Monday, July 19, 2010

menu sahur aku.....

eh dh ptg br nk cite psl sahur lak...pe kes...eheh...heeeee

menu sahur aku...serawa durian ngan roti bersme air milo.....cpt...mudah... dan sdappppppp
serawa duyan ni aku buat sndri tau...sile pecaye ek...aku buat smlm kt umh akak aku sis liza....nk cicah ngan pulut xdek pngukus lak nk msk...so mkn jek ngan roti...tu pong dh dkat sbuku roti aku baham....sdap nokkk...dh berjaman aku x mkn serawa nih....btol nih x tipu.....akhirnyer dpt gak rs hasil buatan sndri....blk ni nk mkn lg lah....eheh tu pong lps buke pose la yek...insyaallah....


salam sume....
dh ptg ni br la nk post psl menu sahur aku ek...
ekceli aku bkn lah org yg ghajin bngn sahur ms pose ganti nie yek
ape???pose ganti???? yee silela tau aku br terhegeh2 nk bayo pose aku....
klu taun2 sudah aku bayo time bln syawal gak....tp ntah nape tuk ganti pose taun ni aku mls lak nk ganti ms rye ritu....kunun2 bajet leh ganti sblm pose akn dtg ni kan...
pastu dpt rejeki peknen lg kn...pastu mule2 peknen dl kompom la x larat....
pastu duk hold2 nk bayo sbb mmg cpt lapo la peknen ni...
spe yg pnah peknen jek lah tau ...(ini btol2...bukan alasan ek...)
so skang ni jek aku rs ok sket so br la terhegeh2 mcm penagih...eh slh...hekhek
terhegeh2 nk ganti pose....smoga aku berjaya mengganti pose sblm masuknyer bulan ramadhan taun nie...
amin insyaallah...

berbalik pd aku x sahur bagai tu kn....err mmg dr kocik aku jarang bngn sahur...
klu bngn pong just minum air jek...sbb klu aku sahur kompom kol 10pg aku dh lapo....
kdng dl aku bngn mskkn tuk mk abah n adk2 aku pas kjut dieorg bngn sahur aku leh tdo blk ek...bknnyer g mkn shur sme2 ngan derang...ish buruk pangai...heeee
ms dh kawin ni plak aku bngn n msk tuk en.somi pastu tman jek die mkn sahur....smbil aku minum milo ke....neskepi jek...mmg x leh mkn...lg2 nasik....sbb kompom la kang aku lapo....

tp slps d beri tips oleh kawang aku....
sbb dl die pong mcm aku...klu sahur jek kompom kol 10 dh lapo...
n hasil xperimen yg aku buat alhamdulillah skang aku dh bleh sahur....cumenyer kne mkn simple2 jek lah...nasik pong leh mkn sket jek...janji de sambal pedas pembuke slera....heeee
tp menu camtu klu sahur d bulan ramadhan je ek...klu pose ganti ni bese aku mkn roti jek...ok la kn buat alas perot n bg bb dlm perot aku ni mkn...hek hek

okeh tips kwn aku tu ialah.....lps sahur jgn tido balik...heeee
lps aku buat xperimen ye mmg ternyata benar...ngeh3
ni kire cam slh 1 cr la kn...lgpong kan bngn sahur tu sunat...rugi la x buat...
ok la klu korang kata korang lps sahur mmg x tdo....xpela dh mmg korang camtu kan....tp aku ni dl lps sahur mmg tdo blk sbb err rs cam awal sngt jek lg kn nk g koje...hihihihi
sbb dl aku kn g kje nek moto....

beza mcm skang ni aku g kje nek keteeee...of kos la kne kuo awal....
mcm skang nie lps sahur kol 5.30 tu aku dh leh siap2 nk kuo g kje...tp ngan vol pling perlahan la kn...sbb salu aku bngn kol 5.50pg so x bnyk beza la siap dr kol 5.30 ngan 5.50 kn....leh la tmbh amal2 ibadah skali kn....smpi opis pong leh awal gile...x yah nk tensen2 sbb jem kn...
tu hikmah yg aku nmpk bile bngn sahur pg n x tdo blk lps sahur...
tp klu korang ikot tips aku nih tp korang still cam lapo2 bile pose...tu mmg napsu korang la tu yek...

so kawang2 pe menu nk berbuke ptg nih??? eheh...en.somiku xdek so haruslah aku mkn yg simple mimple jek....doakn aku leh straight pose dlm mnggu ni yek...
amin insyaallah.......

20 comments:

  1. pose yer..selamat berbuka nnti..xpe pelahan2 lg pun awk pregnan kan..masa sy peknen dulu mmg cpt lapar..plak tu senang masuk angin..

    ReplyDelete
  2. ala ko posa lagi gu ni eh.....ko tau smlm aku dh niat posa tau tuk ri ni tapi mlm tadi aku yak2 plk so nk bgun sahur kok x lrt sgt...eh aku bkn cm ko mls nk bgun sahur...aku dr kocik mmg mengamalkn bgun sahur tau.....beso pahala org yg bgun sahur ni....skrg aku klu sahur lmbt bese aku mkn kurma 2 biji dgn segelas air msk...alhamdulillah ckup menampung tenaga tuk seharian berpuasa....insyallah.....barokah nye kurma tu kn.....
    ~ tompok ~

    ReplyDelete
  3. @Softtouch [Hanim]

    yeee...asben dh pesan awal2 klu larat pose...klu x jgn pakse...tp nk usaha gak pose nih....insyaallah....silela tiru ek kwn2...hihihihi

    ReplyDelete
  4. kui3 ni nk pose pe ni??? klu sunat jek xpela nk buat camne...tp klu pose ganti kne la gigihkn pose...gu lps aku x pose sbb skt tkak...kne bnyk minum air...huhuhuhu,,...baik si tompok2 sye dh insap nih...sbb tu sye nk merajinkn diri bngn shur...heeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  5. erkk...ko sahur menda tu jek...leh tahan???kalu aku sure tak tahannnn

    ReplyDelete
  6. semoga selamat berpuasa seminggu dan selamat berbuka puase ye .... :)

    ReplyDelete
  7. serawa tu apa beb? Jem perisa durian ke?

    ReplyDelete
  8. kiter kul 2.30 da sahur..
    aper arg ...lepas tue..
    sambung mmpy la..

    ReplyDelete
  9. @sLEEping BEauty

    wahh de org ucap camni rs cam dlm bulan ramadhan plak...kt tb pong dh de iklan slmt berpose...hihhihi

    ReplyDelete
  10. @.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.

    insyaallah tahan....dl lg la minum air jek....ni sbb bwk org dlm perot kn so pkkn la tuk bb gak...hihihhi

    ReplyDelete
  11. @gismo82

    bkn jem...jem tu org pnggl lempuk...errr tu klu org jawa la...hihihi...serawa ni bese org mkn ngan pulut...heeee sdap weh..kt SDE de jual la dl...akak aku la cite...heeeeeee

    ReplyDelete
  12. @xkenalmakexchenta.blogspot.com

    adoi...2.30??? klu aku....mmg aku tdo blk la...sbb tu aku shur lmbt2 sbb x nk tdo blk...ngeh3

    ReplyDelete
  13. weh...nak siket...bkn nk bwk ntok org yg xpose ni tau...dokut...eh, sape kwn mu yg bg tips tu ek??hee..

    ReplyDelete
  14. wah... posa seminggu ker?
    bagus2...
    petang nia berbuka dengan ikan bakar pun sedap... :)

    Jom la join contest

    ReplyDelete
  15. @joyahsport

    x bleh la...bau die kuat...kang 1 opis bau...dasar dekot...tp mne tau ko x pose...pg td msj cam ko pose kn...hihihihihi

    ReplyDelete
  16. @maslinamansor

    ikn bkr??? sdapnyerrrrrrrrrrrrr tp mkn sowang x smangat laaa...huuuuuuuuu

    ReplyDelete
  17. lepas sahur mmg tak elok tido balik kan, tapi nikmatnya tido time tu, tu yang susah nak tepis godaan tu hehehe...

    ReplyDelete
  18. sedapnya menu sahur...hehehe....terliur pulak dah...nak posa gak la minggu ni..

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee