Thursday, May 3, 2012

azam bulan MEI - GYM....yeahhhh

assalamualaikum sume...ye yeahhh esok cotiii...heeeee

klu tngk title tu mcm caye x caye jek kn...
kesnyer isnin lps...masa ngah buat air kt pantry ngan bdk opis aku nih...pandang la ke bwh....dr tingkap pantry tu bleh nmpk swimming pool kt hotel sebelah nih...tetibe aku tnya kt member aku...
aku : eh pe bende bilik dpn siming pool tu ah?
member : ooo tu gym kak...
aku : ouhh yeke...aku ingatkn restoran...
member : eh kak....akak x nak g gym ke?
aku : buat pe...
member : la kak...x kan g gym nk tido plak kak...huhuhuhu
aku : eheh...heeeeeeeeeeee

so bermula la sesi tnya menanya...member ni mmg nk g gym ni tp xdek geng...tu yg beria menghasut aku tu...
blk umh...smbil mkn ayam kepci ngan rakusnyer...aku tnya la en.somi
aku : ai rs nk g gym la (ceh ai tu...bluwekkk)
en.somi : (cengang2)...btol ke???
aku : ha ah...(tp muke x berperasaan jek..sbb ngah sedap mkn kepci kn)
en.somi : bgsla....xdek la sye asik dngar awk cam pasrah jek bile badan naik camgini...sye sebenonyer x kesah awk mok2 ke...kuyus ke...tp sye risau la...maklom la bile bdn kite dh besar pergerakan pong terbatas kn...penyakit pong senang hinggap kot...lg plak awk keje dlm ekon...xdek xercise lak tu....lg plak umo2 cam awk ni mmg kene jg btol2 la....(ceh ayatt...baikkkk punyer x nk bg bini kesayangan die ni sentap kan)
aku : ermm tu sbb la sye nk g gym....awk bg mase sye sebulan...insyaallah sye buktikan sye bleh kuyus...ngah semangat ni
en.somi : ok ok...sbb kan awk ngah semangat sye bg full support...so bile nk start?
aku : ermmm mnggu dpn la
en.somi : eh ngape x esok jek start...cpt sket kuyusnyer
aku : ceh...*sentaphatimaknak*

so pg td ngan semangat yg berkobar2 time lunch hour snggup g mkn lmbt ni sbb nk g gym kt hotel sebelah ni nk tnya psl register ngan bayaran die...

 ni pemplet nyer...sebok jek tngan demok nk interprem

 benefit n fee die....fasilities xdek la bnyk sngt aku tngk...sesuai la kot...name pong hotel kan...sape jela yg g hotel nk g gym bagai kn...org g hotel mstila sbb nk tido ke...mkn sdap2 ke kn...paling tidak pong swiming2...ade ke yg ghajin nak bergym bagai...hikhik
tp yg aku ske ade sauna n steam...siap lps g gym leh terjun lam siming pool lg...tp idokla aku nk buat gitu...kang terkantoi plak ngan bos aku duk ngintai dr tingkap pantry tu kn...heee.....ade gak blk mandi n loker...so sume kemudahan dh ade...aku ni duk pk cane nnti nk mndi ke ape lps g gym msti peloh2 kan...so skang x yah riso dh...heee

terus amik form n isi....heeeeee plan nyer nk start isnin depan la...sbb esok dh khamis...jumaat dh cuti kn...tp tu plan jela....mane la tau isnin kang ade aral melintang patah ke kan....kite x tau ye dakkk...so kite plan jela dl yek....sementelah semangat ngah berkobar2 ni kan

ouhhh yek...aku amik pakej yg off peak tu yek dr kul 10am-4pm...so aku nk g dlm lunch hour la...tp xdek la aku skip lunch aku...cume td trainer tu dh bgtau 3jam sblm g gym mkn la yg heavy2 dl so lps g gym br mkn sunwich ke ape...gitu...ouhh klu nk trainer kne bayo rm150 sejam yek...gile mhl...huhuhuhuhu...tp aku x amik kot...hikhik....saje suke2 dl....sbb ade geng n die ade pngalaman g gym kn so leh la tnya2 die jek....heeee

en.somi pernah la ajak g gym yg kt area umh...tp bilenyer aku nak g...weekday blk umh pong dh kol 9 mlm nokk...wiken of course la lagi x bleh ye takkk....so dh ade gym yg dkat je nih....leh g time lunch hour plak...fee die pong x mhl sngt...pe lg...sebulan jek okeh tuk aku buktikan...hahahhahahah *hope aku x hangat2 taik unta jela ek...huuuuuuu*

dh ajak member2 len joing tp jawapan derang
member 1 : aku allergic ngan gym2 ni...bek aku g hiking or swimming - ok fine
member 2 : uish ko siyes ke nk mengkuruskn bdn ni??? ok2 xpe nnti ko dh kuyus br aku joing ek sbb dh nmpk bukti g gym leh kuyus - ceh...ok xpe akan ku buktikan....heeeee insyaallah....

so korang doa2kn la misi aku ni berjaya yek...amin insyaallah...aku pong dh rs berat skang ni...klu dh baring mlsnyer nk bngn...ank mintak susu pong suh ank aku yg sulong g buatkn....umh pong kadang en.somi tlg kemaskn...adoi mane la aku x makin mok2...x bleh jadik nih...mmg kne kuyuskan bdn klu cenggini gayanyer....ok meh set dlm kepala otak... aku kene kurus aku kena kurus aku kena kurusssssssssss....
so meh la korang kite same2 mengkuruskn badan...yg penting bkn diet yg menjahanamkn bdn yek...ni kurus tp bdn fit...cewahhh...angan2...hope jadik knyataan....amin...

*psst...jumaat ni opis aku cuti sbb ari sabtu kan coti wesak kn...so opis aku amik coti backward...opis aku mmg baik ati...ske amik coti backward n forward2 ni...korang adoooo??? hikss...jgn maraa aaaaa....peaceeee

*hahahhahahah ni cite mnggu lps ni...duk dlm draft...aku ingt aku dh publish...rupenyer blom...halal jela ek...mls aku nk edit2...hikhik

4 comments:

maceh sbb sudi komen yek...heee