Wednesday, July 14, 2010

aku dh berubah??? yeke??? heeee

salam sume....pe kes nie smpi berubah2...pe yg berubahnyer...

fakta kejadian
masa : 7.30pg..
tmpt : exit tol jln duta
tarikh :12/07/10

kesnyer : tbe2 jem teruk kete x gerak2....aku suh en.somi ikot lane paling kiri sbb leh short cut pki emergency lane...lalalalalala..(jgn tiru...klu korang nk tiru gak klu kne sman jgn slhkn aku)
tp x leh nk cilok ke 'lane larangan' tu sbb mmg dh pack gile...klu cilok gak kang cian lak kt moto2 xdek ruang nk lalu....
salu kt situ pong jem gak tp bergerak lah kn...tp x tau la npe aritu cam jem luar biasa lak...padahal ari isnin...aku bajet rmai x kje sbb tngk game final WC kn....sangkaan ku meleset ghupenyer...
en.somi kt sblh dh bebel2 nyesal ikot cadangan aku pilih lane plg kiri...klu amik lane kanan leh cilok kt dpn tu..ms tu mmg lane kanan gerak2 gak tp slow la...ok la kn dr x gerak langsung...
5 menet berlalu...kete kt lane aku still x gerak2...kete mkin bnyk bersusun kt blakang....

en.somi "ish klu tau td lalu lane kanan jek tau" dh lebih 8kali aku dngo die ulg2 ayat yg sme...aku diam jek lah tau aku yg bslh kn...huuuu
aku "alaa sabo la...nk buat camne..bkn slalu jem camni..lgpong kang awk smpi awal gak kt opis...sye yg kne nek LRT kan"
en.somi "x slalu??? eh bkn slalu ke jem camni?lgpong sye cian kt awk la ni sbb klu dh jem x gerak2 kang awk lmbt smpi opis"
aku "yela tp slalu jem gerak2......arini jek jem x bergerak"
5 menet berlalu lg.......

en.somi "eh nk sabo lg ke???"
aku "sabo jeklah...len la kete kite leh tuko jadik tenpomers...leh bertuko jadik kapal terbang berdesup terus smpi opis"
en.somi bengang....huuuuu

pastu de kete cilok....pompuan....en.somi x bg...tp pompuan tu jolok2 gak nk msk...
aku "bg jeklah..."
en.somi "bkn x nk bg tp die x angkt tngn pong...signal pong x bg....snang2 jek nk cilok"
aku "xpela...bg jeklah...dr kete kite kne gesel...lgpong anggap jeklah len kali klu kite nk cilok org lak bg laluan kt kite"
en.somi pndng aku mcm x caye....

en.somi "eh awak dh berubah lah"
aku "apsal plak?"
en.somi "sblm ni awk la yg plg mrh klu org cilok2 siap ckp jgn bg die cilok lg...siap suh himpit2 lg"
aku "eheh...yeke...heeeeeeee mne ade"
en.somi "tp bgsla kire awk ni mkin matang la...ank nk msk 3 sye dh nmpk dh awk ni mkin sabo....mkin leh pk jauh...bla bla bla bla"
ayat yg buat aku snyummmmm jek...
puji2 aku cam de makne jek kn...heeeee

tp mmg btol la skang ni klu bwk kete aku smkin coolllll.......x mcm dl...nk mrh...hangin 1 bdn klu de kete len wat hal...lg2 klu pancung dpn aku x bg signal x angkt tngn,....mrh gile aku...smpi rs nk sodok jek kete die dr blakang....
tp skang klu nmpk de org nk msk...nk cilok...aku bg jek laluan...biarlah aku ngalah dr kete aku kne gesel...sbb mnggu lps dpn mata aku blaku 1 insiden....punyerla kete yg nk mencilok tu nk jolok2 gak nk msk...yg kete kt laluan yg btol 2 pong bkn men lg x nk ngalah x nk bg laluan...last2 slh 1 kete tu side mirror die terkehel sbb dh bergesel antara 2 kete tu....
huiii x tau la nk ckp pe....

pesanan aku kpd pencilok : klu ko tngk kete yg ko nk cilok tu x bg....x yah la msk....insyaallah adalah kete2 kt blakang tu yg bg ko msk kang....ko tu dh la nk mencilok x Q cam org len...so sile sdor diri...heeeeeee sori klu de spe2 yg terase
oh yee yg penting sblm cilok angkt la tngn n bg signal...kompom org yg ko nk cilok tu lembut ati n bg ko laluan...x rugi pong kn...untung lg ade...ngeh3

kpd yg kne cilok lak : jgn la keras ati sngt x bg org nk mencilok...mane tau die slh jln ke...slh lorong ke....kdng2 kite pong pnah berade kt situasi camtu kan...so give n take lah...mmg la slh sbb die cilok kite kn...tp x rugi la bg laluan....mgkn lenkali org lak bg laluan kt kite....nie dr pngalaman aku yek....

sekian sje n3 panjang sye....lalalalala

40 comments:

  1. hehehe...oklah tu berubah...
    aku pun dah berubah ni...dari kurus jadi gemok kata somi aku...cehhh

    ReplyDelete
  2. hahahaha..

    kalo hakak pun tak kose nak bagi penciluk .. tp hakak penciluk yang bagi signal tawwww ... kihkihkih

    ReplyDelete
  3. memang panjang...
    mesti la berubah... nak dapat anak yang ke-3...

    ReplyDelete
  4. ala, kalu tak cilok, tak lepas jalan wei...

    aku selalu gak cilok cilok..bosan la nak nunggu lelama....

    hahahha

    ReplyDelete
  5. kekekeke

    laboo marah kalau dia nak cilok org tak bagi

    tapi tak bagi kalau org nak cilok

    aku salu marah dia..

    ReplyDelete
  6. betul2..tapi banyak nye tu..awal2 tak nak masuk..pestu dah penghujung jalan baru nak masuk..signal tak bagi..muka nak kelat..yang macam tu bagi penampar je...

    tapi kalau yang bagi signal elok2..saya bagi je..asalkan dia tahu bersopan santun

    ReplyDelete
  7. aku kalo depa angkat tangan lembut btol hati nak bagi laluan tau..hehehe

    ReplyDelete
  8. aku rasa ko bkn dah berubah ....

    nih pendapat aku pas baca ko nye cite...hehe
    sebenarnye..ko adh rasa besalah sbb ko yg suh msk lane emergancy ..so stuck kat ctu....
    pastu cik abg bebel salahkan ko sbb lalu lane tuh ...
    bila dlm keadaa mcmtuh ... kite akan lebih kurang je ... sbb tgh calm down kan diri ......

    itu kesimpulan aku ... hahah

    ReplyDelete
  9. jlnraya tu kita share sesama, sama2 bayor road tax, ada masa kita cilok org, ada masa kita pulok kena cilok, so phm2 la, yg penting jgn susah nk petik signal tu,lg baik angkat tngan,senyum simpul...atau ikut nasihat fad, turun kete mintak lalu...hahahaha...

    rozi, aku anti sket ngn org yg suka cilok kat emergency lane (maap la kalo ko terasa..hehehehe)..sebabnya jln tu akan jadi makin sesak,bkn makin clear...huhu,pape pong berhati2 dijlnraya...senyum sokmo org ganu kata...

    ReplyDelete
  10. bertolak ansurlah di jalan raya.. he..he..he..

    ReplyDelete
  11. mr ecam puji2 tu nak genapkan anak jadi empat tu...
    he..he..he..

    ReplyDelete
  12. wah pangai uols same lak ngan akak....dulu mmg pantang xbgi org ciluk masuk laluan...lani bila abg pomen drive mak ngan rela hati ckp alaa bgi ler kete tu lalu....huhu

    yg penting kete ada bagi signal kalo xde tp nk ciluk gak jng harap ye...hahahaha

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..oklah tu berubah ke arah positif..area2 situ sellau jem kan pepagi..Nasib sy still keje dlm sg buloh jgk kalu keje kat kl mesti kene harung macm awk..

    ReplyDelete
  14. ~pengalaman.. telah mendewasakan.. mematangkan fikiran..~ lalala..

    ReplyDelete
  15. ish3....bek nye ati ko....x sangka akak....tapi kn ri tu akak bwk keta termsuk laluan org..org tu plk yg angkat tgn...nape yek ? mekasih la kt org tuh....

    ReplyDelete
  16. lieya selalu gak jadik camtu....agak2 lane sebelah cam laju, bile masuk...lagi lembab plak jadinye....heheheeheheh

    lieya lak tgk mood...kalo mood baik, time org dok cilok2 tu bagi je ....kalo mood tak baik, jgn harap laaa...mmg aku himpit abis-abisan hahaahahah

    ReplyDelete
  17. Vrooooommmmmmmmmmmm

    bunyi motor saya mencilok ketika jalan jem

    ReplyDelete
  18. yg tak give n take tu yg payah tu kan. kadang bila kita berhati2, tu yg bole jd macam2. ish..

    ReplyDelete
  19. baik punya cilok...
    kalau asben bawak bolehlah cilok2 tapi kalau saya bawak sendiri, memang tertib abis lah..haha

    ReplyDelete
  20. @.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.

    kui3...gemok2 chubby xpe...kan comel...cam dotti tu...hekhek

    ReplyDelete
  21. @Nieza Ishak

    heeeeeeeee sye tngk keadaan kak...n tngk mud...keh3

    ReplyDelete
  22. @*Miss Geli^

    jujur ko jwb eh miss geli...x kesah nokk ko nk cilok...g bg signal...heh heh

    ReplyDelete
  23. @.::WaNiE::.

    hahahahhah ko ngan aku sme la...camne nih???

    ReplyDelete
  24. @Queen

    btol3 yg en.somi mrh tu org yg nk cilok tu dhla eat muke sumbung blagak...signal x bg...mne la en.somiku x hangin kn...nsb bek dpt bini yg kuuulll...hekhek

    ReplyDelete
  25. @e.l.i.s.s.m.i.e

    hahahhaha sme...sme...stakat ni pong klu org nk cilok siap aku dh tkan mntk x nk bg...tp bile die angkt tngn otomatik aku slowkn kete n bg laluan....sjukkk ati ku...ngeh3

    ReplyDelete
  26. @eima

    hahhahahah...rs berslh ek...slh..slh...slh...kui2...ms tu aku lalu kt lane yg btol la...kete tu yg dr emegency lane nk msk lane aku sbb kt dpn de polis trafik....klu aku lalu emergency lane kompom dh lameeeeeeeeee aku smpi opis...ngeh3

    ReplyDelete
  27. @j.u.l.i.e

    sopan santunnnyer fad...hikhik

    eh julie spe rozi tu??? aku knal ke??? lalalalalala....xpe bkn aku kn??? so aku x terase....hekhek

    ReplyDelete
  28. @blurr33

    4???? insyaallah plannyer mmg gitu...br genap...ngeh3

    ReplyDelete
  29. @Hezesuze

    yee kite makin cooooolll kan kak...hekhek

    ReplyDelete
  30. @Softtouch [Hanim]

    hekehk...kt opis ko de kje kosong x??? heeeeeeeee

    ReplyDelete
  31. @cinta

    perghhh ayat...munge2 gitu...heeeee

    ReplyDelete
  32. @alyyani

    btol3....kdng dh abes ati2 dh tp klu dh org ckp nk kena gak...hemmm redhooo jek lah

    ReplyDelete
  33. @Deqna

    hahahha terbalik lak....klu aku time aku bwk tp husben duk sblh mmg jadik bdk baik la...ikot jek flow kete tu...tp klu aku drive sndri...hekhek....pe lagikkkk cilok2 la beb...klu x kang mlm la aku br smpi umh...lalalalala

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee