Thursday, July 8, 2010

makan...makan dan makan....

salam sume...dh khamis dh ek...
arini insyaallah aku nk pose lg...chayukkk chayukkk...heeee

nie menu aku buke smlm...kn aku ckp nk buke menu simple2 jek kn...hah simple x.....hekhek

simplenyer....hihihihihii

heee okeh ni nk cite psl wiken lps g tngk bb akak aku kt mlaka...ktorg sebenonyer dtg ngan 4 fmily.....aku ngan akak aku dr KL.....akak aku yg len dr pontian..ngan adk aku dr muar...heeeee meriah nok...cam gathering lak dtg ramai2 kumpul kt umh akak aku ni...last menet akak aku yg kt kuantan ngan kt pontian sowang lg x pat dtg...klu x kompom lagiiii meriah...heeeeeee

ohoh adik aku ngan akak aku yg dlm pantang tu jadik model tudung...ngeh3
sme x sme x muke kami???
heeeee tudung sme la...muke??? nan hadooo,,....ngeh3

ajib tukang jg gate....sebok tol...pantang de org kuo msk cpt jek die nk bukak n ttp kn pago....mentang2 pago umh akak aku ni len dr pago umh aku kn....sabo jek lah...

sementelah tuan umh dlm pantang makanyer tetamu2 la yg kne masak...alaa tetamu pong adk badik sndri...pedehal...heeee lg pong ado akak aku yg terer masak tu mmg order jeklah koje aku...org len masak kt dapo tp aku???? titon la smbil lyn tb...aku kn perempuan mengandung...mne bleh wat kje berat2...ceh alasan sebeno eh mls nokkk...ngeh3 chef2 terer dh pnuh 1 dapo....watpe aku nk nyemak2 lak kn...duk lex2 sudehhhh...heeeeeee pis

pastu kan aku bngn2 tdo ptg sabtu tu tngk2 kt sblh aku dh de kek ngan mknan ringan2...ghupenyer akak aku yg kt pontian tu besday die la ari sabtu tu...dienyer besday...die sndri bli kek...ngeh3...en.somi die x pat dtg...koje...sme cam en.somiku...so die dtg ngan ank die jek...heeeeeee

niela farhan ank akak aku sis eda merangkap besday girl pd ari tu...yg ke bape k.ida??? 40.++ kan??? hekhek
rs nk geget pp farhan ni....dhla bulu mata lentik.....huuuu

sebahagian menu yg bese n kek....sebeno eh ms ni ktorg br pas mkn tngari...
mkn tngari lak menunyer soto n mi bndung d smping ayam golek...perghhhh meleleh x...heeee
so tuk majlis besday ni kt mkn jajan2 jek lah ek...

ouhhhh ni yg aku x leh lupe...mi siput aka mi sanggul bercicah smbl tumis...
krup...krup...krup klu mkn....menggugat imanku yg sdang berpose bile tngk gambo ni..
slrupppp opss...heeeee

nie plak rempeyek ikan bilis yg d making oleh sis eda ku....perghhh rs die mabeles...lg rangup dr kopok...ngan bilis2 yg gedabak beso tu kan...aku x ske rempeyek de kacang so akak aku buatkn rempeyek ikan bilis....nyum nyum...

nazhan yg bajet kek tu tuk die....eh an besday an nnti la bln 11...lmbt lg...ish3

beria nooo ajib mkn....x toleh kiri kanan....heeeeeee

pas mkn2 bnyk lg la ektibi kami tp nnti2 la aku cite...bnyk noo gambo nk tepek...heeeee
koje kami ms kt umh akak aku tu x rest langsung dr makan...makan....makan...
lps msk mkn...pastu ddk kjap...pastu msk lg...pastu mkn lg...heeeee
tu pong de menu yg x smpt kami buat...heeeee
menu bubo jagung ngan serawa durian...bhn dh de tp sbb msing2 kekenyangan smpi ke sudah sume pong x buat.....
aku smpt buat kuih donat...1st time tau....tp aku wat bentuk jek lah...tpung ngan adunan sume akak aku buat...heeeeeeee aku kn perempuan mengandung so kne la buat kje yg simple mimple jek kn....ngeh3

akhir skali aku tepek gambo ayam umh sblh akak aku....org kite panggil ayam belanda...tp omputih pnggl turkey.....mne 1 btol ntah,.....belanda ke turkey nih??? konpius mak nokkkk....yg penting belanda yg msk final world cup kn...eh tetibe cite psl bola plak..hekhek

40 comments:

  1. yang lain tue aku tak nampak sangat sebab mata aku dok menghayati gambar rempeyek tue jer...

    Sedapnya kau nampak...

    ReplyDelete
  2. Ayam belanda tu kalu dah sembelih panggil kitaorang dtg makan... he..he..he..

    ReplyDelete
  3. kty lom penah lagi makan mee sanggul tuh

    ReplyDelete
  4. @gismo82

    erkkk ko lalu ke nk mkn ayam belanda tu??? kombang tokak den tngk janggut die...heeeeeee

    ReplyDelete
  5. ko jamak 1 entry mcm2 cerita ek? kekekek

    aku bukak posa lg simple la semlm, nasi putih dgn teloq goreng mata kobau. boh kicap sket.

    haaa, mau lawan? =P

    ReplyDelete
  6. eleh, gambo lauk buka ko tu acah je tu.. sebelum buka snap lauk yang simple, lepas tu hang jamah lauk lain kan?kan?kan? (rajin plak ko masak ayam panggang)
    tapi mee simpul tu agak menyelerakan jugak.. lapor la plaks..

    ReplyDelete
  7. @maslinamansor

    hahahhah mmg sdap....rempeyek tu jangka hayat die x smpi shari pong...padahal 1 tupperware beso akak aku buat...mkn abes tnpe sedar....ngeh3

    ReplyDelete
  8. @atty's

    sedappppppppppp lg2 klu cicah ngan smbl tumis...tp rsnyer kt johor je ade mi nih....yg popular kt muar la ek...hee

    ReplyDelete
  9. selamat berpuase heeheheh amboi2 tu menu simple...pada lieya tu kire meriah tu...lapo lak lieya tgk menu2 tu sume heheeheheh

    e'eh ade mee sanggul....lieya dulu kenal pun mase balik johor ade jual kat sekolah....mkn ngan sambal....mmg syok .....bisingjek bunyi kerap krup kan heheeheheeh

    ReplyDelete
  10. uik mee sanggul?? 1st time dgr nie....sedap ke?? camne nk mmbuatnye?? hehehe

    ReplyDelete
  11. meriahnyer... best buat mkn2 ... ramai2 ...
    hehee

    ReplyDelete
  12. mee sanggul tu teringatlah dulu kat sde jual..
    la ni mesti ko sibuknak makan macam2 kan..

    masa nilah nk mintak2 semua abg belanja..heheheh

    ReplyDelete
  13. belanda vs spain..yeah!..
    keluar tajuk..ha3

    ReplyDelete
  14. ayam belanda..ahahha..turkey dgn ayam belanda tu samelah kak...

    teringat kenangan zaman kanak2 kene kejardgn ayam nie sampai mencicit tawaf rumah..agaggaga

    ReplyDelete
  15. ntah bilenyer ntah nk dpt mi siput sdot tu...smpi bby dh kou pon lom dpt rase..huu...

    ReplyDelete
  16. aku rasa cam nak sadis je sendiri punye besday sendiri beli kek

    ReplyDelete
  17. @blurr33

    dengkinyer lah ko ek...mmg tu jeklah lauk buke aku...sblm tu aku mkn kek coklat ngan kek cappucino pastu rempeyek lg...pastu kopok...opsss...heeee

    ReplyDelete
  18. @CikChelsea

    errr kui3....ouhhh tu bkn simple tu nokk....tu sim jek...kah3

    ReplyDelete
  19. uwaaaaaaaaaaaaa nak dekat 10tahun tak makan mee siput + sambal.

    kalo balik melaka lagik, nak kirim belikan mee siput aci takkk ????? hihihi

    ReplyDelete
  20. @☆ lieya latif ☆

    kui3 en.somi pong terbeliak tngk menu buke smlm...sbb dh ckp awal2 nk mkn simple2 jek...err tu bkn lauk simple eh....ahaks...

    ha ah nk mkn mmg bising tp syedap kn...heeeeeeee

    ReplyDelete
  21. @Hezesuze

    buat??? bli kak...buat x reti...mkn retila...hikhik

    ReplyDelete
  22. @sLEEping BEauty

    btol3...wehh npe smpi skang aku x leh view bloh ko eh??? muskil tau

    ReplyDelete
  23. @Ella

    eh ade ek jual kt SDE??? pesal x pnah pong mkn??? huuuuu...

    ha ah k.ila pantang la ai ckp "eh sedapnyer" lajuuu jek en.somi tnya "nak ke??? klu nk kite bli" ngeh3 syok syokkkk

    ReplyDelete
  24. @Nanak

    kui3 sukung mana bahhhh.........

    ReplyDelete
  25. @Queen

    ssb sme tula aku konpius...turki ngan belanda kn 2 ngara yg beza kn...kih3....

    ReplyDelete
  26. @.::WaNiE::.

    hahahaha mmg sadis...memule ktorg nk blikn tp dh die bli dl mls la kn bli bnyk2 kang membazir...ngeh3

    ReplyDelete
  27. @joyahsport

    anggap la aku x bce komen ko nie ek...lalallalala....

    ReplyDelete
  28. pestime tgk mee sanggul cicah sambal!

    menu buka posa tu ayam atas salad tu yg nmpk sodap tu! ahaha

    ReplyDelete
  29. @Nieza Ishak

    10taun??? lmenyer...insyaallah...klu ingt ek...rsnyer awal bln 8 nnti br nk blk kg...heeeee

    ReplyDelete
  30. @MrS. F!zA@Mama Darwisy

    sdap wehh cicah smbl tu...hihihi leleh dh nih...

    ayam tu ai bli yek...jgn ingt aku buat sndri lak...x rajin...ngeh3

    ReplyDelete
  31. weh 1st time tengok mi siput aka mi sanggul bercicah smbl tumis tu..

    *jakun dak ina?? hihi

    ReplyDelete
  32. heeeeeeeeeeeee.....geramnye aku...tang peyek dgn mee siput tu yg aku hangin tuh......tetiba plk tekak aku nk mkn benda tu....huhuhuhu...mne korang bli tu ? peyek oh peyek.....nk suh k.ida wt gek...x kira....uwaaaaaaaa.........
    ~ tompok ~

    ReplyDelete
  33. @Adlina Husaini

    jakun jakun jakun...kata upin n ipin...ngeh3

    ReplyDelete
  34. @Anonymous

    hahahaha...yes2 akhirnyer ko jeles jua...mi siput tu boy kot yg bwk dr kg...ntahla aku bngn tdo tngk2 dh ade kt dpn mata...ngap jek lah...heeeeeee

    ReplyDelete
  35. mee siput cicah smbal tumis...first time tgk..ehehehe

    ReplyDelete
  36. uii..akak nampak gelang sapa tu arghh..merelit-merelap..hehehe..

    ReplyDelete
  37. @Kaseh NazLieza

    try la wehh....2 pong klu jmpe la mi siput nih...kih3

    ReplyDelete
  38. @Azmiezas

    kui3 itu gelang si besday girl...ngeh3 klu gadai leh buay dunpeimen kete....ahaks

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee