Thursday, December 8, 2011

macam2 la pangai budak2 ni kan...heee

as-salam sume...heee

ni nk cite psl pangai ank2 sdara aku la...termsk la pangai ank aku yg kecit tu skali...heee

ni cite ms g umh akak aku kt mlaka ritu...time ktorg ngah sebok borak2 lam blk ank darez akak aku...tngk la si malin ni ha...beria klik2 ngamik gambo org....mcm2 gaya die buat...dh mcm photograper pro la plak...hikss...ni klu papa die nmpk nih...eh tp papa malin xdek kt sini...duk nun kt dubai mencarik rejeki....tp walo die x mgkn bce blog aku ni tp jiran die a.k.a joyahsport msti bce blog aku kn...eceh perasan...weh joyah...sejak duk obersi sumbung ko eh...huh...eh heeee hihihihi...


ok smbg...meh tngk gaya si bdk malin ni ngamik gambo....

*

*

*

*

*

*


amacam de gaya x? heeee...bersungguh amik angle dr atas katil
hamvoiii mata kemain tajam nk fokus kununnyer kn...hikhik....skang die lg terer dr aku nk guna kemra godang ni...eh op kos la kn...dh tentu2la kemra ni mama die yg pnyer...mstila anknyer terer....mamanyer dh terer ke blom gune kemra godang ni x tau le aku...hikhik

pastu kn aku x dngo pong sore si sumayyah ni...aku pong g la luo nk menengok apela ank dara aku tu buat duk snyappp jek kn...skalik...hekhekhek...die ngah naik moto ghupenyer...tp x gerak2 plak...apesal agaknyer kn....
ooo moto die rusak kot sbb aku nmpk pomen ngah btolkn moto die...heeeeeee
sape plak pomen nyer tu kn...
ce teka ce teka ce teka...
*
*
*
*
*
*
*
*

kui3 si muiz ghupenyer...ank akak aku yg bongsu...hahhahahah...die siap amik skrudriver okeh g mskkn lam punat skrew kt moto tu...ekceli moto skuter ni muiz yg pnyer tp si sumayyah ni dh buat reta die plak...org len x leh naik...mmg die la yg kongker...org len nk naik dia siap terjerit2 marah beria nih...sore dh la nyaring...skt tinga dngo...huhuhuhuhuhu


teruk ke rosaknyer tu muiz??? beria duk putar2 skrudriver tu...hikhik...yg bestnyer bleh plak si sumayyah tu tnggu jugak x gerak2kn moto tu...hahhahah klako tol la....dhla rambut serabai...ni dh mlm...so aku x toncet la rmbut die...kang die x lena tdo duk tergaru2 kpala nk tanggalkn getah tu...heee


sekian cite psl bdk2 ni....

Wednesday, December 7, 2011

anakku sumayyah.........

assalamualaikum sume....sihat arini?...ni nk cite psl ank manje aku ni ha...pangai die sejak dh umo setahun ni kan...dah x mcm gegurl dh aku tngk...sbbnyer??? dr segi mainan die mmg x lyn la menan msk2 ke...doll2 ke...yg die herankn menan otoman,kete,moto ngan ben10....korang rs sbb pe??? mstila sbb pngaruh abg2 die tu ha....die tngk ape yg abg2 die main pastu die ikot la...




bile ms coti time aku nk kmas2 umh aku mmg suh nazhan selaku abg yg sulong tlg tnggk2kn ajib n sumayyah ni...aku letak derang kt dlm bilik pastu aku letak suuume menan dlm tu mmg la derang duk diam2 dlm blk tu main2....aku dngo la gak kdng derang tu main jerit2...bile aku intai nmpk la derang main tembak2 la...gado2...bile aku intai nk tngk sumayyah main ape...haa tuu die....same naik ngan abg2 die...siap ngah pgang pistol lg duk tembak2 abg die...abg die plak siap blakon mati la pulak bile dh kne tembak....uhuhuhuhuhu




pastu cr abg2 die gurau2 ngan sumayyah pong mmg ganas la...stakat kne smackdown ke...kne hantuk kpala ke mmg dh biasa dh...dl2 nanges la jugak bile sumayyah ni kena...tp skang ni dh mcm alah bisa tegal biasa la plak...rilek jek moke die bile kne smackdown ngan abg2 die....dh brape kali ntah aku dh ckp ngan abg2 die...."adik ni gegurl...bkn boy...x leh main ganas2 ngan adk" smpi aku dh x larat nk ulang bnde yg sme....uhuhuhuh




sbb tu la bile smlm tu aku dh bleh toncet rambut si sumayyah ni aku hepi la...hrp2 die jadik la sopan santun bile rambut dh d toncet cam bdk gegurl yg len...hikhikhik...harapannnn...ngeh3




ni gambo aku snap mlm td....aku tngk apela yg die duk ralit duduk khusyuk smbil molot ngomel2 tu kan


ermm sebokkn main otoman ngan kete abg die ghupenyer....uhuhuhuhu...apsal wat moke camgitu???


sebok la mama ni snap2 gambo kite...


elllehhhhhh
apsal wat mata gitu??? heh...abaikn bantal golek tu ek...tu bantal bucuk si nazhan...gile beso bantal bucuk die ek...eh terbgtau plak...sowi abg an...heeeee

kt umh tu bnyk jek skirt2 die yg x terpakai lg...smlm aku tngk ade yg dh x muat lg dah....mslhnyer die kn x tau jln lg kn...bile aku pkikn skirt n panties die kang bile die merangkak2 mulela die jadik bahan abg2 die....mmg kne gelakkn jela sbb nmpk panties die time merangkak tu kan...sbb tu aku pkikn sluar jek...snang die nk bergerak...tp pastikan bj tu kne yg berenda2....biar nmpk cam gegurl...hikss...kne jg btol2 bdk kecit ni...dh la sowang jek gegurl...eh yeke sowang??? hikhik


dah tu jek nk apdate...tahpapentah...heeeeeee

Tuesday, December 6, 2011

akhirnyer rambut saye dh boleh d toncet...hikhik

as-salam sume...heeeeee hihihi tajuk x bleh blah kn...tp ni blog mama sye...sukati sye la nk letak tajuk ape kn...btol x btol x btol x...heeeeee

mnggu lepas sye g umh kakak malin...ank kakak mama sye...bestt klu g umh kakak malin sbb bleh mandi siming pool...bleh mkn sedap2 sbb cik ja (mama kakak malin) pandai msk...eh ni bkn bodek ek tp siyesssssss sedapp...mama sye klu mkn kompom bertambah2...berat pong bertambah la jugak...hikhik

ms sye smpi umh kakak malin...cik ja tngk rambut sye serabai jek...die pong cube2 la ikatkn rambut sye...ingtkn nk buat toncet 1 jek tp x bleh la plak...rambut sye blom panjang ghupenyer...huhuhuhu...dh lme sye idamkn nk ikat2 toncet rambut sye...tp oleh krn cik ja x putus asa die pong try toncetkn 3 skaligus...nsb bek buleh...cumel gak toncet 3 kn...hahhahah...x kesahla janji toncet kans...hikss snyuman x ikhlas slps rmbut berjaya d toncetkn...hikskwn setoncet sye...kakak malin...tp rmbut kakak malin dh pnjg...mmg la lawo klu nk ikat toncet banyak2 pong...huuuuuuuuu siap buleh wat tocang lg....jelesnyerrrrcubaan utk meletakkn sepit plak...ntah sepit mne la tu yg mama sye jmpe...main sepit jek kt rmbut sye kn...huuuu
tp apepong...sye suka sye suka...kata mei mei...

pasni bleh la mama sye blikn mcm2 sepit rmbut n ikat rambut kn...sbb sye pong x gatal2 nk g cabut sume bndalah kt atas kpala sye tu....heeeeeeeee

ptg hari kejadian cik ja ajak g umh mok teh kt mlaka...so desup la kami g umh mok teh....bleh lepak2 tepi pandai puteri...yeyyy...besh...besh...n yg lg best tu ade kakak dayhhhh...yeyyy.....sbb pe sye suke?? sbb kakak dayah suuuuke lyn sye....pkikn bedak...sikatkn rambut...smbil nyanyi2 ngan kakak malin...hikhitngk tngk...suke btol kakak dayah time sikatkn rambut sye...maklomla...adk kakak dayah boy...sbb tu die ske lyn sye....lg plak sye kn cumel...hikhikhik....bluwekkk...heeeeptg2 lepak kt buaian dpn umh mok teh ngan abg ajib...kakak malin ngan kakak dayah....pastu rmai2 nyanyi buaiiii lajuuuu lajuuuu....hekhek eheheheheh...suke pic ni...nmpk x toncet sye dh tnggl 1??? hikssssss...tu sbb sye br bngn tdo...rambut dh serabai...toncet dh nk tanggal so mama sye cabut jek getah tu tngglkn 1...makin serabai la rmbut sye....huuuuuuu


sekian kisah rambut sye yg dh boleh d toncet...jmpe lg d lain ms...daaaaaaaaaaaa....

kui3 ngengade sungguh la...

Thursday, December 1, 2011

hari jumaat yg amat bermakne......

assalamualaikum sume....salam hari jumaat...pagi ni rs syahdu n hepi sngt...hiksss

hari ni hari jumaat yg amat bermakne pd aku n en.somi krn pd tarikh 02/12/2005 aku telah sah menjadi isteri kpd suamiku...dan harini genapla 6taun usia perkahwinan kami...syukur alhamdulillah...

thank you ya-ALLAH krn mempertemukn jodohku dgn suamiku...dan mngurniakn kami ank2 yg comel serta sentiasa dlm lindungan-MU ya-ALLAH...


semoga kebahagiaan ini kekal selamanyer....amin insyaallah....

143734

sekeping gambo knangan d hari persandingan kami...ngeh3

jgn gelak...jgn gelak...snyum xpe ye....heeeee

*

*

*

*

*

*

*

*

*


merah kn lipstik aku...klu bleh d ulang kembali ms ni nak jek aku tuko kaler lipstik tu...heeee

bile tngk gambo nih mulela kluo ayat "bilela aku nk kurus blk cam br2 kawin dl kn" hikhik


akhir kata doakn kebahagiaan kami kekal hingga ke syurga....amin insyaallah....

psst....jap lg klu rajin aku wat entry psl hari persandingan aku ek...ngeh3 ngengade kn...

gerak gerak gerak khas.....

salam sume....heee dh msk bln doblas ek...dh hujung taun dh...kejapnyer rs....hermmm

tu title tu bce dlm tone lagu dlm cite gerak2 khas tu ek...

kesahnyer...ank2 bujang aku ni bile d tnya dh beso nk jadik ape...klu x d jwb nk jadik askor...msti die jwb nk jadik pulis...heeeeee

peh tu mmg le bnyk pistol2 menan kt umh tu...ade yg ben10 la...laser2 la...senapang patah la...senapah gajah la...eh x tu aku auta jek...hikss...tp bnyk yg jenis pistol2 la....eh en.somi kata mainan berbentuk pistol yg mnyerupai pistol original tu x leh d jual ek...abes nape aku tngk belambak jek kdai2 jual pistol menan cenggini ek...uhuhuhu...yg pasti pistol2 ank aku ni xdek dienyer peluru ke ape ek...sume aku dh buang...hahahha motipnyer?? derang ni ske men tembak2 lam umh...kdng2 terkena adk die yg kecit tu pastu melalak...cian kn...x pong kena kt aku...penah kena kt dahi aku okeh...mnyirap jek rs...huhuhuhuh

amacam de gaya inspektor sahab x...mne die jmpe topi pulis tu ntah...heeeeeverangan verangan....budak berdua ni shari x main tembak2 x sah...mcm2 gaya plak tu derang buat...ada gaya kuak lentang la...lompat tikam la...eh tu nme kuih ek...hikhik...kdng2 bantal2 kt umh tu derang buat cam kubu plak lg...nsb bek lps main derang kmas...dh tau dh klu x kemas kompom mama die nih bertukar jadik ijau....ngeh3 ms nih ajib jadik pulis...nazhan jadik penjahat....kdng klu penjahat dh kne tngkap siap tngn kne ikat kt blakang lg...hikhik...sabooo jela...eh tp nk tnjk kt dlm gambo nih terselit si kecit baju fink kt blakang tu kan...dia pong sebokkk nk main...bile abg2 die lari ke blk blakang die pong sebookkk ngekor...tp merangkak2 la...bile abg die lariii ke ruang tamu die pon cpt2 merangkak lajuu ke ruang tamu...kdng2 abg2 die nih bertembung ngan adk kt ruang tngah2...pe lg berdentum la...pastu nanges...uhuhuhuhu ciann asik kene langgar jek si kecit tu...heeeee pastu dlm perjalanan ke dpn ke blakang tu ape yg die jmpe sumeeeeeeee msk lam molot...mmg kne sapu umh hari2 la...klu x ade jek bnde bdk tu msk lam molot...tu nth mkn ape la tu kt blakang tu duk diam2 kn...bile aku mrh sengeh2 tnjuk gg kapak die...haishhh saboo jela...

dah tu jek nk cite....hikhik...meh kt smbg nyanyi lagu gerak2 gerak khas.....hekhek

Tuesday, November 29, 2011

ape yg d rebut2kan tu???.....

as-salam sume....ade yg coti lg arini??? heee


salam awl muharram...pe azam br korang??? azam lme dh tercapai ke??? heeeeeee




ni nk cite psl ank2 aku nih...aritu aku ngah sedap2 tngk tb cite ape ntah...lupe la....pastu aku duk dngar si ajib ckp "janganlaa....janganlaaa.." aku pong toleh n nmpk la aksi2 bdk berdua nih...heeeeeee layankansssssss



si adk dlm usaha memujuk abgnyer share sket bndealah kt tngan abgnyer tu... eh korang jgn tnya knape ajib pki stoking sblh jek...sbb jwpnnyer aku pong x tau....dh d tegah jgn pki pong die pki jugak...ermmmm siap menjilat jari okeh...


ajib ape yg ajib mkn tu???"adelaaaa"......."bg la adk sikit"..."x boyehhh".....eh kedekutnyer...."ape yg ajib mkn tu bak sini mama nk tngk"...si adik setia menanti kot2 abgnyer bg die sikit...heeeee kesiannn "ni haaa"...."apekebende tu?" oooo ceklat stoberi ekk ptt la kemain menjilat jari ek..sedap ek jib...cian mayah x dpt rs....tngk moke die tu sedeh jek tau pastu tetibe de iklan boboboiii terbayekkkk kt tb...dua2 concentrate tngk iklan...dh abes iklan dok bergado blk berebutkn ceklat tu


ajib :mamaaaaaaaa baby nk amik ajib unyeeeerrrr...


mama : adoila...bg la ajib...cian kt baby tu nk rs gak...


at least die bg gak adk die rs tp secoet jela...huhuhuhuhu







dan walopong dpt gek rs tp ttp frust menonggeng sbb x dpt nk amik sume ceklat tu...


huhuhuhuhu


sekian...hiksss

Friday, November 25, 2011

maceh cekgu.....

as-salam sume...ni nk perkenalkn cekgu tadika nazhan....umo cekgu ni 56 klu x silap....ke 58 gitula aritu cekgu ni bgtau...kebtulan ms dlm bas rombongan ke melaka aritu die ddk btol2 sblh aku...tp ms nk blk KL la...ktorg borak x brenti sepnjang perjalanan tu...dpt la input2 peel ank aku camne kt skolah kn...heee

yg aku nmpk cekgu nazhan ni baik n lembut jek...cr die layan ank2 murid cam lyn cucu2 jek kekdahnyer...aku kn bleh kata 2 or 3 bln skali dtg skolah nazhan bayo yuran bulanan kn...bkn x nk bayo sekaligus tp cekgu sndri yg sarankn bayo tiap2 bln d samping cekgu bleh jmpe parents n bgtau pangai ank2 derang kt skolah camne...tu pong aku skip bayo 2-3 bln skali...bese aku g skolah nazhan time nk hantar sumayyah g check-up sbb klinik desa tu sebelah skolah nazhan ni jerk...so alang2 kn...skali jln jela...heeee

ms rombongan ritu aku tngk bebudak ni time dlm bas berebut2 nk ddk sblh cekgu,...tdo pong nk bersandar2 kt bahu cekgu...jln melawat2 kt mlaka pong nk pimpin2 tngn cekgu termsk la ank aku....aku ni duk terjerit2 pnggl die suh pgang tngn aku d boo lynnyer...saboo jela...

d kesempatan ni walo aku tau cekgu x bce blog aku kn...heee nk ucap trimakaseh la kt cekgu sbb mngajar nazhan spnjg taun nih...taun dpn nazhan dh msk pra-sekolah so x jmpe dh ngan cekgu...hari last tu aku suh nazhan mntk maap ngan cekgu....die ckp dh mntk maap dh...ye2 jek die dh mntk maap kn...heeee

tetibe tingat zaman skolah tadika aku dl...sokmo aku kne cubit ngan cekgu tadika aku...pe slh aku pong x tau la..(sebeno eh aku ni nakal...nk mainnn jek mmg la kne cubit...heee) blk umh msti ngadu ngan arwah mak aku tp kompom aku kne cubit skali lg ngan arwah mak smbil kne ceramah sedas dua....kata arwah mak "klu ko x nakal kt skolah x kn cekgu saje2 nk cubit" huhuhuhu so lps2 tu klu aku kne rotan ke...kne cubit ke...kne denda ke blk umh dendiam jela jgn ngengade nk ngadu ngan arwah mak sbb kompom kne tambah denda ko tu....

lg 1 cekgu sekolah tadika aku tu adelah makcik aku...heeeeee hihihi smpi skang bile time raye msti dtg umh die...n die dh x garang mcm dl lg...xdek dh die nk cubit2 aku (eh mmg la...ko dh beso kn...klu kcik2 lg kompom ko kne cubit gak) heeeee hihihi

korang ingt lg x cekgu tadika korang dl camne??? ngeh3

Thursday, November 24, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 3

ade yg rs nk muntah??? bosam?? pening lalat??? hikhik...sowi la ek...berpart2 plak cite psl rombongan ke mlaka ni...ok nih yg last ek....maklom la aku ni pemalas nk g cuci gambo2 bebudak ni...so kt blogkn jela yek...slmt melayannnn...ngeh3



as-salam sume....sihat ke...heeee hihih...okeh meh aku cite part last rombongan nazhan ke mlaka ni...lps g TMN RAMA2 n Zoo MLAKA....tmpt seterusnyer kt g op kos la bandar hilir...tmpt wajib klu sape2 g rombongan ke mlaka...aku slalu g umh akak aku mmg aku lalu sini...tp just lalu jela...xdek la nk singah menginggah....heeee hihihi...so lynkn ank2 yg nk naik kapal besoo nih...ape ke nme die...hohoho lupe la...gugel la sndri yek eksaited ms memula smpai...amik gambo dl...sblm tu smpt lg pow sowang 1 teropong tu nk teropong bandar mlaka katanyer kn...rm6 sebijik...x smpi shari kt umh dh abes tanggal sume komponen teropong tu...redhooo jek la...huuuunazhan dlm cubaan nk buat aksi rappers...huh rappers la sngt kn....uhuhuhuhu ajib...heeeee hihihi cumel jek klu aku suh bergambo ke memane pong cpt jek die ddk tegak...snang koje aku...heeeeeee..nazhan??? ermmm awl2 dh hilang tah ke mane...ssh tol nk suh bergambo ngan adk die nih... ajib lg...lawo kn view die...ni lg setingkat nk smpi ke ats kapal ni...tngga die tnggi....rehat dl...mama x larat nk smpi atas nih...berpeluh2 nk mendaki tngga die...lif xdek ke...eh heeeeeeee ni dh smpi ke bahagian atas....paling atas adelah tmpt captain tp die ttp x bg naik...kedokut tol...tp tangga die mmg tnggi la...gayat ms aku nk trn...huhuhu sbb die jenis tngga yg curam...mne ai x gayat....heeee hihihi..oh ye naik sini kne bukak kasut yek...tiket die ermm rm3 tuk dewasa klu x silap la.....kanak2 bwh 6 taun free...heeeeee ni kt tngga yg aku ckp curam tu...hah tkot x nk naik...tnggi lak tu...pastu aku rs cam licin lak tngga tu...nsb bek aku pki stoking...heeeee ni kt dlm bahagian kapal....ghupenyer bhgian dlm kapal ni besooooooooooo gile...mcm2 tmpt ko bleh g siap bleh dngo soundefek ombak2 lg...tp d sbbkn dlm kapal ni xdek tngkap pastu org rmai gile aku rs lemas...ekon plak x tau ade ke x sbb aku x rs pong...ouhh meh kt cpt2 kluo ye ank2...mak dh nk lemas nih...heeee patung blakang tu ajib kemain tkot...nk suh amik gambo pong die bleh pndang aku pastu melangkah ke blakang step by step...tngk la moke cuak tu...heeeee nk mik gambo ngan hang tuah xdek plak patung die...heeeeeee mik gambo ngan meriam plak...nazhan tnya nape meriam ni x meletup...eh klu meletup matila kt nakkk....huuuuuu....kt dlm kapal ni pong bnyk tol tingkat2 die...aku x g sume tngkat...mcm aku ckp td...lame2 kt dlm ni aku rs lemas...tu lom bau2an yg kluo dr mcm2 pelancong kt dlm tu lg kn...imagine la sndri...uuu pengsannn... ajib kne pakse gambo kt sini...heeeeeeee snyum sume same jek ek ajib....x leh ke snyum ikhlas sket...pnat tau mama amik gambo nih...heeeee ni ms nk turun...dpt gek mik gambo budak berdua nih....hikhik eh ade gak terselit gambo aku n ajib...nazhan yg amik gambo ni...ni sementara nk tnggu rombongan len abes ronda dlm kapal...lepak jap kt sini smbil tngk view2 kt situ....dlm2 ramai2 mmg aku n ank2 la plg cpt abes buat lawatan...hikhik...punyer la bkn btol2 nk melawat kn..tngk sikit2 pastu ok dah meh kt g pat len plak...tu sbb ktorg plg cpt siap buat lawatan...heeeeee hihihihi...masa itu emas...hekhekhah sblm nk trn tngga...sebenonyer nk amik gambo atas kapal tu tp nazhan nk menempel so amik jela gambo die skali...dh la ssh nk suh bergambook dh turun....moke gumbira dtp naik kapal besooo...ngeh3



pastu g muzium astronomi ke ape ntah...sblh kapal ni jerk...heeeeeeverangan nk jadik angkasawan...mudah2an....amin...heeeeee nazhan ngan kwn baik die...kwn die pong bwk adk gak g rombongan nih...heeeok ni kt fdlm muzium TLDM plak...bebudak ni sebok nk naik helikopter tu tp mne bleh naik...x nmpk die dh pagar siap2 tu...gambo kt tngga die jela yek... ni kt atas kapal TLDM plak...gambo kt dlm ni bnyk tp aku tepek sikit2 udahla yek...heee ni dkat ermmm mne ek...area muzium tu gak la....senjata tuk peran2 gitu...sementara tnggu ahli rombongan lain smpt la bdk ni men tembak2 sedas dua....heeee hihihi yok2 oo jek...hee



pastu destinasi last g menara taming sari...sape pnah naik??? sadis wehh nk naik sini...dh la org rmai beratur lak pnjg....rege tiket dewasa rm20 kanak2 rm10...menara tu xdek la tnggi sngt pong...aku tnya la bleh nmpk ape kt atas tu...bdk yg jg tu ckp bleh nmpk bndar mlaka pastu menara tu kn berputar2 kn...ms aku nk klik2 batt enset aku abes plak...oh nooo....so x dpt la amik gambo kt menara taming sari tu...huuuuuuuu ni gambo sblm batt enset aku abes....lyn bebudak ni naik moto dl keliling menara taming sari...heeeee nazhan plak...suke bebeno kamu ye dpt naik moto nih....pastu die nk naik kerete plak tp aku x bg sbb ms dh suntuk...so berdrama air mata la kt situ....huhuhu

papepong mmg enjoy ikot rombongan bdk2 ni g mlaka walo pnat melayan kerenah bdk2 ni kn...last aku g rombongan ms darjah 6 dl kot...heeeeee hihihi

okeh abes dh cite rombongan ke mlaka...pnjg btol la citenyer...semput nk karang ayat...pasni nk cite pe plak ek...heeee

Wednesday, November 23, 2011

ROMBONGAN TADIKA KE MELAKA.....part 2

as-salam sume...ok meh kt cite part 2 plak yee...heeeeee

lepas jek ktorg g TAMAN RAMA2 tu drebar bas tu bwk la ktorg g zoo mlaka...n sebenonyer cekgu nazhan ni xdek schedule pasni g mane...pastu g mane...die main ikot drebar bas nk bwk ktorg g mne jek...alaahai...xpela chekgu saye maapkn...heeeeee...pttnyer lps g tmn rama2 nk g tmn mini m'sia tp ms tu d ttp plak sbb renovate....so kt terus la g zoo mlaka ek....kt area zoo mlaka ni ade 3 tmpt kt bleh g klu x silap...zoo mlaka...tmn buaya n 1 lg ape ek...tmn burung kot..tmpt die mmg dkat2 n sebelah mnyebelah...so kt bleh pilih la nk g mne dl ek...so aku pilih g zoo mlaka dl sbb nk tngk menatang2 la kn...n aku sebenonyer x ikot sngt rombongan...aku just ikot kaki n heret ank2 aku skali...sbb klu ikot rombongan cam lahai lambatnyer la derang ni jln...bek aku jln dl...heeeeeeeee hihihi....tiket nk msk dewasa rm7 kanak2 rm4 yekkk..ni tuk harge hari ahad tau...hari len idok le aku tau...heeems ni panas terik kemain sbb kol doblas tngari kn...ank2 aku dh x larat...pnat jln dlm tmn rama2 kn....so lps blikn derang air aku nmpk menantang tram ni...eh yeke nme die ni eh...train yg duk round2 satu zoo tu la...mmg pucuk d cite ulam dtg bergolek la kn...eh heeee....bayaran die dewasa rm2 kahnak2 rm1...tp ms ni ajib nk ddk kt riba aku so ajib free la...wink2....heee

sblm train ni jln amik dl gambo bertiga...heeeeee ajib moke sedeh sbb dh kepenatan...heeeesebab aku naik menatang train tu keliling zoo maka x adelah gambo rimau ke...beruang ke yg aku snap yekk...maleh la....klu pki DSLR xpe gak kn ni pki kemra enpon jek kompom gegar2...tp ade kt 1 stesen tu train ni benti 10men tuk bg peluang kt trn n tngk2 menatang tu dedekat sket tp ade gak yg x trn...duk menunggu atas train tu...tp aku lynkn la ank2 aku nk trn tngk dedekat menatang tu sume kn...ni dlm tmn burung tp burungnyer mne ntah...heeeeeeee
"mama ni crocedile ek?" aku "x ah ni buaya la..." heeeebergambo ngan en.buaya....yg aku tngk bebudak ni ske beno ngan buaya tau....jgn dh beso sok jadik buaya darat plak yek ank2...eh heeeeee....so sbb derang suke aku abeskn ms 10men tu tngk buaya2 ni jek la...heeeeeeeeee mcm2 spesis ade....
pastu jom kt naik blk train nk blk ke tmpt asal...nazhan siap ckp "satuuu mesiaaaaa" ckp kuat2 lak tu...ajib lak "peaceeeeeee" heeeeeeeee pas kluo dr zoo ingtkn nk g tmn buaya plak tp bdk2 ni dh x larat...kesiannnn so lepak2 la tepi zoo tu smbil tnggu yg lelain....ms aku naik train tu terserempak la ngan ahli rombongan yg lelain jln kaki peloh2 dukung ank yg x larat nk jln...kesian btol...nk ajak naik train tp x bleh sbb die kne naik kt checkpoint die...mne bleh sesuka hati nk naik kt pertngahan jln kn...huhuhuhuhu
ok bile sume dh berkumpul bas plak x dtg2 lg....1/2jam gak la tnggu bas kt tepi jln ni...kesian sungguh la..kesian kt bdk2 kecik ni la...pnat berjln...peloh2 pns tngari duk menunggu bas kn....so pd aku x g tmn rama2..tmn buaya or tmn burung pong xpela sbb dlm zoo mlaka tu dh complete sume ade menatang2 tu sume sbb nk msk tmn2 len tu kne bayo tiket lg...tp klu korang mmg nak pegi tmn2 len tu xpela g jela...ni pndpt aku jela ek...heeeeeeeee hihi...tp sonok la lyn ank2 tnya "mama tu ape...mama ni ape...mama npe die cenggitu...mama npe die cenggini" hahahhahaah jwb jela mne yg korang rs logik nk jwb....ank2 ngah membeso gitu la kn...sel2 otak ngah berhubung...tom tom bakkk...eh heeee


k ah meh kt smbg ke part 3 plak...zassssssssss