Tuesday, January 31, 2012

bengangnyerrrrrrrr aku pagi nih.....huhuhuhuh

aduila bengang nyerrrrrrr....x tau nk luah kt spe ni...luah kt blog jela ek...nk luah kt member2 cam x ptt plak....huhuhu


eh sblm tu....assalamualaikum n muning sume....

nk tau aku bengang psl pe??? niha

kad T&G aku nih...pesal ntah...kpd korang yg pernah mengalami nasib mcm aku nih...sile la bg pendapat korang yek...aku mmg bengang + skt ati nih...huwaaa


kesnyer....pg tadi aku kne naik komuter...aku tau belen dlm kad aku ade lg rm50.++ la sbb smlm aku br reload....aku touch kt mesin tu die kluo camni "kad anda tidak sah" aku touch lg kuo lg bnde nih "kad anda tidak sah" ok aku g plak ke mesin T&G yg len terus kluo baki aku rm28...aku terpk gak tp cam eh smlm kn aku br reload...msti aku slh tngk kot baki die...mgkn tu tarikh harini kot (hello...arini 31hb okeh)...pastu aku mls nk pk aku pong lari2 naik tangga nk kejar tren....pastu smpi KL sentral aku touch kluo plak baki...rm21.....eh die deduct rm7 ke??? dr stesen KUANG ke KL SENTRAL kn rm2.80....pergi balik pong br rm5.60...apesal smpi rm7 plak ni...ok mls nk pk lg sbb nk kejo LRT plak tkot lmbt msk opis....smpi ke destinasi aku pong teringat nk g tnya kt kaunter....pastu bdk kaunter tu ckp "td ade lalu tol ke? aku geleng...ade naik tren x??? geleng2...pastu br "eh eh ade...pg td....memula sye touch bla bla bla bla (aku cite la mcm yg aku taip kt atas td tu yek) knape yek"....


"ooo ok....komuter ni system die camni...klu smlm awk ade naik komuter pastu awk touch tp x brape clear...bile pg ni awk touch mmg die tolak bnyk....dia kire dr smlm smpi pg nih" " apeeeeeeee????" teng teng teng..."eh x kn la...smlm sblm kluo mmg sye ade touch" "mgkn awk mmg ade touch tp x clear...." " abes camne ni? bnyk die tolak nih" "awk kne g KL sental nyer branch T&G pastu print awk nyer statement n tngk la history perjalanan awk" "apeeeee????" teng teng teng......


dah 1 hal plak aku kne g KL sentral......huh...so aku pong terus melangkah ke opis...otw nk g opis plak hujan gerimis yg cam memahami gejolak hati ini...(wahh ayat novel)...aku plak x bwk payung....trafic light plak kemain lame nk bg turn pejalan kaki lalu....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nanges dlm hati....


help help spe de pngalaman or bleh bg pndpt pe aku kne buat nih....nk g KL sentral settlekn or korang rs biar jela kn....bkn bnyk pong....huwaa tp pd aku bnyk la sbb tu kos aku nk g keje tuk smnggu tau....huhuhuhuhuhuhuhu

13 comments:

  1. wahhhh...1st time dgr kes mcm nih..
    byk nye dia tolak..hmmm..
    sbr ye..cube pelan2..n pegi hq dia minta statement..klu x puas hati..tny baik2..relex ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah call careline die td...derang ckp kne tnggu 48jam tuk derang check pastu kne tnggu lg 30ari...klu dlm ms tu mmg btol ade kesilapan br die pulangkn wit kt bu cek or bank in....huuu rs lawok plak nk bank in x smpi rm50 tu...huuuu

      Delete
  2. err... rasanya kene gak la pergi KL sentral..try jela..esok pergi awal ke.. kalau tak pejam mata jela..huhu..banyak jugak tu...25++ gak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis kt KL sentral bkak kol 10...hukhuk...xpela dh call dh td...rsnyer mmg kne redhoo jek kot...skang dh cool dh...xpela ade hikmah la kot jd bnde nih...heee

      Delete
  3. haisy...mcm2 la dierang ni..sian ke mu..

    uit, org xjd blk januari, postpone ke march..huu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cian kn...huhuh sedehh...hee

      yeke x jadik blk??? si ghan n mayam asik tnya ko jek...huuu...x kesah la...janji abaya ktorg jgn lupe okeh...hiksssss

      Delete
  4. Alahaiii.. tumpang hangin ngan geram sekaki.. kalau saya.. saya pegi jugak stesyen tu.. amboiboii... kalau 10 org camnie.. banyak lar untung dia dapat.. kalau dia tak layan saya.. saya akan komplen dalam paper.. jangan main-main..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiii yeke...ermmm sye ni brani duk luah2 perasaan kt blog jela...nk g ngadu kt paper x brani...huuu tp rs nk nanges la tbe2 hilang rm30 gitu kn...moga2 pasni dpt la d ganti ngan rejeki len...amin insyaallah...heeeeeeeee

      Delete
  5. grrr.....aku pon tmpg geram gek nih...tapi kt kg aku x de Touch & Go la cmne ? nk komen lelebey x bole la cmne ekk....ade aku kesah ????? muahahahaha....opssssss heeeeeeeeee.....ala nok ko gegar je lagi kaunter tu...pngil Abg Long Dil ko join skli......jgn kasi lepak, kasi gempaq !!!!
    ~ tompok puteh ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeeeeeeee hihihih...spe abg long dil tu??? knl ke??? heh...aku dh ngadu kt center die so tnggu jela 30ari...huuuuuuu giles la

      Delete
  6. alamak takde pula pengalaman begitu. Cadangan Kak Nida pi je ke KL Sentral... dengar pula apa alasan mereka

    ReplyDelete
  7. aduh mcm3 hal plak kan...better pegi laaa ....ni takut jadi byk kali jek kang.....rasenye kad tu atau reader kad tu yg problem tuh.....

    ReplyDelete
  8. ler bboleh pulak suka suki jer diorang ni, go n fight huhu

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee