Tuesday, November 22, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 1

yieehhhaa....entry bergambar bnyk gile nie...jgn muntah hockeh...heeee


salam sume...sihat rini...heeee ni cite hari ahad lps...tadika nazhan buat rombongan ke mlaka...memula nazhan bg surat mk pak yg nk ikot kne bayo wit bas sebanyak rm20...mkn belanje sume sendri2...tp tuk bdk tadika free la kn...pastu aku buat x tau jek sbb aku pk dlm surat tu ckp klu nk ikot...klu x nk ikot pong xpe kot kn msti ade cekgu yg nk handle...pastu aku g call cekgu skolah nazhan sndri tnya btol ke klu aku x ikot xpe...cekgu die ckp camni "sebenarnyer rombongan ni bas je yg d sponsor...nnti smpi sne nk msk mane2 tmpt tiket sume kne bayo sendri...mkn pong sndri...sbb tu mk bpk boleh ikot n bwk la mknan sndri2..klu mak nazhan x ikot xpela nnti cekgu tlg tngkkn nazhan...psl mkn tu bleh la nnti share2 ngan org len" aku pong bile dngo camtu ermmm x kn nk suh ank aku share mkn ngan org len kn...bile ckp kt en.somi die suh aku g...lgpong ari ahad kn aku x kje...die suh bwk ajib skali...mayah tnggl kt umh bbsitter...so aku pong go on jela kn... ni dlm bas...sbb bas dh pnuh n aku bayo tu seat aku jek rm20 maka ajib kne kongsi ddk ngan nazhan...nsb bek muntot derang kcik....gambo gegar...mmg sje amik cenggini...lalalalalalala

cekgu dh bgtau kne berkumpul kol 8pg...tp kol 8 br kuo dr umh akibatnyer kol 8.15 br smpi skolah nazhan n sume org dh naik bas tnggl tnggu ktorg jek...malunyerrrrr...pastu dpt seat blakangggggg skali...xpela nak janji slesa...heeeeeetmpt lawatan pertama...tmn rama2...ni dh msk dlm dh...bergambo dl ngan telo dinasour...hikhik..rege tiket nk msk sini dewasa rm8...bebudak rm5..mahal kn...nme jek tmn rama2 tp rama2 bleh d kire ngan jari...uhuhuhuhuhu ni gambo ngan ikan koi ke nme die ek...beso2 n banyakkkk...lg bnyk dr rama2...motip??? ntohla... ni cam gua buatan dlm tu...nazhan sebok nk g seberang sne...tp kne pijak batu batuan tu...mslhnyer kaki derang bkn pnjg sngt nk melangkah kang ade msk lam air tu...ni moke x pueh ati aku x bg derang g seberang gua nih...heeeeeebergambo ngan kura2 bintang...moke cam kne pakse amik gambo je kn....huhni gambo ngan burung knyalang ek nme die...heeeee ntah lupe...buleh x...heeegambo ngan ular sawa....ajib tkot btol ngan ular tu...pastu nazhan ckp "ular tu dh mati la jib...jgn tkot laa" br la si ajib berani nk dedekat...padahal ular tu ngah tdo....again...ular kt sini lg bnyk dr rama2...apola motip nme tmpt ni tmn rama2 ek...huuuutu molot nazhan ngah ckp "mama ini turtle kn?" heeeeeeeeni kt dlm muzium rama2...haa kt dlm ni jek bnyk rama2 tp yg dh d awetkn...uhuhuhuhuhni burung kenari kot...eh yeke...hikhik...x smpt nk bce nme spesis burung ni....lawo kalerpul...heee ni dpn umh ungka kot...eh yeke...hahahahhahha x tngk btol...sebeno nyer nk amik gambo ank menatang ni....die xdek bulu dh mcm toyol dh aku tngk myeramkn aku tngk...ms aku nk snap tu die bleh lompat2 tmpt len plak..sudahnyer nazhan jela yg inteprem lam gambo nih...heeeeeedah kepenatan meround tmn rama2 nih...ddk jap main buai...ms ni ajib dh ngeluh "pnat la mama...nk dukung" oh idokla aku nk dukung die...patah pinggang aku kang...heeeeeee cian ajib x pnah die jln jejauh camgini...merah padam moke die...dh la coce panas terik...heeenazhan moke tetap ceria....yela rmai kawang2 die ikot skali kn...nsb bek aku ikot rombongan ni tau...klu x kesian cekgu die nk kejar bdk2 ni berlari2 kt dlm tu...aku pong asik la terjerit2 jek pnggl nazhan ni...si ajib ok...behave jek jln pgang tngn aku...heeeelast pic mama ngan ajib...nazhan ntah ke mane...heee..rmai org ckp moke ajib bnyk ikot moke aku sbb tu die manje kemain ngan aku...yeke yeke yeke...heee

ok dah...tnggu part 2 plak ek...bnyk gambo nih...x larat nk tepek skali harung...heee

2 comments:

  1. best nye parents bole ikut pegi tadika...

    ReplyDelete
  2. @alyyani

    eheh kans...salu cekgu x bg mk2 ikot...kali ni mk2 d alu2kn plak...pe lg...pegi jela kn...bkn salu...heeeeeee

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee