Friday, April 30, 2010

ceritera ari jumaat.........

salam ari jumaat sume....
pekabo korang arini?? dh ari jumaat cpt jek ek ms blalu....pg nie aku dpt 1 email...tajuk KASIH ABANG.....mgkn ade yg pnah dpt gambo ni...1st bile aku tngk gambo ni...terus rs nk nangis....btol ke gambo ni or lukisan jek...tp klu btol nk tau sngt kt mne gambo nie d amik....ciannyer bdk 2...mngemis smbil bwk adk...mgkn bdk 2 mmg adk die or ader sindiket yg buat dieorg jd gini...tp ape2 pong klu aku nmpk ngan mata kpala aku sndri....aku bwk dieorg ni ke pihak2 yg bknaan cth nyer JKM ke kn....x snggup nk tngk bdk sekecil ni mengemis smbil bwk adk die...

tingat ank2 aku kt umh 2...bile kdng2 aku termrh si ajib...nazhan ngan gaya seorg abg terus g pujuk ajib suh benti nangis n usap2 bdn ajib...smbil pujuk bg menan suh ajib diam...ni dialog mlm td ek

aku : nazhan mama letak ajib dlm blk gelap ek
nazhan : nape???
aku : sbb ajib nakal x dngar ckp mama
nazhan : jgn la mama (smbil geleng2 pala)
aku : knape?
nazhan : sbb adk kcik lg...cian adk...
aku : ????? (huuuuuu terharuuuuu)

x sngke nazhan leh jwb cam 2...sbb smlm aku dh kurung ajib dlm blk gelap...smlm aku blk ngan bdn pnat redah jem..otak mmg dh pnat...smpi umh kol 8 mlm terkjar2 nk magrib...ajib lak buat hal...en.somi otosen x blk lg...mmg tensen tahap gaban...so aku letak ajib dlm blk tnpa bkak lampu...nazhan pndg jek dr jauh smbil wat muke sedey...bile aku dh kuokn ajib dr blk gelap 2 nazhan terus peluk adk die pas 2 pujuk2 adk die smbil baring dpn tb smpi la adk die tdo....ms aku tngk 2 dieorg tdo berpelukan...perghh rs nk nangis...pas 2 sblm tdo aku ckp la aku mntk maap...klu dieorg jd bdk baik xdek la aku mrh2 gitu....huuuuuuu mmg rs cam aku dera ank aku jek kn...nyesal gile nie....sungguh x sabo aku ni....

sblm2 nie pong klu aku mrh nazhan die akn ckp
nazhan :mama... jgn mrh abg
aku : abes abg x dngar ckp mama...mama mrh la
nazhan : mama....abg syg mama (smbil terus peluk aku)
alahai ankku....yeeee mama pong syg ank2 mama...isk...isk....

pas 2 pg nie dpt email gambo ni plak...haduiiii lagiiiii la tersentuh2 ati aku ni....iskk.iskk...iskk...



korang tngk la gambo ni n buat la tafsiran sndri...isk...isk...aku dh x leh nk tulis dh...mmg tersentuh btol gambo ni....huwaaaaaaa

nsb bek esok cuti n insyaallah en.somiku blk mlm ni....dh plan nk bwk ank2 g laut...leh la tnangkn ati n pikiran aku ni smbil amik ati ank2 aku blk....huwaaaaaaa banjir dh opis aku ni...hukhuk
sekian...pd korang2 sume aku ucapkn camat bercuti...bwk la ank korang jln2...ari bese dh sebok kje jek kn....spe x dek ank lg abeskn la ms ngan org tersyg...mk abh ke...suami tersyg ke...spe2 jela yg korang syg...yek...peace

Wednesday, April 28, 2010

geng ajib n a'an.....

salam n munin sume...gile 7.30 dh smpi opis...alhamdulillah rini jln clear...g kje x stress...hekhek

okeh pg ni nk mengomel psl hero2 ku....smlm nk mengomel bnyk x leh...manyok koje...tp smpt gak g jln2 belog org....tngk org update shari 4-5 n3 gile kentang idea dtg ek...kui3

sblm 2 nk cite geng2 ank2 aku nie klu tau ank2 aku de kt umh mule la dieorg dh menebeng kt dpn umh aku pnggl2 ank aku suh kuo umh....aku klu lom kol 5.30 aku mmg x bg dieorg main kt luo....sbb pns lg...klu dh kol 5.30 mmg dh redup la...sesuai la bdk2 nk main kt luo kn....aku mmg kunci n rantai pago aku....tp kn geng2 ank2 aku nie tah cr camne dieorg buat...dieorg bleh tlg ank aku boloskn diri dr pago umh aku 2 tau...sdor2 jek ank2 aku dh xdek....hish mmg hangin 1 bdn la...sbb aku x berani nk lps dieorg kt luo tnpa pngawasan aku so klu dieorg men kt luo aku pong kne kluo gekla pantau.....klu x kang kne sound ngan en.somiku....huuuuu...

ank2 jiran aku 2 berani sngt...tkot aku nk lps....mak2 dieorg mmg jenis x koje...so ank2 dh bese la ngan kaw. tmn 2...mcm ank aku...aku bg men kt luo time wiken jek...2 pong klu x kuo meronda g memane....aku tkot dieorg klu main jauh2 x tau jln nk blk...ank jiran aku 2 klu dh kol 7 jek dieorg pndai blk sndri...ank aku???? klu x aku g carik jgn hrp la dieorg nk blk....2 yg kne pantau jek...kdng2 kesian klu tngk a'an 2 br nk jln jauh sket aku dh pnggl die blk...tmn aku 2 luas...buatnyer die sesat x ke akuuuuu gak kne maghoh ngan en.somiku...heeeee

hah ni la geng beskal a'an
a'an n pejoi ank jiran sblh umh
bdk basikal biru aku x tau nme die...heee ank jiran selang 3 buah umh dr umh aku...dieorg sume nie sbaya...kang dh skolah bleh la g skolah sesame...klu korang nk tau kt taman aku 2 dieorg lg knal ank2 aku dr mk bpk die...ngeh3 apakah maknenyer....heeeee bkn lah...bkn aku sumbung tp yela aku g koje pg bute jiran x bngn lg...blk lak dh mlm mne dieorg nk knal aku....tp ank2 aku 2 peramah....sume org yg die nmpk die tgur...mne la org x knal die kn...pas 2 plak jenis nangis mlalak mmg 1 tmn dngo sekejapan jekla die fofular...ngeh3


dieorg nie ske men lumba2 beskal tau...kocik2 dh pndai nk lumba2 ek....mnggu lps kot aku nmpk ank jiran blakang umh die ngah nk msk 1 lorong 2 pas 2 die buat la lap...mmg laju gile la bdk 2 bwk skali t'babas lalu tertonggeng dlm longkang...nsb bek longkang x dlm n air xdek....hah 2 la akibatnyer klu x patuhi had laju yek kawang2...hekhek

ni plak kwn ajib...nme die zulaika...aku pong x tau la npe kwn ajib ni sume bdk pompuan...kt umh pngasuh aku pong pngasuh aku cite ajib 2 men ngan bdk pompuan jek....motip??? huuuuu

bdk zulaika nie bgs...x bg ank aku main bnde bkn2...x bg main lopak air...x bg main pasir...snang koje aku...pantau dr jauh jek...dieorg nie pong sbaya

ajib tnjk pe??? hooohh kapatebang ek....jakun ke dik??? ngeh3.....

dh pnat main aku bg dieorg mkn bubo som2...spe pnah mkn??? aku ghajin buat sbb snang jek nk buat...ssh n jmpe bubo ni sbb bese org buat bubo nie ms dh lps slesai kje kawin n nk jamu org2 kg yg rewang angkt2 n bkak balai or kanopi...salu aku x smpt nk mkn sbb besenyer time org buat bubo ni aku dh blk KL...dh kne kje....so aku blajo la buat sndri...walopong x sesedap org kg buat tp ok la dr aku kempunan kn...heeee....nie klu kt johor n org kt kg2 jek ek bese buat bubo nih....klu kt negeri len or bandr2 aku x tau la stail dieorg cane...sdap woo bubo nih...buat la klu berani...hihihihi

k la aku nk bekpes la...lom bekpes lg ni...x elok klu x mkn pg..kne mkn bnyk sket pg2 ni....kang xdek tnaga nk wat koje....heleh mcm la ko kje banting tulang kt sawah padi kn...stakat ngadap pc pas 2 jari jemari jek yg bkerja 2 pong nk kcoh....eh sukati aku la...huh

Tuesday, April 27, 2010

yey...hadiah kuntes dr YUKA_LUV dh sampeii....

assalamualaikum n munin kawang2
sblm nk cite psl hadiah kuntes nk luahkn rs kebengangan nih...btol ke ejaan aku nih...smlm dh nk publish dh manyok pos
tp kn...isk...isk...isk...sedey tol la pesal ntah bile nk upload gambo jd prob...huuuu takot nk godek2 pc org sbb kt pc aku nie aku pki mozilla firefox...kt pc tmpt br 2 xdek la plak software nih...de tenet xplorer jek...kang suka suki install kne maghoh plak...tuan punyer tmpt 2 dh la bce belog aku....klu die x bce xpe bleh aku snyap2 godek2 pc die...uhuhuuhuhu....last2 nk update pong terbantut....nie pepagi smpi awal leh la aku g pat aku blk nk publish post nih....

okeh cite psl hadiah kuntes ek...akhirnyer smpi gek hadiah aku...dr sg.petani 2...jauh wehh hiiiii...smlm berjln2 ke tmpt seketeri aku eh slh bos aku nyer seketeri la tngk2 die xdek...tetibe ats meja die de smpul pos laju nme aku lak 2...ngan rakusnyer aku men amik jek la...mls nk sshkn seketeri bos aku 2 kang nk bg kt aku (sebenonyer dh x sabo nk bkak bungkusan 2 kn...ngeh3) dan hadiahnyer ialah taraaaaa

opss kne la tnjk gambo pos laju dl ek...smbil de tngn wat pis...ngado2 aih....

nila hadiahnyer...wahh kain batik dr bandung u....tengkiu yuka...mcm tau2 jek aku kne kumpul kain batik dr skang...yela tuk kgunaan aku ms dlm pantang nnti...heee mmg gitu la aku time nk berpantang br la kcoh2 nk g carik kain batik...maklum la x bese pki....ngeh3 pas 2 de kicen ngan fridge meknet....ank aku ske la bnde2 gitu dieorg ske wat men...heee pas 2 de nota kaki sket...aku dh lupe la pe yuka tulis tp die mntk maap la coz lmbt pos hadiah ni...xpe yuka yg pntg dh slmt smpi...kain 2 pong aku dh rs....lembutt jek...kompom slesa aku dlm pantang nnti...insyaallah....heeeee

hah korang tngk2....nie keadaan air dlm parit dpn umh aku...hah jgn x tau dpn umh aku pong de parit tau....mnggu lps air ni naik smpi jln rye tau...aku dh seriau tkot msk dlm umh aku jek...nsb bek umh aku tnggi...tp mslhnyer dpn umh jiran2 aku xdek la air smpi melimpah2 sbb parit dieorg dlm...parit dpn umh aku nie sbb ank aku dh slalu baling batu jd die dh cetek....huu nk kne korek blk nih....pas 2 ni ari sab2 n ahad lps yg ujan x benti...nsb bek x melimpah tnggl sket jek lg nk melimpah...seriau...seriau...sbb hjg parit ni de lombong....huuu



hah tngk siap jiran aku hadang ngan batu2 beso....bunyi air ni cam air terjun...air die deras weh...pg2 bngn tdo dengo bunyik air ni mngalir deras rs syahdu jek pg2...mls jek nk bngn tido...hekhek....smlm ade ke bdk2 dr tmn blakang dtg sini duk berkubang.....sabo jela...tp sonok la tngk dieorg bkubang....tingat zaman aku kocik2 dl...klu ujan jek air parit pong naik...tp parit kt kg aku air die hitam....best mandi...sjuk woo pas 2 amik klapa jd kn pelampung....windunyer knangan cam 2...heeee nsb bek time bdk2 len berkubang ank2 aku x dek rs nk joing...dieorg tngk jek cam pelik....ngeh3...gambo bdk2 berkubang x snap sbb batt kong...huh rugi...rugi....


hah ajib nk g mne 2??? ajib ngan kwn br die...ske men baling2 batu....slh 1 sbb npe parit dpn umh aku cetek...huuu....tp aku risau gak kot2 la die tergolek dlm parit ni kn....air die dh la deras....lps aku snap gambo nih terus aku tarik ajib msk dlm umh....mlalak guling2 gak la si ajib 2...yela x pnah tngk air naik tnggi cam 2 kn...jakun la die...hekhek....dh la lme x g mandi siming pul umh akak aku....cian ank2 ku

k la ms nk wat kje dh.....dh 8.30 nih...kang aku update lak cite ajib n a'an bsme kwn2 sepermainan dieorg ek....ngee hehehehehe.....

Friday, April 23, 2010

dh x bleh nk ber lalalalalala.........

salam jumaat kawang2
sperti tajuk n3 d atas skang aku dh x bleh nk ber lalalalala sobab heee okeh pepagi td aku br nk menerjah blog2 org tetibe sayup2 aku dngo bos pnggl nme aku...memule aku wat x tau jek sbb bos jarang pnggl aku...lgpong aku x wat kje ngan bos....aku wat kje ngan designer aku la....nk mntk EL ke nk apply cuti ke sume pki online jek...pndek kata mmg aku x kn jmpe la bos aku kt opis nie...ngeh3...2 yg rs cuak tahap gaban bile bos pnggl...kompom de hal pntg ye takkk...aku pong ngan malu2 itik g la jln blenggang kangkung jmpe bos....

nie perbualan aku ngan bos aku
bos : hah awak de kje x???
aku : (err nk jwb jujur ke x ek...ah jujur jela...x bek nipu) err xdek bos....(smbil sengeh2 kamping)
bos : ok klu awk xdek kje g dept instrument....(skang ni aku dept piping...spe2 dlm bidang oil & gas tau la yek)
aku : (smbil wat muke sedey) alaaa nape.....?
bos : dieorg x ckp org nk wat kje...awk g jmpe en.yusof ckp sye suh awk tlg dia
aku : huuuuu (smbil tndukkn muke n wat muke cam berat ati)
yela tetibe jek bos suh aku g dept len...terase ku x dperlukn d sini ....sebeno eh mmg kt dept aku xdek koje lg skang...pojek br ni pong lg 2 bln kot br start skop aku.....

otw nk g dept. instr. dh dngo dh bdk2 nie perli2 aku....ckp aku murtad nk kuo dept la....ckp aku bdk br dept instr la...huuuuu

msk dept. instrument terus g jmpe en.yusof....en.yusof nie kire cam bos dept instr. la tp bkn bos beso...bos tuk staff2 kuli cam aku la...huuuu die pong pung pang pung pang suh aku wat kje la...aku blur2 lagik...yela aku bkn tau pong skop kje instrument cane...si liza dh gelakkan aku...akak2 kt dept 2 pong dh gelakkn aku....siap suh aku perknalkn diri lg...nyampahz tau...ekceli dieorg sume dh knal aku....dh dkat 5taun aku kt sini x kn x knal aku lg kn....sje jela 2 dieorg nk ngusik aku...huuuu

x tau la pasni leh blogwalking lg ke x....sbb dept. instr nie aku tngk straight sngt....bos die grng...ngeh3....siyes jek muke...pas 2 staff2 die mmg jenis wat kje jek...x nmpk pong dieorg g wat unggun api or ktupat @ bergossip la....pas 2 dept. dieorg sunyi sepi nk ckp pong kne bisik2...klu dept aku nie mmg stok ckp nk bg 1 opis dngo...hekhekhek....

nila tmpt br aku...best tepi tngkap....buring2 ngntk2 leh tngk kt luo pemandangan KL ni kn....heeee

ni jiran br sye...si liza yg ngah berehat kekenyangan mkn ikn bako,,,gambo glap sbb aku mls nk edit n amik dlm gelap....time lunch kne off lampu...heeee

utk mnggembirakn ati aku blk aku pakse si liza ikot aku mkn ikan bako....
tp x dpt mkn ngan feel sbb tmpt ddk pnuh....tpakse ddk jek ngan spe2 yg x dknali pas 2 x leh nk borak2 sngt ngan liza sbb kne control ayu...ceh ayu ke??? huuuuu
plus aku de rs loya2 lg....uhuuuu rugi tol x abeskn ikn bako aku td....

menu lunch kami...ikn bako lagikkk

dan lagik...sila tlan air liur jek...kui3

lauk pauk yg ado...tp ni sbhgian jek...menu die panjanggggggggg de mcm2 jenis lauk....mmg rambang mata...

ok lah nie aku dh blk pat lame aku blk...nk check email...nk jln2 belog org....lg pong de ms 40min lg sblm ms lunch abes n aku kne blk ke tmpt baru ku....isk...isk...isk....akhir kata dr aku....jgn biokn diri korang d slubungi misteriiiiiii....xdek kaitan ngan cite aku...okeh akhir kata yg last camat berwiken sume.....tataaaaaaa

Thursday, April 22, 2010

lalalalala........

arini aku gile menghapdate belog....tngk jela tajuk n3 aku tu dh tau dh aku skang dlm mud lalalalalala maknenyer ngah goyang kaki la xdek koje...ngeh3
designer aku ckp mnggu nie leh rilek2....shari due bleh r rilek2 nie dh smnggu duk rilek pekejadahnyer kn....buhsan tahap gaban la aku cenggini

tp xpe esok dh jumaat...yeahooo yippi....yippi....pas 2 dh wiken....leh lek2 kt umh....hikhik
mnggu nie x g mne2 kot...schedule en.somi begitu padat skali...tp xpe dh de moto kt umh leh aku g pusing2 jln2 bwk ank aku...tp dkat2 jela xdek la dr rawang smpi ke KL aku bwk dieorg jln2 nek moto...klu kt kg len la cite kn...hihiihihihii

dh lme x cite psl ank2 aku kn....mmg nk cite tp asyik la lupe...perkembangan terbaru....nazhan dh pndai kmas umh...x sngke ank bujang aku 2 bleh d hrp...ngeh3...ajib lak hemm pndai sepahkn jela...ckp sume die nk mnang jek..montang2 die plg kcik kt umh 2.....gmbo latest xdek la plak...nnti2 la aku amik gambo dieorg yek

pas 2 nie ngah bngang ngan IT pat aku ni...ade ke die remove kn aku nyer USB dr pc aku...so pasni x leh la aku nk cucuk pendrive ke nk upload gambo dlm pc ni...die x leh detect...huwaaaaaaa sblm ni bleh jek....huhuhuhuhu menci tau...ssh la aku nk upload gambo pasni....n ssh la aku nk tepek gambo dlm blog aku ni...x berserila blog aku...huwaaaaaaa tulun...tulun...spe de idea cane aku nk wat nih????? huuuuuuu

ni ank spe cumel sngt ni...agak2 ank 3rd aku nih leh dpt x muke cam gini...insyaallah klu dh muke ni aku wat wallpaper n ari2 tngk muke cenggini org ckp kang kenan kt bb lam perot...aminn..
heeee x sdor diri btol la...muke jawa ade ati nk ank muke camni kn...mata biru lak 2...hekhek

gambo xdek kene mngena ngan cite aku ek...pis...

maRi MENGenal Ubi selaTAH...

assalamualaikum n muning kawang2....
sblm aku nk cite psl tajuk n3 aku meh sini nk cite psl pg ni....
aku smpt bekpes nsi lmak ngan mihun dlm kete pg td smntara tnggu en.somiku dtg amik aku nek mto....dkat 1/2jam aku tnggu br die smpi.....nsi lmak n mihun pong dh hadam dlm perot aku...alasan kelambatan en.somiku sbb ank aku nk suh die bwk round2 tmn dl...huuuu gitu la bdk2 2 klu ayah die ade....manja sokmo....xpela demi ank2 tnggu lme pong xpe walopong aku dh keras dh tnggu en.somi aku kt KTM kuang pg td....

okeh sterusnyer kami pong ngan gumbiranyer g koje sme2 smbil nyanyi2 atas mto tetibe jek msk hiway mto jd cam semput2 plak...check meter mnyk dh E....ah sudahhhhh...kt hiway nih....pas 2 siap blagak nk g ptg mto2 len plak 2...aku dh cuak smbil doa dlm ati mntk2 la ckp smpi stesen mnyk....skali blup mto terus mati...huwaaaaaaaaa mnyk abes kt tngah2 hiway....de lbh kurang 500m br smpi hentian yg de stesen mnyk...ok mcm dkat kn 500m tu tp sbb jln 2 berbukit kami tolak x smpi 5min dh benti...amik napas....smbil gelak2 mcm x caye mnyk leh abes....

pas 2 tetibe de 1 brader benti tnya....syukur alhamdulillah de org yg prihatin kt kami....die pong tlg la tolak mto kami smpi stesen mnyk....ni dh kali ke 2 mto mati abes mnyk kt hiway tp bkn mto yg sme....en.somi ckp xpe lps nie dh tau dh klu mnyk 2 dh takat 2 mmg dh abes la....aku plak ckp...bkn lah...nie maknenyer jgn smpi biarkn mnyk dh smpi E....n jgn berani nk bajet2 smpi2 padahal x smpi pong...huuuuuuu len kali isi mnyk biar FULL...en.somi sengeh jek...huuuu xpela at least ssh snang kami kongsi sme2 ye x....sorong mto 2 beb....ngehehehehe

okeh dh pnjg lebo cite psl mto ku meh sini aku nk tnjk camne rupe ubi selatah ni sbb de org tnya n ckp x pnah tngk pong cenggane ghupe ubi slatah ni kn...

ini la ghupe ubi selatah 2....abah aku bekalkn dr kg...pokok die mcm pokok keladi yek daun beso...de spe2 x knal pokok kladi??? ish ish ish....

lps kupas dienyer kulit ptg wedges cenggini...
letak garam n bwg putih gaul2kn...pas 2 goreng la pe lagik.....perghhhh syedappp

nila hasilnyer...cicah lak ngan smbl kicap yg x letak gula...hambikkkkk berasap tinge...ngeh3

pas 2 slatah nih aku ptg nipis2 pas 2 goreng...ekceli patutnyer d sagat la tp aku xdek sagat 2 plak....x bli lg...leh gitu...so ptg jela nipis2...ok gak...dh grng jd la kepek slatah yg rangup....tp cam besela br angkt jek abes....angkt jek abes....x dan nk msk dlm balang sobab ank2 n en.somi ske kepek slatah ni....heeeeeee pis

2 jek aku nk cite psl slatah...buring tol dtg koje xdek koje nih sbb pojek yg ptt aku involved lom start lg yg akunyer skop...so lex2 dl..kang dh start hah hambik la mmg x sompek la nk berlenggang kangkung grng blacan,....huuu

Tuesday, April 20, 2010

kene TAG.......




g blog k.azmiezas td tetibe tngk de nme aku plak...x buat rs sgan lak...aku rs bnyk la utang tag aku x bayo lg...almaklumla ku d landa virus BBB (buat2 bizi) skang....hekhek...ngado2 ek...heee gambo tag ni pong aku cilok dr blog k.azmiezas...thanks kak sudi mengetag aku...walopong aku x ghajin sngt skang ni...tngk blog aku jek rs nk muntah...nape ek???? heeee heheheheh

okeh mari kt menjawab tag...
soklan petama : adakah anda ade lesen memandu????
---> of kos ado...heee

soklan kedua : bilekah anda amik lesen memandu????
---> sblm kawin taun 2005 umo br 23 so bleh la kire bape umo aku skang...kih3

soklan ketige : bape lamekah pngalaman memandu anda ????
---> aaaa ermm 6 taun la lbh kurang kn...heeee lps aku dpt lesen mmg aku terus bwk kete...x mcm kwn aku smpi skang koje die renew lesen jek tp tatot nk bwk kete...apodaaa...kih3

soklan keempat : pngalaman pahit ketika memandu???
---> manyokkkkk...
1. 2x kne langgor dr blakang....alhamdulillah xdek pape tp kete teruk gak kne
2. skali kne sagat kt tepi kete abes kemek n lekuk due2 pintu dpn n blakang...mcm gambo d bwh...

hah terok x??? blaku kt tmpt parking kete...aku nk kuo dr parking tetibe ntah bile ms de kete kancil nyelit sblh kiri aku...time aku nk kuo kete ms 2 mmg ngah laju so aku rush la nk kuo....tetibe sreetttt abes kete aku n bumper kete kancil 2...hampeh tol...tp yg plg x besh aku x dpt gantirugi sbb??? ah mls nk cite wat skt ati jek.....huh (mmg ngaku aku bwk kete kelangkelibut time nie sbb nk cpt2 blk umh)

3. kete aku pnah kne tarik sbb cayekn org tngah suh die bayokn kt bank skali die kelepet duit aku....tp bkn slh aku tp slh en.somiku sbb cayekn sngt kwn die...klu aku mmg aku terus bayo kt bank....sblm nie mmg kwn die 2 tlg bayokn dh b'thn2 die tlg bayokn tp yela nme pong manusia kn akhirnyer die kelepet gak duit en.somiku n rmai gek kwn2 die kne kelepet...smpi skang x jmpe kwn die 2 sbb dh lari g mne ntah...nsb bek la kami de wit n x psl2 kne bayo beriban wit towing ngan wit kete kt bank...hampeh 18ratuskali...huh
pngajaran ayat : klu psl wit jgn caye sngt kt org.......

4. kete aku pnah mati kt tngah2 hiway sbb temp naik mendadak sbb saluran air bocor...huwaaaa rs nk nangis....nsb bek de member en.somi dtg tlg....

PERHATIAN : sume kejadian2 ni blaku time en.somiku tiada ek...die g otosen jauh2 cth penang, klantang, ganu,kedah....klu korang kne rs nk nanges x...uhuhuuhuu tp ok la at least klu jd lg bende gini aku dh tau nk watpe tp hrp2 x jd lg la yek...amin....

sterusnyer soklan kelima : pngalaman manis???
---> ermm ade ke??? bwk kete jek pong...kih3 bkn g bercoti...hekhek....tp walopong keteku de mcm2 ragam tp alhamdulillah die x bnyk nyusahkn aku n en.somiku sbb kami jg elok2 kete nih....walopong kete lme...heeeee pis

soklan keenam : 3 tabiat ktika memandu
1. dngo lagu smbil nyanyi kuat2 terutamanyer time jem ngan syarat ttp le tngkap...kang org dngo lak...ngeh3
2. brangan (jgn tiru ek)
3. klu dh lmbt mmg mencilok jela kojo eh....(jgn tiru gak)

soklan penghabisan : 3 pantang time memandu
---> 1. kete dpn lmbt mcm siput...x pong bwk cam org bercinte....uhuuuu buat org len jem jek
2. org cilok tnpa bg signal terutamanyer pompuan cha ya nun alif...montang2 ko bwk kete beso ko leh cilok sukati mk bpk ko ek...dh la cilok ngan cara merbahaya pas 2 lembab nk mamp lak 2...huh maghoh nih...
3. en.somi bebel2 cara pemanduan saye....mmg la utk kebaikkn sye n kecekapan sye gak tp aduss mmg x leh la..mmg rs nk jek ckp "klu ssh2 sngt awk jela bwk kete nih" tp hnya mampu b'ckp dlm ati x berani nk mnyuarakannyer tkot lg teruk kne bebel...kih3 ampun banggg

last skali cam besela g la bg kt spe2 tag nih...
1. neenaanuar (ko de lesen ke???)
2.julie (aku tau ko de lesen)
3. ella sham (k.ila br abes b'pantang kn??? so bleh wat tag nih...jgn mls2)
4. enjelinajolipit (dh lme x tag ko)
5.ejamaria ( x tau la de lesen ke x...ngeh3)

sebeno eh die suh tag 1 jek...yeke 1 jek??? ihihihhi tp aku memandai nk tag 5 org tp aku tau 5 org ni pong bkn ghajin sngt nk buat kn...kih3...lantok la janji aku dh tag korang...lalalalalalala....bnyk n3 nk publish tp idea nk nulis x marii lg....tnggu la bile die mari nnti ek....daaaaaaa

Friday, April 16, 2010

ngantuk.....

salam jumaat kawang2....eh lme aku x hapdate blog ek....
1. aku mls...
2. xdek idea...
3. kebizian mlanda (yok ooo)
4. etc...etc....kih3
aku tngk layout blog aku nih pong dh layuuu jek...buring la...kasi tuko bleh x...uuuuuhuhuhu

okeh mud skang ngah ngntk..tp mata x mo tdo...die mmg dh set aku akn ngntk tahap gaban bile kul 2.30 time dh kne start kje...gaban pong x ngntk cam haku tau...huhuhuhu...pe ko merepek ni labuuuuu.....mnggu nie bnyk g jln2 jenguk blog org jek....otak gue dh tepu nk naip...idea x mau mariii....tp arini d sebabkn de lg 1/2jam sblm waktu bkerja bermule maka aku akn buat 1 n3 yg panjanggggggg....kire x slh la kn sbb aku buat time lunch bkn time kje...hekhek.....okeh nk cite lunch td....aku g mkn ini

ikan bakar....ngan hrpn jue yg dlm pantang ngences...n mayam yg duk kt miri terbayang2 keenakkn ikn bako nih...ahaks....lme gle aku x g mkn ikn bako nih....sjak bergerak scara solo nih...hihihhihi

tp skang tidak lg sbb ci chantek manis liza sudi menemankn aku mkn lunch walo d mana aku nk mkn....tengkiu liza....hekhek...(ko mcm xdek kwn ek kt opis nie mrs.ecam) no no no....aku bkn xdek kwn la cume kt opis aku nie ramai makcik2...pe kelazzz kwn ngan makcik2...ahaks...mampus la klu de makcik2 ni bce blog aku...eh ade ke???? ahaks...

tp huhuhuhuh aku x dapek nk abeskn nsi aku la....padahal aku amik nsi sparuh jek tau....tetibe tkak aku dh meloya....nsb bek aku ode teh o limau bleh kurangkn rs loya aku nih....aku cume bleh ratah ikan jek...korang tngk pnggan liza 2...licin u....bgs x membazir....aku rs nk jek suh die abeskn nsi n lauk aku tp ish x elok plak dh sisa2 bg kt org ye tak kwn2...hekhek

dh sudah mkn kne naik jejantas plak nk blk opis....tp klu rs nyawa 2 x berharga bleh la lalu jln bwh jek....kete pong ngah stuck 2 kompom xdek spe nk langgo ko...kui3....pas 2 tetibe si liza suh aku snap gambo kete 2...die ckp lawo...tuk x mngecikkn ati die aku pong hambik la gambo..tetibe kete 2 leh cam rem2 @ bako2 plak..eh die mrh ke aku amik gambo kete die??? lalalalalalalala heeeeeeeee......

nie cite psl smlm plak....aku blk kol 5.30 nk naik LRT kt ampang park skali trn tngga tngk org....mak aiii nie pehal lak nie...hermmmm train delay ghupenyer...pe lagik koling2 en.somi...die de kt sg.besi stuck jem nk blk opis lak...halahhhhh cane nih...aku pong mlanguk la kt tepi tiang...x kose nk g sesak2 beratur....ekceli dieorg x beratur pong...tp sje duk longgok2 kt pintu tren 2...hekhek

hah tngk x smpi 5min org dh smpi ke tangga ghamainyer....halamak ai...kul bpela aku nk naik tren nie...dh la kne nek komuter lak pasni...uhuhuhuhuhu

nie tren yg menghala ke terminal putra....tren benti 15min ke 20min gitu la....gile x...leh imagine x keadaan org yg duk kt tngah2 2...klu tnggi xpe...klu yg x bape tnggi kompom dh pengsan....dh la org men sumbat2 jek...pas 2 aku t'pk halaa npe la nk g sesak2 gitu kn....mgkn jap lg tren ok so sbr jela....aku plak nek tren menghala ke kelana jaya tp tren x smpi2 lg

aku still duk kt tiang smbil perati org2 kt LRT 2...eh cam best plak tngk gelagat org kn...de 3 tren aku biar lps dl...nk bg agak2 org reda...alhamdulillah pas 2 tren dh ok....xdekla nk sesak2 sngt....aku trn kt KL sentral n tuko amik komuter n alhamdulillah aku smpi jek komuter pong smpi...salu 2 lenguh gak la kaki nk tnggu...org pong x rmai cam bese...klu x salu kne himpit2 ngan org tau...nsb bek ai ni kocik (weh jgn perasan laaa) leh nyelit2 ye tak...hekhek...

caye x klu aku nek LRT ke komuter ke aku akn thn napas??? aku b'napas pki molot...en.somiku ckp aku bkn hidu bau org...tp aku sedut bau org...ah x kisah la labuuu asalkn aku x bau aroma2 yg sungguh nk buat aku muntoh ijau 2...klu LRT ok lg tp klu tren...ya hampunnn ngan org indon nyer...ngan org banglanyer...ngan yg ske mkn kari n rempah ratus 2 kn...hnya ALLAH yg tau seksanyer aroma2 dieorg 2....so tpaksela thn napas...walopong perotku dh nmpk menonjol tp still org x bg ddk lg tau...kesian x??? huwaaaaaaaaaa

errr pnjg nyer tulis...ahaks...maklumla esok dh coti kn...so sekian saja laporan sye tuk arini....kt jmpe d mnggu hadapan yek...insyaallah...akhir kata dr sye....be a leader dun be a follower....motip??? aaaa...uuuu...eeee...lalalalalalala

Tuesday, April 13, 2010

ceritera wiken lps....

salam sume...hermm br pas lunch nih....mkn bege jek ngan air asam boi....x slera la nk mkn nsik....rs nk termuntoh plak...mud nk hapdate pong kureng....g jln2 belog org jek...skodeng2...agak2 ghajin letak komen sket...ngeh3...de ms 1/2jam lagik nk wat kojo blk...nk tdo x ngntk plak...tp tnggu la pas lunch kang kompom nguap jek kojo aku...huuuuuuuu
ari sab2 lps blk kg aku....rmai2 adk badik blk...sje2 jek...besh siap leh wat bbq lagik tp gambo x smpi kt tngn lg so x leh la nk hapdate cite....

ari ahad sblm blk KL singgah umh MIL jap...x sdap lak klu x singgah dh mmg laluan kn plus MIL dh tau aku blk kg so kne la singgah...ekceli umh abah aku n umh MIL aku ni 15min jek...hihihihi bezanyer umh MIL aku kt tman perumahan....umh abh aku kt kg....heee kompom la kg lg syiokk kn....ank2 aku kojenyer meraound kg jek nek moto atuk die....lynkn jela...bkn salu dpt lik kg...pas 2 jenis x reti nk tdo....tngari bute pong mainnnn jek kojenyer...x kire la pns ke mendung ke...lg plak de kpala nyer kn.....duk main pnjt2 pokok lah....main tepi parit lah...main pasir la...mrh2 pong kjap jek diam nyer pas 2 main blk.....sukatila nak oi...mama pong sebok nk gosip2 ngan untie2 korang...pndai2 la korang jg diri ek...kikikikiki

okeh smpi umh MIL dlm kol 5pm...adk ipo lak ajk jln2 g tanjung agas...ermm lynkn jela...lps 2 leh terus lik KL...spe2 duk muar johor tau la tnjg agas ktne ek....best tmpt die...tepi laut...tmpt beriadah....tp smpi2 kt tanjung jek si ajib tdo plak..huuuu so aku lepakking jek dlm kete...nazhan n lain2 kuar la g jenjalan.....1/2jam b'lalu....ah boringnyer duk dlm kete...aku pong kuis2 si ajib kjut die bngn...kjam x??? kih3...alaa kang OTW nk blk KL msti die tdo jek dlm kete...bek aku kjut jek die kn

kuo jek dr kete dh nmpk a'an men moto nih...cumel jek...hee

x tau plak kt tanjung skang dh de mcm2 permainan budok2...ptt la ank adk ipo aku ske nooo g tanjung tiap ptg.....menan nie kne sewa yek...sjam x ingt la bape sbb en.somi ku yg bayo...hihihi....bnde nie pki bateri...tekan jek kt tmpt pijak die jln la moto ni...vrommm vrommm

muke nazhan tensen sbb aku x bg die jln...kang gego lak gambo bile aku nk snap...almaklumlah pki enset cap ayam kg...ngeh3

hahahahahaha tngk muke ajib....nie muke die br bngn tdo la nih....mamai2 sbb mama die terus jek mskkn dlm kete nih....kete nih pki remote...en.somiku la yg pgang remote 2 so ajib kne ikot la kemane en.somiku remotekn die...ahaks...

hah pasan x pasan x??? ajib dh ptg rmbt...aku suh adk aku ptgkn...kbtulan die de mesin gunting rmbt kt umh...pe lagikkkk....tensen tau g mne2 org tnya "nie pompuan ke" smbil tnjk ajib...huhhuhu...soooo aku ptg la rmbt die agar terserlah kejantanan ank aku nih...hekhek....laki aku siap suh biar yg blakang 2 pnjg...aipp...ahkak aku pnggl ajib "azroy gile2 remaja" keh3

muke selenge jek dua2 ek...hermmm 2 en.somiku ngah pgang remote kete nih...

kih3 yg klako time ni ajib asyik langgor moto nazhan jek...tensen la nazhan 2....bising la molot die mrh si ajib 2...mslhnyer kete 2 ayah dieorg la remotekn...bkn ajib yg drive sndri....kikikiki...sabo jela...gambo ank adk ipo aku x snap...die x mo benti men moto..ssh la nk snap....heeee alasan...

k ah geng....lampu opis aku dh on blk menandakn kne la start wat kojo....jgn duk mngular kang jd ular sawa...ahaks...keh slmt.....

Friday, April 9, 2010

yey...dpt kek lapis dr mayam....

kek lapis ku........huuuuuuu

salam jumaat kawang2.....hadui x tau la nape skang aku rs x besh la....rs nk muntoh...fening2...sungguh x ske ngan keadaan skang ni...haipp...haippp... x bek merungut...sikit jek nie...de org 2 kene smpi x leh bngn tau...ko ok lg leh g koje...leh g beronggeng cik kiah...kata hatiku kpd aku...ngeeehehehehhehe

smlm aku dpt kek lapis swak dr mayam....maceh mayam...ekceli mayam de bli 3bungkus khas tuk joyahsport,ghan n aku.....ngeh3...ingt gak ko kt aku ek mayam...dh lme die bg kek nie....ari ahad lps....mslhnyer kek nie jln jauh sngt....dh la mmg terbang khas dr miri...peh 2 ari ahd smpi kt tngn si joyahsport...hrpnnyer dpt la kt aku ari isnin...skali ari isnin 2 la si joyah sport nie msk labour room...dh bslin pong...alhamdulillah slmt....pas 2 ms g melawat die n bb die lupe lak nk bg kek lapis nie...ish yela org br pas bslin mne ingt pape ye dak...aku nk mntk pong sgan...ngeehhhee...

ghan si mak buyung...hekhek

pas 2 smlm br la mak buyung sowang nih g umh joyahsport amik kek lapis ni...nsb bek la joyahsport x blk kg lg...fuhhh klu x kne la tnggu die abes pantang br smpi kt aku kek lapis nie...
ms mak buyung sowang lg nie amik dr joyahsport die plak dh rs skt2...ah sudohhh....x kn nk bslin gak...abes kek lapis aku cane...sbb mak buyung nie pong ngah tnggu ms jek nk bslin nih....aku siap suh die cpt2 pass kt aku kek 2 sblm die g spital...kih3...kjam x aku....fuhhh tp nsb bek la die cume skt2 bese jek lom ms lg nk bslin....ontah esok ke lusa bslin la die 2...

xpe...ape yg pntg??? kejeeeesame...eh bkn....yg pntg kek lapis nie dh slmt smpi ke tngn aku walopong lewat beberape ari...kih3...klu x kempunan la aku nk mkn kek lapis srwak nih....

d kesempatan ini ingin sye mngucapkn juta2 lemonade kt mayam n joyahsport n ghan si mak buyung krn b'ssh payah menganto kek lapis ini shingga slmt tibe kt tngn aku....maceh manyok2...ngeh3 so jmpt la tngk kek lapis nih yek kawang2...ahaks...

Tuesday, April 6, 2010

tngk baby.....heee

lunch td g tngk opismate aku merangkap geng beronggeng aku bslin si joyahsport la spe lagik...dh kuo dh bby die...awal 10 ari...heeeeeee....die bslin mlm td....bby gurl...tnggu jela die update blog eh....sblm die update aku tnjk dl gambo ank die....

nie bby jue....nme lom ade lg...abh die ngah pilih2 nme...hekhek...cumel kn....geram...aku br nk cubit die dh mlalak....nmpknyer die x ske aku....huwaaaaaaaa

nie gambo sblm....siap jd model henbeg aku...ngeh3

nie slepas...muke x bermaya jek...pnat ek...kih3

si wahid yg x sabo nk ank lg...lex2 wahid....plan2 kayuh....hakhak

si liza yg teringin gak....haip...nikah dl yek br leh dpt bb yg cumel camni...ahaks...

okeh kpd kwnku junaidah saad (mmg nme sbnar) tahniah aku ucapkn....dpt bby gurl lg...murah rejeki ko dpt gurl jek ek...aku lak dpt boy jek....bleh la kt berbesan nnti...wahh dh berangan2 mak enon la...ahaks...aaa gmbo aku pgang bb xdek sbb aku x brani...hahahha leh gitu...ank jue nie halus sngt la...klu ank aku sndri aku brani la kot...kot????? kui3

Monday, April 5, 2010

wedding spupu en.somi ku

salam sume....sblm 2 nk tuko dl pnggilan yg aku gune kn tuk 'en.lakiku' kne tukar kalu jd 'en.somiku' sbb dh kne sound ngan tuan punyer diri klu ckp 'en.lakiku' mcm kasar gitu kn...apo2lah yg ponting org nyer sme.........heeeeee pis

aku ngntk lg nie....kol 12 mlm td br smpi umh...sab2 rewang smpi kol 3 pg...hadui...mata x leh nk bkak ni...kje plak xdek...lg la mataku layuuuuuu jek...huuuuuuu

okeh biarkn gambo berbicara la ek...cewahh

nie pg sab2 ms bekpes...dh bekpes nsi lmak kt umh tp en.somiku nk mkn sate plak...kt muar nih mmg pemandangan bese pg2 bekpes sate yek...sbb de member yg duk luar dr muar tergezut bile dtg umh aku jamu mkn sate pg2...hiiiii kdai sate ni dpn bus stand pagoh @ bentayan....mmg fofular la kdai ni...salu full jek org rmai gilez....kdai die de jual nsi lmak...lontong...soto...mi rebus...sume 2 peberet aku la 2...heeee pis

ibu n bapak mertuaku...ngeh3

ms ni nazhan ngah ngamok...besela nenek die ade kn mule la buat peel...tngn aku dh gataiii jek nk cuuubit die tp tau dh msti MIL aku mrh aku nyer nnti...uhuhuhuuhu
msing2 pndang pe ntah 2....heee

alia bdk bucuk...ngeh3...sngt ektip bdk ini...rmbt ptg bolat....kih3
umi ngan abh die xdek...koje...so kami hangkut die skali bwk g bekpes....

ajib elok jek ddk dendiam mkn sate,...secucuk 2 die mkn dkat 1/2jam...aman mama n ayah nk mentekedarah manyok2...heeeeeeeee
ekceli alia n ajib nie umur sbaya...cume alia 2 kuo sbln awal dr ajib...hekhek

nazhan mkn nsi impit ngan kuah jek...sate die x mo...xpe2 mama leh abeskn...heeeee


ha tngk secucuk jek aku mkn tau....cayela...cayela...hikhik

nie mlm rewang....alia menggedik nk amik gambo ngan ajib...siap nk sandar2 kpala lg...ajib lak sukela awek nk menepek kt die kn...heeeee

SIL aku n ank2 die...fatin n faiq...ngelat yek...org len dh nk abes rewang u olls br smpi yek....huuuu

hoh moyang @ buyut bersme cicit2nyer...nie sbhagian jek tau....yg len2 mne ntah ilang...
moyang @ buyut a'an n ajib nie umur lbh kurang ngan bapak aku tp bapak aku lom de cicit lg...lme lg kot.....sbb ank sdara aku sume blajo lg...heeeeeeee

OTW nk g umh perantin @ ank makcik en.somiku.....ktorg nie kire org kuat la gak...tp sbb mlm sblm 2 kami rewang n tdo kol 3 pg...so ms ari majlis harusla tlajak tdo kn....ktorg x tdo umh makcik en.somiku ni 2 sbb leh bngn lmbt...heeeeeee....smpi2 jek kol 12 tngari okeh...perantin dh nk d arak dh.....bile smpi sume buat muke x bslh jek...kih3
pssttt bj kami sume sme...dh mcm kendarat la plak...ahaks...

ouhh hepi fmily bergambr bsme perantin....hekhek

spupu spapat menggediks....keh3

sblm majlis abes aku n en.somiku mensumbangkn lagu....ngeh3....nyanyi siap dukung ank lg tau...tp siap nk nyorok blakang plamin...malu ouhhh....tp tbalkn gek muke...ahaks....kami nyanyi lagu "dua insan" lg u....

"bila kau senyum ku gembira
bila kau sedih ku menangis
bagai taman rindukn kembang
ku rindu wajah mu oh syg....."

ape??? jiwang?? heee xpe bkn slalu....lagu nie amat bermakne yek pd kami...nk nangis pong ade...terknang zaman ssh dl...isk...isk...isk...tisu plese....
dh2 wat drama air mata plak....huuuuu ngntk ah....nk lunch dh nie...ingt nk tdo jap la...kpala dh weng weng nih...okeh daaaaa