Thursday, December 8, 2011

macam2 la pangai budak2 ni kan...heee

as-salam sume...heee

ni nk cite psl pangai ank2 sdara aku la...termsk la pangai ank aku yg kecit tu skali...heee

ni cite ms g umh akak aku kt mlaka ritu...time ktorg ngah sebok borak2 lam blk ank darez akak aku...tngk la si malin ni ha...beria klik2 ngamik gambo org....mcm2 gaya die buat...dh mcm photograper pro la plak...hikss...ni klu papa die nmpk nih...eh tp papa malin xdek kt sini...duk nun kt dubai mencarik rejeki....tp walo die x mgkn bce blog aku ni tp jiran die a.k.a joyahsport msti bce blog aku kn...eceh perasan...weh joyah...sejak duk obersi sumbung ko eh...huh...eh heeee hihihihi...


ok smbg...meh tngk gaya si bdk malin ni ngamik gambo....

*

*

*

*

*

*


amacam de gaya x? heeee...bersungguh amik angle dr atas katil
hamvoiii mata kemain tajam nk fokus kununnyer kn...hikhik....skang die lg terer dr aku nk guna kemra godang ni...eh op kos la kn...dh tentu2la kemra ni mama die yg pnyer...mstila anknyer terer....mamanyer dh terer ke blom gune kemra godang ni x tau le aku...hikhik

pastu kn aku x dngo pong sore si sumayyah ni...aku pong g la luo nk menengok apela ank dara aku tu buat duk snyappp jek kn...skalik...hekhekhek...die ngah naik moto ghupenyer...tp x gerak2 plak...apesal agaknyer kn....
ooo moto die rusak kot sbb aku nmpk pomen ngah btolkn moto die...heeeeeee
sape plak pomen nyer tu kn...
ce teka ce teka ce teka...
*
*
*
*
*
*
*
*

kui3 si muiz ghupenyer...ank akak aku yg bongsu...hahhahahah...die siap amik skrudriver okeh g mskkn lam punat skrew kt moto tu...ekceli moto skuter ni muiz yg pnyer tp si sumayyah ni dh buat reta die plak...org len x leh naik...mmg die la yg kongker...org len nk naik dia siap terjerit2 marah beria nih...sore dh la nyaring...skt tinga dngo...huhuhuhuhuhu


teruk ke rosaknyer tu muiz??? beria duk putar2 skrudriver tu...hikhik...yg bestnyer bleh plak si sumayyah tu tnggu jugak x gerak2kn moto tu...hahhahah klako tol la....dhla rambut serabai...ni dh mlm...so aku x toncet la rmbut die...kang die x lena tdo duk tergaru2 kpala nk tanggalkn getah tu...heee


sekian cite psl bdk2 ni....

Wednesday, December 7, 2011

anakku sumayyah.........

assalamualaikum sume....sihat arini?...ni nk cite psl ank manje aku ni ha...pangai die sejak dh umo setahun ni kan...dah x mcm gegurl dh aku tngk...sbbnyer??? dr segi mainan die mmg x lyn la menan msk2 ke...doll2 ke...yg die herankn menan otoman,kete,moto ngan ben10....korang rs sbb pe??? mstila sbb pngaruh abg2 die tu ha....die tngk ape yg abg2 die main pastu die ikot la...




bile ms coti time aku nk kmas2 umh aku mmg suh nazhan selaku abg yg sulong tlg tnggk2kn ajib n sumayyah ni...aku letak derang kt dlm bilik pastu aku letak suuume menan dlm tu mmg la derang duk diam2 dlm blk tu main2....aku dngo la gak kdng derang tu main jerit2...bile aku intai nmpk la derang main tembak2 la...gado2...bile aku intai nk tngk sumayyah main ape...haa tuu die....same naik ngan abg2 die...siap ngah pgang pistol lg duk tembak2 abg die...abg die plak siap blakon mati la pulak bile dh kne tembak....uhuhuhuhuhu




pastu cr abg2 die gurau2 ngan sumayyah pong mmg ganas la...stakat kne smackdown ke...kne hantuk kpala ke mmg dh biasa dh...dl2 nanges la jugak bile sumayyah ni kena...tp skang ni dh mcm alah bisa tegal biasa la plak...rilek jek moke die bile kne smackdown ngan abg2 die....dh brape kali ntah aku dh ckp ngan abg2 die...."adik ni gegurl...bkn boy...x leh main ganas2 ngan adk" smpi aku dh x larat nk ulang bnde yg sme....uhuhuhuh




sbb tu la bile smlm tu aku dh bleh toncet rambut si sumayyah ni aku hepi la...hrp2 die jadik la sopan santun bile rambut dh d toncet cam bdk gegurl yg len...hikhikhik...harapannnn...ngeh3




ni gambo aku snap mlm td....aku tngk apela yg die duk ralit duduk khusyuk smbil molot ngomel2 tu kan


ermm sebokkn main otoman ngan kete abg die ghupenyer....uhuhuhuhu...apsal wat moke camgitu???


sebok la mama ni snap2 gambo kite...


elllehhhhhh
apsal wat mata gitu??? heh...abaikn bantal golek tu ek...tu bantal bucuk si nazhan...gile beso bantal bucuk die ek...eh terbgtau plak...sowi abg an...heeeee

kt umh tu bnyk jek skirt2 die yg x terpakai lg...smlm aku tngk ade yg dh x muat lg dah....mslhnyer die kn x tau jln lg kn...bile aku pkikn skirt n panties die kang bile die merangkak2 mulela die jadik bahan abg2 die....mmg kne gelakkn jela sbb nmpk panties die time merangkak tu kan...sbb tu aku pkikn sluar jek...snang die nk bergerak...tp pastikan bj tu kne yg berenda2....biar nmpk cam gegurl...hikss...kne jg btol2 bdk kecit ni...dh la sowang jek gegurl...eh yeke sowang??? hikhik


dah tu jek nk apdate...tahpapentah...heeeeeee

Tuesday, December 6, 2011

akhirnyer rambut saye dh boleh d toncet...hikhik

as-salam sume...heeeeee hihihi tajuk x bleh blah kn...tp ni blog mama sye...sukati sye la nk letak tajuk ape kn...btol x btol x btol x...heeeeee

mnggu lepas sye g umh kakak malin...ank kakak mama sye...bestt klu g umh kakak malin sbb bleh mandi siming pool...bleh mkn sedap2 sbb cik ja (mama kakak malin) pandai msk...eh ni bkn bodek ek tp siyesssssss sedapp...mama sye klu mkn kompom bertambah2...berat pong bertambah la jugak...hikhik

ms sye smpi umh kakak malin...cik ja tngk rambut sye serabai jek...die pong cube2 la ikatkn rambut sye...ingtkn nk buat toncet 1 jek tp x bleh la plak...rambut sye blom panjang ghupenyer...huhuhuhu...dh lme sye idamkn nk ikat2 toncet rambut sye...tp oleh krn cik ja x putus asa die pong try toncetkn 3 skaligus...nsb bek buleh...cumel gak toncet 3 kn...hahhahah...x kesahla janji toncet kans...hikss snyuman x ikhlas slps rmbut berjaya d toncetkn...hikskwn setoncet sye...kakak malin...tp rmbut kakak malin dh pnjg...mmg la lawo klu nk ikat toncet banyak2 pong...huuuuuuuuu siap buleh wat tocang lg....jelesnyerrrrcubaan utk meletakkn sepit plak...ntah sepit mne la tu yg mama sye jmpe...main sepit jek kt rmbut sye kn...huuuu
tp apepong...sye suka sye suka...kata mei mei...

pasni bleh la mama sye blikn mcm2 sepit rmbut n ikat rambut kn...sbb sye pong x gatal2 nk g cabut sume bndalah kt atas kpala sye tu....heeeeeeeee

ptg hari kejadian cik ja ajak g umh mok teh kt mlaka...so desup la kami g umh mok teh....bleh lepak2 tepi pandai puteri...yeyyy...besh...besh...n yg lg best tu ade kakak dayhhhh...yeyyy.....sbb pe sye suke?? sbb kakak dayah suuuuke lyn sye....pkikn bedak...sikatkn rambut...smbil nyanyi2 ngan kakak malin...hikhitngk tngk...suke btol kakak dayah time sikatkn rambut sye...maklomla...adk kakak dayah boy...sbb tu die ske lyn sye....lg plak sye kn cumel...hikhikhik....bluwekkk...heeeeptg2 lepak kt buaian dpn umh mok teh ngan abg ajib...kakak malin ngan kakak dayah....pastu rmai2 nyanyi buaiiii lajuuuu lajuuuu....hekhek eheheheheh...suke pic ni...nmpk x toncet sye dh tnggl 1??? hikssssss...tu sbb sye br bngn tdo...rambut dh serabai...toncet dh nk tanggal so mama sye cabut jek getah tu tngglkn 1...makin serabai la rmbut sye....huuuuuuu


sekian kisah rambut sye yg dh boleh d toncet...jmpe lg d lain ms...daaaaaaaaaaaa....

kui3 ngengade sungguh la...

Thursday, December 1, 2011

hari jumaat yg amat bermakne......

assalamualaikum sume....salam hari jumaat...pagi ni rs syahdu n hepi sngt...hiksss

hari ni hari jumaat yg amat bermakne pd aku n en.somi krn pd tarikh 02/12/2005 aku telah sah menjadi isteri kpd suamiku...dan harini genapla 6taun usia perkahwinan kami...syukur alhamdulillah...

thank you ya-ALLAH krn mempertemukn jodohku dgn suamiku...dan mngurniakn kami ank2 yg comel serta sentiasa dlm lindungan-MU ya-ALLAH...


semoga kebahagiaan ini kekal selamanyer....amin insyaallah....

143734

sekeping gambo knangan d hari persandingan kami...ngeh3

jgn gelak...jgn gelak...snyum xpe ye....heeeee

*

*

*

*

*

*

*

*

*


merah kn lipstik aku...klu bleh d ulang kembali ms ni nak jek aku tuko kaler lipstik tu...heeee

bile tngk gambo nih mulela kluo ayat "bilela aku nk kurus blk cam br2 kawin dl kn" hikhik


akhir kata doakn kebahagiaan kami kekal hingga ke syurga....amin insyaallah....

psst....jap lg klu rajin aku wat entry psl hari persandingan aku ek...ngeh3 ngengade kn...

gerak gerak gerak khas.....

salam sume....heee dh msk bln doblas ek...dh hujung taun dh...kejapnyer rs....hermmm

tu title tu bce dlm tone lagu dlm cite gerak2 khas tu ek...

kesahnyer...ank2 bujang aku ni bile d tnya dh beso nk jadik ape...klu x d jwb nk jadik askor...msti die jwb nk jadik pulis...heeeeee

peh tu mmg le bnyk pistol2 menan kt umh tu...ade yg ben10 la...laser2 la...senapang patah la...senapah gajah la...eh x tu aku auta jek...hikss...tp bnyk yg jenis pistol2 la....eh en.somi kata mainan berbentuk pistol yg mnyerupai pistol original tu x leh d jual ek...abes nape aku tngk belambak jek kdai2 jual pistol menan cenggini ek...uhuhuhu...yg pasti pistol2 ank aku ni xdek dienyer peluru ke ape ek...sume aku dh buang...hahahha motipnyer?? derang ni ske men tembak2 lam umh...kdng2 terkena adk die yg kecit tu pastu melalak...cian kn...x pong kena kt aku...penah kena kt dahi aku okeh...mnyirap jek rs...huhuhuhuh

amacam de gaya inspektor sahab x...mne die jmpe topi pulis tu ntah...heeeeeverangan verangan....budak berdua ni shari x main tembak2 x sah...mcm2 gaya plak tu derang buat...ada gaya kuak lentang la...lompat tikam la...eh tu nme kuih ek...hikhik...kdng2 bantal2 kt umh tu derang buat cam kubu plak lg...nsb bek lps main derang kmas...dh tau dh klu x kemas kompom mama die nih bertukar jadik ijau....ngeh3 ms nih ajib jadik pulis...nazhan jadik penjahat....kdng klu penjahat dh kne tngkap siap tngn kne ikat kt blakang lg...hikhik...sabooo jela...eh tp nk tnjk kt dlm gambo nih terselit si kecit baju fink kt blakang tu kan...dia pong sebokkk nk main...bile abg2 die lari ke blk blakang die pong sebookkk ngekor...tp merangkak2 la...bile abg die lariii ke ruang tamu die pon cpt2 merangkak lajuu ke ruang tamu...kdng2 abg2 die nih bertembung ngan adk kt ruang tngah2...pe lg berdentum la...pastu nanges...uhuhuhuhu ciann asik kene langgar jek si kecit tu...heeeee pastu dlm perjalanan ke dpn ke blakang tu ape yg die jmpe sumeeeeeeee msk lam molot...mmg kne sapu umh hari2 la...klu x ade jek bnde bdk tu msk lam molot...tu nth mkn ape la tu kt blakang tu duk diam2 kn...bile aku mrh sengeh2 tnjuk gg kapak die...haishhh saboo jela...

dah tu jek nk cite....hikhik...meh kt smbg nyanyi lagu gerak2 gerak khas.....hekhek