Thursday, November 24, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 3

ade yg rs nk muntah??? bosam?? pening lalat??? hikhik...sowi la ek...berpart2 plak cite psl rombongan ke mlaka ni...ok nih yg last ek....maklom la aku ni pemalas nk g cuci gambo2 bebudak ni...so kt blogkn jela yek...slmt melayannnn...ngeh3



as-salam sume....sihat ke...heeee hihih...okeh meh aku cite part last rombongan nazhan ke mlaka ni...lps g TMN RAMA2 n Zoo MLAKA....tmpt seterusnyer kt g op kos la bandar hilir...tmpt wajib klu sape2 g rombongan ke mlaka...aku slalu g umh akak aku mmg aku lalu sini...tp just lalu jela...xdek la nk singah menginggah....heeee hihihi...so lynkn ank2 yg nk naik kapal besoo nih...ape ke nme die...hohoho lupe la...gugel la sndri yek eksaited ms memula smpai...amik gambo dl...sblm tu smpt lg pow sowang 1 teropong tu nk teropong bandar mlaka katanyer kn...rm6 sebijik...x smpi shari kt umh dh abes tanggal sume komponen teropong tu...redhooo jek la...huuuunazhan dlm cubaan nk buat aksi rappers...huh rappers la sngt kn....uhuhuhuhu ajib...heeeee hihihi cumel jek klu aku suh bergambo ke memane pong cpt jek die ddk tegak...snang koje aku...heeeeeee..nazhan??? ermmm awl2 dh hilang tah ke mane...ssh tol nk suh bergambo ngan adk die nih... ajib lg...lawo kn view die...ni lg setingkat nk smpi ke ats kapal ni...tngga die tnggi....rehat dl...mama x larat nk smpi atas nih...berpeluh2 nk mendaki tngga die...lif xdek ke...eh heeeeeeee ni dh smpi ke bahagian atas....paling atas adelah tmpt captain tp die ttp x bg naik...kedokut tol...tp tangga die mmg tnggi la...gayat ms aku nk trn...huhuhu sbb die jenis tngga yg curam...mne ai x gayat....heeee hihihi..oh ye naik sini kne bukak kasut yek...tiket die ermm rm3 tuk dewasa klu x silap la.....kanak2 bwh 6 taun free...heeeeee ni kt tngga yg aku ckp curam tu...hah tkot x nk naik...tnggi lak tu...pastu aku rs cam licin lak tngga tu...nsb bek aku pki stoking...heeeee ni kt dlm bahagian kapal....ghupenyer bhgian dlm kapal ni besooooooooooo gile...mcm2 tmpt ko bleh g siap bleh dngo soundefek ombak2 lg...tp d sbbkn dlm kapal ni xdek tngkap pastu org rmai gile aku rs lemas...ekon plak x tau ade ke x sbb aku x rs pong...ouhh meh kt cpt2 kluo ye ank2...mak dh nk lemas nih...heeee patung blakang tu ajib kemain tkot...nk suh amik gambo pong die bleh pndang aku pastu melangkah ke blakang step by step...tngk la moke cuak tu...heeeee nk mik gambo ngan hang tuah xdek plak patung die...heeeeeee mik gambo ngan meriam plak...nazhan tnya nape meriam ni x meletup...eh klu meletup matila kt nakkk....huuuuuu....kt dlm kapal ni pong bnyk tol tingkat2 die...aku x g sume tngkat...mcm aku ckp td...lame2 kt dlm ni aku rs lemas...tu lom bau2an yg kluo dr mcm2 pelancong kt dlm tu lg kn...imagine la sndri...uuu pengsannn... ajib kne pakse gambo kt sini...heeeeeeee snyum sume same jek ek ajib....x leh ke snyum ikhlas sket...pnat tau mama amik gambo nih...heeeee ni ms nk turun...dpt gek mik gambo budak berdua nih....hikhik eh ade gak terselit gambo aku n ajib...nazhan yg amik gambo ni...ni sementara nk tnggu rombongan len abes ronda dlm kapal...lepak jap kt sini smbil tngk view2 kt situ....dlm2 ramai2 mmg aku n ank2 la plg cpt abes buat lawatan...hikhik...punyer la bkn btol2 nk melawat kn..tngk sikit2 pastu ok dah meh kt g pat len plak...tu sbb ktorg plg cpt siap buat lawatan...heeeeee hihihihi...masa itu emas...hekhekhah sblm nk trn tngga...sebenonyer nk amik gambo atas kapal tu tp nazhan nk menempel so amik jela gambo die skali...dh la ssh nk suh bergambook dh turun....moke gumbira dtp naik kapal besooo...ngeh3



pastu g muzium astronomi ke ape ntah...sblh kapal ni jerk...heeeeeeverangan nk jadik angkasawan...mudah2an....amin...heeeeee nazhan ngan kwn baik die...kwn die pong bwk adk gak g rombongan nih...heeeok ni kt fdlm muzium TLDM plak...bebudak ni sebok nk naik helikopter tu tp mne bleh naik...x nmpk die dh pagar siap2 tu...gambo kt tngga die jela yek... ni kt atas kapal TLDM plak...gambo kt dlm ni bnyk tp aku tepek sikit2 udahla yek...heee ni dkat ermmm mne ek...area muzium tu gak la....senjata tuk peran2 gitu...sementara tnggu ahli rombongan lain smpt la bdk ni men tembak2 sedas dua....heeee hihihi yok2 oo jek...hee



pastu destinasi last g menara taming sari...sape pnah naik??? sadis wehh nk naik sini...dh la org rmai beratur lak pnjg....rege tiket dewasa rm20 kanak2 rm10...menara tu xdek la tnggi sngt pong...aku tnya la bleh nmpk ape kt atas tu...bdk yg jg tu ckp bleh nmpk bndar mlaka pastu menara tu kn berputar2 kn...ms aku nk klik2 batt enset aku abes plak...oh nooo....so x dpt la amik gambo kt menara taming sari tu...huuuuuuuu ni gambo sblm batt enset aku abes....lyn bebudak ni naik moto dl keliling menara taming sari...heeeee nazhan plak...suke bebeno kamu ye dpt naik moto nih....pastu die nk naik kerete plak tp aku x bg sbb ms dh suntuk...so berdrama air mata la kt situ....huhuhu

papepong mmg enjoy ikot rombongan bdk2 ni g mlaka walo pnat melayan kerenah bdk2 ni kn...last aku g rombongan ms darjah 6 dl kot...heeeeee hihihi

okeh abes dh cite rombongan ke mlaka...pnjg btol la citenyer...semput nk karang ayat...pasni nk cite pe plak ek...heeee

5 comments:

  1. aduh, lieya yg selalu balik melaka pun tak masuk lagi kapal ni huhuhu..shame on me!! sonok plak tgk due badek ni berposing n explore kapal tu.....harus jugak ku jejak kaki kesini satu hari nanti....kalo tak buat malu jek jadi org melaka heheeheheheh

    ReplyDelete
  2. @lieyalatif

    hahhaha ape nme kapal ni ek...samudera ke ape ntah...rugi la ko x msk lg...g bwk ank2 ko n photgedik kt dlm tu...mmg best wooo...hiksssss

    ReplyDelete
  3. comelnya dorang ni..pandai posing lak tu..

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee