Tuesday, September 9, 2014

SaHaBaT sELaMAnYE...aminnn insyaALLAH

assalamualaikum sume...boring2 ni mehla update blog...smntara aku msih ingt jln cite ni...kang lame2 basi plak cite ni...heeee
 
aku ni dl ms keje kt MM* ade geng lunch sme2..kiteorg lain dept so klu nk jmpe pon time lunch or kt surau jela...walo begitu kt opis dl ade cam yahoo mesenger tu tp ktorg pnggl YAK...so walo kdng x berjmpe ktorg salu la borak2 dlm tu...rancak gile...kdng snyapp sunyi mcm bz benor padahal ketak ketuk keyboard borak dlm YAK..haha
 
dl2 ms aku kje kt MM* aku sorang je yg dh kawin n ade ank...yg len bujang lg...saaaaaaampai la skang ni msing2 dh beranak pinak...n msing2 dh berhijrah dr kompeni MM* tu...walo bagaimanapon *wah ayat* kami msih berhubungan...skang ni pki wassap2 jela kn kta dh majuuu...hahahhaha...nk jmpe mmg payah la sbb yg len tu bizi kje la bizi ngan life msing2 la...yg housewife mmg 24jam bz sbb kne handle umh n ank2 sndri...en.suami mncri rezki kat dubai nun...heeee
 
so scara x sngaja jumaat lepas si jue wasap kata jom la wat portluck kt umh die sabtu esknyer since die br pindah umh...br x br gak la...tp umh yg br ni ktorg x pnh dtg lg...slalu sngt nk jmpe tp msing2 ade je hal kn...tp jumaat lps bile jue ajak bleh plak msing2 free sabtu tu...so pe lg...rancak la borak nk msk menu ape...ktorg 4 org jek mean 4 family je ngan ank2...xdek la ramai sngt kn tp bile dh jmpe ya ALLAH mcm 100org dlm umh tu...sume kepoci kn ...hahahhahah
 
di hari kejadian aku g ngan ank2 jek...umh jue kt ampang...mayam kt cheras...ghan kt kajang...aku jek duk nun jauh kt rawang...janji kul 1 kne ade umh jue...aku kuo umh kul 12.30 kot tp jem yg hamat x tau pesal smpi umh jue kul 3...huuuhek...
dh la en.suami x ikot sbb de kje...aku lak x pnh smpi ampang nun...tuk pngetahuan korang aku mmg failed jln2 kt KL ni klu nek kete...klu nek LRT ke komuter ke aku handal la *bluwek*...so seram sejuk gak nk meredah KL ngan bdk2 dlm kete x reti diam tu kn...tp alhamdulillah ikot gerak hati smpi gak dpn umh jue...aku x reti gune GPS ke waze ke...mmg ketinggalan jauh aku ni...ku akuiii...heee
 
memperkenalkn kami mak2 dares...hihi
dr kiri...mariam duk kendong madihah (TEC****)
jue (tuan tanah kedaung a.k.a housewife)
ghan (RN*)
tuan blog (RW*)
sume ni ex MM*...dlm kurungan tu opis skang...heeeee
aku send gamboni kt akak2 aku derang ckp mcm gambo bdk sek jek sume muke2 kecuali aku cam makcik2....erghhhhhhh geramnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr perlu ke berterus terangggg!!!!
mayyah tu sebokk nk interpreme gak...ekceli die ngah men beskal yg cam skateboard tu...slambe jek sauk beskal org heh mayyah mayyah...
 
ni aku br smpi...org plg last smpi...org len dh mentekedarah dh...ank2 aku bad mood sbb br bngn tdo...hihi

antara menu...ehhh ghan ni x amik full la mkanan...sebenonyer banyakkkk lg makanan tau...aku bwk ayam msk merah jek...kui3...jue buat rendang daging hijau...ayam golek....ngan cocktail...ghan bwk puding truffle ngan macaroni grng...mariam bwk nsi mnyk ngan kek coklat mabeles...slurpp slurpp...heee
 
ms kejadian aku mcm dh knyg x taula mkn ape padahal sblm dtg aku blom mkn tau so aku rs sikit2 jek...bnyk lynkn ank2 aku...mklomla derang bad mood kne lyn mood derang dl...x nk la derang wat pangai kt umh org kn...dh la ayah derang x ikot skali....walo aku dh bg jelingan2 maut pon totappppp perangai diva tu kluar...si mayyah la tu...heeee

ni bilik mainan  ank2 jue...umh jue ni ekceli umh lame...jue bli ngan org tp wardrobe ke ape sume dh complete dh...besoo lak tu umh die...pattern umh lme yg besarrrrr...rezki die...dh la dkat gile ngan KL...umh atas tanah lak tu...dkat gak ngan opis2 yg berkaitan ngan bidang kje jue...tu pon klu die nk kje blk la...skang die suriumh spnuh ms....bestnyerrrrrrrrr *start berangan*

ank jue ade 3 org...suuume gegurl...ms kejadian tu ank die dua org xdek g lawatan sek ke zoo ngara...so ank2 kami yg len ni mcm xdek arah la dh tuan tanah x dek nk godek2 menan kn...ank jue yg kcik tu baby lg...so bile yg dua org tu dh blk...so moh le ank2 sekalian main dlm blk menan ni jek...memasing pon umo sme jek...sbb dl ktorg peknen sme2...hahahhahaha...nazhan la yg plg tua skali sbb ms knal derang pon aku br de nazhan sorang...heeee

mak2 sebok bergambo...klu korang perasan ade bdk kcik pki gaun rambut kerinting kt hjg tu ngah watpe???? yeee die ngah mkn guli u ollss...diam2 je wat kje...ktorg mmg ngah lynkn bdk2 men congkak...kn pki guli...mak bdk tu si mayam ngah solat...mmg x prasan ank die ngah mkn guli sbb memula nmpk die duk kt sblh mak die teman mak die solat...nsb bek aku perasan sbb nmpk molot die kembongg je kn...menjerit kalut kelibut sume org......x taula khusyuk ke x mak die solat...hahhahahah heeee

tukang amik gambo ni ghan so mmg bnyk la gambo die sje dlm ni...heeeee

ghan ngan ank jue yg plg latest...arissaa....heeee

ghan lagiii ngan jue tuan tanah kedaung...heeee

jue n arissa
mayam n madihah
cumel tol baby2 ni...baby aku dh besar...eh sooo???
heeeeee
 
mmg motip portluck kali ni nk bergambooo jek...hahhahaha
jue..bdk kt dpn tu ank jue...alya ngan arissa
sblh jue tu...akula spe lg...heh eh marah??? hahahah
sblh tu mayam ngan madihah....last skali ghan ngan ank kcik die iman...ok ghan bleh produce next...iman dh dkat 3 taun kn...kata nk kejo aku n jue...cptla cptla cptla...hihi

 gambar beramai2 ngan suami n ank msing2...aku jek en.suami xdek...hukhuk...xpela ank2 ade..wakilkn ye x...
walopon blur tp nk tepekk jugakk x kire...hihihihihi
nk kumpul lg ntah bile...jue tu msti kne tnggu en.suami die ade br die bleh jln2...en.suami die duk dubai kot...ni cuti smnggu tu yg die jmput ktorg dtg umh...tp dngonyer en.suami die last kje dubai bln 10 ni lps tu dh blk sini blk...yeyyy bleh la salu wat portluck...insyaalllah....heeee
 

 gaya sopan mntk penampo kekdahnyer...hahahhahahha aku la tu....nyampah jek lelain tngk gaya aku gitu...kui3...eh sukatila...akunyer gaya korang nk mrh knape...hahah sentapppp....
 
 lastly....suke gambo ni...ms ni sume gelakkn si mayah tu bleh plak die buat tarian dpn ktorg time nk bgambo...n klu korang perasan si mayam...jue n ghan ni ske wat iklan gg....sume gambo msti derang tayang gg...x phm aku...aku mmg gambo x ske tayang gg sbb tau gg x chantek kn...*julingmatakeatas*...hhahahahahhaha...ms aku kawin dl mmg akak aku dh pesan awl2 "ko jgn snyum nmpk gg tau...katup je mulut tu...snyum sikit2 je" motip pe x tau la tp mmg smpi skang aku snyum gitu...hahahhahahah
 
ku harapkn persahabatan ini kekal selamanyer....insyaALLAH...ssh nk crik kwn yg bleh bersme d kala senang n ssh ni kn...so bile dh jmpe tu sile jg baik2 ikatan persahabatan tu yek...
 
insya ALLAH pasni kt terjah umh ghan plak...ok ghan...tungguuuuu kami datanggg....hahahahhaha....
 
wa-tammat....wassalam....


Thursday, September 4, 2014

menyahut seruan HAJI.........

assalamualaikum sume
alhamdulillah tanggal 3zulkaedah 1435H bersamaan 29hb ogos 2014 ibu mertuaku dan maktok (nenek en.suami) telah mnyahut seruan haji....syukur akhirnyer dpt menjejakkn kaki d bumi madinah/mekah yg mnjadi impian semua ummat islam....MIL n maktok djangke pulang pd 14hb october nnti insyaallah....
 
klu dngar cite en.suami mmg sedeh sbb derang bkn dr family yg snang la....klu dngo cite tu mmg layak msk rancangan bersamamu la...eh heee...alhamdulillah bile dh besar adik bradik en.suami sume berjaya la...berjaya bina kehidupan masing2...alhamdulillah walo en.suami kata mmg x sngka la MIL aku dpt panggilan g haji ni awl...syukurr alhamdulillah....rezki tu milik ALLAH kn...tnpa kite sangka n duga...tiap ujian n dugaan tu ade hikmahnyer....
smoga aku pon akn jadi tetamu ALLAH satu hari nnti...aminn insyaallah
 
 
lagi 3-4 hari MIL nk g haji haritu smptla buat knduri doa selamat sikit plus ms tu rye blom abiskn so buat la mkn2 rye skali kekdah nyer...jom2 layan gambar
 
port budak2 bermain...buai laju2 bikin mak2 n nenek terjerit2 heh...mmg riuh la klu ank cucu MIL blk...dhla umh taman...redhooo jela jiran sblh mnyebelah....hahhahahahah

nazhan n si kembar furqon n fayyad...smpi skang aku x dpt beza mne satu furqon mne satu fayyad...si kembar ni klakar...hihihi....dhla kembar seiras....sbb die kembar kot mmg mnarik perhatian la...hahhahahah cumel jek klu gado ke main2 ke tdo ke...hikhik

MIL stress tnggu ank kesayangan x smpi lg...hahahhahaha
pttnyer en.suami blk ngan aku tp ms otw nk blk kg tu dpt call kne keje so aku blk ngan akak ipo aku dl...mlm lps majlis selesai br en.suami aku sampai...kesiannn...jem x hengat sabtu tu...KL ke muar klu ikotkn 3-4jam leh smpi...tp sabtu tu en.suami grak dr kul 3 ptg...smpi muar kul 9mlm....huhu

majlis start ptg tu...MIL mmg suke buat kenduri petang...tuk para ibu2 jela...time ni siap buat mrhaban dr 3 group marhaban ikot taman2 la...pnyerla ramai MIL aku jemput kn...smpi 3 group ke 4 ntah....so ade 3 lagu marhaban yg berlainan la ikot group...hihi meriahh

sblm marhaban wat tahlil ringkas sket....cucu2 bleh duk kt tngah2 alam tu kn...saboooo jela...pastu msing2 berebut mikrofon mcm kn tu mainan...adoillaaaa...pening nenek korang tau....

ok marhaban dh start....

aku n kak ipo bajet diva duk santai2 je...hahhahah...MIL amik catering so mmg x buat ape la...bayangkn majlis start kul 3ptg...kul 2 ktorg rilek2 lg x bersiap ape sume...cube klu masak sndri...mmg x cukup kaki tngan la sbb adk bradik en.suami 3 org je kot...klu masak sndri mmg masakkkkkkk laaa nk mnyiapkn hidangan...heeeeee

penghilang dahaga di hari kejadian....heee

dessert.....bubo ape ntah ade jagung...barli pastu ape ntah lg dalam ni...sdappp...aku bertambah2 mkn ni...heee...tuan umh lak lelebih ek...hikss

hidangan utama....heee

kuih muih.....

kuih muih lagi....


ok jemput makan sumeee.....majlis ptt start kul 3-5 tp smpi dkat kul 7 msih ramai yg dtg...alhamdulillah....tp kami kelibut la sikit...sbb belah mlm knduri tahlil org lelaki lak....nsb bek catering gak...kelibutnyer nk siap kn ank2 jela...hikhik

iqramul watpe duk tngah alam tu ha...time ni mjlis dh abis dh pon...org lelaki duk borak2 mkn2 jek...ramai dh blk umh memasing gak....umh tmn kn dkat2 jln kaki jek pon...heeeeee

ngan adik ipo...nazhan n mayah manjerss....hihihi
 
tingggg dah smpi kompleks haji kelana jaya...hihi ni 1st time hantar org g haji so survey2 tnya org keadaan kt sne camne...ramai yg cite ssh parking la...org ramai la kne dtg awl la...huhu ok fine....MIL gerak dr kg lps zohor 28hb...rombongan yg hntr tu 1 bas hokehh....derang transit kt putrajaya dl...lps magrib br grak ke klana jaya sbb pndaftaran pon bukak kul 11.30mlm...check in kul 1.30pg....flite kul 5.30pg 29hb.....
 
tp last minit rombongan 1 bas tu x dpt hntr smpi kelana jaya so derang berpisah di putrajaya je...so adik ipo n akak ipo la bwk MIL ngan mak tok g klana jaya...aku grak dr umh je sbb klana jaya ngan umh aku dkat gak la dlm 30min je klu x jem...hihi
 
aku smpi dlm kul 9mlm kot...borak2 lepak2 gitu gini mmg ramai org time tu...ngan bdk2 lari2 nangis la ape sume kn...kul 11.30 ms kaunter pendaftaran nk bukak ank2 aku dh ngntuk...siangnyer derang sekolah kn so letih la...aku g crik port nk tdokn ank2 aku....en.suami settlekn hal pndaftaran sume...
 
alih2 dkat kul 1.30pg en.suami crik aku kata MIL dh nk check in...ms tu aku dh lena tdo dh...hahahhaha hantu pnyer menantu....en.suami kata lepas cek in dh x leh jmpe lg dah...ok2 lari2 g jmpe MIL ngan maktok...nk salam2 peluk cium...huhu
 
sblm tu op kos gambo2 dl...heeeeeee
lengkap 3 bradik en.suami...menantu masing2 ngah tdokn ank masing2...hihihi

gambr blur kn...hahahah spe la yg tukang amik gambo ni #xnakmengakuakuyangamik
along,mak tok,ica,mama,iqramul ngan en.suami terlindung ngan tikar...tahpape je...hahahhahah
 
din...iqramul...mama ngan ica....heeee
family adik ipo...ank die yg sulong dh membute time ni...hihihi

bersama ank kesayangan...#matakeatassangatsangat
hikhik

bersama menantu kesayangan #perasantahapgabanke18
hahahhahahahha time nk amik gambar ni en.suami sound "eh mne aci amik gambo lentok2" eh sukati ai la...mk mentua ai kn...hahhahaah jeles lettewww....hikss
 
masa nk cek in dh tu sempat la kejut sume cucu2 kecuali mayah...mmg xleh buat ape la bdk tu klu dh tdo lena...mmg tdo mati la...cucu2 yg lain kemain sedih lg nenek nk g....maklomla sume cucu kesayangan kn...hihi...xpela nenek g menunaikn haji...bkn g holiday...insyaallah 44 hari lg nenek blk ye...eh tp arini dh tnggl 40 hari lg je....huhuh lme lg tu...huhek
 
smoga mama n maktok selamat pegi n pulang dan memperolehi haji yg mabrur...dan smoga ALLAH permudahkan segala urusan mama n maktok di sana...aminnnn.....doakan lepas ni giliran kami plak yek...aminnn insyaallah
#sayangmama&maktokketat2....
snyummmmm....
 


Friday, August 15, 2014

~open house di hari rye ke tiga~

*huwaaaa nk nangisss....pnat ok taip pnjg2 skali aku terdelete post tu...ko hengat snang aku nk ingt ape aku tulis td...mmg x la...dh elok chantik aku mnggarap cerita td tau...hukhuk...xpela aku gigih taip lg ni lgpon aku xdek kje ni...jap lg kul 12 dh blk dah...jgn jeles ye opis guwe hapday jumaat...hikhik...ok jom layan*
 
salam jumaat sume...aduuuu x tau nk taip ape lg dah sbb dh ke-lost-an idea...sume dh curah kt entry yg aku terdelete td...hukhuk
 
ok la cite jela blk...ni ms rye ketiga ritu akak aku yg no.2-k.ida mmg niat klu dpt durian runtuh tu die nk wat open house n wat knduri ksyukuran sikit...kbetulan akak aku yg no. 6-k.ja plak nk berhijrah ke arab saudi sne....so kite buat la mkn2 n knduri doa slmt skali skali harung...smoga sume d permudahkn...aminn insyaallah...
 
fmily aku mmg x pnh lg buat open house kt kg...sbb slalunyer rye ke dua ade marhaban/bara'an kaum adam n rye ke 3 ade marhaban/bara'an kaum hawa so masak la berat2 time tu....sdara mara pon ramai dtg rye ke 2 & 3 so skali harung la msk bnyk sikit....tp taun ni dh bgtau awl2 dtg la rye ke 3...bleh mkn special sikit...hihi...rezki jgn d tolak kn...hekhek
 
ok layankn antara menu2nyer....
 
sate yg di dtgkn khas dr pontian johor...gemok2 ok sate ni...puas ati makan...sebatang 70sen jek ok...eiii terbayang2 sate ni...slurpp slurpp...mkn sbatang pon dh knyg....amboiii hihi

gambo blur...maapkn beta...hihi...lauk pauk sume adik bradik aku msk sndri...eh op kos la kn...dh open house sndri...sndri la msk...lain la majlis kawin ke br la org kg tlg masak...hahaha...ketua chef nyer abg ipo aku....die mmg tukang msk sbb tu lauk pauk sume pon cam lauk knduri kawin...hihi....yg lain2 akak2 aku yg otai2 la msk...aku tlg2 tngk jek...kui3
 
menu lain...soto n laksa...laksa aku x smpt rs...soto je aku mkn ngan sate tu...pastu dh bizi...bizi menggedik bergambo ...bkn bizi rewang....rewang tu gotong royong ye...bkn merewang sne sini x tentu hala...haha sbb ritu ade kwn aku tnya knapa mjlis kawin ke knduri ke kne rewang2...rewang tu bkn mcm merambu2 ke...ewahhh...hahhaha....ce tngk kamus...tp aku pon x pasti dlm kamus mksud rewang tu ape...korang crik la sndri ek...yg aku tau mksud rewang knduri kawin tu adelah bergotong rotong...ok...hikhik
paling win smbal ikan bilis kering tu...kak manis buatkn...tergile2 ok...mkn ngan nasik panas2 ngn lauk kicap or ikan goreng jek mmg bleh tmbah nasik smpi 3x...tu aku la yek...sbb tu aku gems...huwaaaaa

antara yg paling laris...aku dpt rs pon selai jek kot...akak aku de gak buat jeli klapa...jeli buah...puding...eh bnyk la...x termkn rsnyer...tp alhamdulillah slesai mjlis sume lichinnn....mlm ms kenduri plak menunyer nasi ambeng....welll jawa kataanyer...knduri mlm msti mkn nasik ambeng...baru jawaaa...hahhahaah...tp x smpt amik gambo ms mlm knduri...dh pnt x kosser nk mik gambo...rewang dr mlm kedua rye smpi mlm ketiga rye...walo aku lbih bnyk mkn dr rewang tp tetap pnat okeh...ingt x pnt ke mkn jek kejenyer...kah3

antara tetamu yg hadir...ni rombongan kaum hawa yg meraban eh marhaban...hekhek...tngk khemas ngan kusi meja mcm mjlis kawin je ek...org lalu lalang dpn umh pon pelik tertnya2 eh de mjlis kawin ke...kui3

abah aku yg pki bj mlayu pepel tu sebok layan tetamu....heee

org kuat majlis sume ni...walo sebenonyer dua tiga ketui je yg btol2 rewang...yg lain sebok selfie...welll...hahahhaha...lawo x bj kendarat a.k.a bj rewang a.k.a bj sponsor...hekhekhek

ini bkn rewang ni...ini berborak je n pose2 bajet cun jek ni...nk kene poton gi nih...hikhik

mak sdara n ank2 sdara...ank sdara x dpt bj sponsor ye tp dpt upah sbb rewang gak...yg bj bunge2 ijau tu tugas die bg2 survenior...yg bj merah tu tugas die bg2 wit rye...yg bj pepel tu kje die ermm mcm x buat kje jek...jadik mandur je kje die arah2 org sne sini...pukul br tau...hahhahahaha

pastu bergambo...tu jela kje die...padahal dpn2 ni ramai tetamu ngah mkn ni...slambe kodok jek possing2....nmpk muke aku mls nk layan dh akak aku tu...hahahahah...dulu2 ms kecik org kg pnggl kami ni kembar...sbb jarak pon 2 taun jek memasing...pastu dl akak aku ni tnggi sikit je dr aku..skang pon sme...beza die ske pki heel jek...heh...pastu dl arwah mak aku suke blikn or buatkn bj kami sme corak...kaler jek lain...mne org kata kami kembar...pastu org slalu ingt akak aku tu adik...aku ni kakak...pastu suke bandingkn akak aku lg lawo dr aku...nyampah...smpi skang kot...hahahhahah
akak aku ni plak dl kje sme bidang ngan aku...kami kn lompat2 kje...so ade opismate aku dl opismate akak aku....ade yg opismate akak aku opismate aku skang so mmg smpi skang pon org akn bndingkn2 kami...ehh perlu kewww...hahahhahahahha nyampah lg skali...huh hihihihi

ok x mo gado2 lg yek...meh loving2 plak...hahahhaha nme pon adik badik kn...mne bleh gado lme2 x baik tahu...ktorg gado2 mnje jek la...hikhik...besela tu..adik bradik 12 org....kpala msing2 x sme...ye dok...hihihi...walo ape pon air d cincang x kn putus...mmg buang ms ko nk cincang2 air tu...bek ko g cincang ayam kcik2 wat sup...eh heeeeeeeee ape ko mlalut ni labuuuu....hahaha

sebabkn akak aku ni nk g merantau dh...mgkn last bln 10 ni duk kt mesia ni so bg die can gambo2 gedik2 ngan adik badik

pengsponsor2 open house n knduri ksyukuran....k.ida n k.ja...hihi

selfish 18jutakali...yg blakang tu sebok bako sate yg dpn pose2 cute...yg lelaki dpt tshirt sponsor...hihi...so sile rewang dgn sungguh2 yek...hekhek

bergedik santai kt buaian di bwh pokok ciku nan rendang....bile blk kg port budak2 berebut kt sini la...maklomla bwh poko redup2 main buai smbil nyanyi lagu buaiiii lajuuu lajuuuu...mne bdk2 x suke kn...hihihi main2 nangis2 rebut2...gitu lee...hihi
cubaan mayah nk naik buai...x muat la mayah...sebokkk nk nyelit gak...heh

fefeeling old skull...heeeeeeee
masa ni ramai dh blk ke umh masing2...so mne yg tnggl ni gedik2 possing2 dl la sblm blk umh msing2...huhuhu ntah bile dpt kumpul ramai2 lg...maklomla sume al kebizian kan...huuuhek

kami lagi...yg lelaki kt blakang tu adik bongsu aku...yg budak2 tiga org tu ank aku le...x kn tu pon nk tnya...eh ade org tnya ke...hahhahah ok fineeee.....

haa nampokkkk kami lg berpossing....hahahhahahah...ajib dh mls nk layan...nazhan gitu jele gaya die...mayah fefeeling pndng pat len...kununnn....hahahahaha

aaaaaaaaaaaaa *pitambangunpitambangunpitambalik* sapa yg gemss sngt tu???...eh tu bj ngan sluo tu la beso...sbb tu aku nmpk besoooo...lg pulak akak n abg aku tu mmg kurus kerempeng melidi.....huh #masihtakdapatterimakenyataan...huwaaaaaaaaaaa

kak ja n ujang....ye adik bongsu aku ni ktorg pnggl ujang....nme manje gitu...kui3....dl muke ujang ms kecik sejibik sejibon cam muke nazif skang...so adekah ms beso sok muke nazif mcm muke adik aku si ujang ni????
nantikannn......hekhekhek

selfie 18jutakalitanpahenti....
hahahhahahahaha
 
lastly gambo yg bikin kejelesan adik bradik lain...ms ni rmai dh blk ke sarang msing2...tnggl 3 fmily jek kt kg....ni mlm raya ke 4 kot...nmpk abah duk sorang2 kt tngga...yg lelaki2 lain ngah mkn mlm...so meh gedikk ngan abah...abah pon layann...hikhik....sayanggg abah...hekhek
lps amik gambar abah nk tngk blk gambo ni...ms tngk tu abah ckp "knape muke abah gelap sngt?" hikhik...nk buek camno...kami adik bradik lain mmg bnyk ikot kulit arwah mak...dl arwah mak aku org ingt cina msk islam...sbb kecerahan kulitnyer kot...pastu mata sepet...hihi...
*al-fatihah tuk arwah ibu ku...huuu*
 
al-tammat cite rye 2014...insyaALLAH klu umur pnjg akn adela cite psl rye 2015 plak yek...insyaALLAH....
okla dh kul 12tngari...aku nk blk umh tido...jgn jeles....
sile smbung kje...hikhik...
 
slamat berhujung minggu...selamat menerjah open2 house n knduri kawin...jgn mkn bnyk sngt...kang gemss cam aku jgn nk slhkn tuan umh plak...eh ahahahahhahah....pissssss