke aku nih??? eh tak ek...arini jek ngntuk len mcm...mungkinkah kerana harini hari isnin??? hurmmmpp....ngado2...heh



assalamualaikum sume...selamat soreee.....dh makan??? dh solat??? klu dah alhamdulillah....

sebab mengantuk kan

aku tepek gambo kesayangan aku nih.....


mlm td...sebok suh aku ikat kain lampin die tu kt leher...ingtkn nk watpe la...die ckp nk ebang2 (bace : terbang) sah abg2 die la ni yg ajar...pngaruh cite wonderpet yg pki ni tuk terbang tuh....eh yeke cite wonderpet...hekhek ah blasah la...




ajib plak...aku tnya...ngape lilit kt pinggang kain tu?...die ckp nk jadik cam pendekar katanyer...ok tp knape tngn tu cam pegang pistol??? takpahamlamamangankamuniajib....heh


kesayangan hamba....ajib kata nak jadi pendekar tp wat gaya otomen ape kes??? mayah x redhooo d peluk si nazhan...die x nak bergambo sebenarnyer....sebok duk panjat sofa tu n nk terjun...nk bg efek kain tu terbang2 kot...tp si abg pakse gak die amik gambo sesame....ngan arahan si mama...eh heee....



yg klako nyer si mayah tu bleh plak die berdiri dpn kipas stand tu sbb nk bg kain die terbang2 n rambut die pong mengerbang d tiup angin kipas...sapooo la ajar wat camtu ek mayah....huuuu



eh eh nk bgtau ni....semalam kn buat pertama kalinyer aku berjaya masak 3 benda....1st time ni okeh....tepuk la tangan (ceh xdek sape la nk tepuk tngn tuk kamuuuu...heh)

yeyyy aku berjaya buat iniiiiiiii......


bubur kacang ijau d selami durian.......




pulut n serawa durian.....and


kuih kasturi yg hangus sket (yeke nme kuih ni kuih kasturi???) heeee



kuih ni peberet aku tau...gigih mesej2 tnya kakak aku camne nk buat...enpon aku x canggih....xleh nk gugel2 resipi...x leh nk wasap2 org len...msj jela boleh pong...kau ape pedulik??? eh mrh plak...hiksss...

kuih ni sebenonyer kacang ijau yg berlebih buat bubo tu...aku rebus kacang tu...duk panggil2 en.somi tnya bnyk mne nk msk...bnyk ni ok x....aku tnya die...die ckp ok la tu...skalik kacang tu dh msk n empuk amik kauuuu...penuh 1 periuk....pastu garu2 kepala (maklomla pestime nk buat kn...mne tau brape bnyk kacang nk gune) klu ikot resipi 1 cawan jek...tp aku ni kn bajet dh terer msk so aku ingt nk msk lebih nk bg jiran2 kn...tu yg nk msk bnyk sket...skali terlebih banyakkkkk kacangnyer....so pk2 nk buat ape kacang yg lbih tu...tingggggg...tingat kuih peberet aku ni...tu yg msj akak aku tu tnya resipi kuih kasturi...



en.somi dh ckp siang2...klu x yakin nk buat...x yah buat...kang x jadi membazir.....lg 1 die dh tau dh bini die ni x berape nk terer msk...bkn x pandai ok...heeeeee hihihi nak jugak tu...

sume ketiga2 masakan ni en.somi dh warning awl2 ok...x reti x yah msk...tp aku kan bersemangat waja la sangatttt op kos la nk buktikan kt en.somi aku bleh buat kan....padahal dh berpeluh2 siap jampi2 moga2 masakan aku tu menjadik la...



alhamdulillah berkat memasak ngan sepenuh hati dan kasih sayang bluwekkk akhirnyer kire jadi la utk org yg pestime msk masakan ni kan....en.somi komen OK jek..xdekla die ckp TAK SEDAP....en.somi aku mmg klu komen straight to the point yek...klu die rs x sdap die akn ckp direct x sdap...klu sdap die ckp ok or tmbah beberape kali...hikhikhik.....tp die komen direct tu ngan aku jela yek...klu ngan org len sdap ke x die ckp sdap jugak.....menangis oi klu dngo kritikan die....nsb bek die x jadik juri mastercep...heeeee



tp sbb dh bese kena komen direct camgitu aku dh bese dah....aku lg ske die komen direct dr die komen nk jg hati....sndri phm la yek....at least klu x sdap lenkali aku leh usaha lg jadikkan masakan tu jadik sdap plak...smangat wehhh...jadinyer bile masakan ni sume dh msk bile time die nk rasa tu moke aku dh mcm selebriti mastercep kite bile time tnggu nk kne komen dr cef joe or cef zubir tu...moke mcm nk menangis okeh...hikhik...klako....muke aku la tu yek....heee



kirenyer ok la kn....lenkali bleh masak lg...yeyyyyyyyyyyyy



ok-aku-dah-x-mengantuk-dah-boleh-la-sambung-keja...heeeeeee....

Thursday, June 14, 2012

mahram dan batas pergaulan.....

assalamualaikum anak-anak...sihat harini??? alhamdulillah....

harini aku nk buat entry baik2 sikit...walo aku pong bknla baik sngt...uhuhuhuu sedar diri wehh...



pepagi bukak email ade member forward email ni...mgkn korang pong ade yg pernah dpt email camni kan...tp x salah la klu aku nk share dlm blog aku ni kan....



bende ni kdng2 ade jugak org yg konpius...termasukla aku...aku dl mmg dh d ajar dr kecik utk hormatkn org n klu jmpe pakcik makcik yg lbh tua mmg kne salam cium tngn...cume skang ni bile dh kawin...dh matang sket (cewah) aku dh start bataskn klu nk salam2 org ni...dl mmg tau hukum nyer salam ngan org tu x leh...ngan org ni bleh...tp tula mcm aku ckp...hormat....ok mgkn ade yg x stuju ngan cara aku...terpulang la...yg penting skang ni kt masing2 berusaha utk jadik muslim n muslimah sejati kan...amin insyaallah.....



so meh kt tngk carta ngan sape kt bleh bersalam n perlu bataskn pergaulan yek




nampak ke tidak??? aku dh ex-large kn saiz ni...klu sape x nampak ce try klik kt gambo tu bleh x die membesar bagai johan lg...heeeeeee




cumel katun tu kan....



ok harap2 lps ni sume clear ngan spe kt PATUT bersalam or ngan spe kt HARAM bersalam...BAGI SALAM xpe yek...tu ngan sume org pong mmg d bolehkn....x pong klu nk salam gak pastikn berlapik la yek....



ermmm nk cite pngalaman aku ni...sblm ni aku keje kt kompeni melayu yg islamik2 sikit...derang mmg xdekla nk salam2 klu staff lelaki n perempuan...mmg d bataskn...alhamdulillah



bile aku msk kompeni br ni...yg bos die mat saleh...staff ramai bkn islam ms suai kenal ke...miting ke mmg derang akan shake hand la kn...kdng2 mmg rs serba slh nk salam ke x...tkot org ckp kuang hajar kn org dh hulur ko x nk sambut plak...tp aku tetapkn pendirian aku....just tunduk hormat n say sorry la sbb x leh nk shake hand...derang pong paham...tp ade jugak yg x tau la nk perli aku ke...x paham ke kn...derang leh ckp camni "eh knape ade jek pompuan muslim lain shake hand ngan sye?? knape awk x bleh plak???" klu korang ape korang jwb??? aku???? ermmm tergamam n just senyummm jekla...br aku nk xplainkn die dh ckp "it's ok...i hormati kputusan u" wahh gitu mcm dlm drama tv plak...hikss



again pd sape2 yg x stuju ngan cara aku or ckp "alaa mcm bgs jek buat mcm tu" ikot suke ko la nokkk...aku x rugi pape pun...aku cume nk kongsi2 ilmu jek...klu berguna alhamdulillah...bekal aku kt akhirat sok...insyaallah...



insaf btol buat entry camni....heeeeeeeeeeeeee

*eh sblm terlupe nk bgtau carta kt atas tu aku dpt dr email yek...kwn aku tu pong dpt dr kwn die jugak so just forward2 jek...asalnyer x tau dr sape...aku bkn gugel...klu gugel mgkn tau sumber dr sape ye x...so klu carta tu kpunyaan sape2 yg buat tu...aku mntk halalkn la ek...sharing is caring katanyer kanss....eh br pasan ade tulis OLEH : MFR STUDIO kat atas tu....tengkiuuuu yek...heeeeee*

Wednesday, June 13, 2012

wordless wednesday kah? : menatang ape dalam beg aku ni??????

br sampai opis...kuarkn enpon dan bnde2 yg penting dr dlm beg...tetibe aku terpegang bnde tajam2....




ape bende tajam2 nih?tengok tengok....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




laaaaaaaaa ni sapa punyer keje masukkn menatang ni dlm beg aku?????



suspek utama......sudah tentu

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
(gigih tekan * bnyk kali...hikss)




confirm budak ni sebab die jek yg dh bangun masa aku kemas2 beg aku pagi td....

hah buat muke....buat muke....ingat mama nak kesian....siap ko dik balik ni...mama jentik2 tangan ko...eh heeee



ihihihi...sowi ingtkn x nk letak pape caption tadi dh kata hari tanpa kata kn....tp rasa mcm kureng jek kn...maklomla dh aku suke membebel kan....kau ape kesah???? hiksss