Monday, May 17, 2010

dh kembali ke pangkal jln.....

salam sume........

ermm ayat cam kt atas tu ayat bdk2 dept aku yg nmpk aku pg nie....sume yg nmpk aku pong ckp ayat yg sme...klu x ayat tu dieorg ckp "eh dh kembali ke tmpt asal ke? dh x merantau dh??" ouwhh amat concern mereka2 ini....walopong ku tau tu ayat perli jek...hampeh...

yeee aku dh kembali ke tmpt asalku...dept asal...dh x kne pnjm kat dept. instrument dh sbb staff dieorg yg bercoti dh blk bercoti n de staff baru...makanyer aku kne la blk ke tmpt asalku....yg bestnyer leh la aku beremail n berjln2 smbil tngn dlm poket...eh slh tu trademark blur33...x leh tiru kang kne lempang laju2...hekhek....tp yg x bestnyer huuuuuuuuuuu x dek koje la...sume org pong borak2 jek t'msk la bos aku...hadui la...ngntk le x dek koje nih....nk kmas2 meja dh kmas abes dh meja aku nih...dh nme pong x dek koje kn...kompom la bersih jek meja aku...alalalalalla buring..........buring........

tp.......tetibe terase nk mkn ini....

pic nie aku dpt dr en.gugel yg d publish dlm blog sayanghasni.blogspot...maceh kt due2 org ni ek...(eh gugel tu org ke??? hekhek)
lihatlah kaler kuini ni...amat menggiurkn...slruppp

silela tau aku klu peknen mmg x leh tngk dua2 buah2an tempatan ni...iaitu KUINI n DUKU....spe2 de buah ni kt umh korang sile la bg kt aku tuk mengelakkn ank aku nnti berjejeran air liur...huuuuuuuuuuu


nie plak gambo dukong kot...cilok dr en.gugel n en.wikipedia...kredit to depa...

ni aku rs bkn duku tp dukong sbb duku kulit die teballlllll....mmg ssh nk jmpe skang...klu dukong nie bnyk la....duku+langsat jadi la dukong...tol x??? aku pong x tau btol ke x...sbb aku dngo dr org2 ckp jek...lalalalalala.....

tiap kali en.somi otosen mmg buah ni yg aku kirim tp salunyer x dapek......huuuuuuuu sedeh sbb bkn musim die...bile time musim die x dek plak aku rs nk mkn...uhhh sungguh ngengade tekak ku ini....alaa nme pong ngidam kn....pnah la kwn en.somi bwkkn buah kuini dr pahang sbb en.somi mntk tlg kwn die usahakn carik gak buah kuini 2...skali smpi KL buah tu dh busuk...dh la de sebiji jek sbb mmg bkn musim die kn...tp alhamdulillah aku dpt gak rs sket bg ilang kempunan nk mkn tu kn...nsb bek batu blah batu btangkup dh x wujud dh...eh yeke pepandai jek ko ek....lalalalalala

skang nie klu blk kg msti aku tnya mk mntue aku de x buah kuini or duku ni...die pong tau klu aku peknen msti nk buah ni....uhuhuhuhuhu.....err skang nie musim die ke x ek???? tulun sile bgtau aku.....ngidam dh nih...uhuhuhuhuhu

14 comments:

  1. slmt kembali sis!! cewahhhh...

    jemput ke blog amik award ye!

    ReplyDelete
  2. kat sebelah kedah buat kuini ni dipanggil buah konen..hehe..

    Dari Space ke KFC...

    ReplyDelete
  3. adus kecur lieya tgk mangge tu....mesti manis tu...tingin gak nak makan bile tgk pic nie wakakaakakakak....

    wah dah balik ke tempat sendirila yeak...mesti seronokkan.....

    ReplyDelete
  4. Sleeping beuty : ahaks...slmt kembali ek...cam aku g jauh jek ek...padahal sblh dept jek...kui3

    award??? wahh macehhhhhhh

    menitisenja : yeaa slrupp...slruppp

    kancilbiru : erkk yeke...nme cam xxx jek...ke aku yg pk len ek...wakakakkakakaka

    lieya latif : uish jgn cite psl rs die....dh meleleh ayaq liuq nih...uhuhuhu

    msti la seronok tmpt sndri kn nk terbaring ke kuang lentang ke xdek spe nk maghoh...hekhek

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaaaaaaaaaaaa manggooooooooo ...
    makan sejuk2 di tengah time panas-panas ni masyukk ...

    ReplyDelete
  6. heppp.. jalan2 sambil tangan dalam poket tu wa dah trademark weh... ala2 watermark jugak.. kuikuikui...

    jangan ko ngidam yang bukan2 sudey cik kak oi, naya kat en suami ko je nanti.. huhuhuh

    ReplyDelete
  7. sabo yer ibu mengadung...nnti klu ade k.su bawak kan....ko mengandung lama lg kan...hehehehe....sempat la merasa buah kuini tuh....masam...kecur air lior aku la...hahahahaaa....

    ReplyDelete
  8. Kalau balik kedah mesti singgah rest area yg jual buah...beli buah2 termasuk la dukong tu...feveret :-)

    ReplyDelete
  9. hehehe..mcm2 la ko rozie..cpt2 la cari buah tu..karang ngences air liur anak ko nnti beb..hehehe

    ReplyDelete
  10. betul cakap nizaa (kancilbiru) tue...
    Konen nama diberi kalau di utara... :)

    ReplyDelete
  11. nieza ishak : nie kuini la kak...lg sdap dr mangoo...slrupp

    blur33 : pasan jek ko ek aku amik trademark center ko....heleh pe sngt la trademark ko 2 bnding ngan watermark aku yg cun 2 kan...wakakkakakaka

    irfanvsirhas : fuhh nsb bek de k.su....ku menanti ngan sabarrrrr nih

    eynda : ouhh k.eynda ske ek dukong 2....sye ske duku lagik...syedappppp ish mkin ngidam la aku ni haaaa huuuuuuu

    qistinamy : ngah usaha carik la nih...uhuhuhuuhuhu

    maslinamansor : ok x nk pk 18xx...aku bygkn detektif konan jela...vuleyyy....heeee pis

    ReplyDelete
  12. ko notty arr! buat aku terliur nak makan buah2 tu! :p

    ReplyDelete
  13. neenaAnuar : kui3 nop...nop....notty tu ank aku okay...hekhek

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee