Thursday, July 29, 2010

sebab musabab sye kne amik coti or hapday bile sye g checkup.......

salam petang sumee,....
*gile pnjg tajuk n3 nih*

ni smbungan n3 pg td.....de soklan dr pengomen iaitu adlina nape aku kne amik coti klu g checkup...die suh amik timeslip jek...huuuuu

dh sedia ke nk tau sebab al musababnyer??? hihihi
panjang aku nk xplain nih.....
kui3

okeh yg first,....aku kn g checkup kt kinik gomen kn...
opis aku de kinik panel sndri tp suuuumee kinik panel opis aku de kt KL jek....
dl adela kinik panel kt area umh aku tp dh kne boikot...sbb pe kne rahsiakn....huhuhuhuhu

pastu plak kt area umh aku tu de kinik kesihatan kecik....
kt situ x rmai org...klu aku dtg kol 8pg....8.15 aku dh siap checkup dh...cpt kn...so aku decide nk checkup kt area umh aku tu jek....mmg leh amik timeslip sbb bese kol 10.30 aku dh leh smpi opis.....tp bile kandungan aku dh msk 4 bln....nurse kt situ suh aku g kinik kesihatan ye besar sket sbb nk amik darah...kinik yg aku g tu xdek kelengkapan makmal....ok lah aku redhooo...skalik dr test darah tahap hemoglobin dlm drh aku rendah la plak....bwh paras 11...tu sbb aku kne continue tiap 2 mnggu kne dtg kinik kesihatan besar tu tuk check tahap hemoglobin aku dh ok ke blom....
bile nme pong dh klinik kesihatan besar of kos la rmai org nk kne tnggu lame kn.....

contoh appoiment kol 9pg....tp lps itu ini begitu begini besenyer kol 12tngari br settle...stendet la kinik gomen kn ramai org....pastu klu aku nk mntk timeslip plak...kompeni aku cume terima timeslip 2 jam jek...mean dr kol 8.30-10.30 jek d terima....
abes klu dh aku abes checkup pong kol 12 cane aku nk claim jam dr kol 10.30 tu ke kol 12????
pastu plak kol 12 br gerak dr kinik.....

aku lak kje kt KL....kos perjalanan besenyer klu x jem dlm 40menet...klu jem leh dlm 1jam stngah perjalanan dr kinik nk ke opis...
amik contoh dr rawang ke KL....sbb umh aku area rawang....

so korang rs aku ptt amik timeslip ke coti jek???? huhuuuuuhu

19 comments:

  1. coooooooooooootiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
    ;)

    ReplyDelete
  2. aku rase bek cuti.. hahaa.. membazir minyak nak pi keja.. hahaa.. eh kalau aku pong cuti kang.. walaupun kul 1o dah setel.. sebb malas bazir minyak.. walaupun klinik tu dekat ngn umah aku..motip: kedekut.. hahaha

    ReplyDelete
  3. ooo..mcm tu rupenyer...
    mmg ler ko patut cotii pung ....
    huhuu

    ReplyDelete
  4. e2 la kan..rugi masa dekat travel tue jerk..tapi kan..opis member aku lagi best..amik time slip jerk..langsung xyah datang keja dah satu dah...pehhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. @Ann GreenStrawberry

    hahahhaha....yeee bek coti jek...bleh save mnyk kete n tol...blk umh bleh smbg tdo plak tu...bestnyer...heeeee

    ReplyDelete
  6. wah mcm tu ker...jauh nyer...nak tak nak...kene la paksa rela amik coti...kui kui...

    ReplyDelete
  7. @PuRpLeLiCiOUs LoVe

    hah yeke....ish klu la opis aku leh buat camtu.....dh lame dh aku buat...x yah aku apply cuti...leh smpn tuk emergency...huwaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. @Liessa

    yee pakse rela dlm ertikata len...redhooooo...hukhuk

    ReplyDelete
  9. baik cuti...
    tapi kalau kerja goverment walaupun diberi peluag kuar ofis selama 4jam tapi kalau ada timeslip, berapa jam pun takpe.... mengikut aku punya pengalaman la...

    tapi ko setakat 2 jam jer depa kasi... baik cuti jer...

    ReplyDelete
  10. @maslinamansor

    pttla nurse tu ckp klu g checkup dieorg x leh bg mc...klu timeslip bleh la...msti die ingt klu de timeslip leh amik ms berejam ek....bestnyer koje gomen...huhuuh

    ReplyDelete
  11. aper kater surveyy.. oops.. aper kater laki ko? uhuhu..

    ReplyDelete
  12. @en_me

    laki ai x neman en.me....die lg la x leh sesuka ati coti melainkn btol2 emergecny...xpe sye leh berdikari...hikhik

    ReplyDelete
  13. tahla
    tapikan setiap kali prgnt rasa nak amaik cuti tanpa gaji je tau!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  14. ini ke namanye kerenah birokrasi. prosedur punyer psl, nk kena wat camtu, nk kena wat camni, itu ini, begitu begini. camtu xleh, camni xleh, sudahnye merana badan. merana coti abis..

    ReplyDelete
  15. better amik time slip...jimat cuti uols...huhu

    ReplyDelete
  16. @cinta

    ni nmenyer pengorbanan...huuuuuuuu

    ReplyDelete
  17. @Hezesuze

    x bleh amik timeslip...x berbaloi2...hhuuhuhuhu

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee