Friday, October 22, 2010

arini aku x sehat............

salam sume...

yee pg2 bngn tdo rs tekak perit....en.somi pong ckp tkak die perit...ouhh mmg shati sejiwa kami ni...skt pong leh sme2....bluwekkk...heeeeeeee

ank2 plak batuk2 n seme2....dua2 lak tu...mmg kuat hubungkait dieorg.....main sme2...gado sme2...tdo same2... skt pong sme2...hukhuk...nsb bek obat batuk n seme ade lg....x yah g kinik...n alhamdulillah ank aku snang nk mkn obat....kdng x skt pong sebok nk mkn obat...hukhuk

td designer aku suh blk kol 7.30mlm arini...oh x kose aku....aku nk blk kol 5.15 tajam2.....dh la aku nk kne berkejaran mngejar komuter...arini ari jumaat kompem komuter delay2...
aku tkot aku dmam jek nih....dh lme x dmam kn tp hrp2 x lah sbb esok kne koje...
huhuhuhuhuhuhu...dh ckp kt designer yg aku x leh dtg esok...tp ngan moke meraih simpati die ckp "tlg la.....try dtg esk k" ish aku ni dh la x bleh klu tngk org buat moke kesian2 ni kan...

esok lak pngasuh aku de hal...nsb bek de pngasuh no. 2 nak jg ank2 aku....tpong pngasuh no.1 dl tnya perkembangan ank aku cane....still batuk2 n seme lg or x....pngasuh ank aku bg laporan alhamdulillah ank aku ngah main2 ngan riangnyer...xdek la melepek x sihat kn....aku pong ok la leh la kot dtg koje esok...tp klu keadaan kesihatan ank aku x ok maknenyer kje kne tolak tepi la kn.....ank n fmily no 1 maaa walopong kang aku duk pk2 kje x siap kje x siap...
ouhh ni la dilema wanita berkerjaya cam aku....*ceh cam ko sowang pompuan yg kje kn* huuuuuuuuu

nie ms lunch pong aku ngah wat kje nih *motip ko bgtau???* bkn pe hrp2 esok klu kne kje pong leh la blk awal...cian kt ank2 aku tu....dh la weekday mak pak blk dh mlm...wiken pong mak pak kne keroje....nila nmenyer pengorbanan kn..mkn lunch pong aku men kirim2 jek kt org...nsb bek la si joyahsport sudi mentapaukn nsik tuk aku.....die ckp nk g mkn kt ikan bako arini....maceh joyah....jasamu ttp ku knang....ecehhhhh

bestnyer klu dpt mkn lauk camni kn...tp tkak aku saketttttttttt.....so ermmm mkn ikan bako ngan nsi putih jela ek...huhuhuhuhuhuh

*ehhhh lupe nk wish...hepi wiken tuk kowanggggg2 sumeeeee...........*

Thursday, October 21, 2010

x tau nk letak tajuk ape...huuuuu

salam sume...

aduiii mne perginyer roh berblogging aku haaa...
kemari lah dikauuuuuuu...
huuuuuuu cam seru ape jek....tetibe rs meremang nih...aishh...

btol la...sjak 2 menjak 3 menjak nih rs mlsnyerrrrrrr nk apdate blog...
tngk blog sndri pong x lalu...dh cam nyawa2 itik jek ni ha...
ade x dek pong klu ghajin aku g skodeng blog org...tngk org yg roh blogging die dtg menggile....tiap ari apdate....tbe2 tingat zaman aku ghajin mengapdate dl kn...*ceh mcm dh lme jek ko berblogging kn* uhuk3

sobab musabab aku mengalami pnyakit mls nk apdate ni mgkn sbb aku bizi la skang.....bnyk koje x smpt nk apdate...lg 1 nk apdate kne buat2 ayat...mslhnyer idea aku dh kering...nk susun ayat pong dh x pandai....lg 1 mgkn sbb ai dh sarat nokk...heeeee try cube test tngk kt kelender pregnancy aku kt sblh tu...hah tnggl bpe ari jek lg ank aku nk kuo...insyaallah....x sabo tmbh teruja nih...

kt umh kje2 umh pong aku dh slow nk buat...klu dh baring tu halahaiiii mlsnyer nk bngn...nk bancuh susu ajib ngan nazhan pong klu bleh nk srh dieorg buat sndri....hihihihihi
tp alhamdulillah la en.somi dh leh xcuse dr kluo otosen....nsb bek dpt bos yg memahami....x dpt bayangkn ngan keadaan aku ngah sarat2 ni die still kne kluo otosen lg...hukhuk

ank2 aku plak mkin mlasak...pnat nk ckp bnyk kali jgn men lari2 dlm umh...jgn men lompat2 ats sofa sbb last2 kang kompem slh sowang dahi berbenjol or de yg terhantuk kt mne2....dh nme pong ank lelaki kn.....dieorg diam time tdo jek...sabo jela....

nie moke2 hero yg x reti diam tuh....huuuuuuuuu

ajib...pe kes pki spek kaler fink ni naakkkk....ni spek gegurl nih....
spek ni die cilok amalin ank akak aku nyer....ritu de dlm kete ms pnjm kete akak aku...
layankn jekkkkk....huuuuuuuuu

nazhan plak cilok spek amar....ben 10 lg uuuu......amacam encem x...moke nk control macho kn...suh snyum langsung x nk....huh

kes mlm td....ajib wat perot aku cam bola senaman yg tuk kempiskn perot tu...time aku ngah baring2 dlm keadaan terlentang....ajib leh golek2kn perot die atas perot aku cam org yg men golek2 atas bola senam tu...korang leh imagine x??? gambo x leh la tepek kt sini...op kos la senset ye x...heeeeeeee time tu plak perot ku mngeras...haduiii sabo jela ngan ajib nih...

skang ni klu die x puas ati ngan aku cpt jek kpala die menyondol perot aku...dhla kpala die spesis keras...klu terhantuk ngan kpala die leh pening 3hari 3 mlm tau...haa jgn memain....

dhla mls lak nk taip pnjg2...nie pong taip ngan cr kpala letak atas meja cam nk tdo...punyer la mls nk naip kn......an-bili-bit???? bili-bit........heeeeeeeee

Friday, October 15, 2010

salam jumaat yg cool....

salam ikatan pnuh ukhwah.....
cewahhh...

arini kt cool jek ok sbb esok dh wiken...yeyyy
cukop la smlm ngan entry yg beremosi tuh...
maceh la kt kwn2 n para pengomen yg sudi mlyn emosi ku smlm....heeeee
yg x thn tu de yg bce n terus on t spot dtg tnya siapakah gerangan org yg buat emosiku terganggu...kih3 concern tol korang ek...maceh2
ade yg aku bgtau n ade yg aku x bgtau...bkn pe...alah bnde kcik jek mls la nk kcoh2 kn...
biarkn...biarkn....yg fenting aku dh legaaaaaaaaaaa

ke mgkn sbb dlm keadaan aku camni...en.somi lak xdek d sisi kerna menjalankn tugas pd negara...cewah...ank2 plak mkin mlasak...maka emosi snang terganggu ek...kui3
heeeeeeeeeee ntorrghhhh *pnjm ayat en.somi joyah*
layankn jekkk...

pg ni plak aku d kjutkn ngan pemergian buyut @ moyang kpd en.somi...innalillahiwainnailaihiroji'un...br berkire2 nk g mlawat esok....
mk mntue dh bnyk kali ingtkn suh tngk moyang en.somi ni...tp manjang la en.somiku tu sebokkkk...maklumla koje cam die tu bkn leh coti sesuka ati kn...ms ngan fmily sndri pong terhad....huuuuuuuuu
moyang en.somi mmg dh lme skt....umo pong dlm 90++ rsnyer....
moyang en.somi maknenyer nk kire camne ek pangkat die ngan ank aku....
moyang ank aku plak @ nenek en.somi umo dlm 60++ msih kuat n bertenaga...
kagum ngan org dl2 kn...pndai jg mkn...pndai jg kesihatan maka umo dh lanjut pong msih kuat lg...petuanyer...mkn la ulam2...aku ni dh la ulam pong aku pnggl rumput...sayur2 pong de certain2 jek aku mkn...memlilih tol...ptt la muda2 dh dpt skit mcm2...huuuuuuuu
berpantang plak ikot dan....rs nk ikot cr org tua2 aku ikot la...rs mls aku lenjan jek sume....
pastu kang lps berpantang bdn skt2 tanggung la sndri ek
kali ni aku berazam nk berpantang btol2
adekah azamku akan terlaksana??? sme2 kt nntikn....
cehhh ngado2....heh

k ah ai nk g mkn la...lapooo....berkire2 nk mkn mi bndng arini....hrp2 rsnyer x mengecewakn....ssh tol nk crik mi bndng yg btol2 rs mi bndg muooo.....kne blk muooo la br leh dpt rs mi bndng yg superbbbbbbbb....huuuuuuuuu

gambo ku cilok dr mywanfai.wordpress.com maceh yekkkk

mi bandung camgini....hah terliur x...heeeeeeeee wiiii wiiii
slruppp.....

Thursday, October 14, 2010

entry beremosi.....

salam sume...

hah nme pong n3 beremosi kn...haruslah n3 kali ni bnyk sentap2 sket...
klu ko nk bce....silekn...x mo bce sile kuo dr blog aku nih....ayat sopan aku bg nih...huuuuuuuu
smlm bce blog sorang ahkak ni...title die lbih kureng psl privasi berblogging lah...
pe yg die rs aku pong rs...cewah...ehhh tetibe....

yee privasi berblogging...dl aku buat blog ni sbb buring tahap cipanzi sbb xdek koje kt opis...pastu tngk org len de blog jeles n nk gak rs de blog sndri....aku xdek sasarkn spe pembace blog aku n aku buat blog bkn sbb duhet walopong aku de letak iklan nuff kt blog aku tu...sbb kang de yg ckp "eleh buat blog bkn sbb duhet kunun abes yg ko letak iklan nuff tu nape" ouhh itu sbb aku ikot2 org la...hahhahahahah...nme tuk nk studi camne nk dpt duhet dr nuff tu nan hadooo....

pastu spe2 yg bce blog aku pong tau kn cite dlm blog aku ni bnyk cite psl ank2 aku...so aku rs kompem kaum hawa la kn yg bce blog aku ni....bile en.somi tnya pong aku ckp gitu la...sbb die ade jeles2 sket klu de org laki bce blog aku...heeeeeee aku ckp jek kt die "ade ke org laki minat nk bce blog pompuan yg asyik cite psl ank...bebel2 psl kwn opis...cite psl mkn" tp sesungguhnyer mmg ade yee org laki yg bce blog aku nih...heeeee maceh aku ucapkn sbb sudi bce blog merepek meraban aku nih...

pastu skang bile follower aku dh mkin rmai *rmai la sngt kn* pastu ntah camne kwn opis pong rmai dh tau aku de blog len plak jdnyer....aku dh rs x privasi....aku dh xleh nk luah2 sngt lebih2 psl kwn opis ke...psl bos ke...psl designer aku ke sbb kompem yg bce tu kang ade yg menyampai2kn ke org2 yg aku cite dlm blog aku ni kn....padahal aku nk buat luahan jek...so jdla aku cam x bebas nk nulis kt blog sndri...x dpt nk luah2 cam dl....huuuuuuuu

bertambah2 hanginnyer bile yg kepochi2 tu klu jmpe aku or sje2 lalu lalang blakang aku tnya camni "eh arini x apdate blog ke?" ckp kuat2 mmg cam sje nk bg tau 1 opis yg aku de blog kn...pastu bile aku jwb "x...bizi lah" pastu ko bleh ckp "eleh yeke bizi...aku dh bce dh blog ko...ko de apdate arini kn?" ish klu korang kt tmpt aku hangin x.....klu ko dh tau aku de apdate arini yg ko g tnya aku de apdate ke x tu nape??? motip...motip??? sile jwb....pastu klu ko dh bce duk diam2 dh la...ni siap nk komen2 plak ape pengomen aku tulis kt blog aku "eh komen2 dlm blog ko x besh lah" eh ko nih....aku yg jd tuan blog ni pong x bising2 psl pengomen aku...nk ucap time kasih lg adola sbb sudi komen dlm blog aku...klu ko x ske pe pengomen2 aku komen kt blog aku 2 ko pnyer psl la sbb ni kn blog aku....ko pehal lak....ni msti ko jeles sbb xdek org komen kt blog ko kn...hohhohoho jahat x setetmen aku.....pastu ko sebok lak ckp "eh pnjgnyer org komen dlm blog ko ek" aku rs ehhhhhhhh rs2 klu aku bg penampo jepon ok x....sebok jek tau....sile tau yg ckp ni LELAKI ek....bkn ompuang....klu pompuan ku x kesahhhh.....pastu klu ko ckp slow2 kt aku xpe.....ni ko bantai pki vol 5....
kdng tu ko ckp "eh kata bizi tp smpt lg apdate blog ek" weh perlu ke aku bgtau kdng aku buat blog ni aku dh schedule kn kul bpe die nk publish...perlu ke aku bgtau aku dtg pg2 bute buat blog dl n aku set time kol 9 or kol 12 cite tu d publish...perlu ke aku bgtau time aku free or ngah tnggu bos bg kje time tu aku tulis blog....perlu ke??? nyampahz tau...

ko bkn x tau de makcik2 kpochi kt opis kt ni kn...ko ckp kuat2 camtu mmg sje la tut nk bg makcik2 tu dngo n sound aku kn...huh
pastu kdng tu ko sje lalu blakang aku pastu ckp kuat2 "hah bukak pesbuk eh" wehhh ko tau x blog tu ape...pesbuk tu ape...dh terang2 opis kt ni x leh nk bukak pesbuk melainkn de berukben tu kn....n rsnyer dh 18kali aku ckp aku xdek pesbuk....pastu leh plak ko pnggl aku kuat2 n tnya "eh cane nk create pesbuk ni eh" bile aku ckp aku x tau ko lg kuat ckp "eh bukan ko ari2 men pesbuk ke" uiiiiiii sktnyer ati aku dngo...bile aku buat x tau time ko pnggl mulela ckp aku ni eksen la...sumbung laa...e ehhhhh.....kdng tu de bdk laki opis tnya pe URL blog aku n bile aku ckp aku xdek blog ko lak sebok2 bg akunyer url ek kt derang kn....eiiii aku x shuke la....
mendidih jek aku rs...nk sound kang jth lak air muke ko sbb ko tu lg tua dr aku kn...

ni aku buat luahan kt sini ni klu ko terase HA AH MMG AKU TUJUKN ENTRY NI KT KO n klu ko ckp "ooooo slame ni ko x suke ek...mne aku tau...aku nk gurau2 jek" ok skang ko dh tau kn aku x ske....so lps ni jgn nk ngado2 tnya aku dh apdate blog ke blom...komen2 psl n3 aku...komen2 psl pengomen dlm blog aku....klu ko ske bce....duk diam2 bce...klu ko x ske sile blah dr blog aku....aku bkn x leh terime tguran tp ko tu tgur nyakitkn ati....biola ko nk ckp aku emo ke ape....mmg pong aku emo n geram kt ko....huh
satu jek pesan aku....klu ko agak2 blog aku x best...klu ko rs pengomen blog aku x semenggah ko apdate la blog ko tu ha...buat cite besh2....bg pembace2 blog ko rs nk komen...x yah sebok nk kutuk2 blog aku....komen2 psl blog aku.....aku x alu2kn.....

akhir kata dr aku...hormati privasi org len....peace

fuhhhhhh legaaaaaaaaaaaaaaaa.............

Wednesday, October 13, 2010

nak carik klapa nk carik klapa nk carik klapa nk carik klapa.....

salam rabu sumeee....

smlm cite ikot atuk meround 1 kg...arini nk cite g kebun lak carik klapa nk wat msk lomak cili api...heeeeeeeee

kesahnyer ms kt kg ritu ank2 aku suke noo la ikot mak andek die g mne2...mak andek dieorg tu akak aku laa yg no 3...die seorg guru....dl x tau pong psl kebun2 ni tp lps arwah mak aku meninggal n die bertukar sekolah kt kg aku sbb nk jg abah aku.....die pong jd reti nk tanam2 sayur la...g kait klapa la...carik klapa nk amik santannyer la...kata ddk kg kn...haruslah tau buat kje2 kg.....heeeeeee salute2 ngan akak aku nih...

ank2 aku lak bese nmpk aku bli klapa yg dh siap parut je tu kn...so bile nmpk mak andek die g kbun kutip klapa dieorg pong eksaited la nk ngikot....
pastu dieorg tngk la dr proses kait klapa....kutip klapa....kopek klapa buang sabut2 sume....pastu g parut klapa n amik santannyer sume dieorg dpt tngk la...heeeeeee gigih btol si ajib n nazhan bwk klapa sowang sebiji dr kbun blk umh ek...hekhek

tngk tngk...ajib leh angkt klapa ni...eleh klapa kecit jek buleh la...heeeeeeee

gigih mengumpul klapa sblm d kopek...

khusyuk tol a'an ngan ajib tngk mak andek kopek klapa tu ek...hah jgn tiru aksi pro mak andek tu...pengopek tu tajam...mama pong x brani nk kopek klapa gune pengopek tu...die de skill sndri...klu slh skill smpi taun dpn la sabut tu x tnggal dr klapa tu...heeeeeeee

pas kopek klapa sebok lak ikot mak andek g mesin klapa tu kn....mama lak ddk bersenang lenang bce paper...heeeeeee tau2 jek mak andek dh pnggl mkn tngari....wahhh best tol duk kg kn...duk rilek2 smpi time org pnggl bekpes...pastu mkn tngari...pastu minum ptg plak...
hamboii mmg lemak la kn...alaaaaaaaaaa bkn shelaluuuuuu ye x...hekhek

Tuesday, October 12, 2010

meround bersame atuk....heee

salam slase sume....

camne arini?? OK ke KO???

aku ok2 jek...mkin slow jln kaki....mkin slow wat kje umh...mkin slow nk bngn pg...ngeh3 almaklumlah dh msk 8 bulan ni kan....perot pong dh mkin besooo maka pergerakan pong menjadik slowwwwwwwwww....sifat pelupe aku pong mkin terserlah....huuu

ni cite ms aku lik kg aritu...
ektibiti ank aku bile blk kg...
teka teka....
sperti tajuk kt atas tu kompemlah ektibiti ank aku ialah meround kn...
meround kg la pe lagik...ni kolo kt umh atuknyer la kn....atuk dieorg tu abah aku la...klu kt umh mk mntue aku xdek nyer dieorg tu nk meround2 sbb mk mntue duk kaw. tmn...moto plak de sebijik jek...plak tu org len dh gune...so duk dendiam la ko ank main dlm umh....heee

tp klu kt umh abah aku mmg dieorg ni lps bebas la nk g mne2 pong...moto pong de 3 bijik...pilih jek mne 1 yg nak...yg lajuu...yg x brape laju....yg ala2 melepas batuk d tngga lajunyer pong adoooo....hekhekhek...

tp baik ank,menantu or cucu abah aku....msing2 ske ngan moto nih...moto klasik nih....
dh la snang nk start...klu naik tu cam mengimbas nostalgia gitu kan...ahaks...
sebeno eh moto ni abah aku buat angkut sawit pki gerabak dr kebun ke tmpt jualan sawit
sbb al maklumlah tngk keadaan moto pong dh tau kn....bkn sbb uzur tp tahap ke old skul lan moto tu buat ia mmg layak bwk g kbun jek...heeeeeeee
klu nk g pekan ke...kedai ke sila la bwk moto yg baik sket ek...sbb skang ni polis n radio car dh bnyk la plak wat pemantauan...klu dl slambe kodok jek g pekan x yah pki helmet...heeeee
klu skang jgn la ko berani2...silap2 kne sound ngan radio car tu "woii kpala dh keras ke"
heeeeeeee mcm pnah kne jek...hekhek

si nazhan n si ajib pantang tol klu dngo moto atuknyer ni bunyik...berlari2 dieorg trn nk ikot atuknyer...padahal atuknyer nk g kebun...kdng terpakse la atuknyer bwk g round kg seround br atuknyer leh g kebun....kdng nazhan siap mntk nk gula2 lg...atuknyer pong lynkn la jugak g kdai sainon bli gula2....kdng dieorg ikot atuknyer g ngeteh....hihihihihihi syok la dieorg atuknyer leh lyn.....kdng aku ngah tngk tb alih2 snyap jek x dngo sore ank aku....tngk2 dieorg ngah tolong atuknyer kutip klapa kt kbun.....sabo jek lah....heeeee

ni knangan nazhan n ajib bersme atuk n moto old skulnyer...heeeeeee

nila motonyer.....old skul kn??? heeee
old skul old skul pong sume kompelete tau ngan lampu blakang,side mirror ngan signal sume ade....hekhek

kdng smpi x mo trn....atuknyer pong lynkn jek klu dieorg xmo trn bwk lg round2 1 kg...
lg la bdk2 berdue ni suka kn...yelah blk kg pong bkn slalu...kdng sbln skali....tu pong kjap2 jek...almaklomlah umh atuk ngan nenek blah ayahnyer dkat2 terpakse la bg dua umh ye x....heeeeeeee

skang ni klu agak2 lme x blk kg msti nazhan rengek2 ckp
"mama....abg nk blk umh atukkkk...nk naik moto ngan atukkkk..."
alahai...yelah a'an....nnti klu ayah dpt coti kt blk kg yek....sob...sob.....

"eh pngasuh aku kol la...die de emergensi kne blk kg....so aku hapday la ptg nih...chalooo"

Monday, October 11, 2010

tragedi mlm rayee.....

*vahhhh tajuk x hagak2 ko ek...*

salam isnin sume...
rilek...rilek...tarip napas dl...
hembusss fuhhhh...heeeeeeeeee
lame x apdate belog eh...cian belog aku...jgn majuk yek...
ni aku apdate pong sbb smlm en.somi tetibe tnya
"btol2 bizi eh skang kt opis?"
"eh btol la...ingt memain ke...klu x...xdenyer kne ot ari sabtu...nsb bek bos x suh dtg ari ahad..ngape tnya tetibe nih"
"xdekla smlm terrrrbukak belog awk...tngk last apdate ari slase...lame gile...klu dl rs nyer kdng shari ado 2-3kali apdate kn?"
"eh terujanyer....awk smpt ke bukak belog sye??? ngeh3" *smbil snyum2 kamping...heeeeeeee

fuhh rye dh abes pong cite rye x abes lg ek...
aku kne gak cite psl nie....sbbnyer parut nyer ado laie kt mangsa kejadian tuh...
cam kekal jek parut tu...kang kolo die dh beso n tnya ngape de parut tu aku suh jek die bukak bce blog mamanyer ni kn...suh die bce sndri n ingt sndri peristiwa ini...heeee piss

tarikh :9.9.10 (mlm ghayeee)
ms kejadian : lebih kurang kul 10 mlm
mangsa : nazhan n ayahnyer
fakta kes :

kesahnyer mlm ghaye tu smpi jek kt umh mertua aku dh sebok ajak en.somi n ank2 g carik tdng rye aku,kain samping budak2 n kopiah derang sbb taun ni aku nak gak sume ank2 aku pki kompelete set bj mlayu...heeee eksaited gile...

en.somi pd mulenyer dh berat ati + mls + pnat br smpi dr KL kn....tp demi menuruti permintaan si isteri d gagahi jua g ke town carik brg2 tu...klu x kang mau de yg muncung sedepa smpi leh sngkut hanger bj rye kt muncung tu...

smpi town @ bndr muar @ jln tar kunun2nyer org rmai gile....happening la sbb esok nk rye kn...sume org cam suping las menet or sje2 nk meramaikn org kt town tu...heee
en.somi mls nk sesak2 kt gerai2 tepi jln yg jual manyok2 kopiah n tdng2 rye tu...die suh g kdai khas yg jual tdng n kopiah jek...sbb aku x tau jln so ai polo jek en.somiku nk g kdai mane....

nmpk la 1 kdai ni punyer la rmai org...majoriti lelaki yg nk bli kain samping n songkok la...ok kami pong decide g situ...jln kaki jawuhhh tuuu...tp xpe kopiah n smping ankku nyer psl kami snggup redah....lps bli tnpa tawar menawar sbb nk g carik tdng aku lak....tetibe en.somi nk jln dl...salu die suh aku jln dl n die polo blakang...so die pong jln dl smbil pimpin nazhan n aku pimpin ajib....trn dr kdai tu dlm 1 tngga tetibe ngan sekelip mata aku tngk en.somi terjerumus ke dlm longkang.....aku tergamam...sume org dlm kdai n sekitar kedai pong tergamam terdiam terkujat....tbe2 dngo sore nazhan nangesh kuat gile smbil pgang molot die...darah menitis2 ngan lajunyer dr molot die...mata aku msih fokus kt en.somi yg kengkabut bngn nk naik dr longkang tu....longkang adelah dalam yee....paras pinggang en.somi....nsb bek tngn en.somi smpt menahan n xdeklah die msk terus ke dlm longkang tu...rupe2nyer playwood yg en.somi pijak tu patah...dh reput....dh la die lapis selapis jek....x ptt tol tuan kdai tu...pttnyer letak la papan or simen yg kukuh sket...nsb bek yg jth tu en.somiku...klu aku yg jth dlm longkang tu leh imagine x ngan perot aku yg beso nih???.....huuuuuuuu

gegas2 angkt nazhan yg dh tertiarap kt atas jln...rupenyer ms jth tu en.somi tolak nazhan ngan hrpn x nk nazhan jth skali dlm longkang tu tp yg nazhan lak cpt2 pgang blk tngan ayahnyer...akibatnyer die turut la tersembam ke lantai.....aku dh la tkot darah...tngk darah dh abes kene bj nazhan n en.somiku lg la aku panik....en.somi smpt la bg kata2 nasihat @ marah kt tuan kdai nape letak playwood nipis kt atas longkang tu...ciri2 keselamatan yg x begitu d titik beratkn...huh....

kami terus g carik kinik....kinik lak bnyk dh ttp ms tu...lg pong dh kol 11 kn....nsb bek de 1 kinik bukak...2 pong lps puas pusing 1 town carik kinik....klu kt KL kompem bnyk kinik 24jam kn...org rmai gile kt kinik 2 tp bile nmpk drh menitis2 dr molot nazhan terus bleh msk jmpe doktor...kata emerjensi kn...huuuu...doc nk cuci luke kt molot nazhan tu sbb de batu2 kcik skali terlekat tp nazhan leh meronta2 ckp "sakit...sakit ayah...nanak doc nih...doc nie x beshhh"
eh ngah skt2 pong smpt lg demand2 nk doc yg besh ek....doc tu pong wat koje kasar gile...men tonyoh2 jek...x leh ke nk buat pelan2...bukan org beso yg skt tu...budak2....last2 en.somi sndri yg cuci luke n letak obat kt molot nazhan tu....cian....jd bengkak molot die...nsb bek la gg x patah...klu x rongak la jwbnyer...heeeeeeee

nie gambo nazhan d pg rye....lps bngn tdo...bengkak dh surut sket sbb dh sapu ubat mlm sblm tdo kan...tp mood rye die adelah nan hadooo....aku lak...ermm tdng rye x smpt nk bli...pki jek tdng ape yg adooo....g beraye pong dh x smngat sbb g umh sdara sume tnya knape...mngape...camne...ape dh jadi ngan molot nazhan tu...pnat nk ulang cite...rs nk rekod jek n bile org tnya tnggl tekan play jek...huuuuuuu

ms ni die merengek2 lg ckp sakit....sakitt.....alaaaahai ankku...
mamanyer sebok nk amik gambo die ek...bkn nk pujuk ke bg ubat ke kn...kui3

siap umpan kakak fatin duk sblh die sbb mamanyer nk amik gambo...
br die leh snyum sket....heeeeeeee

umpan skali ajib ni haaa suh ddk kt kusi mls tu amik gambo ngan abgnyer...
time ni nazhan dh bad mood blk....huuuuuuuuu

en.somi bnyk kali ckp "skt nih...sye pnah rs sktnyer jth tersembam nih...cian a'an"
smnggu gak la nk baik luke kt molot die tu...tu pong kuping2 luka tu nazhan dh sebok kopek2....dh pesan jgn kopek nnti de parut...tp die kopek time die tdo...ms x sdor kot..spontan die g kopek2 kuping tu...hasilnyer mmg de parut la kt atas bibir die tu.....bak kata ayahnyer....ank lelaki klu xdek parut x macho la....
ye ke????....heeee

sekian wa tammat.....
mari kt smbg kje blk....hekhek

Tuesday, October 5, 2010

cite raye sye......

salam sume....
nk apdate laju2 cite psl rye...
bnyk bnde yg blaku ms rye lps...
aku cite ikot gambo la ek...mne yg smpt aku tepek...
manyok la plak gambonyer kn....
so layanzzzzzzzz...........

ni ms rye ke 2 kt umh tok sadara aku...time nk blk
smpt lg b'gambo atas jambatan smbil tnggu sabit nk menyabit petai...hihihihiih

ni gambo rye ke 2 sblm bara'an...klu org jawa n duk kg tau la kot pe bara'an nih...
g marhaban dr 1 umh ke 1 umh dlm 1 kg...pnat wohh dr pg smpi ptg duk naik trn umh org g marhaban kn...tp besh la leh jmpe org kg...kwn lme...org br...heeeee leh eratkn silaturrahim kn...
tp plg besh budak2 kcik la sbb dpt baaaaaaaanyak wit rye...tngk jeklah malin n dayah nih siap bwk henbeg uuu.....terserlah tujuan die g marhaban nih tuk ape kn...ni msti maknyer yg srh nih...keh3 cumel jek dieorg kocik2 pki tdng kn...heeeeeeeee

ni pg rye ke 3...apela yg best sngt watermark aku tu smpi sume tnjk2 tu kan....ahaks...perasan....pg2 bute bngn tdo ntah dh gosok gg ntah blom reramai lepak kt atas jln dpn umh smbil candid2 ek....hamboiiiiiiiii

ni mlm rye ke bape ntah....sblm msing2 bertuko jadik cicakman,power ranger n otoman kosmos...huhuhuhuhuhu

ni rye ke 3....gambo reramai dpn umh adk badik abah ku....
tp x sume nih....suku jek nih...aku pong xdek...time ni aku blk umh ibu mertuaku...
tiap taun g umh nih....taun ni jek x g....hukhuk...
de cite sedeh d sebaliknyer...tp xpelah....yg berlalu biarkn berlalu...
cewah....

taun nih kami xdek amik gambo reramai sume 12 org adk badik sbb timing blk rye x sme...spruh umh mertua sparuh umh abahku...
so aku tepek gambo rye taun lps yg de reramai...ni pong x sume...de 8 fmily dr doblas adk badik ku yg ado...tu pong 2 bujang tu taun ni dh kawin....n sowang bakal dpt bb....
xpelah insyaallah taun dpn leh la gambo rmai2 camni lg ek...amin

ok dh tu jek nk apdate...pasni nk cite psl tragedi d mlm rye...huhuhuhuhu
eh arini de mkn2 ari rye kt dept aku la...
meh la spe nk joing...*ajak2 itik jek nih...heee hihihihi*

Monday, October 4, 2010

aku kembali..........

salam isnin sume....
fuh3......tiup dl habuk2 n sawang2 kt blog aku nih....
lame gile x apdate ek....nk klik open blog pong x smpt nokkkk...
koje menimbun-nimbun....
tp mnggu ni rilek sket kot sbb koje dh submit kt client...tnggu dieorg komeng pastu kembali bizilah jwbnyer....

dh lame x bnyk koje camni...dh lme x kne ot...dh lame x blk mlm2 bute...
tup2 rutin itu kembali....nsb bek bdn x kne kjutan....
layankn jek...huuuuu

arini aku x kire...aku nk tepek gak gambo rye aku....
memandangkn pc aku dh slow nih....x leh dh nk smpn gambo manyok2...
lps tepek kt blog dh kne remove dr pc...nk save dlm xternal xdek la plak kn...
heeeeeeeee

oleh krn smlm mnggu last sblm abes rye sne sini org wat open house kn
korang pong kompem ado yg buat kn...
aku???? g open house umh org jek lah...tiap wiken g open house umh org
smpi kuih rye kt umh aku pong aku mkn sndri...hohohohohoho
sabo jek lah....

okeh meh tngk gambo ghaye haku...

nie gambo rye ke 2 klu x silap...gambo kt tepi parit kt umh tok sdara aku klu x silap...
tngk air parit rs nk mandi jek...dh la pns2 tngari kn...umh die lak mmg kg habiss kn...dmai jek rs...ni aku ngah peknen 7 bulan ni tp x nmpk pong kn....wakakakkakakak...pang skalik...huh
gambo bertige jek...sowang lg dh pndai x mo amik gambo....huh...

ni plak gambo smlm g open house umh mayam.....dpt gak la gambo berempat...
si nazhan tu ssh tol nk suh amik gambo sme2 tau...tu pong dh kne ikat ngan ayhnyer br nk ddk diam...klu x mmg jap2 ilang ntah g mne....
request dr tuan umh....nk dtg umh die kne pki bj mlayu n bj kurung....nsb bek x kne pki bj mlayu full siap samping sume...huuuuuuuuu...
again...nmpk x aku peknen dh 8 bulan??? kui3...hohohohoho

ni gambo tuan umh...comel lote kocik jek...ahaks...
br kawin bln 6 ritu klu x silap...insyaallah bln 3 taun dpn dpt la bb...
alhamdulillah rezeki awl...heeeeeeeee

ni plak ghan...ank die si icad mmg geram rs nk cobit2 pp die yg de lesung pipit tu...
heeeeeeee moke sejibik sejibon ikot ayah tp ibu die x pueh ati
klu jmpe ghan mmg kne ckp ank die ikot moke die...
klu x kang kne mrh....hohohohohohoho

ni plak ct....ghan n ct dh koje kompeni len tp ktorg still email ari2 tnya kabo....heeeeeee
ct pong bakal dpt ank ke 2 bulan disember or awal taun dpn...
alhamdulillah rezeki....nk dpt yg 1st dl lmbt kn....skali ALLAH bg yg kedua ni cpt plak...
2 la die hikmah d sebalik kejadian....
husna sejibik ikot moke ayah die kn...heeeeeeee

gambo reramai dpn umh mayam sblm blk....lg 1 fmily tu kwn mayam...
umo sbaya mayam tp ank dh 4...alhamdulillah rezeki msing2...
konsep open house umh mayam nih ialah potluck
ko bkn dtg sesaje nk mkn tp kne bwk sumting mkanan n mkn sme2
heeeeeeee tp gambo mknanan yg kami bwk adelah x snap sbb lapo sngt memasing kn....
tp menu mmg superb lah...heeeeeee
lps potluck umh mayam masing2 g meround umh kwn2 yg buat open house gak
smlm aku smpi umh kol 10 lebih...perot dh keras sbb mkn bnyk sngt
akibatnyer pg2 lapooooooooooo..
dlm komuter rs lapo gilez cam nk fengsan...hukhukhuk
lupe nk bwk bkalan beskut...huuuuuuu

sekian sje cite pnjg tentang gambo rye sye...
korang buring???ade ku kesah??? kui3....
ni 1st time sye tepek gambo rye sbb 1st time gak time rye sye de blog...
op kos la ober xcited nk tepek gambo rye kn
okeh lah sye nk cau cincau dl....len kali de ms sye apdate lg ek..

*bluwekkk tetibe pki word sye...huhuhuhuhu*