Wednesday, May 16, 2012

anakku kurang KALORI.......hukhuk

assalamualaikum sume...good morning....sihat sume yek???

aku ngah pening ni...dari smlm duk pikir ape nk buat ngan ank aku yg sowang ni...

al kesahnyer....smlm check up tuk ank darez aku sempena umo die setahun setengah....eh dh setahun setengah ek...kejap jek rs...ok2 smbg.....ms checkup ni die kena inject skali tuk dose yg last....lps2 ni xdek dah nk inject2...horeyyyyyyyyyyy...eh aku plak yg suke...yekla ske la kn x yah nk amik halfday ke cuti lg ke sbb nak anto bdk kecik ni g klinik...aku g check up kt klinik gomen op kos la kne cuti ye tak...tp smlm aku halfday jek....nurse ckp dose ni besenyer bdk akan demam...tp tngk antibodi bdk tu gak la...tp alhamdulillah mayah hani ni smlm lps inject n smpi mlm td suhu die 37.5c jek...dmam lite2 kata org kn...tp aku still bg ubat dmam la...dh tu yg nurse suruh kn...kena la patuh...



ok tp ms checkup tu ade mslh sikit la....berat dak kecik ni x smpi sekilo pong naik.huhuhuhuhuhu...last check up bln SATU hari tu berat die 8.1kg .....smlm timbang berat die 8.7kg jek????? helllo anakku 5 bulan telah berlalu...berat ko x naik pong sekilo????? pengsan mak ko dikkkkkkkk....huuuuuuuuu



so kena la bersoal jwb ngan nurse...MAKAN??? OK...bnykkkkk...aku tnya bbsiter die pong klu bdk lain br sesuap mayah hani dh 3suap ok......SUSU???? banyak jugakkkk...lepas mkn msti nak susu....kt umh pong keja die bukak peti ais...mkn kismis...mkn biskut...non stop ok mkn si bdk kcik ni...syukur alhamdulillah die mmg xdek mslh nk mkn ke...x nk mkn ke kn...mmg sume die sumbat dlm molot....kalau kt umh pong nmpk sape2 mkn or aku ngunyah2 sikit pong molot die msti ckp nakkkk nakkkkk nakkkkkkk...selagi x dpt...selagi tu la nakk nakkk tu kluo dr molot die...so aku mmg heran bin ajaib la pesal bdk ni bdn x naik2 gak...



nurse tnya die ni aktif ke??? aku ckp la mmg la aktif...slagi x tdo mmg keja die berlari...panjat2...main2...non stop gak la...kecuali tngk katun boboboi or upin ipin...haa mmg die ddk dendiam dpn tv....gituw....so nurse ckp....ok bdk mcm mayah hani ni....sbb kn die aktif walo die bnyk mkn kadar metabolisme die tnggi...ape yg die mkn sume d bakar...so x smpt jadik lemak2 sbb tu berat die x naik....ms nurse bg xplanation ni pong mayah hani kemain lari2 dlm blk nurse tu tau...huuuuuuuuuuu x reti diam....



so nurse tu ckp aku kne bagi makanan yg tinggi kalori kt ank aku supaya berat bdn ank aku naik...contoh??? gula2...nuget...kentang goreng....bege...sosej...minuman bergula....aku pong cengang2...haish...ni camne ni....aku kena kurangkn kalori...ank aku plak kne bg mkn yg bnyk kalori...uhuhuhuhuhuhuh



kat umh mmg xdek dh la stok nuget ke...sosej ke...kentang grng ke...sbb aku kn nk diet kn...x sngke plak ank aku kne tempias die...hahahhahahahahhah....makne kata pasni aku kne bli blk la stok2 sume tu tp aku la kne tahan napsu x leh nk mkn bnde2 tu sume sbb aku kn nk diet kn...xpela demi anakku aku rela berkorban....ecehhhh...jgn ko yg terkorban ngan napsu mkn ko dh la ek.....huuuuuuuu




on the way nk g klinik...percubaan mayah hani nk buat peace......




manja kemain ngan apak die...asik kne kiss jek...huh...ehhh...heeee




ni dh smpi klinik...ske btol ngan patung botak tu...die ingt tu amad...amad tu baby yg duk sme2 kt umh bbsiter die...amad tu boy la mayah...patung tu kn gurl....ok ank aku x tau beza boy n gurl lg...noted....heeee

org x rmai smlm...ade 2 org tuk checkup pregnant n mayah hani sowang jek bdk yg nk checkup...so aku mmg x smpt ddk nme sumayyah hani dh kne panggil...ms nk inject aku x amik gambo...ngeri...tp bdk kecik ni kuat btol....ms kne inject tu die bunyik ngekkkkkkkkkkk jek...x nanges pong...sblm kluar dr blk suntikan siap bleh babai2 kt nurse lg...baguih mayahhhh...ko mmg kuat mcm mama ko...hekhek..phuiii




ok ni muke pg td sblm g umh bbsiter...serabai kn rambut die....maapkn la mak die yg bz kelibut nk g kje x smpt nk sikatkn rmbut die yek...heeee



ok mayah pasni sile mkn bnyk2 mkanan yg bnyk kalori ek...org len siap kurangkn mkanan bnyk kalori sbb x nk ank obes...aku terbalik plak...huhuhuhuhu....klu de sape2 yg mngalami mslh cam ank aku sile la kongsi tips cane nk bg ank aku gemok nih....huhuhuhuhu...



sekian...dh kul 9...dh msk waktu koje dh ni....slmt berkeja kawang2....kpd yg bekerja la yek...yg x bekerja tu slmt x bekerja...leh gitu...heeeeeeeee

*psstt...arini hari guru ek...SELAMAT HARI GURU TUK GURU2 D MANE JUA KAU BERADA....JASAMU TETAP KU KENANG....heeee*

4 comments:

  1. hamboiiiii..terrra tul mayah...ko bunyi heeekk sikit jek mase kene enjet...mmg kuat daya tahan sakit ko yeak mayah heheeheheh....

    mmg la ko, budak tgh aktif mmg susah nak naik berat.....kite ni dok diet tak turun2 berat he he he.....so lepas ni kokene penuhkan dgn stok2 makanan berkalori tinggi la yeak heeheheh...hope mayah dpt gain weight yeak......

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuhuhu sentap aku tau...org rmai ckp aku amik lemak2 bdn ank aku sbb tu bdn aku yg naik bdn ank aku yg cekeding...padahal aku mkn bkn bnyk pong....llalalallalalalala

      Delete
  2. olorrr kiutnya Mayah walau dalam keadaan serabut tu... budak2 serabut macam mana pun tetap comel....

    Lepas ni kena byk bagi makan keju atau telur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooooo keju ngan telur ek...ok maceh....sye tmpg skaki bleh x??? sdap tu mkn keju....eh ohhhh abesla akuuuuuuu
      heeeeeeeee

      Delete

maceh sbb sudi komen yek...heee