Thursday, August 25, 2011

tragedi bln june......

as-salam


eh ape tragedi bln june???


ha ah la bln june nyer cite...ni dlm draft ni...ms mood blogging x dtg lg kn..skang ni dh dtg blk mood kne la apdate cite...hahaha buleh...org len sebok cite psl kuih rye bj rye ko bleh sebok nk cite psl ni kn...eh sukati la...kang ajib dh beso leh die tngk blk n ingt2 blk cite ni...skang ni pong klu aku suh die lakonkn blk babak kejadian ni die leh buat tau...hikhik klako


okeh meh cite cane kejadian ni bleh blaku....ms kejadian en.somiku xdek...die otosen ke JB...pttnyer ptg tu dh blk tp kete breakdown plak kt yong peng....pastu ms kejadian ni mlm...aku ngah mandi...slesai kuo blk air dngo ajib nanges...aku bio lg...ms tu bdk bertiga ni aku tnggl dpn tb tngk bbtv....pastu nazhan lari2 msk blk pnggl aku...moke die dh pucat lesi....die ckp


nazhan : mama...mama...ajib jatuh


aku :ermm biarla... ajib tu kn mmg asik jth jek...


nazhan : tp kpala ajib bnyk darah maa...(smbil nk nanges gak)


aku : ape???? (smbil lari kuo blk)


tngk2 ya allah bnyknyer drh...lari2 g dapo g dpn panik x tau nk watpe...amik kain n tisu tekap2 kt luke ajib tu...amik tpong nk kol en.somi...x dpt...ah sudah....batt die kong ke...call plak member die...x angkt plak...call member2 opis die yg len tnya en.somi kuo otosen ngan spe...akhirnyer dpt no. kwn opis en.somi yg kuo skali ngan die...tp x lme en.somi call sbb member2 die yg aku call tu bgtau die...sore aku cam cuak2 time tu...mmg panik ah x pnh nmpk drh bnyk cenggitu kn...en.somi suh bwk g kinik tp mne de kete....kete en.somi bwk g kje...huwaaa...pk pk pk nk mntk tlg spe...jiran blah kiri blk kg...jiran blah kanan niaga smpi lewat mlm...jiran blakang umh lom blk kje....pk pk pk lg...akhirnyer terpk bbsitter...ok call bbsitter mntk tlg bwk g kinik...alhamdulillah bbsitter ade time tu leh tlg...gegas2 capai tdng bwk pape yg ptt n vrommm g kinik...sumayyah n nazhan ikot skali...dlm perjalanan ke kinik nazhan asik tnya ajib ok ke x...terharuuu...nmpk d situ betape caringnyer si abg...lega sket...smpi kinik nurse bg msk buat rawatan dl...mmg ptg Q la...org rmai gek mlm tu...doc pong check2 lap drh skalik aku tngk alaahai sikit jek...letak mnyk gamat pong dh ok nih...tp doc kata kne jait so jait jela...hikhik


tngk tngk...bnyk kn drh...ble aku tnjk kt member aku rmai ckp "eh smpt plak ko amik gambo ek" ok nk cite sket...aku amik gambo ni sbb nk mms kt en.somi...nk tnya perlu ke x aku bwk g kinik....lps en.somi tngk die pong ckp bnyknyer drh n suh aku bwk g kinik...aku pong bwk la...heeee


close up....sebenonyer time aku amik ni ajib ngah snyum....x cye??? hihihi sbb die dh terbese aku hala enset nk amik gambo otomatik die snyum...so dlm skt2 ni bile aku hala enset nk amik gambo terus die sengeh.....buleh...heee tp nmpk la ajib ni kuat...die x nanges meraung2 cume die nanges2 sket2 sbb skt pastu die diam sbb dh tngk aku panik kn...die cam pelik lak tngk aku lari sne lari sini amik kain...huuuuuu
ni smggu lps jait...ari sabtu....pttnyer time ni kne g kinik bukak jaitan tp sbb nk blk kg so postpone la... ingt lps blk kg tu nk g kinik bukak jaitan yg cenonet tu kan...alih2 ari ahad tu si ajib leh tnjk2 kn benang jaitan die dpn aku n ckp "mama ajib dh cabot benang nih" aku pong eiiii ngerinyer...aku plak yg rs ngilu...slambe jek die tarik2 benang tu smpi tertanggal ngan kulit2 luka yg kering tu...eiii xsnggup nk imagine...nsb bek x kuo drg kt tmpt luke tu...mmg btol2 dh kering la kot...heeeeeeeeee

pastu aku smpt tnya doc kt kinik ritu...nape luke sikit tp drh bnyk...doc ckp ajib ni bdk lg so drh die cair2 lg sbb tu bile luke walo sikit drh tu nmpk bnykkkk sbb die cair...klu cam kt ni dewasa darah cam dh pekat2 so klu luka kcik cenonet cam ajib ni drh kuo sikit jela...oo gitu ghupenyr...phewww wat panik aku jekla tngk drh bnyk2 camgitu....doc ckp bleh klu x nk jait luke ajib ni tp nnti klh dh kering n baik nmpk la kulit tu terbukak x bercantum...sbb tu kne jait sket....heeeeee

pastu aku tingat dl ms si nazhan langgar blakang lori yg benti kt tepi jln dahi die luke gak...drh bnyk tp en.somi cpt2 tekap ngan mntk gamat alhamdulillah benti drh tu...tp parut tu nmpk la smpi skang cam terbelah sket kt dahi die...ajib ni sbb dh djait su parut tu x nmpk sngt la terblah...

fuhhh pnjgnyer cite...dh la pose...bce lak cite aku g pnjg ni kn....maapkn la aku ek...x sngaja...tngn ni cpt noo naip...hikss..ok dh tu jek nk apdate...babai...hee

Wednesday, August 24, 2011

uhuhuhhu...keshiannn x.....

as-salam all....ni ank darez aku yg sowang ni...time org nk berbuke die pong seeebok nk berbuke gak...klu duk dendiam xpe ni abes die g merayap ke dapo la...blk air la...bwh katil la...alih2 jek ilang...pantang aku tngk arah len jek mulala dia lesap....


sudahnyer duk la ko nak lam bakul ni janji ko diam...aku letak die dlm bakul ni die elok jek plak ddk lam tu smbil mkn beskut die...lg 1 die mmg ske main tudung saji...kdng pepandai nk berdiri atas tudung saji tu walo nk berdiri pong die x pndai lg...berani btol la......


bile tngk moke die ni rs x smpi ati plak...kesian mlampau tp nk buek camno...aku kne mkn cpt2 pastu solat pastu kne tdokn die...kol 8 tu ms die tdo...klu lmbt die mngaruk la nnti...klu die dh mngaruk mmg ssh nk pujuk....lg2 klu ayahnyer xdek...gegurl kot kn...manje terlebey.....heeeeeeeeeee


ptg ni ingt nk amik hapday.....nk g jln TAR...agak2 rmai org x ek...mntk2 la sume org dh abes suping tnggl aku jek lom suping...so lengang la jln TAR nnti ek...amin

hikhik...daaaaaaaaaaaaa

Tuesday, August 23, 2011

ke tanjung bidara pulok....

assalamualaikum...salam sejahtera...kpd anda semua smoga bahagia...hekhek...ok n3 smlm tu ms ari sabtu 2 ari sblm pose kn...skang ni cite ari ahadnyer plak ek...sabtu g pantai puteri @ kundur...ahad g tanjung bidara plak...kali ni adik aku dr muar pong nk joing skali...ok buleh sajek....jom kitee.....sblm tu pg2 akak aku dh msk2 tuk ktorg g berpiknik....menu x snap...lgpong bln pose x bek aku nk publish...kuruih pahala pose kang tngk gambo makanan bnyk2...eh heeee


sblm g....si kecah rambut rewo2 (rambut cam x terurus...hikss) n si sumayyah hani yg suke gigit botol mnyk yuyi tu...montang2 gg ngah tumbuh ngan jayanyer...asik nk menggigit jek....aku ni dh brape kali ntah kne gigit...plg sadis klu aku ngah sdap tdo tetibe rs org gigit kt perot...skt smpi berbekas tau...nk tempeleng x smpi ati plak...2 lom cite die ske cubit2 aku tu...huhuhuh redhookn jek la....hukhuk

gambo lompattt...xdek gambo cenggini x sah..ni br sampeiii...org x rmai sbb pg lg kot...heeee...ktorg smpi lam kol 10 kot...heeee...rmai org deting2 jek time tu...ktorg adela gak terrrrr halau 1 kapel ni duk kt kusi blakang port ktorg...ish3 sungguh kurang sopan ko berdeting pgang2 cenggitu dpn ank2 aku tau...skalik akak aku leh p duk dkat2 ngan derang...pe lg...blah la derang tu...klu x blah gak mmg moke x malu la kn...hikss


peace dr kami....ajib...an....malin n dayah....heeeeee


ni bdk yg sowang ni pnyer la tkot ngan air laut....ntah pape jek...wat malu mama die jek...ade ke die main kt tepi2 stakat cecah2 kaki kt air tu ha....dh la dh pki siming suit segala..pastu die leh duk lepak kt kusi smbil tngk org2 len riang ria mndi air laut ek...pastu aku rs bdn die pns...ooo dmam ghupenyer ank bujang aku nih...keshiannnn....derang yg lelain tu siap men pelampong ketapi lg...best jek tngk...sume bdk2....de sowang bpk bdk tukang tarik plampong2 tu...ms ni ombak x kuat sngt....air pong cam tenang jek...berani la nk buat cenggitu kn...heeeeeee

dkat kol 1 br ktorg gerak blk...ms tu dh pns membahang dh...bdk2 ni pong dh kne sun burn sume...hahahhah mak2 msing2 lupe nk bwk sun block...amik kaw...hikhik....ktorg blk tu pong lps dpt msj dr akak aku kata mkanan tuk lunch dh siap...hikhik...akak aku a.k.a tuan umh x ekot...dia nk buat kepek sukun tuk bkalan adk2 dia nk bwk blk KL (aku la tu) n nk msk tuk lunch ktorg...wahhh best kn akak aku...maceh k.nis....ktorg blk tu dh lapo2 terus mkn...pastu tdo...pastu kol 6 br gerak blk KL.....heeeeeeeeee...alaa tnjung bidara ngan umh akak aku pong lam 15men jek...x jauh mne pong...heeeeee


last skali...tepek gambo bdk kecit nih

hepi jek walo aku x bwk die g mndi laut...maleh nk tuko2 bj bagai...so die pong ddk jela kt port ktorg tu smbil mkn mkn mkn dan mkn lg....hikhik....nnti la ek sumayyah...bile dh beso sket mama bwk g mandi laut ek...mama pong geram tngk air laut tu cam melambai2 mama suh mndi...tp alaa mls nk tuko bj...heeeeeeee...eh tp blk air n tmpt mndi die pong ok...bersih...x rmai org...slesa gak la....heeee


ok dah tu jek...sok2 klu smpt apdate lg...daaaaaaa

Monday, August 22, 2011

mari pegi mandi laut.....ke pantai puteri kt yek...

assalamualaikum sume....heeeee jauhnyer ai tertnggl ketapi...nie sume dlm draft la....x smpt nk publish...org len sume duk sebok letak gambo mknan buke pose aku leh tepek gambo ni ek xpela yg pntg aku apdate blog...ade ku kesahhhh...hekhek...

ni bln lps nyer cite...2ari sblm pose rsnyer...akak aku ajak g umh akak aku yg kt mlaka sbb nk amik kepek sukun aku ske g umh akak aku kt mlaka nih sbb umh dia dkat ngan laut...kt KL mne nk jmpe laut2 ni kan...longkang busuk bnyk la...hikss....so aku pong memfollowkn diri aku la...en.somi x ekot...koje...aku n ank2 jek...akak aku pong g ngan ank2 jek...en.sominyer duk nun jauh kt dubai mencarik rejeki...hikhik...ni jek gambo aku nk tepek...mls nk reducekn gambo2 yg len...buleh...heee


teka aku ngah buat pe...heee gigih nk jejakkn kaki ank dare tu kt air laut...org tua2 ckp nk amik berkat...x mndi pong xpe...just rs2kn jek...eh buleh ke gitu...ntah...lynkn jek...heeee


ni sebeno eh kunun2 nk amik gambo ber backgroundkn sunset tu la...amik pki enpon jek nih...buleh la ek walo nmpk gelap...ish3 spe la tukang amik gambo nih...heeeee

ni sblm g pantai....lepak king kt buaian dl...time ni aku ngah syiokkk mkn kepek sukun tu...abes sebekas aku jek mkn...sdap gilez...lemak2 masin...
i loikeee....heee


ok dah tu jek nk apdate....esok2 bln dpn aku apdate...
bln dpn???? heeeeeeee

babai...