Wednesday, May 19, 2010

splash.....hadoiii laa....

salam n muning sume....eh pesal aku dh bekpes pong lapo lg aa??? huuuu

cane pg korang??? de yg jem dlm kete ke??? (alaa slalu) de yg stuck dlm tren ke??? (nsb bek aku drive rini)
nk cite psl smlm.....smlm aku blk dlm kol 6.30pm sbb ujan lebat gile kn so lex2 kt opis dl...memandangkn aku kne nek tren g opis en.somi pastu br blk nek moto haruslah aku tnggu ujan reda dl kn...skali opis dh lengang sume org dh blk x kn aku nk ddk sje2 lg kt opis kn...bek aku blah...trn bwh ingtkn ujan dh reda skali lebat lg daa...naik atas blk ngan niat nk pnjm payung sesape....tp sume org dh blk...alhamdulillah de payung k.sue...pnjm yek k.sue...heeee

trn bwh tngk org yg de payung pong x brani nk jln sbb mmg lebat gile ujan ptg smlm...tp pkkn ank2 kt umh...ermm redah jek la...otw nk g ampang park aku tngk aku sowang jek jln...ah lantak la...tetibe

pic by en.gugel yek....

huuuuuuuuuuuuu aku siap berdiri tegak ms kene tu...ouhh tuan punyer kete...bkn ke jem time tu...knape la ko bwk kete lelaju.....x nmpk ke aku yg jln kt tepi jln ni....abes bsh kain aku tau.....dh la ujan lebat....ok la aku maapkn sbb aku anggap ko x nmpk aku yg gedabak beso ni kn...mgkn aku dh sedikit kecik kot...perasan la kn...huh...okeh sket lg nk smpi ampang park...jln slow2 tkot de kete len yg sje nk bg aku mandi...tetibe

nie pong pic dr en.gugel

uhuuuuuuuuuu kali nie en.penunggang moto plak...ouhh en. yg bwk moto x nmpk ke aku yg dh abes control ayu smbil pgang payung n helmet nih??? huuuuu abes bsh bj aku plak....t'pk cane kekdahnyer aku nk nek LRT ngan bsh kuyup ni...tnggl tudung aku jek yg x bsh....kasut pong abes dh pnuh air...kasut aku jenis baldu...mmg la serap air kn...uhuuuuuu

smpi LRT pk2 18kali nk msk ke x...dh la gigil2 sejuk ngan ekon dlm stesen tu lg kn...tp x kn nk tnggu bj kering br nk nek tren...ah naik jek la...ok msk tren tngk org x rmai...alhamdulillah...smpi klcc eh alamak rmai la plak org....memule sume impit2 aku...lme2 ku rskn cam xdek dh org impit aku sbb pe??? dieorg xmo kwn ngan aku kah??? hik3...ouhh ghupernyer sbb bj n kain aku bwh...bsh kuyup...jenis air pong leh meleleh trn dr kain bj aku...spe la yg nk dkat ngan aku kn...x psl2 kang bj dieorg plak bsh...kui3...bgs2 xdek la kes aku kne gangguan seksual kn...

smpi opis en.somi kwn2 die dh snyum2 tngk aku...dh la aku bwk pyung...pas 2 nk nek moto plak...pyung klu jenis leh lipat xpe...ini pyung yg pnjg beso tu kn....en.somi dh snyum2 kelat smbil mntk maap sbb x leh amik aku kt opis...lgpong ms tu ujan mmg lebat gile gak kt opis en.somi...die hulurkn bj ujan....aku tnya blk...perlu ke??? sbb bj aku dh bsh lokos kn...pastu de plak kwn die yg x syg mulut ckp...eh klu x nk bsh pki la pyung tu smbil bwk moto...oiii ko ingt kt kg2 ke nek moto leh pgang payung...aku rembat ko pki pyung ni kang haa...nsb bek la mood aku ok sket...huh

spnjg jln nk blk ke RAWANG.....(hah pk sndri jauh x dr KL ke rawang) ujan mmg lebat....yg nek mto sume benti bwh jmbatan....en.somi tnya nk benti ke x...aku ckp redah jek memandangkn aku dh bsh...kang benti lg aku gigil kesejukkan.....dh nk smpi area umh ujan dh gimis2 dh tp air dh naik...jln mmg dh pnuh air aka nk bnjir dh laa...ms tu dh nk magrib dh....tetibe de 1 kete dr jauh nmpk la die laju...arah bertentangan ek...en.somi dr jauh dh brek sbb kt dpn tu de air yg dh melimpah ke jln...en.somi siap angkt tngn ngan hrpn kete tu slow...tp

nie ponnn dr en.gugel

uishh tiada maknenyer....kete tu x nmpk ktorg ke or die dh nk terberak ke aku x tau la...maka aku n en.somi pong bsh la dlm ujan....rs nk nyanyi lagu memori daun pisang lak....abes sume tudung bj n kain aku bsh....nsb bek helmet de cover...kalo idakkkkk lu org pk la sndri.....huuu

so kpd spe2 yg bwk kete time ujan tu klu nmpk lopak2 air ke...slow la...lg2 klu nmpk de penuggang moto cam kami ni kn....kesian la kt kami ni...uhuk3 lgpong klu korang lajuuu buatnyer lopak air tu de lobang yg dalam ke haa x ke kete korangg gak yg jadik mangsa nnti kn....pk2 kn la dan slmt memanduuuu.....peace

nsb bek aku dpt sesuatu yg menggembirakn aku smlm...ape die??? next n3 lah...nie dh pnjg sngt nie...ehek
Align Center

12 comments:

  1. rupanya kena ujan ..basah kuyup..nak dpt something tu ..apalah tu ye ..

    ReplyDelete
  2. benda sepatutnya sedih..tapi gaya penceritaan buat saya nak gelak...

    kes mamat opis suami yang suruh pakai payung balik tu nak bergurau je tu...buat senyum2 kambing di kala tensen...

    saya pun suka redah je kalau hujan..tapi yabang tak..huhu..sian saya...nak kene tunggu sampai hujan reda...tak taula kul bape...kalau balik, basah kang tukar la baju..mandi bersih2..makan sedap2...tunggu tepi jalan dapat apa..

    btw, saya pun nak mintak mahap dekat penunggag motor atau beskal atau pejalan kaki yang pernah saya splash kan..kadang tu memang tak nampak kalau hujan lebat sangat....

    tapi saya sendiri pun selalu je kene splash walaupn masa tu hujan rintik2 je..lagi sian...huhu

    ReplyDelete
  3. hihihihi ..
    nak gelak boleh tak ???

    jauh ekk duduk rawanggg ..
    kesian pun ado .. nak ketawa pun adoo
    tue la nsib org yg bermoto + jalan kaki ..

    akak kul 6ptg dah guling2 kat umah layan tb ... jggn jelessssssssss ..hihihi

    ReplyDelete
  4. sian sangat...tapi tuar , kadang2 org bwk keter ngan moto pun tak perasan sebenarnye.....kite laa jadi mangse basah yeak heheehehe...

    wah dpt something?...ape tu....cpt2 ar citer!

    ReplyDelete
  5. alangkah bagusnya andai pemimpin2 yg mengaku berjiwa rakyat sesekali keluar dari limo yg di eskot polis trafik dapat merasai kesengsaraan sepertimu ini.

    owh...

    ReplyDelete
  6. sape memandu kereta mane tahu rase penunggang moto...
    adusss...
    =)

    ReplyDelete
  7. atty's : adalah..tungguuu...hekhek

    queen : ha btol3 smlm smpi umh jek mandi bersih2 terus mkn soto yg bli kt paso mlm...syedap gilez....nsb bek kwn en.somi tu knal aku camne sbb kwn2 en.somi yg len mmg x berani nk tgur aku klu dh tngk aku bsh kuyup smbil muke dh ketatt jek tu kn...kui3

    niezaishak : huwaaaaa jelesnyerrrrrrrrrr........

    lieyalatif : uhuk3....btol3 nk buat camne...dh nasib baaaadannnn...huuuuu

    cinta : ish bgs la ko...aku x terpk pong cam ko pk ni...ha ah...bgs2 pttnyer gitu la tp spe la kt ni...rakyat marhaein jek...uhuhuhu

    ReplyDelete
  8. menitisenja : ni aku nk bg dieorg rs la ni...uhuhuhuhu...

    ReplyDelete
  9. hehehee, lawak la sis....
    nk buat mcmana kan dah nasib.... :)

    ReplyDelete
  10. mmg entry ni mcm entry sedih sbb mmg kesian kat akk n husband.. but plg kesian kat akk la..

    tp yg bestnya entry ni, even entry kesian but zana asyik gelak jer tau baca entry ni.. mmg rasa nak gelak yg xleh di tahan2 lg..

    dulu time lum ada kereta, zana pun prnh alami bnda mcm ni.. but sabar jer la kan..

    ReplyDelete
  11. hehehe.. romantik betul korang.. sekali sekala main hujan, orang kata elok untuk sendi-sendi..
    apa salahnye..

    tapi aku kalau tgh hujan memang kalau ada moto ke orang kat tepi, memang aku tak sampai hati nak langgar air tu,sbb aku dulu pun merempit gak tapi kalau brek karang kete belakang marah/kalut, jadi dengan terpaksanya, aku pun splash kanlah dorg.. huhuh

    ReplyDelete
  12. sleepingbeuty : yee redhooo jelahhh...hekhek

    adieyza : uhuhuhuhu...klu aku bce bnyk kali mmg rs lawok...tp ms aku kne 2 mmg rs nk nanges kt situ gak bsme2 lebatnyer ujan yg trn 2 kn...kui3

    blur33 : isk3 xpela berjln2 smbil tngn dlm poket sluo pnjg kaler itam...fuhh pnjg gile nme ko nih...hekhek....nsb bek la de org yg bwk kete n moto komen dlm blog aku nih...so dptla tau bkn korang sngaja kn nk splaskn kt org2 cam aku nih...xpe2...aku redhooo...sob...sob...

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee