Tuesday, November 29, 2011

ape yg d rebut2kan tu???.....

as-salam sume....ade yg coti lg arini??? heee


salam awl muharram...pe azam br korang??? azam lme dh tercapai ke??? heeeeeee




ni nk cite psl ank2 aku nih...aritu aku ngah sedap2 tngk tb cite ape ntah...lupe la....pastu aku duk dngar si ajib ckp "janganlaa....janganlaaa.." aku pong toleh n nmpk la aksi2 bdk berdua nih...heeeeeee layankansssssss



si adk dlm usaha memujuk abgnyer share sket bndealah kt tngan abgnyer tu... eh korang jgn tnya knape ajib pki stoking sblh jek...sbb jwpnnyer aku pong x tau....dh d tegah jgn pki pong die pki jugak...ermmmm siap menjilat jari okeh...


ajib ape yg ajib mkn tu???"adelaaaa"......."bg la adk sikit"..."x boyehhh".....eh kedekutnyer...."ape yg ajib mkn tu bak sini mama nk tngk"...si adik setia menanti kot2 abgnyer bg die sikit...heeeee kesiannn "ni haaa"...."apekebende tu?" oooo ceklat stoberi ekk ptt la kemain menjilat jari ek..sedap ek jib...cian mayah x dpt rs....tngk moke die tu sedeh jek tau pastu tetibe de iklan boboboiii terbayekkkk kt tb...dua2 concentrate tngk iklan...dh abes iklan dok bergado blk berebutkn ceklat tu


ajib :mamaaaaaaaa baby nk amik ajib unyeeeerrrr...


mama : adoila...bg la ajib...cian kt baby tu nk rs gak...


at least die bg gak adk die rs tp secoet jela...huhuhuhuhu







dan walopong dpt gek rs tp ttp frust menonggeng sbb x dpt nk amik sume ceklat tu...


huhuhuhuhu


sekian...hiksss

Friday, November 25, 2011

maceh cekgu.....

as-salam sume...ni nk perkenalkn cekgu tadika nazhan....umo cekgu ni 56 klu x silap....ke 58 gitula aritu cekgu ni bgtau...kebtulan ms dlm bas rombongan ke melaka aritu die ddk btol2 sblh aku...tp ms nk blk KL la...ktorg borak x brenti sepnjang perjalanan tu...dpt la input2 peel ank aku camne kt skolah kn...heee

yg aku nmpk cekgu nazhan ni baik n lembut jek...cr die layan ank2 murid cam lyn cucu2 jek kekdahnyer...aku kn bleh kata 2 or 3 bln skali dtg skolah nazhan bayo yuran bulanan kn...bkn x nk bayo sekaligus tp cekgu sndri yg sarankn bayo tiap2 bln d samping cekgu bleh jmpe parents n bgtau pangai ank2 derang kt skolah camne...tu pong aku skip bayo 2-3 bln skali...bese aku g skolah nazhan time nk hantar sumayyah g check-up sbb klinik desa tu sebelah skolah nazhan ni jerk...so alang2 kn...skali jln jela...heeee

ms rombongan ritu aku tngk bebudak ni time dlm bas berebut2 nk ddk sblh cekgu,...tdo pong nk bersandar2 kt bahu cekgu...jln melawat2 kt mlaka pong nk pimpin2 tngn cekgu termsk la ank aku....aku ni duk terjerit2 pnggl die suh pgang tngn aku d boo lynnyer...saboo jela...

d kesempatan ni walo aku tau cekgu x bce blog aku kn...heee nk ucap trimakaseh la kt cekgu sbb mngajar nazhan spnjg taun nih...taun dpn nazhan dh msk pra-sekolah so x jmpe dh ngan cekgu...hari last tu aku suh nazhan mntk maap ngan cekgu....die ckp dh mntk maap dh...ye2 jek die dh mntk maap kn...heeee

tetibe tingat zaman skolah tadika aku dl...sokmo aku kne cubit ngan cekgu tadika aku...pe slh aku pong x tau la..(sebeno eh aku ni nakal...nk mainnn jek mmg la kne cubit...heee) blk umh msti ngadu ngan arwah mak aku tp kompom aku kne cubit skali lg ngan arwah mak smbil kne ceramah sedas dua....kata arwah mak "klu ko x nakal kt skolah x kn cekgu saje2 nk cubit" huhuhuhu so lps2 tu klu aku kne rotan ke...kne cubit ke...kne denda ke blk umh dendiam jela jgn ngengade nk ngadu ngan arwah mak sbb kompom kne tambah denda ko tu....

lg 1 cekgu sekolah tadika aku tu adelah makcik aku...heeeeee hihihi smpi skang bile time raye msti dtg umh die...n die dh x garang mcm dl lg...xdek dh die nk cubit2 aku (eh mmg la...ko dh beso kn...klu kcik2 lg kompom ko kne cubit gak) heeeee hihihi

korang ingt lg x cekgu tadika korang dl camne??? ngeh3

Thursday, November 24, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 3

ade yg rs nk muntah??? bosam?? pening lalat??? hikhik...sowi la ek...berpart2 plak cite psl rombongan ke mlaka ni...ok nih yg last ek....maklom la aku ni pemalas nk g cuci gambo2 bebudak ni...so kt blogkn jela yek...slmt melayannnn...ngeh3



as-salam sume....sihat ke...heeee hihih...okeh meh aku cite part last rombongan nazhan ke mlaka ni...lps g TMN RAMA2 n Zoo MLAKA....tmpt seterusnyer kt g op kos la bandar hilir...tmpt wajib klu sape2 g rombongan ke mlaka...aku slalu g umh akak aku mmg aku lalu sini...tp just lalu jela...xdek la nk singah menginggah....heeee hihihi...so lynkn ank2 yg nk naik kapal besoo nih...ape ke nme die...hohoho lupe la...gugel la sndri yek eksaited ms memula smpai...amik gambo dl...sblm tu smpt lg pow sowang 1 teropong tu nk teropong bandar mlaka katanyer kn...rm6 sebijik...x smpi shari kt umh dh abes tanggal sume komponen teropong tu...redhooo jek la...huuuunazhan dlm cubaan nk buat aksi rappers...huh rappers la sngt kn....uhuhuhuhu ajib...heeeee hihihi cumel jek klu aku suh bergambo ke memane pong cpt jek die ddk tegak...snang koje aku...heeeeeee..nazhan??? ermmm awl2 dh hilang tah ke mane...ssh tol nk suh bergambo ngan adk die nih... ajib lg...lawo kn view die...ni lg setingkat nk smpi ke ats kapal ni...tngga die tnggi....rehat dl...mama x larat nk smpi atas nih...berpeluh2 nk mendaki tngga die...lif xdek ke...eh heeeeeeee ni dh smpi ke bahagian atas....paling atas adelah tmpt captain tp die ttp x bg naik...kedokut tol...tp tangga die mmg tnggi la...gayat ms aku nk trn...huhuhu sbb die jenis tngga yg curam...mne ai x gayat....heeee hihihi..oh ye naik sini kne bukak kasut yek...tiket die ermm rm3 tuk dewasa klu x silap la.....kanak2 bwh 6 taun free...heeeeee ni kt tngga yg aku ckp curam tu...hah tkot x nk naik...tnggi lak tu...pastu aku rs cam licin lak tngga tu...nsb bek aku pki stoking...heeeee ni kt dlm bahagian kapal....ghupenyer bhgian dlm kapal ni besooooooooooo gile...mcm2 tmpt ko bleh g siap bleh dngo soundefek ombak2 lg...tp d sbbkn dlm kapal ni xdek tngkap pastu org rmai gile aku rs lemas...ekon plak x tau ade ke x sbb aku x rs pong...ouhh meh kt cpt2 kluo ye ank2...mak dh nk lemas nih...heeee patung blakang tu ajib kemain tkot...nk suh amik gambo pong die bleh pndang aku pastu melangkah ke blakang step by step...tngk la moke cuak tu...heeeee nk mik gambo ngan hang tuah xdek plak patung die...heeeeeee mik gambo ngan meriam plak...nazhan tnya nape meriam ni x meletup...eh klu meletup matila kt nakkk....huuuuuu....kt dlm kapal ni pong bnyk tol tingkat2 die...aku x g sume tngkat...mcm aku ckp td...lame2 kt dlm ni aku rs lemas...tu lom bau2an yg kluo dr mcm2 pelancong kt dlm tu lg kn...imagine la sndri...uuu pengsannn... ajib kne pakse gambo kt sini...heeeeeeee snyum sume same jek ek ajib....x leh ke snyum ikhlas sket...pnat tau mama amik gambo nih...heeeee ni ms nk turun...dpt gek mik gambo budak berdua nih....hikhik eh ade gak terselit gambo aku n ajib...nazhan yg amik gambo ni...ni sementara nk tnggu rombongan len abes ronda dlm kapal...lepak jap kt sini smbil tngk view2 kt situ....dlm2 ramai2 mmg aku n ank2 la plg cpt abes buat lawatan...hikhik...punyer la bkn btol2 nk melawat kn..tngk sikit2 pastu ok dah meh kt g pat len plak...tu sbb ktorg plg cpt siap buat lawatan...heeeeee hihihihi...masa itu emas...hekhekhah sblm nk trn tngga...sebenonyer nk amik gambo atas kapal tu tp nazhan nk menempel so amik jela gambo die skali...dh la ssh nk suh bergambook dh turun....moke gumbira dtp naik kapal besooo...ngeh3



pastu g muzium astronomi ke ape ntah...sblh kapal ni jerk...heeeeeeverangan nk jadik angkasawan...mudah2an....amin...heeeeee nazhan ngan kwn baik die...kwn die pong bwk adk gak g rombongan nih...heeeok ni kt fdlm muzium TLDM plak...bebudak ni sebok nk naik helikopter tu tp mne bleh naik...x nmpk die dh pagar siap2 tu...gambo kt tngga die jela yek... ni kt atas kapal TLDM plak...gambo kt dlm ni bnyk tp aku tepek sikit2 udahla yek...heee ni dkat ermmm mne ek...area muzium tu gak la....senjata tuk peran2 gitu...sementara tnggu ahli rombongan lain smpt la bdk ni men tembak2 sedas dua....heeee hihihi yok2 oo jek...hee



pastu destinasi last g menara taming sari...sape pnah naik??? sadis wehh nk naik sini...dh la org rmai beratur lak pnjg....rege tiket dewasa rm20 kanak2 rm10...menara tu xdek la tnggi sngt pong...aku tnya la bleh nmpk ape kt atas tu...bdk yg jg tu ckp bleh nmpk bndar mlaka pastu menara tu kn berputar2 kn...ms aku nk klik2 batt enset aku abes plak...oh nooo....so x dpt la amik gambo kt menara taming sari tu...huuuuuuuu ni gambo sblm batt enset aku abes....lyn bebudak ni naik moto dl keliling menara taming sari...heeeee nazhan plak...suke bebeno kamu ye dpt naik moto nih....pastu die nk naik kerete plak tp aku x bg sbb ms dh suntuk...so berdrama air mata la kt situ....huhuhu

papepong mmg enjoy ikot rombongan bdk2 ni g mlaka walo pnat melayan kerenah bdk2 ni kn...last aku g rombongan ms darjah 6 dl kot...heeeeee hihihi

okeh abes dh cite rombongan ke mlaka...pnjg btol la citenyer...semput nk karang ayat...pasni nk cite pe plak ek...heeee

Wednesday, November 23, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 2

as-salam sume...ok meh kt cite part 2 plak yee...heeeeee

lepas jek ktorg g TAMAN RAMA2 tu drebar bas tu bwk la ktorg g zoo mlaka...n sebenonyer cekgu nazhan ni xdek schedule pasni g mane...pastu g mane...die main ikot drebar bas nk bwk ktorg g mne jek...alaahai...xpela chekgu saye maapkn...heeeeee...pttnyer lps g tmn rama2 nk g tmn mini m'sia tp ms tu d ttp plak sbb renovate....so kt terus la g zoo mlaka ek....kt area zoo mlaka ni ade 3 tmpt kt bleh g klu x silap...zoo mlaka...tmn buaya n 1 lg ape ek...tmn burung kot..tmpt die mmg dkat2 n sebelah mnyebelah...so kt bleh pilih la nk g mne dl ek...so aku pilih g zoo mlaka dl sbb nk tngk menatang2 la kn...n aku sebenonyer x ikot sngt rombongan...aku just ikot kaki n heret ank2 aku skali...sbb klu ikot rombongan cam lahai lambatnyer la derang ni jln...bek aku jln dl...heeeeeeeee hihihi....tiket nk msk dewasa rm7 kanak2 rm4 yekkk..ni tuk harge hari ahad tau...hari len idok le aku tau...heeems ni panas terik kemain sbb kol doblas tngari kn...ank2 aku dh x larat...pnat jln dlm tmn rama2 kn....so lps blikn derang air aku nmpk menantang tram ni...eh yeke nme die ni eh...train yg duk round2 satu zoo tu la...mmg pucuk d cite ulam dtg bergolek la kn...eh heeee....bayaran die dewasa rm2 kahnak2 rm1...tp ms ni ajib nk ddk kt riba aku so ajib free la...wink2....heee

sblm train ni jln amik dl gambo bertiga...heeeeee ajib moke sedeh sbb dh kepenatan...heeeesebab aku naik menatang train tu keliling zoo maka x adelah gambo rimau ke...beruang ke yg aku snap yekk...maleh la....klu pki DSLR xpe gak kn ni pki kemra enpon jek kompom gegar2...tp ade kt 1 stesen tu train ni benti 10men tuk bg peluang kt trn n tngk2 menatang tu dedekat sket tp ade gak yg x trn...duk menunggu atas train tu...tp aku lynkn la ank2 aku nk trn tngk dedekat menatang tu sume kn...ni dlm tmn burung tp burungnyer mne ntah...heeeeeeee
"mama ni crocedile ek?" aku "x ah ni buaya la..." heeeebergambo ngan en.buaya....yg aku tngk bebudak ni ske beno ngan buaya tau....jgn dh beso sok jadik buaya darat plak yek ank2...eh heeeeee....so sbb derang suke aku abeskn ms 10men tu tngk buaya2 ni jek la...heeeeeeeeee mcm2 spesis ade....
pastu jom kt naik blk train nk blk ke tmpt asal...nazhan siap ckp "satuuu mesiaaaaa" ckp kuat2 lak tu...ajib lak "peaceeeeeee" heeeeeeeee pas kluo dr zoo ingtkn nk g tmn buaya plak tp bdk2 ni dh x larat...kesiannnn so lepak2 la tepi zoo tu smbil tnggu yg lelain....ms aku naik train tu terserempak la ngan ahli rombongan yg lelain jln kaki peloh2 dukung ank yg x larat nk jln...kesian btol...nk ajak naik train tp x bleh sbb die kne naik kt checkpoint die...mne bleh sesuka hati nk naik kt pertngahan jln kn...huhuhuhuhu
ok bile sume dh berkumpul bas plak x dtg2 lg....1/2jam gak la tnggu bas kt tepi jln ni...kesian sungguh la..kesian kt bdk2 kecik ni la...pnat berjln...peloh2 pns tngari duk menunggu bas kn....so pd aku x g tmn rama2..tmn buaya or tmn burung pong xpela sbb dlm zoo mlaka tu dh complete sume ade menatang2 tu sume sbb nk msk tmn2 len tu kne bayo tiket lg...tp klu korang mmg nak pegi tmn2 len tu xpela g jela...ni pndpt aku jela ek...heeeeeeeee hihi...tp sonok la lyn ank2 tnya "mama tu ape...mama ni ape...mama npe die cenggitu...mama npe die cenggini" hahahhahaah jwb jela mne yg korang rs logik nk jwb....ank2 ngah membeso gitu la kn...sel2 otak ngah berhubung...tom tom bakkk...eh heeee


k ah meh kt smbg ke part 3 plak...zassssssssss

Tuesday, November 22, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 1

yieehhhaa....entry bergambar bnyk gile nie...jgn muntah hockeh...heeee


salam sume...sihat rini...heeee ni cite hari ahad lps...tadika nazhan buat rombongan ke mlaka...memula nazhan bg surat mk pak yg nk ikot kne bayo wit bas sebanyak rm20...mkn belanje sume sendri2...tp tuk bdk tadika free la kn...pastu aku buat x tau jek sbb aku pk dlm surat tu ckp klu nk ikot...klu x nk ikot pong xpe kot kn msti ade cekgu yg nk handle...pastu aku g call cekgu skolah nazhan sndri tnya btol ke klu aku x ikot xpe...cekgu die ckp camni "sebenarnyer rombongan ni bas je yg d sponsor...nnti smpi sne nk msk mane2 tmpt tiket sume kne bayo sendri...mkn pong sndri...sbb tu mk bpk boleh ikot n bwk la mknan sndri2..klu mak nazhan x ikot xpela nnti cekgu tlg tngkkn nazhan...psl mkn tu bleh la nnti share2 ngan org len" aku pong bile dngo camtu ermmm x kn nk suh ank aku share mkn ngan org len kn...bile ckp kt en.somi die suh aku g...lgpong ari ahad kn aku x kje...die suh bwk ajib skali...mayah tnggl kt umh bbsitter...so aku pong go on jela kn... ni dlm bas...sbb bas dh pnuh n aku bayo tu seat aku jek rm20 maka ajib kne kongsi ddk ngan nazhan...nsb bek muntot derang kcik....gambo gegar...mmg sje amik cenggini...lalalalalalala

cekgu dh bgtau kne berkumpul kol 8pg...tp kol 8 br kuo dr umh akibatnyer kol 8.15 br smpi skolah nazhan n sume org dh naik bas tnggl tnggu ktorg jek...malunyerrrrr...pastu dpt seat blakangggggg skali...xpela nak janji slesa...heeeeeetmpt lawatan pertama...tmn rama2...ni dh msk dlm dh...bergambo dl ngan telo dinasour...hikhik..rege tiket nk msk sini dewasa rm8...bebudak rm5..mahal kn...nme jek tmn rama2 tp rama2 bleh d kire ngan jari...uhuhuhuhuhu ni gambo ngan ikan koi ke nme die ek...beso2 n banyakkkk...lg bnyk dr rama2...motip??? ntohla... ni cam gua buatan dlm tu...nazhan sebok nk g seberang sne...tp kne pijak batu batuan tu...mslhnyer kaki derang bkn pnjg sngt nk melangkah kang ade msk lam air tu...ni moke x pueh ati aku x bg derang g seberang gua nih...heeeeeebergambo ngan kura2 bintang...moke cam kne pakse amik gambo je kn....huhni gambo ngan burung knyalang ek nme die...heeeee ntah lupe...buleh x...heeegambo ngan ular sawa....ajib tkot btol ngan ular tu...pastu nazhan ckp "ular tu dh mati la jib...jgn tkot laa" br la si ajib berani nk dedekat...padahal ular tu ngah tdo....again...ular kt sini lg bnyk dr rama2...apola motip nme tmpt ni tmn rama2 ek...huuuutu molot nazhan ngah ckp "mama ini turtle kn?" heeeeeeeeni kt dlm muzium rama2...haa kt dlm ni jek bnyk rama2 tp yg dh d awetkn...uhuhuhuhuhni burung kenari kot...eh yeke...hikhik...x smpt nk bce nme spesis burung ni....lawo kalerpul...heee ni dpn umh ungka kot...eh yeke...hahahahhahha x tngk btol...sebeno nyer nk amik gambo ank menatang ni....die xdek bulu dh mcm toyol dh aku tngk myeramkn aku tngk...ms aku nk snap tu die bleh lompat2 tmpt len plak..sudahnyer nazhan jela yg inteprem lam gambo nih...heeeeeedah kepenatan meround tmn rama2 nih...ddk jap main buai...ms ni ajib dh ngeluh "pnat la mama...nk dukung" oh idokla aku nk dukung die...patah pinggang aku kang...heeeeeee cian ajib x pnah die jln jejauh camgini...merah padam moke die...dh la coce panas terik...heeenazhan moke tetap ceria....yela rmai kawang2 die ikot skali kn...nsb bek aku ikot rombongan ni tau...klu x kesian cekgu die nk kejar bdk2 ni berlari2 kt dlm tu...aku pong asik la terjerit2 jek pnggl nazhan ni...si ajib ok...behave jek jln pgang tngn aku...heeeelast pic mama ngan ajib...nazhan ntah ke mane...heee..rmai org ckp moke ajib bnyk ikot moke aku sbb tu die manje kemain ngan aku...yeke yeke yeke...heee

ok dah...tnggu part 2 plak ek...bnyk gambo nih...x larat nk tepek skali harung...heee