Friday, July 16, 2010

maapkan sye penunggu gua.....

uhuuuuu 2 ari aku coti....lmbt publish komeng2 korang n lmbt reply komeng2 korang.....so maapkn sye penuggu gua...ngeeeeeeee hihihiihihihi

rabu aku mc....g chekcup....
tahap hemoglobin dlm drh aku 10.7...huuuu rendah ek...
so kne dtg lg checkup 2 mnggu dr skang...
tensen lak...ms ank 1st n 2nd dl xdek lak camni....
xpe...xpe...dugaan...mne tau sbb ank 3rd ni pompuan kn...heeeee

de yg x puasati ni....ok nk cite ni...sile la lyn ek...huuuuuuuu
ok klinik gomen besela kn...stakat kne tnggu 2-3jam tu normal...
ok la aku phm....tp yg aku x phm ni para2 somi yg menemankn isteri ni...ko dh tau kn kinik tu rmai org....majoriti nyer ibu2 mngandung....aku snjung tnggi la niat murni ko nk neman bini ko g checkup...tp ms bini ko g jmpe doc ko bkn ikot pong...ko duk tnggu kt luo tu kn....ko x nmpk ke ibu2 mngandung yg len yg ngah sarat tu duk berdiri dpn ko sbb xdek kusi kosong???....be a gentleman la bg dieorg ddk...ade tu aku tngk smpi ibu2 mngandung nie smpi duk bersandar2 kt dinding sbb tnggu lme...2jam hockeh berdiri...yg somi2 yg neman bini tu rilek jek lepak2 mkn roti...bce paper kt kusi tu....bek ko tnggu bini ko dlm kete ke...kusi kt luo kinik tu ke....ni bkn kinik swasta yg x rmai org....hangin tol aku...aku dh jeling2 pong dieorg still wat x phm...ish3....tu yg kolo en.somi aku nk neman aku suh die tnggu dlm kete jek...x pong g anto aku jek pastu g la blk umh dl...dh settle kang aku kol jek suh die amik aku...tp ari rabu lps aku g sndri....en.somi duk umh jg ank...kbtulan die msk kje ptg....lgpong nk btolkn moto die tu kan...huuuuu

so ni kpd somi2 yg nk neman bini g checkup kinik gomen ni sile la bertolak ansur ek...lgpong lme la nk tnggu bini ko abes checkup...kdng smpi 4jam....cian la kt ibu2 mngandung yg len duk berdiri xdek pat ddk...cube bygkn bini ko yg kne berdiri tu....kesian kn....huuuuu
gambo aku smpt gak snap tp mne ntah die ilang...xdek plak dlm enset aku nih...x kn aku terdelete kot...uhuk3...

pastu rabu ptg tu ms dh dkat2 magrib...pngasuh aku dtg.....muke die sedehhh jek...aku tnya npe....die mntk coti shari...iaitu ari khamis sbb nk jaga pak mntue die msk spital....ish x kn aku nk ckp x leh lak kn...lgpong spnjg 2 taun die jg ank aku ni kire 1st time die mntk coti....so smlm aku EL la....dh xdek org nk jg ank aku kn...ank2 aku lak suka la die mama die x kje duk umh.....aku pong suke la sbb leh qada tdo2 aku yg x ckp tu...hikhik.....

sekian sje cite ari rabu n khamis sye....xdek gambo...boring ah n3 ko mrs.ecam....
alaa bnyk la nk cite tp nnti2 la...heeeeeee

35 comments:

  1. @.::WaNiE::.

    klu btol ko kne ckp camni...betol betol betol...ngeh3

    ReplyDelete
  2. iye la ... mmg betul ...
    hehehe..
    take care ye mk buyung ..hehehe

    ReplyDelete
  3. betul ...
    mmg ada yg jenisss hati batu ... tak tahu nak kesian kat org2 mengandung yg lain.

    ReplyDelete
  4. ooo cuti sebanrnya...tulah kan nak ikut isteri pg checkp xpe tp bertimbang raselah sikit..tgk2 sikit org sekeliling tu..xpatut petul perangai mcm tu..

    ReplyDelete
  5. sabo mrsecam...sok ko dh 'load-out' sok, kasi flying kick je same dierang yang bkenaan itu..

    ReplyDelete
  6. tak patut kan dieorg buat camtu...agak2 laaa kan, sian pompuan yg bawak perut tuh....ape laa takde hati perut langsung....kalo betul2 kosong tu duduk laaa...tapi kalo ramai tu bagi laa pompuan ngandung duduk kan.....

    lagi satu klinik gomen ni pun kene tambah kerusi sebenarnye.....

    ReplyDelete
  7. @Nieza Ishak

    yela sbb die x pnah rs...try cube test die yg jadik pompuan ngndung yg duk berdiri tu...rsla cane penatnyer...eh tp die laki...mne ngandung...eheh...heeeee

    ReplyDelete
  8. @Softtouch [Hanim]

    yee x slh klu nk neman isteri....aku pong ske asbenku teman tp tngk keadaan la....ihihihihi

    ReplyDelete
  9. @joyahsport

    ko gilez.....kang x psl2 bini die plak fyling kick aku...ngeh3

    ReplyDelete
  10. @☆ lieya latif ☆

    btol3...pompuan ngndung yg berdiri tu ado la 5-6org...rmai kn...yg bwk ank kecik len...ado sebenonyer kusi tuk asben tnggu tp kt luo klinik laa...tp ntah la dieorg lbh sket tnggu kt dlm yg sesak tu...huuuuuuu x kn nk suh ibu mngandung tnggu kt kusi kt luo kinik tu sbb kang no giliran smpi x tau plak sbb die bkn bg annauncemen no...tp just kuo no jek kt papan knytaan tu...huuuuu

    ReplyDelete
  11. kau bg je pelempang kau somi2 yg tak paham bahasa tu....

    ReplyDelete
  12. Sungguh tak macho lelaki2 itu

    ReplyDelete
  13. mmg btuah klu husband dpt temankn kn...

    ReplyDelete
  14. @gismo82

    mmg nk bg tp x berani...heeee hhihihi

    ReplyDelete
  15. @Kaseh NazLieza

    mmg...dl aku salu ckp kt asben aku tngk org len sume asben2 tmankn g kinik....tp aku g sowang2 jek...sedeh...tp bile jadik kes camni...aku prefer aku g sndri dr asben aku tman...lgpong aku g sowang2...bkn bwk ank...klu bwk ank ssh gak kot nk handle...heeee

    ReplyDelete
  16. banyak kali dah alami benda yang sama.
    Nak ja aku cakap " wei! laki korang tunggu kat luaq la..."

    ReplyDelete
  17. @maslinamansor

    aku ckp gak kak...tp dlm ati jek lah...huuuuuuuu

    ReplyDelete
  18. klinik government memang full la...dulu waktu lynn check up pun ramai org...huhuhu...

    ReplyDelete
  19. kat mana2 tmpt klinik ibu mengancung gitu la kadang perangai para suami ni. tp ade gak si isteri yg nak husband dia kat sebelah dia je, mcm2 kan.

    ReplyDelete
  20. saperlar tak sayang bini.. tapi ader kann..

    kanns..

    ReplyDelete
  21. @LyNn HaMzAh

    yg full tu mmg sjak azali mmg gitu kn...heh heh

    ReplyDelete
  22. @alyyani

    x slh nk suh asben tman n duk sblh tp nie nk cite psl tolak ansur ler...huuu bygkn la kt lak kat tmpt ibu mngdung yg kne berdiri tu....lenguh nokkk

    ReplyDelete
  23. @ashra

    salam knal2an jugakkkkkkk....maceh sudi singgah sini

    ReplyDelete
  24. salam beb..
    beb, ko x de fb ke beb..susah la nak bkomunikasi kat sini..kalo ada,ko add je yusalina md yusob..sabtu ni ade reniuon kat sate kajang..jom join..semua batch kita..

    ReplyDelete
  25. heeee cian nye ko yong.....klinik pat aku byk noo plk kusi kosong x de org nk ddk...somi2 sume pakat duk dlm keta membute.....( termsuk la somi ku jua )...heeee kadang org laki ni gitu le x prihatin n x fokus persekitaran....x btol ke ?

    ReplyDelete
  26. @qistinamy

    xdek lah...mr.ecam x bg bukak pesbuk...hee...sabtu nih x leh la...mr.ecam kojo...x kn aku ngan ank2 jek nk g...email aku lah wehh

    ReplyDelete
  27. @Anonymous

    emm btol la...kang ckp x btol ko kcik ati lak...hihhiihi

    ReplyDelete
  28. wei..email ko ape beb..ala..renioun tu mlm la wei..kul 8 mlm..-11 mlm

    ReplyDelete
  29. beb..mlm la..bkn ptg..kul 8 mlm-11mlm..ape email ko beb?

    ReplyDelete
  30. @qistinamy

    haish ko nih...nah email aku...hanina1437@yahoo.com

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee