Thursday, October 14, 2010

entry beremosi.....

salam sume...

hah nme pong n3 beremosi kn...haruslah n3 kali ni bnyk sentap2 sket...
klu ko nk bce....silekn...x mo bce sile kuo dr blog aku nih....ayat sopan aku bg nih...huuuuuuuu
smlm bce blog sorang ahkak ni...title die lbih kureng psl privasi berblogging lah...
pe yg die rs aku pong rs...cewah...ehhh tetibe....

yee privasi berblogging...dl aku buat blog ni sbb buring tahap cipanzi sbb xdek koje kt opis...pastu tngk org len de blog jeles n nk gak rs de blog sndri....aku xdek sasarkn spe pembace blog aku n aku buat blog bkn sbb duhet walopong aku de letak iklan nuff kt blog aku tu...sbb kang de yg ckp "eleh buat blog bkn sbb duhet kunun abes yg ko letak iklan nuff tu nape" ouhh itu sbb aku ikot2 org la...hahhahahahah...nme tuk nk studi camne nk dpt duhet dr nuff tu nan hadooo....

pastu spe2 yg bce blog aku pong tau kn cite dlm blog aku ni bnyk cite psl ank2 aku...so aku rs kompem kaum hawa la kn yg bce blog aku ni....bile en.somi tnya pong aku ckp gitu la...sbb die ade jeles2 sket klu de org laki bce blog aku...heeeeeee aku ckp jek kt die "ade ke org laki minat nk bce blog pompuan yg asyik cite psl ank...bebel2 psl kwn opis...cite psl mkn" tp sesungguhnyer mmg ade yee org laki yg bce blog aku nih...heeeee maceh aku ucapkn sbb sudi bce blog merepek meraban aku nih...

pastu skang bile follower aku dh mkin rmai *rmai la sngt kn* pastu ntah camne kwn opis pong rmai dh tau aku de blog len plak jdnyer....aku dh rs x privasi....aku dh xleh nk luah2 sngt lebih2 psl kwn opis ke...psl bos ke...psl designer aku ke sbb kompem yg bce tu kang ade yg menyampai2kn ke org2 yg aku cite dlm blog aku ni kn....padahal aku nk buat luahan jek...so jdla aku cam x bebas nk nulis kt blog sndri...x dpt nk luah2 cam dl....huuuuuuuu

bertambah2 hanginnyer bile yg kepochi2 tu klu jmpe aku or sje2 lalu lalang blakang aku tnya camni "eh arini x apdate blog ke?" ckp kuat2 mmg cam sje nk bg tau 1 opis yg aku de blog kn...pastu bile aku jwb "x...bizi lah" pastu ko bleh ckp "eleh yeke bizi...aku dh bce dh blog ko...ko de apdate arini kn?" ish klu korang kt tmpt aku hangin x.....klu ko dh tau aku de apdate arini yg ko g tnya aku de apdate ke x tu nape??? motip...motip??? sile jwb....pastu klu ko dh bce duk diam2 dh la...ni siap nk komen2 plak ape pengomen aku tulis kt blog aku "eh komen2 dlm blog ko x besh lah" eh ko nih....aku yg jd tuan blog ni pong x bising2 psl pengomen aku...nk ucap time kasih lg adola sbb sudi komen dlm blog aku...klu ko x ske pe pengomen2 aku komen kt blog aku 2 ko pnyer psl la sbb ni kn blog aku....ko pehal lak....ni msti ko jeles sbb xdek org komen kt blog ko kn...hohhohoho jahat x setetmen aku.....pastu ko sebok lak ckp "eh pnjgnyer org komen dlm blog ko ek" aku rs ehhhhhhhh rs2 klu aku bg penampo jepon ok x....sebok jek tau....sile tau yg ckp ni LELAKI ek....bkn ompuang....klu pompuan ku x kesahhhh.....pastu klu ko ckp slow2 kt aku xpe.....ni ko bantai pki vol 5....
kdng tu ko ckp "eh kata bizi tp smpt lg apdate blog ek" weh perlu ke aku bgtau kdng aku buat blog ni aku dh schedule kn kul bpe die nk publish...perlu ke aku bgtau aku dtg pg2 bute buat blog dl n aku set time kol 9 or kol 12 cite tu d publish...perlu ke aku bgtau time aku free or ngah tnggu bos bg kje time tu aku tulis blog....perlu ke??? nyampahz tau...

ko bkn x tau de makcik2 kpochi kt opis kt ni kn...ko ckp kuat2 camtu mmg sje la tut nk bg makcik2 tu dngo n sound aku kn...huh
pastu kdng tu ko sje lalu blakang aku pastu ckp kuat2 "hah bukak pesbuk eh" wehhh ko tau x blog tu ape...pesbuk tu ape...dh terang2 opis kt ni x leh nk bukak pesbuk melainkn de berukben tu kn....n rsnyer dh 18kali aku ckp aku xdek pesbuk....pastu leh plak ko pnggl aku kuat2 n tnya "eh cane nk create pesbuk ni eh" bile aku ckp aku x tau ko lg kuat ckp "eh bukan ko ari2 men pesbuk ke" uiiiiiii sktnyer ati aku dngo...bile aku buat x tau time ko pnggl mulela ckp aku ni eksen la...sumbung laa...e ehhhhh.....kdng tu de bdk laki opis tnya pe URL blog aku n bile aku ckp aku xdek blog ko lak sebok2 bg akunyer url ek kt derang kn....eiiii aku x shuke la....
mendidih jek aku rs...nk sound kang jth lak air muke ko sbb ko tu lg tua dr aku kn...

ni aku buat luahan kt sini ni klu ko terase HA AH MMG AKU TUJUKN ENTRY NI KT KO n klu ko ckp "ooooo slame ni ko x suke ek...mne aku tau...aku nk gurau2 jek" ok skang ko dh tau kn aku x ske....so lps ni jgn nk ngado2 tnya aku dh apdate blog ke blom...komen2 psl n3 aku...komen2 psl pengomen dlm blog aku....klu ko ske bce....duk diam2 bce...klu ko x ske sile blah dr blog aku....aku bkn x leh terime tguran tp ko tu tgur nyakitkn ati....biola ko nk ckp aku emo ke ape....mmg pong aku emo n geram kt ko....huh
satu jek pesan aku....klu ko agak2 blog aku x best...klu ko rs pengomen blog aku x semenggah ko apdate la blog ko tu ha...buat cite besh2....bg pembace2 blog ko rs nk komen...x yah sebok nk kutuk2 blog aku....komen2 psl blog aku.....aku x alu2kn.....

akhir kata dr aku...hormati privasi org len....peace

fuhhhhhh legaaaaaaaaaaaaaaaa.............

50 comments:

  1. sabarnya...memang sakit hati bila privasi kita telah dinodai...hurmm...

    ReplyDelete
  2. perghh rozie.. mmg mantap la. hik3
    sape la org nye ye. suka lak menyibuk. xpe.. ko sabor je lah. kalau aku kat tmpat ko pun aku dh lame meletop. keh keh keh

    ReplyDelete
  3. emo sungguh ni mama rozi nih...sabo2..
    huh sape org itu jom kite toing dia....hehehee

    ReplyDelete
  4. betul tu...dulu selalu gak kena perli2 macam tu kat ofis...sebab itu lah bila sy dapat cheque, saya akan publish kat blog..nak tunjukkan pada kawan2 ofis yg kita bukan buang masa dengan blog..

    pastu yang kutuk2 tu terus diam, pun buat blog jugak...hehe..ada yang tersurat di sebalik tersirat..pedulikan cakap mereka...org dengki mmg camtu...

    ReplyDelete
  5. mak aih. meletop letop. lega? blogging mmg terapi yg bagus. kesian kat org yg xmemahami kan?

    Hah? org tu komen pengomen skali ke? syuuhh syuuhhh~ (aku tlg ko halau)

    ReplyDelete
  6. uiiihh.. sebbaik yang tau pasal blog bunga kt ofis ni takde pun bising2 camtu.. cool je.. klu tak..mau gak amuk huhuh.. sabar erk!!

    ReplyDelete
  7. rozi,sgguh emosi entry ko kali ni.seriously aku nk tau sapa orgnya? dia komen ko dan pengomen ko skali...dasat. terkekek2 aku ketawa. sabor ek...ko tu peknen,jgn emo2..nti anak kuar muka masam plk,x manis. Takpe rozi, ko tulis je apa yg ko rasa nk tulis dlm blog, blog ni hak ko,kalo org suka,org baca,kalo org x suka jgn baca, senang kan..*SENYUM*

    ReplyDelete
  8. ada juga rakan blog pada mulanya pravisi kan blog dia gara2 mulut org gak. And last sekali rasanya blog member aku tue dah delete akaun blog dia...

    Ada juga orang yang tak reti nak jaga mulut sendiri...

    ReplyDelete
  9. Lega dah belum ???

    tp kalo jenis sound tak tengok keadaan tue payah la pulak ekkk??? adeyyyyyyy

    ReplyDelete
  10. @liza aziz

    hihihihi lame dh ku thn ni...dr aku stress bek aku ckp....aku tau die msti bce pnyer n3 aku nih...hekhek

    ReplyDelete
  11. @irfanvsirhas

    hahhahahah..biarlah rahsieeeeeee...keh3 padahal td dh duk bergusip ek...ahaks

    ReplyDelete
  12. @Kancilbiru

    ouhh gitu ek...heeeeeee mmg aku rs die tu dengki ngan blog aku...hahahahhahah

    ReplyDelete
  13. @cinta

    hakhak....2 la psl...siap nk komen para pengomen aku tu yg x thn tu...sebok jek kn...huuuuuuuuu

    ReplyDelete
  14. @LiErOSe~QiEmi

    dl aku pong cam ko...hepi jek sbb x rmai bdk opis yg tau aku de blog....ni bile rmai dh tau gini la jdnyer....klu bce duk diam2 xpe ni kepochi sngt...uisssh x shuke lahhhhh

    ReplyDelete
  15. @j.u.l.i.e

    yee aku ngah snyum bce komen ko nih...hahahahhah...x kesah pong...aku nk ckp dpn2 die x terluah so since aku dh tau die salu bce blog aku bek aku ckp dlm blog aku ni jek...hrp2 die phm la kn....klu xp hm gak x tau la aku nk ckp pe..hekhek

    ReplyDelete
  16. @maslinamansor

    de gak yg suh aku privasikn tp entohlah mcm x pyh jek sbbnyer alaa blog aku bknnyer fofular sngt kn...cite pong bese2 jek...ah fedulikkan...heeeeeee

    ReplyDelete
  17. ALA BEB, bukan ko sorang jek...aku pun selalu kene...tapi aku buat bodow jek ko.....aku ade blog ke update blog ke bukan kaco idop org...yg penting keje jalan.....aku pun benci org2 mcm nie...sibuk nak jage tepi kain org....dah bace tu diam2 laaa...tak suke tak yah la masuk blog kite....kite pun tak hadap soh die bace kan.....

    takpe laa...hanya yg ade blog paham.....so ko teruskan berblog....wat deeekkk je wei!

    ReplyDelete
  18. tak suka konon, tp khatam siap baca komen org pl tu...ahahaha...pedulikkan mereka...ahahah

    ReplyDelete
  19. peerrgghh.. pjg & mantap gitue.. berpinau gak Teman baca n3 deme nie.. ada la skit2 rasa nak muntah nak digest apo yg deme luahkan..
    patutla Teman rs opis nie xbrapa nak sejuk.. ada aura tahap gunung berapi kuar upernyer.. ahaks..

    ReplyDelete
  20. hurppp...fuh, penat...bace senapas jek ni tau..kui..kui...bravo2..

    *bz2 pon dan gak bace blog mu sbb gempak u..hik..

    ReplyDelete
  21. anak kat dalam beremosi tak time ko type entry nih ... gerak2 pantas ??

    seb baik aku tak dak org tau lagi ..hanya kawan aku je ... die ok je takdak nk kecoh2

    ReplyDelete
  22. mesti dah lega kan..kdg2 org mcm tu kene bahsakan dia sikit..batu dia tau n sedar...sy pun ade jgk org opis yg tau tapi xde plak ckp apa2..tp xtaulah blakang sy dorang ngata ke kan...

    ReplyDelete
  23. aler, derang jeles la tu...sebab derang takde blog...kan kan...
    jom makan jom...tak kawan ngan depa...huhuhu

    ReplyDelete
  24. mak oiii... marah benar... dia dah masuk baca pun ok la... tak jadi 'follower' tapi penyumbang kepada 'visitor' tu... banyak sabar aaa... nnt itu baby dlm perut pun hangin lagi susah ;p

    ReplyDelete
  25. tu diaaaaa mak buyung meluahkan perasaan. sabar2 jgn marah2 xelok utk baby ;)

    dugaan berblogging n dikenali ramai gituhhh..hihi

    ReplyDelete
  26. Sabooo.. saboo.. pedulik kan org nk kata ape.. ckp je " Aku ade blog, ko ader? Ade aku kesah?"..

    ReplyDelete
  27. segan plak aku nak komen blog ko..
    kang orang ingat aku ni manusia 2 alam ala movie dr rozmey...
    tak kuasa i...

    pasal si mulut cabul itu, ko bolayan saja, takpun boh cili.. kehkehkeh...

    ReplyDelete
  28. @☆ lieya latif ☆

    hahhahahah yee aku tau rmai yg kne cam aku nih...sbb tu aku buh dlm ni supaya yg sebok jg tepi kain org tu sdor sket yg kt ni x shuke org mcm die tuh...ahaks...

    ReplyDelete
  29. @~ As ~

    2 yg aku pelik tu...siap komen2 pong d skodeng nyer....die xdek kje ke ek...wakakkakakakakkaka

    ReplyDelete
  30. @bain

    yee aku mmg sje nk bg bijik mata ko berpinau bce...biokan...x yah tepek gambo2...puas ati aku...huargh huargh huargh....(gelak pling jahat)

    ReplyDelete
  31. @joyahsport

    gile pnjg napas ko ek.....eh bkn ko ke bg nasihat suh blog kn psl ni...wakakkakakakakkakakaka....

    ReplyDelete
  32. @eima

    ank aku siap tinju2 perot aku smbil ckp chayok2 mama....bg lg...bg lg...hekhek...

    klu jenis yg x kpoh xpe...ku relakn....ni lg kpoh dr makcik2 kpochi nih pehal...huh

    ReplyDelete
  33. @Softtouch [Hanim]

    klu die ngata2 blakang ko tu maknenyer die kedengki la tut...nyampahz tau org camgitu...ni bkn takat ngata blakang aku siap kutuk dpn2 lg...aku ni sabo sbb ngengangkn aku preggy jek...kne jg percakapan...sbb tu aku luahkn dlm blog...huhuhuhuhuuhu

    ReplyDelete
  34. @☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆

    die ade blog tp org x rmai g blog die...kui3...aih nk mkn pong x lalu...mencikkkkkkk

    ReplyDelete
  35. @ejaMaria

    huuuuuuuu alaa takat org camni x yah jadik penyumbang visitor pong xpe....eh cam velagak plak ek...abes skt ati kn...nk buek camno....fuhh sabar...sabar.....

    ReplyDelete
  36. @cc

    ha ah...d kenali la sngt...aku ni bkn men lg x mo org tau akula mrs.ecam tp dek krn molot die sume pong tau...huwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  37. @Ekin

    uish ni kire sabo la ni luah dlm blog jek aku x g terjah die dpn2...hukhuk...nak gak ckp "aku adooo blog...kau adoooo??? adoo???" huuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  38. @blurr33

    ceeehhhhh segan plak...alaahai...ngado2 ek...ko nk tngk ke muvi 2 alam tu??? wakkakakakkakakaka....dh la aku x mo amik pusing psl bdk tu...dh luah kt sini dh ok la nih...heeeeeeeee

    ReplyDelete
  39. fuh.. mmg gile betul org tu ..
    aku pun tak suke org kacau privacy .. huh!

    ReplyDelete
  40. @sLEEping BEauty

    xdek spe yg ske klu privasinyer d ganggu kans...huuuuuuu

    ReplyDelete
  41. kalo nk privasi xyah berblogging uols....hehehehe peace no warssssss...haha

    ReplyDelete
  42. wahh..itu dah menunjukkan...mrs. ecam dah jadi artis gitu...bloggers yg glamer..mcm artis yg glamer...dorang jeles..tu yg dorang ckp camtu..

    anyway...mcm case saya pulak..org terang-terangan..ckp..dia jadikan blog saya..takat 'yellow pages' saja...port utk click ke blog org lain...ramai pulak tu yg ckp mcm tu...

    tula..actually...dorang ni..kena belajar 'adab' sikit...adab menghormati perasaan orang..:)

    ReplyDelete
  43. @Hezesuze

    hahahhaha...yelah kak kang kolo dh x thn sngt benti la aku ni dr wat2 blog ni sume....heeee ntorghhhhhhh

    ReplyDelete
  44. @peah @ peps

    yellow pages ek...eleh ayat kedengki la tut kn...maknenyer ko pong glemer la kn...tmpt org wat rujukkn tuk klik ke blog org len....vahh gitu kans...hekhek

    ReplyDelete
  45. ala nok JANTAN mcm tu ko jgn lyn......mmg gilossss.....cian kn dh tue x tau nk create fb....agk selama ni dia duk surau je kot....
    ~ tompok ~

    ReplyDelete
  46. @Anonymous

    hahahhahahhahhaa....kui3 lalalallalalalala...ntorghh la nokkkk lantok la die...kui3

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee