Tuesday, April 20, 2010

kene TAG.......




g blog k.azmiezas td tetibe tngk de nme aku plak...x buat rs sgan lak...aku rs bnyk la utang tag aku x bayo lg...almaklumla ku d landa virus BBB (buat2 bizi) skang....hekhek...ngado2 ek...heee gambo tag ni pong aku cilok dr blog k.azmiezas...thanks kak sudi mengetag aku...walopong aku x ghajin sngt skang ni...tngk blog aku jek rs nk muntah...nape ek???? heeee heheheheh

okeh mari kt menjawab tag...
soklan petama : adakah anda ade lesen memandu????
---> of kos ado...heee

soklan kedua : bilekah anda amik lesen memandu????
---> sblm kawin taun 2005 umo br 23 so bleh la kire bape umo aku skang...kih3

soklan ketige : bape lamekah pngalaman memandu anda ????
---> aaaa ermm 6 taun la lbh kurang kn...heeee lps aku dpt lesen mmg aku terus bwk kete...x mcm kwn aku smpi skang koje die renew lesen jek tp tatot nk bwk kete...apodaaa...kih3

soklan keempat : pngalaman pahit ketika memandu???
---> manyokkkkk...
1. 2x kne langgor dr blakang....alhamdulillah xdek pape tp kete teruk gak kne
2. skali kne sagat kt tepi kete abes kemek n lekuk due2 pintu dpn n blakang...mcm gambo d bwh...

hah terok x??? blaku kt tmpt parking kete...aku nk kuo dr parking tetibe ntah bile ms de kete kancil nyelit sblh kiri aku...time aku nk kuo kete ms 2 mmg ngah laju so aku rush la nk kuo....tetibe sreetttt abes kete aku n bumper kete kancil 2...hampeh tol...tp yg plg x besh aku x dpt gantirugi sbb??? ah mls nk cite wat skt ati jek.....huh (mmg ngaku aku bwk kete kelangkelibut time nie sbb nk cpt2 blk umh)

3. kete aku pnah kne tarik sbb cayekn org tngah suh die bayokn kt bank skali die kelepet duit aku....tp bkn slh aku tp slh en.somiku sbb cayekn sngt kwn die...klu aku mmg aku terus bayo kt bank....sblm nie mmg kwn die 2 tlg bayokn dh b'thn2 die tlg bayokn tp yela nme pong manusia kn akhirnyer die kelepet gak duit en.somiku n rmai gek kwn2 die kne kelepet...smpi skang x jmpe kwn die 2 sbb dh lari g mne ntah...nsb bek la kami de wit n x psl2 kne bayo beriban wit towing ngan wit kete kt bank...hampeh 18ratuskali...huh
pngajaran ayat : klu psl wit jgn caye sngt kt org.......

4. kete aku pnah mati kt tngah2 hiway sbb temp naik mendadak sbb saluran air bocor...huwaaaa rs nk nangis....nsb bek de member en.somi dtg tlg....

PERHATIAN : sume kejadian2 ni blaku time en.somiku tiada ek...die g otosen jauh2 cth penang, klantang, ganu,kedah....klu korang kne rs nk nanges x...uhuhuuhuu tp ok la at least klu jd lg bende gini aku dh tau nk watpe tp hrp2 x jd lg la yek...amin....

sterusnyer soklan kelima : pngalaman manis???
---> ermm ade ke??? bwk kete jek pong...kih3 bkn g bercoti...hekhek....tp walopong keteku de mcm2 ragam tp alhamdulillah die x bnyk nyusahkn aku n en.somiku sbb kami jg elok2 kete nih....walopong kete lme...heeeee pis

soklan keenam : 3 tabiat ktika memandu
1. dngo lagu smbil nyanyi kuat2 terutamanyer time jem ngan syarat ttp le tngkap...kang org dngo lak...ngeh3
2. brangan (jgn tiru ek)
3. klu dh lmbt mmg mencilok jela kojo eh....(jgn tiru gak)

soklan penghabisan : 3 pantang time memandu
---> 1. kete dpn lmbt mcm siput...x pong bwk cam org bercinte....uhuuuu buat org len jem jek
2. org cilok tnpa bg signal terutamanyer pompuan cha ya nun alif...montang2 ko bwk kete beso ko leh cilok sukati mk bpk ko ek...dh la cilok ngan cara merbahaya pas 2 lembab nk mamp lak 2...huh maghoh nih...
3. en.somi bebel2 cara pemanduan saye....mmg la utk kebaikkn sye n kecekapan sye gak tp aduss mmg x leh la..mmg rs nk jek ckp "klu ssh2 sngt awk jela bwk kete nih" tp hnya mampu b'ckp dlm ati x berani nk mnyuarakannyer tkot lg teruk kne bebel...kih3 ampun banggg

last skali cam besela g la bg kt spe2 tag nih...
1. neenaanuar (ko de lesen ke???)
2.julie (aku tau ko de lesen)
3. ella sham (k.ila br abes b'pantang kn??? so bleh wat tag nih...jgn mls2)
4. enjelinajolipit (dh lme x tag ko)
5.ejamaria ( x tau la de lesen ke x...ngeh3)

sebeno eh die suh tag 1 jek...yeke 1 jek??? ihihihhi tp aku memandai nk tag 5 org tp aku tau 5 org ni pong bkn ghajin sngt nk buat kn...kih3...lantok la janji aku dh tag korang...lalalalalalala....bnyk n3 nk publish tp idea nk nulis x marii lg....tnggu la bile die mari nnti ek....daaaaaaa

10 comments:

  1. aiyoo tak pepasal keta kena tarik..seb baik ada duit nak bayar balik

    ReplyDelete
  2. menitisenja : xpela klu org x sudi nk wat ..kunun2 nk majok nih...hekhek

    lilylotus : huh tau xpe...dh la kene tngah2 bln...hubby kt klantan ms 2...on the spot kne blk KL...klu aku jmpe la member die kaki kelepet 2 mmg aku nk blasah2 die smbil lempang laju2...huh nyusahkn aku jek...

    ReplyDelete
  3. sadis jugak pengalaman ko nih rozie,takkan mamat tu terus hilang mcm tu je.. apa2 pun benda dah lepas..
    tapi bab kena bebel tu aku rasa sumer wanita kalau bawak keta memang wajib kena bebel.. kalau tak bebel, confirm korang buat muka tak bersalah amik selekoh 140km/jam..

    ReplyDelete
  4. halooo......... ehem ehem.. please see my pipi okkk.. hahaha.. I ade laaa....

    thanks for tagging me.. aku dah dpt dah tag nie.. tapi tak buat2 lagik sampai hari nie.. nanti aku buat yer... :D

    ReplyDelete
  5. Amboi cepatnya dah buat tag ni..baguih la awak..bertindak pantas..hehehe...i like..nanti akak bagi lagi arr...

    Tq..Dear..Muahhsss..

    ReplyDelete
  6. blur33 : mamat mne??? yg kelepet wit aku 2 ke??? die dh plan baik nyer strategi la...ms aku tau die kelepet wit aku 2 die dh bg surat resign dh pong...g umh die kunci sume...dh berambus g mne ntah...xpela aku redha jek jdkn pngajaran...biar ALLAH jek bls pe yg die buat tol x??? amin...yg amik slekoh 2 bkn aku bkn aku...hik3

    neenaanuar : ko 2 x sebok cite psl AZ ko 2 sbb 2 x wat lg tag 2 kn...hakhak

    azmiezas : isi ms lapang kak...hekhek

    ReplyDelete
  7. lieya plak, dpt lesen jek ,tak bawak kete lagi..lepas jek kawin, kene hubby keje jauh...hah ko...menggagau belaja balik ahhaahahah...last2, keter otometik jek laa lieya reti bawak sampai sekarang hahaahahah...

    ados...teruk sagat tu...ngeri tgkkan...

    ReplyDelete
  8. ooo baru tau ada virus BBB ni ye? hehe

    ReplyDelete
  9. lieya latif : aku nie kne bwk kete sbb en.somi salu g otosen la...klu x lbh rela duk sblh jd co-pilot...ngeh3

    zarin : keh3 virus 2 de member yg sebarkn bg kt aku...sabo jela ngeh3

    ReplyDelete

maceh sbb sudi komen yek...heee