Wednesday, October 13, 2010

nak carik klapa nk carik klapa nk carik klapa nk carik klapa.....

salam rabu sumeee....

smlm cite ikot atuk meround 1 kg...arini nk cite g kebun lak carik klapa nk wat msk lomak cili api...heeeeeeeee

kesahnyer ms kt kg ritu ank2 aku suke noo la ikot mak andek die g mne2...mak andek dieorg tu akak aku laa yg no 3...die seorg guru....dl x tau pong psl kebun2 ni tp lps arwah mak aku meninggal n die bertukar sekolah kt kg aku sbb nk jg abah aku.....die pong jd reti nk tanam2 sayur la...g kait klapa la...carik klapa nk amik santannyer la...kata ddk kg kn...haruslah tau buat kje2 kg.....heeeeeee salute2 ngan akak aku nih...

ank2 aku lak bese nmpk aku bli klapa yg dh siap parut je tu kn...so bile nmpk mak andek die g kbun kutip klapa dieorg pong eksaited la nk ngikot....
pastu dieorg tngk la dr proses kait klapa....kutip klapa....kopek klapa buang sabut2 sume....pastu g parut klapa n amik santannyer sume dieorg dpt tngk la...heeeeeee gigih btol si ajib n nazhan bwk klapa sowang sebiji dr kbun blk umh ek...hekhek

tngk tngk...ajib leh angkt klapa ni...eleh klapa kecit jek buleh la...heeeeeeee

gigih mengumpul klapa sblm d kopek...

khusyuk tol a'an ngan ajib tngk mak andek kopek klapa tu ek...hah jgn tiru aksi pro mak andek tu...pengopek tu tajam...mama pong x brani nk kopek klapa gune pengopek tu...die de skill sndri...klu slh skill smpi taun dpn la sabut tu x tnggal dr klapa tu...heeeeeeee

pas kopek klapa sebok lak ikot mak andek g mesin klapa tu kn....mama lak ddk bersenang lenang bce paper...heeeeeee tau2 jek mak andek dh pnggl mkn tngari....wahhh best tol duk kg kn...duk rilek2 smpi time org pnggl bekpes...pastu mkn tngari...pastu minum ptg plak...
hamboii mmg lemak la kn...alaaaaaaaaaa bkn shelaluuuuuu ye x...hekhek

24 comments:

  1. bestnya suasana kampung ...
    masak lemak lagi tuh .. perghhh .
    lapo weh ...
    hehehe

    ReplyDelete
  2. memang lumayan lemak tewww.. ekeke

    ReplyDelete
  3. @en_me

    en.me nk siket ke lemaknyer?? heeeee

    ReplyDelete
  4. indunya kat kampung..anak2 mesti sonok + xcited kan, sebab dowang x bese tengok..hehe..

    ReplyDelete
  5. sorga dunia laaa klu balik kampong ek.. tau2 je orang dah panggil makan.. best kan..kann

    ReplyDelete
  6. @BIONIC WOMEN

    btol3...nie dh dkat sbln x blk...mmg la ankku yg sulong tu dh rengek2 ajak blk kg...huuuuuuu

    ReplyDelete
  7. @LiErOSe~QiEmi

    hahahahahh smnggu duk kg xdek skali pong aku msk kt dapo...lemak gile kn...nsb bek x kne sound...ngeh3

    ReplyDelete
  8. bestnya dpt minum air kelapa dari pokok...

    ReplyDelete
  9. sama lah kalo aku balik kampung.tinggal MIL panggil ajer..heheehehe

    ReplyDelete
  10. haaa ko ...mmg mewah kalo dok kg kan.....nak santak ke ape, tak yah bli...projek ajek proses sendiri...kalo tidak, kat sini kite ni dok beli jek laaaa...tak dpt fresh, santan kotak pun jadikan.....huhuhuh...

    anak bandar cam tu la ko....mane kenal kelape...tau2 sume dah siap kopek, dah siap tadah air...aku tingat anak aku, balik kg, tgk ayam ..boleh die panggil tu bird...hadoi laaaa...yelaa kat s ini ayam dah siap goreng nun hah...mane tgk yg idop2 hahahaahah

    ReplyDelete
  11. kat kg lah dorang berpeluang tgk step2 mcm tu mrs ecam..kat cni xdapeklah...

    sy pun balik kg, relex zde masak2..alasan jg baby..he he he

    ReplyDelete
  12. @~ As ~

    hohohoho mmg best...aku siap request adk aku buatkn coconut shake lg taw....kelazzzzz...hekhek

    ReplyDelete
  13. @☆ lieya latif ☆

    hahahahh klako...cian ank ko ayam ngan bird pong x leh beza ek...tu maknenyer ko kne salu blk kg knalkn haiwan2 itu kt ank ko..hakhak....klu ank aku blk kg lg d kjo ayam2 tu adola...aku sndri tkot nk kjo ayam...huuu huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. @Softtouch [Hanim]

    hahahhahah tu alasan stendet tuuuu...heeeeeeee hihihhhihii

    ReplyDelete
  15. @maslinamansor

    tp kan akak ipo aku yg duk kt umh tu pong peknen gak tau...due die dl dr aku...tp npe die buat gak kje umh sume ek...wakakakakakkakakaka

    ReplyDelete
  16. rajinnya ajib kutip kelapa..meh kutip kat kg auntie sekali ni,..boleh..

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee