Wednesday, November 23, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 2

as-salam sume...ok meh kt cite part 2 plak yee...heeeeee

lepas jek ktorg g TAMAN RAMA2 tu drebar bas tu bwk la ktorg g zoo mlaka...n sebenonyer cekgu nazhan ni xdek schedule pasni g mane...pastu g mane...die main ikot drebar bas nk bwk ktorg g mne jek...alaahai...xpela chekgu saye maapkn...heeeeee...pttnyer lps g tmn rama2 nk g tmn mini m'sia tp ms tu d ttp plak sbb renovate....so kt terus la g zoo mlaka ek....kt area zoo mlaka ni ade 3 tmpt kt bleh g klu x silap...zoo mlaka...tmn buaya n 1 lg ape ek...tmn burung kot..tmpt die mmg dkat2 n sebelah mnyebelah...so kt bleh pilih la nk g mne dl ek...so aku pilih g zoo mlaka dl sbb nk tngk menatang2 la kn...n aku sebenonyer x ikot sngt rombongan...aku just ikot kaki n heret ank2 aku skali...sbb klu ikot rombongan cam lahai lambatnyer la derang ni jln...bek aku jln dl...heeeeeeeee hihihi....tiket nk msk dewasa rm7 kanak2 rm4 yekkk..ni tuk harge hari ahad tau...hari len idok le aku tau...heeems ni panas terik kemain sbb kol doblas tngari kn...ank2 aku dh x larat...pnat jln dlm tmn rama2 kn....so lps blikn derang air aku nmpk menantang tram ni...eh yeke nme die ni eh...train yg duk round2 satu zoo tu la...mmg pucuk d cite ulam dtg bergolek la kn...eh heeee....bayaran die dewasa rm2 kahnak2 rm1...tp ms ni ajib nk ddk kt riba aku so ajib free la...wink2....heee

sblm train ni jln amik dl gambo bertiga...heeeeee ajib moke sedeh sbb dh kepenatan...heeeesebab aku naik menatang train tu keliling zoo maka x adelah gambo rimau ke...beruang ke yg aku snap yekk...maleh la....klu pki DSLR xpe gak kn ni pki kemra enpon jek kompom gegar2...tp ade kt 1 stesen tu train ni benti 10men tuk bg peluang kt trn n tngk2 menatang tu dedekat sket tp ade gak yg x trn...duk menunggu atas train tu...tp aku lynkn la ank2 aku nk trn tngk dedekat menatang tu sume kn...ni dlm tmn burung tp burungnyer mne ntah...heeeeeeee
"mama ni crocedile ek?" aku "x ah ni buaya la..." heeeebergambo ngan en.buaya....yg aku tngk bebudak ni ske beno ngan buaya tau....jgn dh beso sok jadik buaya darat plak yek ank2...eh heeeeee....so sbb derang suke aku abeskn ms 10men tu tngk buaya2 ni jek la...heeeeeeeeee mcm2 spesis ade....
pastu jom kt naik blk train nk blk ke tmpt asal...nazhan siap ckp "satuuu mesiaaaaa" ckp kuat2 lak tu...ajib lak "peaceeeeeee" heeeeeeeee pas kluo dr zoo ingtkn nk g tmn buaya plak tp bdk2 ni dh x larat...kesiannnn so lepak2 la tepi zoo tu smbil tnggu yg lelain....ms aku naik train tu terserempak la ngan ahli rombongan yg lelain jln kaki peloh2 dukung ank yg x larat nk jln...kesian btol...nk ajak naik train tp x bleh sbb die kne naik kt checkpoint die...mne bleh sesuka hati nk naik kt pertngahan jln kn...huhuhuhuhu
ok bile sume dh berkumpul bas plak x dtg2 lg....1/2jam gak la tnggu bas kt tepi jln ni...kesian sungguh la..kesian kt bdk2 kecik ni la...pnat berjln...peloh2 pns tngari duk menunggu bas kn....so pd aku x g tmn rama2..tmn buaya or tmn burung pong xpela sbb dlm zoo mlaka tu dh complete sume ade menatang2 tu sume sbb nk msk tmn2 len tu kne bayo tiket lg...tp klu korang mmg nak pegi tmn2 len tu xpela g jela...ni pndpt aku jela ek...heeeeeeeee hihi...tp sonok la lyn ank2 tnya "mama tu ape...mama ni ape...mama npe die cenggitu...mama npe die cenggini" hahahhahaah jwb jela mne yg korang rs logik nk jwb....ank2 ngah membeso gitu la kn...sel2 otak ngah berhubung...tom tom bakkk...eh heeee


k ah meh kt smbg ke part 3 plak...zassssssssss

2 comments:

  1. adus...tang tunggu bas lame2 tu yg tak syok tu...dah le cuace panas skrnag ni kan....tapi takpe laa, yg penting sume hepi jalan2....

    ish, aku ni manjang kalo gi zoo tak dpt naik train tu....ko tau nape...sebabnye aku kan gatal nak bawak stroller...dah tu, takkan nak angkut stroller atas train....mmg leh lipat...tapi leceh wey....so menapak le mak....exercise tanpa rela aku dibuatnyer ekeekekekekeke

    ReplyDelete
  2. @lieyalatif

    huhuhuhu tu la psl....dh la asik slh bas jek..bkn nk hafal no platnyer...heeee

    tp klu de ank kcik g zoo x bwk stroller msk le nk kne dukung ye x...heee...klu ikot rombongan bek la naik train ni sbb nk kejo ms kn...tp klu g ngan fmily jln jela...leh lepak2 mne2 klu pnat..x gitu

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee