Friday, July 2, 2010

d suatu ketika.....masih lg dlm komuter

title mcm nk buat novel plak kn...hekhek

seorang lelaki berdiri smbil mngelamun memikirkn mslh yg bertimbun2...tibe2

tiket...tiket....

lelaki itu menghulurkn tiketnyer dan inspektor gejet tu pong mengangguk2kn kpala...

tiket...tiket....smbil menghulurkn tngn ke arah amoi yg ddk d dpn lelaki itu tuk nk mngecheck tiket amoi tu....
lelaki itu smpt menjeling amoi yg dlm kegelisahan itu....
slps d amati oleh inspektor gejet....inspektor gejet itupong berkata....
camni la lebih kurang dialognyer ek....

inspeksot gejet : eh amoi awk xleh la buat mcm ni...
lelaki itu : tercengang2...
-amoi tu tunduk tnda berslh.....lantas amoi tu ckp kt lelaki itu-
amoi : tolonglaahhh........smbil memandang lelaki itu utk mntk simpati...
inspektor gejet : tiket awk ni nk g mid valley...tp skang dh lps smpi kepong.....awk x leh wat camni...sye terpakse denda awk rm30 hinggit sbb x trn ke destinasi awk
lelaki itu : ooo ptt la inspektor gejet ni mrh...amoi ni tipu ghupenyer....
kata lelaki itu dlm ati....

amoi : tolong lahhh....sye x dek duit....(smbil pndg lelaki itu ngan mata sayu mntk simpati...mntk supaya lelaki itu bayokn denda sebanyak rm30hinggit tu)
inspektor gejet lantas memandang lelaki itu meminta kepastian dan penjelasan...snang ckp nk suh lelaki itu settlekn la camne...
lelaki itu terkjut lantas berkata : eh sye x knal la amoi ni...nape pndang sye camtu.....sye naik komuter ni sorang.....bkn dgn die...
lelaki itu berusaha menjelaskn kpd si inspektor gejet...lgpong die dh x slesa sbb bnyk mata dlm komuter tu dh jeling2 pndng2 die,amoi n inspektor gejet tu....
inspektor gejet :oooo yeke....okeh amoi u nk settle camne nih???
amoi tu masih pndng lelaki itu mntk simpati...

tibe2 terdngar pngumuman "stesen seterusnyer....kuang...kuang"

lelaki itu cpt2 kluo menonong mencari isteri n ank2nyer ngan hrpn dieorg dh menunggu kt dpn stesen mcm slalu....tp nan hadooo...cpt2 lelaki itu mendail ensetnyer....

lelaki itu : eh ktne??? abg dh smpi nih...
isterinyer : eh dh smpi??? cptnyer....alaaa kt umh lg la...br nk kuo umh...nie ha anknyer nk susu la nk kncing la...tu yg lmbt...sowi eh...tnggu jap...

lelaki itu terpaksela tnggu dlm 1/2jam smntara isterinyer br terhegeh2 nk kuo umh....ngeh3
sblm blah dr stesen komuter tu smpt lg lelaki itu menjeling amoi tu yg sdang menerima ceramah 3 ari 2 mlm dr inspektor gejet d ruangan opis KTM tu....huuuuuuu

dlm kete otw blk....lelaki itu menceritakn kejadian yg blaku kpd isterinyer yg ngah poyos konsentrate memandu....

lelaki itu : amoi tu nmpk cam student....lawo gakla (hampes...smpt puji lg tu)..x tau la die nk trn mne....rsnyer nk g tnjung malim kot...
isterinyer : abes nape x tolong???
lelaki itu : eh abg x knal die la...lgpong dlm dompet ni de bape hinggit jek.....x g ATM td....
isterinyer : ke sbb die cha ya nun alif???
lelaki itu : ...diammm....
isterinyer : klu yg mntk tlg tu pompuan lawo...mlayu...seksis..awk tlg x??? (soklan cepuput dr isterinyer)
lelaki itu diam kjap...mgkn pk kn jwpn terbaik tuk x nk isterinyer yg jeles nie lg bertmbh jeles...heeee
lelaki itu : tolong gak kot...tp xdekla abg nk bg wit....abg bg pnjm enset jek kot suh die kol spe2 yg leh tlg die...
isterinyer : eh cam iklan dlm tb la plak...sbb nk bg no fon kt lelaki yg pki semburan xxx tu die buat konon2 nk pnjm enset laki tu nk kol enset die yg konon2 slh letak tu kan...padahal enset die de duk kt sluo blakang die kan....sje jek tau
lelaki itu cpt2 alih topik takot2 isterinyer bertukar jadik ijau plak...keh3

moral of the story??? ntah pk la sndri...huu

watak utama :-
lelaki itu : en.somiku

watak pembantu
isterinyer : of kos la aku

watak yg x glemer ;
amoi : ntah amoi mne ntah...
inspektor gejet : org KTM....


aku x pnah lg kne check tiket ms nek komuter....mgkn gak sbb aku naik time pack hours org g n blk koje...time tu inspektor gejet kompom x snggup nk mencelah2 ngah org rmai2 tu nk check tiket kan....x kose mak nyahhh....tp klu time2 en.somi aku blk tu mmg time lengang...org x rmai...mlm lak tu....lgpong x pnh plak nk tipu2 bli tiket camtu....jujur...jujur...ngeh3
korang pnah x wat...nk trn stesen len...tp bli tiket ke stesen len....huhuhuhu
x pong pnah x mngalamai situasi cam en.somiku alami ni...haiii bnyk la plak story mory en.somiku ngan komuter ek...kui3

19 comments:

  1. naik komuter pon kena check tiket ekkkk...baru kutahu...

    ReplyDelete
  2. dulu2 ldulu la masa mude remaja.....
    kite beli tiket kg. raja uda turun kat jln kastam...
    hehehe aku terlajak stesen...sib bek en.ktm bagi lepas ... sebab rumah aku pon jln kaki bole sampai..diantara kedua2 stesen....
    ini lah kisah ku...hehehehee...

    ReplyDelete
  3. ye ke.. sekarang kat dalam komuter pun ada check tiket mcm KTM Antarabandar ye..
    dulu masa zaman muda remaja rambut pacak, selalu gak member2 bila kuar dating tak tau nak kemana, beli tiket dekat je, tapi duduk dlm komuter sampai last stesen pastu patah balik.. saja buang masa katanye...
    p.s tapi bab jeles tu paling takleh blah la.. ayat mau betul, hati mau jaga.. kuikuikui

    ReplyDelete
  4. @j.u.l.i.e

    ha ah...aku tau lme dh tp ingtkn dh xdek dh check2 nie sbb time aku naik x pnah kne...ghupenyer ade lg gak...heeeee

    ReplyDelete
  5. @irfanvsirhas

    hoohh pnah buat ek...tp tlajak xpe...heee...ai pnah gak tlajak tp nek LRT la ms tu kje pnat sngt dlm LRT leh tdo lena smpi x tlepas stesen...smpi ujung stesen de akak ni tgur adk nk g mne?? dh abes stesen dh ni....huuuuuuu tpakse la patah blk...

    ReplyDelete
  6. @blurr33

    member ko ke ngko orgnyer??? ngeh3

    eh mstila kne jg nokk...ai kan isterinyer yg terchenta...hekhek

    ReplyDelete
  7. hik3.....wah2 kemain belakon....ni mesti skrip ori ekk x yah apal2.....bravo2....
    ~ tompok ~

    ReplyDelete
  8. kalo ahkak la kan
    kalo ada duit pun tak tentu lagi nak tolong ..

    kwanggg kwanggg kwangggg

    ReplyDelete
  9. mcm2 hal org nk tipu skrg nie kan...
    apa2 pun , watak dlm cerita nie mmg menjadi laa...
    hehehe

    ReplyDelete
  10. @Anonymous

    yee ini bkn lakonan ini btol2....skrip ori tu nyahhh...aww...hekhek

    ReplyDelete
  11. @Nieza Ishak

    err klu sye pong pk 18kali nk tlg...errr...eheh

    ReplyDelete
  12. @sLEEping BEauty

    menjadi ke??? so bleh la sye blakon yek??? yes2 akhirnyer lulus gak odisen nih...heeeeeeee

    ReplyDelete
  13. julie..
    kite same...
    aku juga baru mengetahui nye...
    ;)

    ReplyDelete
  14. beli tiket kat mesin takdo cop ke mana. kalo ada pon, ala2 kabur gitu. lebih selamat kot. hahahahahhaha

    ReplyDelete
  15. best cter niy...
    ader bakat tulis novel niy..

    ReplyDelete
  16. @♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫

    alahai ciannyer ko...ni msti ank org kaya kn x pnah naik komuter...hihihihi

    ReplyDelete
  17. @enjelinajolipit

    yeke??? oooo...eheh ko siap bg tips ek....sabo jeklah

    ReplyDelete
  18. @xkenalmakexchenta.blogspot.com

    hahahhahahahh nk tulis tu pong karang ayat berejam...kih3

    ReplyDelete
  19. akak dah lama tak naik komuter, tak sangka pulak ada inspektor gajet dlm tu ekk!!..

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee