Thursday, November 17, 2011

mari mandi d kolam panas...yeyyy

salam sume...ni cite ms hari rye aidil adha yg lps...heeee nk apdate asikkk la hold2 kn...nk buek camno mak bizi nakkk...heeeee....klu korang nk tau kt area kg aku tu de 1 kawasan kolam air pns...dulu2 cite kewujudan kolam air pns ni misteri...mcm2 yg aku dngo...de org mati lemas dlm ni la...de penunggu la...sblh kolam ni dl ade pokok ara kot...pokok tu mmg mnyeramkn...org ckp de mcm2 duk bertenggek kt atas pokok tu...tp skang ni pokok tu dh xdek...dh d tebangla kot kn...heeeeeeeeee



blakang kolam panas ni ade umh makcik2 aku..so ms kekecik dl klu arwah mak n abah aku nk g umh mkcik aku sebookkk la aku nk ngikot...sbb utama nk g kolam pns ni la...org dl2 klu kt umh xdek air derang bsh bj kt sini...mndi kt sini...sempoiii jek sbb airnyer pong pns...punca air pns ni idokla aku ketahui....klu korang ghajin gugel la ek...nme tmpt ni kolam air panas sungai gersik/grisek yg terletak d muar johor....



so ms coti rye hj ritu adk ipo aku sajela ajak2 ayam ank2 sdara nk g mndi kolam pns ni...sementelah ank dia pong x pnah g walo hari2 duk lalu ulang alik kt kg sg.gersik ni kan...hikss...pastu plak adk aku yg sowang lg tu nk buat lawatan sekolah die kt sini...nk bwk ank2 murid die mndi kolam pns so die nk g sebey la skali kn...



sblm tu akak aku dh bgtau klu nk dtg sini dtg ari bese...org x rmai...klu coti2 public holiday kompom la sesak gile org mndi manda kn...tp kami ni degil nk gak g...so adk ipo n adk aku n ank2 buah g dl sebey tmpt...aku,en.somi,ajib n mayah g kendian...



skali smpi adk aku call die ckp org rmai gile smpi xdek parking...so die nk blk jela...aku ckp alang2 dh smpi celup2 la sket kaki tu...xdek la larat sngt...lgpong x smpi ati tngk moke ank2 sdara yg eksaited nk mndi kolam pns tu duk berduka x dpt mndi kn....so kt msk gak la nk men celup2 kaki kununnyer..heeeee



hah tngk rmai ke idakkk...heeeeeeeeee dh lme aku x g sini...dh bnyk perubahan ghupenyer....dl2 cume ade 1 kolam jek yg air die pns smpi kt bleh nmpk die menggelegak tau....skang ni die dh buat camgini siap bumbung2 plak...heeeee
kt sane tu plak tmpt bebudak kcik mndi...die cam pool bese jela..x pns pong airnyer...yg pns yg kolam besooo ni jek...tp ok la toilet n tmpt mndi pong luas n bersih...pueh ati...heee

ms aku smpi aku tngk nazhan dh bergumbira lam air ngan si akmal spupu dia nih...hee


ajib pong eksaited...sebenonyer sblm tu ajib ngah tdo kt umh tp en.somi ckp kne gak bwk ajib ni g kolam pns klu x kang kluo dialog ni


nazhan : ajib td abg g mndi kolam pns


ajib : npe x ajak ajib?


nazhan : abes ajib tido abg tnggl la ajib


ajib : huwaaaaaaaa nk g kolam pns gakkkk


so sblm dialog ni muncul bek kt angkat jek ajib msk lam kete bwk gek die mndi kolam pns...heeeeeeeeee


si kecit bj belang2 tu la ank adk aku yg 1st time dtg sini....memula eksaited nk mndi...skalik celup2 kaki die rs pns suam2 kot terus tkot nk msk kolam tu...ceh btol...rugi la...heee



kakak atie n kakak sikin....bbsitter yg kne jg sumayyah smntara mama die ngah monitor abg2 sumayyah ni...en.somi tnggu dlm kete jek sbb die ckp kang jmpe plak geng2 moto lme...mls la kn...ahahahhaha ade ke...heee oh ye kt sini gak port mat2 rempit melepak...mencemarkn pandangan jek...huhuhuhuhu ok lps mandi nk blk lyn dl bebudak ni main kt playground kt area kolam pns ni...klu x kang mngaruk la smpi umh sbb x dpt main kt play ground...tngk hah moke kesukaan dpt main kt play ground....oh ye spe2 nk try mi siput ngan smbal tumis kt sini mmg terbaikkk wokkk...tp time aku nk bli dh abes...huwaaaaaaaa nangessss si nazhan yg snyum terpakse...sbb die nk cpt2 gelongsor aku ckp "nnti dl nnti dl mama nk amik gambo klu x lenkali mama x nk bwk abg g sini lg" heeeeeeeeee yela kang mama xdek cite nk apdate blog plak kn...eh heeeee sumayyah hani gedik ngan mama plak...hiksss ni aku suh die cium aku...tp korang tau pe dia buat?? heh die bleh gigit pp aku...dhla gg tajam2...aduiiilaaa saboo jela si bdk tecit ni tau...huhuhuhu



sekian sje cite mndi di kolam pns sye...sape2 yg rs2 nk singgah sini dtg la ek....leh rendam2 kaki celup2 ilangkn ruam2 ke...gatal2 ke...heee...area tmpt ni kt laluan dr MUAR ke BATU PAHAT ek..jgn riso la sesat ke ape sbb sblm msk ke tmpt ni ade bnyk signboard kt luar tu...



sekian.....

10 comments:

  1. fuh ramainyer org...meriah gitu.....lieya pernah merase rendam2 kaki kat air panas ni mase gi sabah ari tu......lega jek kaki kan ....

    ReplyDelete
  2. best... kita pun dah lama tak pegi tpt kolam air panas yg kat area selayang jln pegi rawang... tp skrg ni dah ramai org... rasa mcm tak best...

    ReplyDelete
  3. intan penah mandi kolam air panas..tp kat perak sane..lupe dah name dia..best kan..nnt klu ade masa lg..baru nak p kat selayang nih..hehhee ;)
    ank intan yg bongsu pun suke menggigit..geram je rase

    ReplyDelete
  4. huu...honney madu dah kempis...pipi dah kurang mungil..

    ReplyDelete
  5. @lieyalatif

    ms ni aku x smpt nk rendam kaki...dok jerit2 jg ank bujang aku tu kn...uhuhuhu xpe lenkali bleh g lg...insyallah...heeee

    ReplyDelete
  6. @ejaMaria

    oo yeke ade ek air pns area situ....sye duk area rawang x tau pong...ohh sedehhhh

    ReplyDelete
  7. @intan_blur

    gusi die gatal kot tp skt la...uhuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. @joyahsport

    op kos la...dh setahun dh nokkk...ektip kemain...eh dngonyer ko nk blk mesia ek...nape??? busan duk dubai ke??? heeeeee

    ReplyDelete
  9. sonotnyer berendam..
    sy aritu bw my alya pi berendam gak..
    melalak plak x mo blk.. huhuhu..

    ReplyDelete
  10. ramainya org mandi kat situ...meriah...

    pndainya sumaiyyah cium mama yer...

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee