Friday, November 25, 2011

maceh cekgu.....

as-salam sume...ni nk perkenalkn cekgu tadika nazhan....umo cekgu ni 56 klu x silap....ke 58 gitula aritu cekgu ni bgtau...kebtulan ms dlm bas rombongan ke melaka aritu die ddk btol2 sblh aku...tp ms nk blk KL la...ktorg borak x brenti sepnjang perjalanan tu...dpt la input2 peel ank aku camne kt skolah kn...heee

yg aku nmpk cekgu nazhan ni baik n lembut jek...cr die layan ank2 murid cam lyn cucu2 jek kekdahnyer...aku kn bleh kata 2 or 3 bln skali dtg skolah nazhan bayo yuran bulanan kn...bkn x nk bayo sekaligus tp cekgu sndri yg sarankn bayo tiap2 bln d samping cekgu bleh jmpe parents n bgtau pangai ank2 derang kt skolah camne...tu pong aku skip bayo 2-3 bln skali...bese aku g skolah nazhan time nk hantar sumayyah g check-up sbb klinik desa tu sebelah skolah nazhan ni jerk...so alang2 kn...skali jln jela...heeee

ms rombongan ritu aku tngk bebudak ni time dlm bas berebut2 nk ddk sblh cekgu,...tdo pong nk bersandar2 kt bahu cekgu...jln melawat2 kt mlaka pong nk pimpin2 tngn cekgu termsk la ank aku....aku ni duk terjerit2 pnggl die suh pgang tngn aku d boo lynnyer...saboo jela...

d kesempatan ni walo aku tau cekgu x bce blog aku kn...heee nk ucap trimakaseh la kt cekgu sbb mngajar nazhan spnjg taun nih...taun dpn nazhan dh msk pra-sekolah so x jmpe dh ngan cekgu...hari last tu aku suh nazhan mntk maap ngan cekgu....die ckp dh mntk maap dh...ye2 jek die dh mntk maap kn...heeee

tetibe tingat zaman skolah tadika aku dl...sokmo aku kne cubit ngan cekgu tadika aku...pe slh aku pong x tau la..(sebeno eh aku ni nakal...nk mainnn jek mmg la kne cubit...heee) blk umh msti ngadu ngan arwah mak aku tp kompom aku kne cubit skali lg ngan arwah mak smbil kne ceramah sedas dua....kata arwah mak "klu ko x nakal kt skolah x kn cekgu saje2 nk cubit" huhuhuhu so lps2 tu klu aku kne rotan ke...kne cubit ke...kne denda ke blk umh dendiam jela jgn ngengade nk ngadu ngan arwah mak sbb kompom kne tambah denda ko tu....

lg 1 cekgu sekolah tadika aku tu adelah makcik aku...heeeeee hihihi smpi skang bile time raye msti dtg umh die...n die dh x garang mcm dl lg...xdek dh die nk cubit2 aku (eh mmg la...ko dh beso kn...klu kcik2 lg kompom ko kne cubit gak) heeeee hihihi

korang ingt lg x cekgu tadika korang dl camne??? ngeh3

8 comments:

  1. ye ke ko selalu kene cubit kekeekek....notty motty sgt tu hehehehe...dulu cikgu berani cubit2ni..skrang tak berani dah...takut kene saman ekekeekeek....

    akusuke lagi cikgu berumur camni....care die lain tau...penoh kasih sayang...naluri keibuan die tu lain....

    ReplyDelete
  2. @lieyalatif

    hahahha tau xpe....aku ni kompom x leh jadik cikgu tadika...kang sume ank murid aku rotan...hekhek

    ReplyDelete
  3. lega kalu anak kita dapat cikgu tadika yang baik2 kan..

    teringat gak zaman tadika dulu..pernah sekali terjumpa cikgu tadika,mmg cam sgt lah..sbb cikgu tu pun ajar adik saya n kenal mak ayah..hehe..
    rasa cam tak sangka je kan dapat jumpa balik cikgu yang ajar kita kenal abc ni.hehe

    ReplyDelete
  4. thanks sudi dtg n komen blog saya..salam kenalan..

    ReplyDelete
  5. @ashra

    besar jasa cekgu tadika ni ek...sbb ajar kt knal abc...heeeee

    ReplyDelete
  6. igt..cikgu sy dulu suka buat tocang kat rambut saya...

    ReplyDelete
  7. @Softtouch [Hanim]

    yeke...bestnyer dpt cekgu camtu...siap buatkn tocang plak lg...hikhik

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee