Thursday, February 23, 2012

mayah oh mayah.....

assalamualaikum sume...n gud muninggg....heee mood kne ceria arini...sbb pe anak2??? yee sbb arini dh gj...yeyyyy...sebenonyer smlm lg dh gj tp aku br check pg ni tngk2 dh ade amaun yg bnyk...alhamdulillah....awl la plak ek...aku bajet gu dpn br gj...salu opis aku ni bg gj awl bile ade perayaan jek...bile d risik2 br tau gj awl sbb bln ni pendek...smpi 29hb jek tarikh bln ni ek...ooo bln pendek pong mempengaruhi ari gj ek...hahahahha xkesah la yg pntg gj dh msk...wiken ni dh la nk blk kg...so bleh la blanje lbh sket...hikhik....


mnggu ni blk kg sbb de kenduri sket meraikn ahli2 br yg cumel dlm fmily en.somiku...rmai okeh...5 org bayi baru kami nk raikn...dngonyer wat majlis beso2 gak...insyaallah klu aku x bz kang aku snap gambo bnyk2 ek...dpt gak buat n3 kt blog ni...klu x sunyi sepiii jek blog aku ni...kehsihhannnnnnnnnn.....heee


ermm rini nk cite psl si ank darez ku yg mkin ngengade n manje gile ni...aku x tau la ikot peel spe...ms peknen kn die dl xdek plak aku nk ngengade or manje2 ngan ayah die...al maklom la ank no 3....xdek maknenyer nk manje2...garang cam singa lg adola...hikhikhik


ni cite wiken lps yek...ari ahad...bekpes lmbt...kol 10pg br bekpes...pastu lam kol 12 mls la aku nk msk lg...knyg lg katanyer kn...so melayan tb jela kn...skalik nmpk la ini budak tecit ddk dendiam kt tepi dinding...kaki goyang2 snang hati smbil mata tngk tb kn...aku perati btol2 ape yg die buat...tngk2 eh die pgang kuih donat la...alamakkkk...aku br pas sapu lantai...ngemop sgala...donat tu ade gule halus plak lg...mne die dpt ni...abes la cicir2 gula tu kang........


bile aku tgur "mayah mkn donat eh?" die pong

heeeeeee...tayang gg die yg dh nk penuh tu smbil goyang2 kn donat tu...adoi lg la berterabur gula tu kang.....spe bg die donat ni...x mgkn die amik sndri sbb aku letak ats meja mkn...di x pandai lg nk panjat kusi tu...ni msti keje ajib...klu nazhan die nk bg ape2 kt adk die kompom mntk izin dr aku dl....tngk2 ajib pong ngah mkn donat.....sah la ajib yg bg.....huuuu
aku dh bebel2 die still sengehhhh lg...


pastu wat moke gini...oloh2 x jadik mama ko nih nk mrh dikkk...pndai ko bli jiwa mama ko yek.....heeee

bdk tecit ni mmg ske snyum nmpk gg cam pic atas skali tu n buat mata sepet2 camgini....mmg x jd mrh la pastu...redhoooo jekla bg dia abes mkn donat nih pastu sapu n mop la blk lantai tu...klu x kompom la semut2 halus tu berkampung kt lantai tu kang...mama ko ni gak yg kne gigit nnti....uhuhuhuhuhu



pastu mlmnyer aku dh ngntk tetibe ayah die ajak kluo...sje amik angin mlm...tmbh2 plak de jusco br bukak kt rawang tu....jusco anggun nme die...heee mmg anggun la...besooooo...ade panggung wayang lak lg....bestla pasni leh lepak situ jek...sploh menet jek dr umh aku....heee mcm la ko bleh tngk wayang ngan ngah ade ank kecik ni kn...mau kne jeling ngan org bile ank ko melalak dlm tu kang...eheh mcm de pngalaman jek kn...hiiiiiiiiiiii

hoh ni moke ngah cuak bile aku naikkn kete menan yg munyik2 tu...bkn men kuat die pgang tkot jatuh la kot...nk bg die duk diam snang jek...dudukkn jek die lam kete menan ni snyap la die...klu x abes 1 jusco tu die lari2 yg memang saje nk suruh org kejo die...hadui peluh2 aku klu g jusco ni...x payah jogging kt tmn....jogging kt dlm jusco ni jek dh bleh kuo peluh...hiksssssssss budak br dpt kaki gitu la...tp peliks la...walo aku salu kejo mngejo die nape aku x kurus2 jugak yek....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dah tu jek nk apdate...keje...keje...keje...heeeeeeeeeee

Wednesday, February 22, 2012

ujian demi ujian.......

assalamualaikum sume...sihat arini...lamee rsnyer x apdate blog kn...mcm2 blaku sjak akhir2 ni...bnyk mnguji mental n perasaan aku.....smpikn napsu nk apdate blog pong ilang...nsb bek la napsu nk berjln2 ke blog kengkawan x ilang lg...cume nk drop komen tu alahai....heeeee

skang ni ai bz la...bz ngan kje...bz ngan fmily...bz ngan personal matter...bz nk settlekn mslh demi mslh yg dtg....uhuuuu mcm la ko sowang bz kn...org len x bz ke...huh...

tp btol la aku rs taun 2012 ni mmg bnyk mnguji aku n en.somi...ntahla...x phm la knape ade jek org yg x puas ati...yg iri hati ngan kami ni...rsnyer kami xdek pong kaco idop org...tp x tau la dlm x sedo ade yg terase maka terus berdendam ngan kami kn...kami hnya maknosia bese...x lps dr buat kesilapan...hamboi skimanyer ayat....

tp xpela...time kasih la pd 'org tu' yg tlah buat idop kami jadi tunggang langgang....yg sedokn kami time ssh ni mne kwn mne lawan....yg sedokn kami dr lena n mimpi yg indah...yg bg kami pngalaman pahit camni....time kasih bnyk2 yek...hnya ALLAH yg dpt membalasnyer...

tp klu ikotkn ujian yg ALLAH bg ni sikit jek nk dbandingkn ngan org len yg lg ssh n lg beso mslhnyer dr kami...insyaallah kami akn berusaha utk mensettlekn sgalanyer....n hope korang2 doakn yg terbaik tuk kami yek...n hrp2 kami x ulangi kesilapan kami lg...amin insyaallah...segalanyer akn kami jadikn pngalaman n pedoman idop....and


yeee kami kne kuat demi permata2 kesayangan kami ni...

tuk ank2 mama n ayah....kamula kekuatan kami utk terus berusaha demi kbhagiaan kt bersme....muah2...


*entry emo d ptg hari...huuuuu*

Friday, February 3, 2012

kenape mama buat mayah nanges...huuuuu

assalamualaikum sume...salam pg jumaat....ish rsnyer mcm br jek aku apdate tuk cite hari jumaat...ni dh jumaat blk...mmg cpt ms blalu...cpt jugak ank2 aku membeso...kdng rs cam x caye jek...kdng rs cam ish cptnyer...x puas nk rs die cam baby lame2




ok melalut sudahhh...ni nk cite psl si kecit sumayyah hani ni...mkin beso mkin ngegade pangai die...mentang2 die kcit skali...gegurl plak tu...tp gegurl yg ganas la...hohohoho....dh tu ske main ngan abg2 die kn...ganas le die....tp aku akn pastikn die membesor menjadik pompuan yg ayu n sopan...insyaallah...cewahhhh...hikss...




bdk ni kn skang ni pantang klu ape yg die nak x dpt...mulela buat pangai...golek2 atas lantai la...lembik2kn bdn la...pastu yg paling x thn tu bab die melalak....suara die...huiii 1 tmn leh dengo....bbsitter pong salu ckp camtu...klu die nanges....mmg leh jadik kengkabut 1 umh nk diamkn die....tp klu aku la...bese aku bior jek...kang klu aku lyn mkin menjadik plak ngengade die...tp die ni plak klu tngk aku x lyn kang die diam la...die mmg nanges x lme...bkn jenis bdk slagi x dpt slagi tu die nanges...bkn....die tngk gak reaksi org sekeliling xpecialy mama n ayah die la...klu mama n ayah buat bo lyn die diam sndri la...hikss...




tp salunyer en.somi msti lyn die...x ske dngar ank nanges bising2....msti die pujuk...sme ade die bg bnde yg bdk ni mntk or die buat jelingan maut bg bdk ni diam...hiksss




ni gambo suspek lam cite nih...heee gambo kabur??? ha ah mmg saje amik cenggini...hikss....ms ni ayah die g men futsal...mls aku nk ikot...pns kt dlm tu...lepak lam kete jek ngan bdk ni....leh lyn novel...heee...pastu aku rs alaa x bestnyer...boring la...meh kt buat bdk ni nanges...hahahhahah...aku mmg ske buat die nanges...sbb ske tngk moke die bile nanges...bleh gitu...hikss
die dh jeling2 sbb aku kaco die nk men stereng tu....pastu aku saje mrh2 die...kengkonon x bg die men stereng tu....die buat muke cebik2 memule...pastu aku mrh2 mrh n mrh lg sbb aku tngk die x nanges pong...die ni mmg ssh nk nanges klu aku mrh...sbb die x tau lg nk beza aku ni mrh ke or nk gurau2 ngan die...yg aku plak slagi die x nanges mmg aku akn buat smpi die nanges...hahahhah mak camni pong ade kn...hiksss
pastu die dh start...huk...huk...huk.....


huwaaaaaaaaaaaaa...yes yes yes...misi berjaya...hahahahhahahahha



oloh2 ciannyer die...hahahhahah...die dh nanges aku bior jek...hikhik



moke mntk d pujuk...heeeeee...tp x lme la...x smpi ati nokkk...ank sndri kn...dhla ko buat die nanges...pastu ko bior jek plak..sblm apak die kluo n ko kne mrh bek ko pujuk die...spe suh buat die nanges....heeeeeeeeeeeee




alaaaa snang jek nk pujuk die nih...angkat die...peluk die smbil belai2 manja die...mmg snyap la die....oloh2 mmg manje dak kecit nih...heeeee hihihih



ok dh snyum blk dh.....walo air mata still bergenang....hikss



ok sayang...mama mntk maap k...mama mmg ske kaco syg mama nih....sbb ske tngk die nanges2 manja....nanges manje xpe...jgn nangis2 meragam yg smpi mama x tau nk watpe...hikhik...




ok...sbenonyer mama rindu kt dia nih...cian la blk kje jek die dh tdo...pepagi nk g kje die lom bngn tdo...huhuhuh....nsb bek esok dh coti...4 ari straight lak tu...leh kt bergolek2 smbil berjln2 mkn angin...yeyyyyyyyyy insyaallah...




u olls g mne??? any plan??? smoga ape yg d rancang berjln lancar n selamat hendaknyer...aminnn....dah tu jek nk cite...babai....