Thursday, February 23, 2012

mayah oh mayah.....

assalamualaikum sume...n gud muninggg....heee mood kne ceria arini...sbb pe anak2??? yee sbb arini dh gj...yeyyyy...sebenonyer smlm lg dh gj tp aku br check pg ni tngk2 dh ade amaun yg bnyk...alhamdulillah....awl la plak ek...aku bajet gu dpn br gj...salu opis aku ni bg gj awl bile ade perayaan jek...bile d risik2 br tau gj awl sbb bln ni pendek...smpi 29hb jek tarikh bln ni ek...ooo bln pendek pong mempengaruhi ari gj ek...hahahahha xkesah la yg pntg gj dh msk...wiken ni dh la nk blk kg...so bleh la blanje lbh sket...hikhik....


mnggu ni blk kg sbb de kenduri sket meraikn ahli2 br yg cumel dlm fmily en.somiku...rmai okeh...5 org bayi baru kami nk raikn...dngonyer wat majlis beso2 gak...insyaallah klu aku x bz kang aku snap gambo bnyk2 ek...dpt gak buat n3 kt blog ni...klu x sunyi sepiii jek blog aku ni...kehsihhannnnnnnnnn.....heee


ermm rini nk cite psl si ank darez ku yg mkin ngengade n manje gile ni...aku x tau la ikot peel spe...ms peknen kn die dl xdek plak aku nk ngengade or manje2 ngan ayah die...al maklom la ank no 3....xdek maknenyer nk manje2...garang cam singa lg adola...hikhikhik


ni cite wiken lps yek...ari ahad...bekpes lmbt...kol 10pg br bekpes...pastu lam kol 12 mls la aku nk msk lg...knyg lg katanyer kn...so melayan tb jela kn...skalik nmpk la ini budak tecit ddk dendiam kt tepi dinding...kaki goyang2 snang hati smbil mata tngk tb kn...aku perati btol2 ape yg die buat...tngk2 eh die pgang kuih donat la...alamakkkk...aku br pas sapu lantai...ngemop sgala...donat tu ade gule halus plak lg...mne die dpt ni...abes la cicir2 gula tu kang........


bile aku tgur "mayah mkn donat eh?" die pong

heeeeeee...tayang gg die yg dh nk penuh tu smbil goyang2 kn donat tu...adoi lg la berterabur gula tu kang.....spe bg die donat ni...x mgkn die amik sndri sbb aku letak ats meja mkn...di x pandai lg nk panjat kusi tu...ni msti keje ajib...klu nazhan die nk bg ape2 kt adk die kompom mntk izin dr aku dl....tngk2 ajib pong ngah mkn donat.....sah la ajib yg bg.....huuuu
aku dh bebel2 die still sengehhhh lg...


pastu wat moke gini...oloh2 x jadik mama ko nih nk mrh dikkk...pndai ko bli jiwa mama ko yek.....heeee

bdk tecit ni mmg ske snyum nmpk gg cam pic atas skali tu n buat mata sepet2 camgini....mmg x jd mrh la pastu...redhoooo jekla bg dia abes mkn donat nih pastu sapu n mop la blk lantai tu...klu x kompom la semut2 halus tu berkampung kt lantai tu kang...mama ko ni gak yg kne gigit nnti....uhuhuhuhuhu



pastu mlmnyer aku dh ngntk tetibe ayah die ajak kluo...sje amik angin mlm...tmbh2 plak de jusco br bukak kt rawang tu....jusco anggun nme die...heee mmg anggun la...besooooo...ade panggung wayang lak lg....bestla pasni leh lepak situ jek...sploh menet jek dr umh aku....heee mcm la ko bleh tngk wayang ngan ngah ade ank kecik ni kn...mau kne jeling ngan org bile ank ko melalak dlm tu kang...eheh mcm de pngalaman jek kn...hiiiiiiiiiiii

hoh ni moke ngah cuak bile aku naikkn kete menan yg munyik2 tu...bkn men kuat die pgang tkot jatuh la kot...nk bg die duk diam snang jek...dudukkn jek die lam kete menan ni snyap la die...klu x abes 1 jusco tu die lari2 yg memang saje nk suruh org kejo die...hadui peluh2 aku klu g jusco ni...x payah jogging kt tmn....jogging kt dlm jusco ni jek dh bleh kuo peluh...hiksssssssss budak br dpt kaki gitu la...tp peliks la...walo aku salu kejo mngejo die nape aku x kurus2 jugak yek....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dah tu jek nk apdate...keje...keje...keje...heeeeeeeeeee

6 comments:

  1. comel mayah...aunty suke itu pokok kelapak atas kepale he he he.....pandai die mkn donat koooo...budak2 ni mmg suke donat kan sebab bergula ....

    ooo mama dengki yeak boh awak atas kete tu.....takpe2,nanti dah berani, ari2 paw syiling mama tau he he he

    patut le ko senyum manjaaaaannggg jek.....sudah masyukkkkk rupenyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee ko ajo ank aku paw wit aku ek....hamboi3...heeeeeeee...gj dpt snyum le...tp sekelip mata abes sbb bayo utang...huk3

      Delete
  2. olorrr cutenya senyum mata sepet begitu :)

    ReplyDelete
  3. syantek nye gigi hani..kalah gigi amira..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...ce amira snyum gituw plak...nk tngk nk tngk nk tngk...heeeeeeeeeee

      Delete

maceh sbb sudi komen yek...heee