Tuesday, April 27, 2010

yey...hadiah kuntes dr YUKA_LUV dh sampeii....

assalamualaikum n munin kawang2
sblm nk cite psl hadiah kuntes nk luahkn rs kebengangan nih...btol ke ejaan aku nih...smlm dh nk publish dh manyok pos
tp kn...isk...isk...isk...sedey tol la pesal ntah bile nk upload gambo jd prob...huuuu takot nk godek2 pc org sbb kt pc aku nie aku pki mozilla firefox...kt pc tmpt br 2 xdek la plak software nih...de tenet xplorer jek...kang suka suki install kne maghoh plak...tuan punyer tmpt 2 dh la bce belog aku....klu die x bce xpe bleh aku snyap2 godek2 pc die...uhuhuuhuhu....last2 nk update pong terbantut....nie pepagi smpi awal leh la aku g pat aku blk nk publish post nih....

okeh cite psl hadiah kuntes ek...akhirnyer smpi gek hadiah aku...dr sg.petani 2...jauh wehh hiiiii...smlm berjln2 ke tmpt seketeri aku eh slh bos aku nyer seketeri la tngk2 die xdek...tetibe ats meja die de smpul pos laju nme aku lak 2...ngan rakusnyer aku men amik jek la...mls nk sshkn seketeri bos aku 2 kang nk bg kt aku (sebenonyer dh x sabo nk bkak bungkusan 2 kn...ngeh3) dan hadiahnyer ialah taraaaaa

opss kne la tnjk gambo pos laju dl ek...smbil de tngn wat pis...ngado2 aih....

nila hadiahnyer...wahh kain batik dr bandung u....tengkiu yuka...mcm tau2 jek aku kne kumpul kain batik dr skang...yela tuk kgunaan aku ms dlm pantang nnti...heee mmg gitu la aku time nk berpantang br la kcoh2 nk g carik kain batik...maklum la x bese pki....ngeh3 pas 2 de kicen ngan fridge meknet....ank aku ske la bnde2 gitu dieorg ske wat men...heee pas 2 de nota kaki sket...aku dh lupe la pe yuka tulis tp die mntk maap la coz lmbt pos hadiah ni...xpe yuka yg pntg dh slmt smpi...kain 2 pong aku dh rs....lembutt jek...kompom slesa aku dlm pantang nnti...insyaallah....heeeee

hah korang tngk2....nie keadaan air dlm parit dpn umh aku...hah jgn x tau dpn umh aku pong de parit tau....mnggu lps air ni naik smpi jln rye tau...aku dh seriau tkot msk dlm umh aku jek...nsb bek umh aku tnggi...tp mslhnyer dpn umh jiran2 aku xdek la air smpi melimpah2 sbb parit dieorg dlm...parit dpn umh aku nie sbb ank aku dh slalu baling batu jd die dh cetek....huu nk kne korek blk nih....pas 2 ni ari sab2 n ahad lps yg ujan x benti...nsb bek x melimpah tnggl sket jek lg nk melimpah...seriau...seriau...sbb hjg parit ni de lombong....huuu



hah tngk siap jiran aku hadang ngan batu2 beso....bunyi air ni cam air terjun...air die deras weh...pg2 bngn tdo dengo bunyik air ni mngalir deras rs syahdu jek pg2...mls jek nk bngn tido...hekhek....smlm ade ke bdk2 dr tmn blakang dtg sini duk berkubang.....sabo jela...tp sonok la tngk dieorg bkubang....tingat zaman aku kocik2 dl...klu ujan jek air parit pong naik...tp parit kt kg aku air die hitam....best mandi...sjuk woo pas 2 amik klapa jd kn pelampung....windunyer knangan cam 2...heeee nsb bek time bdk2 len berkubang ank2 aku x dek rs nk joing...dieorg tngk jek cam pelik....ngeh3...gambo bdk2 berkubang x snap sbb batt kong...huh rugi...rugi....


hah ajib nk g mne 2??? ajib ngan kwn br die...ske men baling2 batu....slh 1 sbb npe parit dpn umh aku cetek...huuu....tp aku risau gak kot2 la die tergolek dlm parit ni kn....air die dh la deras....lps aku snap gambo nih terus aku tarik ajib msk dlm umh....mlalak guling2 gak la si ajib 2...yela x pnah tngk air naik tnggi cam 2 kn...jakun la die...hekhek....dh la lme x g mandi siming pul umh akak aku....cian ank2 ku

k la ms nk wat kje dh.....dh 8.30 nih...kang aku update lak cite ajib n a'an bsme kwn2 sepermainan dieorg ek....ngee hehehehehe.....

11 comments:

  1. ceh.. suka betul ko dapat hadiah kontes..
    tapi aku pelik.. kenapa bila kaum ibu berpantang kena pakai kain batik?? pakai kain pelikat tak boleh ke?? bukan sama ke fungsi dia?? ke corak batik tu membantu dari sudut sahsiah dan psikologi.. wakakaka

    ReplyDelete
  2. blur33 : eh msti ls suke....spe x ske dpt hadiah dowh...ngeh3
    bleh jek nk pki kain pelikat tp x mo la aku...kureng ayu sbb sume org tau kain pelikat tuk laki n kain batik tuk pompuan...walopong aku dlm pantang nnti aku totap nk menten ayu...wahhh ayu ke??? ahaks...

    ReplyDelete
  3. nnt pantang tau la nape nak guna kain batik... kain pelikat tu besor & panjang... karang melurut sesia je...

    ReplyDelete
  4. WAH....tahniah!! tahniah!! syoknye dpt adiah....special dari bandung lagi gitu .....sonok!! sonok!!

    boleh tahan gak parit tu ....mmg tak leh bagi budak2 main tanpe org tue dok tgk...sian ajib, baru nak syok2 baling batu dah kene tarik masuk umah yeak keh keh keh

    ReplyDelete
  5. sykur hadiah tu dah sampai....risau gak kot tak sampai ke destinasi...yuka pantang anak pertama jer pakai kain batik...anak2 lain tu balik dr sepital dah pakai suar panjang sampai la abis pantang...hik3

    ReplyDelete
  6. wah..tahniah2..best tu dpt hadiah kan..

    ReplyDelete
  7. ejamaria : btolll...betoll...lg pong kain pelikat x besh n shejuk cam kain batik...hekhek

    sleepingbeuty : best la...pes time joing kuntes dpt hadioh lak..rejeki...rejeki

    lieya latif : ah klu biarkn ajib baling batu kang mkin cetek parit gue...ngeh3

    yuka : mk mntue ai x bg la pki sluar....ckp 40ari br leh pki sluo...2 pong cam janggal2 gitu...heee

    btw thanks ek hadiah 2...bg la lg klu ade ek...heeee

    mama hanim : of koss....hekhek

    ReplyDelete
  8. oooo nk godek pc den yo... ekau godek yo la.. kang kok den tak suko den buang la balik. (gayo cubo wat baik. he...)

    (buruk tak org tganu yg slalu ckp klate tetibo ckp nogori? pkai keto plet penang lak tuh. hu2)

    ReplyDelete
  9. cinta : hahahhah lawok lah ko ni cinta oi...sbb ko tulih dlm belog aku ni n aku x dngo life ko ckp nogori so aku rs ok2 jek la...montang2 la ekau berpntang kek nogori ek...terus tuka sleng ko ek...kui3

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee