Wednesday, November 3, 2010

pengasuh oh pngasuh.......

salam sume....

pg ni dngo dlm sinar.fm psl emosi kt...
rs nk kol jek sinar.fm tu cite psl mslh aku....heeeeeeee ngado2

emosi aku pg ni serabot...yeee serabot....sbb
pngasuh aku nk kje.....x nk dh jg ank aku...die ckp x nk jg ank aku tu sabtu lps....
2 pong dh ptg...bygkn laa...die start kje arini la...2 pong die ckp pttnyer die start 01.11.10 tp die mntk tangguh sbb kesiankn aku kot2 nk carik pngasuh len....
tp pd aku mne cukop ms aku nk carik pngasuh len...
ingt snang ke nk carik pngasuh yg kt leh cye n leh serasi ngan ank2 aku kn....
kurang2 pong smnggu la bg aku ms nk carik pngasuh len
nk mrh x smpi ati....
spnjg 2 taun aku duk umh aku tu ni pngasuh yg ke 3 dh ni...

yg pertama dl buat hal....so carik pngasuh len....yg kedua dl dh ok sngt2 dh tp akhirnyer die pong x nk jg sbb nk kje blk gak.....yg ketiga ni pong ku rs ank2 aku dh serasi n die jg pong ok tp akhirnyer pong die nk kje kn....x kn la aku nk halang ye x.....
smlm last die jg ank aku....ms aku mntk maap halalkn mkn minum ank aku sume mata die dh bergenang dh....pngasuh aku ni baik...sbb tu aku x smpi ati nk mrh bile die buat kputusan drastik camtu....sblm aku blk die pesan mcm2 kt ank aku...jgn nakal2...jgn gado2...siap cium ank2 aku lg...nmpk la yg die pong mmg syg kt ank aku kn...ank aku pong dh pnggl die mak dh.....

mlm td nazhan ckp ngan aku "mama mak dh x nk jg abg ngan adk eh"
x tau aku nk jwb camne.....aku just ckp "ha ah...mak nk kje...xpela esok abg ngan adk duk umh acik sblh ek...."

nsb bek gak sblh umh pngasuh aku tu mmg jg budak gak....so arini aku tmpgkn ank2 aku kt umh die smntara aku nk crik pngasuh len....esok die x leh jg sbb de hal...so esok camne ek...coti aku dh abes dh.....arini pong aku kne hapday sbb nk g checkup.....plak tu jumaat dh coti deepavali plak....haduiii

en.somiku cadangkn suh aku terus coti berslin jek...due aku lg 2mnggu lbih...ku rs syg nk gune coti berslin aku sbb klu bleh aku nk coti lme lps bslin....aku bkn kje gomen leh coti 90ari....tp alhamdulillah la dpt coti 60ari kn...member aku kompeni die bg coti 30ari jek.....yg selebihnyer ko amik la coti or unpaid leave....cian ek....huuuuuuuu

so skang ni aku dlm dilema....sme ade nk terus coti or carik pngasuh len....klu aku nk terus coti mmg taun dpn la aku naik kje...insyaallah....plan asal dl aku nk coti awl smnggu dr due aku iaitu start 15.11.10...so kirenyer ade lg smnggu jeklah aku nk kje nih.....huuuuuuu

hermmmmm.........cane ntah...

30 comments:

  1. wei,
    aku ni pun nak cari pengasuh gak ni..
    nak balik duk umah sendiri dah.

    apa kata ko cuti terus, then aku tumpang anto anak aku kat kko plak...

    ReplyDelete
  2. untuk esok .. try la mintak MC.
    nak ujung2 ni selalunya doctor bagi MC suh rehat. Jangan ambik cuti bersalin tue rugi ...

    ReplyDelete
  3. ni lah masalah kita selalunya, masalah nak cari pengasuh...sabar ye.

    ReplyDelete
  4. @*Miss Geli^

    hamboi3.....senang ati nmpk nk suh aku jg....kui3

    ReplyDelete
  5. @Nieza Ishak

    MC ek....ermm tp tu la sshnyer klu x skt tp nk mntk mc...x pnadi blakon...buleh.....huuuuuuuuu tp bile pk2 blk mmg rugi klu coti awal kn....lg la kt x tau bile bb nk kuo...hrp2nyer cpt la ek...amin

    ReplyDelete
  6. @~ As ~

    hermmm 2 la dilema skang nih...nk anto ke taska tkot bdk2 tu kjutan budaya plak sbb dr kcik dh duk umh pngasuh yg x rmai bdk kn...huuuuuuuu

    ReplyDelete
  7. lahaiiiii cian nye ko yong...meh sini pengasuh aku open vacancy lagi tuk jga bdk....ank ko 2org yee...boleyyyy ( eh aku plk yg tlg bolekn ekk )d jamin beressss...harga bole runding....rega sedara2 dun wori.....compom ank2 ko x nk lik umh cm ank2 aku...huk3....lokasi : Taman Pontian Jaya PONTIAN, JOHOR.....mekasih...heeeeeeee
    ~tompok~

    ReplyDelete
  8. ssh jgk mcm nie..pngasuh sblum ni bg tau lmbat sgt xdan nk cr lain..cubelah tanya2 kat org sekeliling tu..atau anta nursey, yelah terpaksa kan..kesian awk.

    kalu cuti awal mmg rugilah sbb nnti kene masuk keje awal..

    ReplyDelete
  9. berhati2 dlm memilih pengasuh yg baik ea kak..

    ReplyDelete
  10. mintak mc.. klu ibu mengandung sesenang je dapat tau.. tak pun hantar taska.. anak bunga dulu kejutan budaya gak.. tapi dlm 1 bln je pastu dah ok.. Dia pun seronok ramai kawan.. cuti kite pun selamat.. tapi cari la yg ok skit erk!

    ReplyDelete
  11. carik pengasuh korea nanti boleh pandai budak cakap korea ..tv sekarang kan korea

    ReplyDelete
  12. @Softtouch [Hanim]

    2 la psl...x mo la msk kje awl...huuuuuuuu

    ReplyDelete
  13. @Kaseh NazLieza

    hermm tu la mslhnyer...klu men anto jek kang pape hal spe nk menjawb tu kn...at least nk crik yg kt btol2 knal sbb nk bg amanat jg ank kt kn....huuuuuuuuu

    ReplyDelete
  14. @LiErOSe~QiEmi

    adoi lps 1 bln br ok??? huuuuu plan nk anto tasko taun dpn...insyaallah....utk smnggu ni yg pening nk crik spe la leh ngasuh ank aku tu...huuuuuuuu

    ReplyDelete
  15. @b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    alahaiiiiiiiiii ai duk kt mesia nokkk...heeeeeeeee

    ReplyDelete
  16. ermmm..bila tang cari pengasuh memang pening..mcm saya dulu..tp skrg alhamdulilah sbb anak2 dgn opahnye..kalau idak cuti manjang lah saya uruskan budak2 bila bbsiter x de..tp yg x bestnye..kita potong cuti @ potong gaji tp bila bbsitter cuti,duit dia tetap full kita bayar..camno???

    ReplyDelete
  17. wei... ko lagi 2 minggu due date... dh tak lama tue. Tapi betul la kata husband ko, ambil cuti awal jer.

    ReplyDelete
  18. ohhhooooooooooo. try anto kat aunti jelina.

    ReplyDelete
  19. korang bersalin dapat bonus dua hibu hinggit kanns.. bestnyerrr

    ReplyDelete
  20. sian die...xpe2...arini dok umah jage anak2 leklok ek..

    ReplyDelete
  21. @makdara TERdiva

    ermmm ermmm tu la psl...de gak planning nk mntk neneknyer jg tp nenek pong dh jg rmai cucu...cian plak...xpela ku berkorban tuk mnggu ni sajorkkk....huuu...tp btol la walopong dlm sbln kt hntr 2 mnggu jek still bg full bile bayo tu kan....hukhuk

    ReplyDelete
  22. @maslinamansor

    rugi rugi...hahahahahhahah...tp klu kire kos aku kne cut klu amik coti sme jek...kah3 punyerla syg kt kje ni kn...kui3

    ReplyDelete
  23. @JelinaJoli

    err leh cye ke??? kah3....gurau2 ek jelina...kui3

    ReplyDelete
  24. @en_me

    eh mne de...pndai jek en.me ni...ai non eksekutip lah.....huuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee