Wednesday, May 23, 2012

stressnyer ngan derang nih...heh

assalamualaikum sume...heh harini aku nk meroyan kt blog aku nih...x kire...meh nk luah sikit
sebelum tu nk bgtau nih...aku meroyan ngan tiga org designer aku nih...yee aku kne handle kje tuk tiga org designer ok...uhuhuhh ok xpela dh keja aku kot...lg pong keja nyer xdek la sesusah mane cume kdng derang ni mnyakitkn ati tau....meh nk kenalkn ngan suspek2 yg buat aku meroyan

suspek A : senior designer...dh tua...umo 40 lbh kot...tp bajet muda lg...ceh...(yg ni aku x brape suke sbb die ske nyakat aku...sesekali xpela kot...phm klu bunge sekuntum jek mmg jadik mangsa nyakat jek kt sini...heh tp klu dh hari2 ku rs mlampau ok...smpi ape yg aku nk mkn or pki sehari2 pong nk d jadikn modal tuk nyakat aku...huh x sukeeeeeeee)

suspek B : designer...yg ni memula dl ok...tp kdng2 ayat die mmg nyakitkn ati...kdng aku bleh terima kdng aku mmg hangin ngan die nyer kutukan....heh

suspek C : designer cum checker....yg ni ok sket sbb die foreigner kot...n mane2 bangsa yg berasal dr negara ni mmg stakat ni kje ngan aku ok jek...jaga bahasa,..ckp pong soft spoken jek...xdek nk kutuk2 perli2...so aku bleh buat kje ngan senang ati ngan org yg camgini...heeeeeeee

kes 1 : antara suspek A ngan B
skang ni aku buat keja ngan suspek B...tetibe 1 hari aku nmpk ade drawing asing atas meja aku...xdek note xdek spe bgtau nk kena buat ape ke kn so aku biar jek...aku assume mgkn de org tertinggal drawing ni atas meja aku n nnti2 msti org tu dtg amik blk...salu mmg gitu....heh

pastu tetibe si suspek A (yg aku xske tu) dtg meja aku n tnya camgini
suspek A : hah ko dh siapkn blom?
aku : siapkn ape??? *tanpa pndg muke die
suspek A : yg aku suh buat tu la
aku : bilenyer??? buat pe??? *tetap x pndang muke die
suspek A : yg aku letak atas meja ko tu la
aku : yeke...abes xdek spe bgtau pong suh buat..note2 pong xdek...ingtkn sape nyer keja td
suspek A : dh atas meja ko...ko pnyer kje la tu...
aku : eh bos x bgtau pape pong suh buat ke ape
suspek A : terus pnggil bos n ngadu (eiiii geramnyer)
bos...bos....die ni x nak buat kje aku bos...die ckp ko x suruh....bnde ni mmg die yg kne buat kan???
bos : ha ah (pendek jek bos aku jwb)
suspek A : haa ko dngo tu bos ckp ha ah...ko ni klu keja aku mmg ko x nk buat kan...nk suh bos gak bg arahan br ko nk buat kn????
aku : buat muke bosan smbil kunun2 nguap2 mls nk lyn die

x lme si suspek B pong dtg meja aku
suspek B : eh ko ni buat kje spe ni? ni bkn kje aku kn?
aku : ha ah....kje ko hold dl...checker ngah check...so aku buat la kje suspek A dl....kang die ngadu ngan bos ckp aku x buat kje die plak
suspek B : ngape ko cam x ske buat kje die
aku : sbb aku x ske la...sukasuki suh aku buat kje die...letak jek ats meja aku...kot ye pong bgtau la...bg note ke ape...ni x...alih2 jek tnya kje die dh siap ke blom...hangin tol aku
supek B : hekhekhek...sabo jela.....heeee

x lme tu suspek A ngan suspek B pong berjumpe n berborak dpn cubicle aku....yg org len sume bleh dngo sbb derang ni berborak mmg stail nk bg sume org dengo gaknyer...huh

suspek B :bang bang (die pnggl suspek A) ko suh minah ni buat kje ko ek
suspek A : ha ah
suspek B : eh bang die x ske ko la bang...sbb tu die x nk buat kje ko
suspek A :sengeh2...yeke...alaa aku x kisah la die x ske aku janji keja aku siap

eiiii geramnyer aku ngan suspek B tu...perlu ke ko ckp camgitu ngan suspek A yg mne sume org kt sini dngo...ade plak ckp aku x ske suspek A...aku bkn x ske die...cume x ske cara die n peel die yg ske nyakat aku tu....geram tau x...ingtkn saje la nk luahkan kt suspek B psl aku bengang ngan suspek A...x sngke plak die g bgtau direct ngan suspek A.....arghhhh tensen aku....dh org ingt aku ni bergado plak ngan suspek A...heh....

pastu td....suspek C ade bg keja la...die ckp camni
suspek C : i put the drawing on your table...please update
aku : ok....
x lme tu die dtg lg kt meja aku
suspek C :eh sori sori... i take this drawing back....i wan't to put some material
aku : ok
suspek C : i will give u tomorrow for updating
aku : ok no problem....

pastu x sngke plak suspek A dngo aku ckp2 ngan suspek C tu terus die dtg kt meja suspek C n ckp kuat2
suspek A : haiyooo...when u give your drawing she always said ok ok ok...but if i give my drawing she always make his face like don't like me....
suspek C : heh heh heh.....

huh perlu ke die ckp camgitu ngan suspek C?? tp btol ke aku camgitu??? hahahahah
sblm tu mmg die ade bg kje kt aku...kje yg lain la
suspek A : eh nah ni tlg update...aku bg selai jek dl
aku : heh suke btol bg selai2...bg jela bnyk2 terus....x ske la kjap2 dtg kjap2 dtg meja aku ni...menggangu konsentrasi tau
suspek A : alah tu pong nk mrh
pastu x lme dia dtg lg
suspek A : eh aku nk mntk blk la drawing tu...ade bnde tertinggal la aku nk buh kt situ
aku : halahhhhhhh...td x nk ckp...org dh buat dh la...dh kne update 80kali...buang ms tau...huh

heeeeeeeeeee ok br nmpk mmg aku bias pong...hahahhahaha
klu dh x ske mmg ape pong die buat bleh buat aku HANGINNNNNNN......tol x korang???? heeeeee

sekian...panjangnyerrrrrrrrr...bnyk lg yg buat aku hangin ngan derang ni tp cukopla ni jek aku cite yek...ni la nasib klu sowang2 jek pompuan d kelilingi lelaki nih...lelaki kn ckp men sdap molot jek..ckp lepas jek...xdek tapis2...kdng aku layankn jek...tp kdng klu mood aku ngah tension mmg aku amukkan jek derang nih sume...huh

5 comments:

  1. Hahahaha aku bace sambil menghayati.... Ramai no suspeknye.... Hihihi

    Betul2 kalo aku jd ko pun aku rase cam tu.... Tp aku nak tny ko, suspek c tu ensem x, almaklum laa foreigner .... Kalo ensem sah2 aku pun bias dgn suspek A dan B wakskakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha alaa 3 org jek pong suspeknyer...xdek la rmai mne pong...tu aku x mskkn lg si tukang2 tmbh lauk tuk memanaskn suasana termsk la bos aku...heh...hiksssss...

      Delete
    2. eh lupe nk ckp...suspek C tu bese2 jek..tp chinese look la...ske tersnyumm...ckp lembut jek ngan aku....hiksssssssssss...ok abess

      Delete
  2. Pehhh siap ade suspek tu..takottt makkk...heheh tp adakah aku mengenali suspek2 tu?yg pasti bos tu aku knl la kot.hhehe...sbo jela noks...kije ngn lelaki2 itu...tp btol la.kalo dh x suke..dia watpe pon rase nk menghangin kan je kan?heheheh...nak2 peel suke lak meyakat..sesekali kne jgk bahasakan tu...lempang je laju2.guna gear 5!!!heheheh

    ~~aku lah queen itew..hiks~~~tekala sape??hehehe

    ReplyDelete
  3. sape la suspek A tu yek ? pnjg nau dramaking ko ni kn.....ala nok kt mne2 opis pn sma je peel org2nye...de je specis mcm suspek A or B or C nih.....kaki bodek lagi la rmai....lagi2 klu melayu....huh de pangkat cket kerek nk mam..possssssss.....seyes...ni kenyataan ok....

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee